icon

Neočkované deti - imunitná odolnosť a zdravotný stav

lili246
24. aug 2025

Ahojte tie čo ste nedali detičky zaočkovať ste stym ok ? Alebo radšej by ste dali detičky zaočkovať ? Nejsu chorlavejsie. ? Aku majú imunitu ? Ďakujem 🙂

janinah
24. aug 2025
@majkamajusqa

Moj ma 18rokov, zaockovany bol naposledy ked mal 5 rokov a chorlavy nezvykne byt vobec. Teraz ked rozmyslam tak ani neviem kedy vol naposledy chory

@majkamajusqa cize napr.preočkovanie proti tetanu sa nekonalo? Verim.ze mlady muz o tom vsetkom vie a moze sa teraz rozhodnut sam...

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
vevesh
24. aug 2025
@kiki68

@anonym_8b7f03 fakt? Kde ich odskodnuju? Kto konkretne? Ved tu mmr nikto nenuti povinne ockovat. Cize nemaju preco niekoho odskodnit. Pretoze to rodic a clovek robi dobrovolne. Cize hoax jak svina.MMR potrebujes iba pre studium urcitych smerov a pracu v skolke. Inak nikde to chciet nebudu, max ked mas nejaky vysev, tak pozru ockovak. V AT nie je povinne ockovat nic, ani v nemocke nemusis nic podat, mozes vsetko vzdy odmietnut

@kiki68 v nemecku sa normalne odskodnuju NU vakcin. A mmr je tu ako jedina vakcina povinna. Ale aj ked je povinna, stale mozes odmietnut. Zahlasi sa to na urad, dostanes (mozno) pokutu, raz rocne ti bude chodit upomienka, nemusia ti prijat dieta do skolky a zivot ide dalej...

vevesh
24. aug 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 no praveze nie, nemusel by dostat neskor. Mat predispoziciu neznamena, ze sa to skor ci neskor urcite spusti. Moze so spravnym "podrazdenim imunity" a nemusi vobec. Ale veci okolo PAS su velmi komplikovane a este stale sa robia studie. Vo vztahu k ockovaniu a pas, na studie nemaju dost neockovanych deti. Takze neockovanie moze z casti dopomoct vyskumu v tejto skupine.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
24. aug 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 presne tak. Autizmus by sa mu prejavil neskor. Ale nie, ze by ho nemal, keby ho nezaockovala. To sú reči a úvahy na úrovni Kotlara.

majkamajusqa
24. aug 2025
@janinah

@majkamajusqa cize napr.preočkovanie proti tetanu sa nekonalo? Verim.ze mlady muz o tom vsetkom vie a moze sa teraz rozhodnut sam...

@janinah samozrejme ze vie a ockovat sa neda, mal iste komplikacie vtedy a odvtedy ockovany nebol a ani mu to nechyba

lienka.7
24. aug 2025
@vevesh

@anonym_285 no praveze nie, nemusel by dostat neskor. Mat predispoziciu neznamena, ze sa to skor ci neskor urcite spusti. Moze so spravnym "podrazdenim imunity" a nemusi vobec. Ale veci okolo PAS su velmi komplikovane a este stale sa robia studie. Vo vztahu k ockovaniu a pas, na studie nemaju dost neockovanych deti. Takze neockovanie moze z casti dopomoct vyskumu v tejto skupine.

@vevesh nechce sa mi to tu prepisovať, tak aspoň takto...výskumy sú.

lucilaines
24. aug 2025

Ako sme, prosim vas, prisli na to, ze ockovanie/ neockovanie ma nejaky suvis s imunitou a chorobnostou skolkarskych deti? O com je tato diskusia? Pochopila by som, ak by sa tu riesilo, mamicky, ktore nemate/ mate ockovane deti a vase deti prisli do styku s ciernym kaslom, tetanom, zaskrtom, hepatitidou alebo podobne, viete mi sem porovnat svoje rozdielne skusenosti? Specialne maminky neockovanych deti by ma zaujimali. Nie to, ci ich dvojrocne deti uz mali antibiotika, ale ci realne sa stretli s nejakou chorobou, proti ktorej sa ockuje a ako ju zvladli.

kiki68
24. aug 2025
@vevesh

@kiki68 v nemecku sa normalne odskodnuju NU vakcin. A mmr je tu ako jedina vakcina povinna. Ale aj ked je povinna, stale mozes odmietnut. Zahlasi sa to na urad, dostanes (mozno) pokutu, raz rocne ti bude chodit upomienka, nemusia ti prijat dieta do skolky a zivot ide dalej...

@vevesh Rakusko nema nic povinne, tiez to podpises. Proste chces/ nechces. Cize za co ma ma kto odskodnit, ked to robim dobrovolne

anonym_8b7f03
24. aug 2025
@kiki68

@anonym_8b7f03 fakt? Kde ich odskodnuju? Kto konkretne? Ved tu mmr nikto nenuti povinne ockovat. Cize nemaju preco niekoho odskodnit. Pretoze to rodic a clovek robi dobrovolne. Cize hoax jak svina.MMR potrebujes iba pre studium urcitych smerov a pracu v skolke. Inak nikde to chciet nebudu, max ked mas nejaky vysev, tak pozru ockovak. V AT nie je povinne ockovat nic, ani v nemocke nemusis nic podat, mozes vsetko vzdy odmietnut

@kiki68 zijes tam,tak vies lepsie ako lekari,zbytocne ti tu budem pisat.Pre tych ktory taku skusenost nemaju je vsetko hoax.Pre nas ktpry tym zijeme kruta realita.

anonym_8b7f03
24. aug 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 nemusel by u neho prepuknut vobec.Ale maminy z konika vedia viac ako lekai z troch statov.

anonym_8b7f03
24. aug 2025
@vevesh

@vevesh ďakujem,ze sa im to snazis vysvetlit,ale zrejme zbytocne.Clovek,ktory nema takuto skusenost nikdy neuzna,ze sa moze mylit

kiki68
24. aug 2025
@anonym_8b7f03

@kiki68 zijes tam,tak vies lepsie ako lekari,zbytocne ti tu budem pisat.Pre tych ktory taku skusenost nemaju je vsetko hoax.Pre nas ktpry tym zijeme kruta realita.

@anonym_8b7f03 pozri, zijem tu cca 16 rokov, robila som tu v skolkach, poznam ten system, nemame nic povinne. Viem, co podpisujem pri detoch. Ano, zvazovali odskodnenie ludi pre vakciny s covidom, toto bola kampan FPÖ, realne nie su na to prachy. Ten system ich nema a nebude teraz 100000 ludi, co si nieco zmyslelo odskodnovat. Nakoniec nebol povinny ani ten covid ockovat. Ako to by sme asi rychlo dosli. Maximalne odskodnili ludi, kde bolo dokazane nieco ako pochybenie lekara a nemocky. Ale nie toto

luk25
24. aug 2025
@lienka.7

@anonym_8b7f03 daj sem prosím ta štúdiu, kde to ti tvoji renomovaní zahraniční profesori uspesne publikovali plus aj ich výskum k tomu. Ďakujem ti. A jasne, anonym ma predsa vždy pravdu. O tom niet pochýb.

@lienka.7 tu sa mýliš ty, ako píše očkovanie bolo spúšťačom autizmu a nie že ho spôsobil...aj keď sa narodil ako ty píšeš s autizmom vôbec ale vôbec sa mu nemusel prejaviť. Ale bohužiaľ niečo ho spustilo...u nich to bolo očkovanie. Môj syn má dve autoimunitné ochorenia, spustené po silnom stresovom zážitku... Keby to nebol zažil to čo zažil verím tomu žeby tie ochorenia neprepukli.....

weleda123
24. aug 2025

Máme aj nepovinné očkovania. Dcérka má cez 2 roky, je často s deťmi v rodine, ktoré chodia do kolektívu a keď si aj preniesli choroby medzi sebou, zatiaľ ju obišli vždy. Max nejaký soplik ju lizol. Tak uvidíme o rok, keď pôjde do škôlky čo nás čaká. Ale asi jej dám pichnúť pre istotu aj očkovanie proti chrípke 🤔

motyl29
24. aug 2025
@anonym_8b7f03

@lienka.7 keby ta naucili citat videla by si,ze syn mal predispoziciu na autizmus a mmr mu k tomu dopomohla,ja som si to nevymyslela,povedali nam to na klinike v Innsbrucku.Rakúšania len tak zo srandy odskodnuju rodiny po vakcinacii mmr.Lebo je to hoax.

@anonym_8b7f03 moja neter tiež autizmus po tomto očkovaní, tiež to má potvrdené

vevesh
24. aug 2025
@lienka.7

@vevesh nechce sa mi to tu prepisovať, tak aspoň takto...výskumy sú.

@lienka.7 nie, nie su. Ale ked nemas co robit, mozes luskat lancet, jama a dalsie studie. Tam je presne popisane, co chyba a to je hlavne vzorka nevakcinovanemych deti plus dalsi vyskum pas a chemickych latok, ktore ho ovplyvnuju a sposobuju - cize aku spojitost ma mmr a pas ukazu az dalsie vyskumy. Doterajsie vyskumy dokazali len, ze mmr nie je pricinou pasu, ale sprievodnym javom, kde suvis nie je momentalne jasny.

patriciah1
24. aug 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 môj strýko zomrel na čierny kašeľ ešte ako bábätko, je to už vyše 70 rokov dozadu, žiaľ, očkovanie naň ešte nebolo...

anonym_8b7f03
24. aug 2025
@kiki68

@anonym_8b7f03 pozri, zijem tu cca 16 rokov, robila som tu v skolkach, poznam ten system, nemame nic povinne. Viem, co podpisujem pri detoch. Ano, zvazovali odskodnenie ludi pre vakciny s covidom, toto bola kampan FPÖ, realne nie su na to prachy. Ten system ich nema a nebude teraz 100000 ludi, co si nieco zmyslelo odskodnovat. Nakoniec nebol povinny ani ten covid ockovat. Ako to by sme asi rychlo dosli. Maximalne odskodnili ludi, kde bolo dokazane nieco ako pochybenie lekara a nemocky. Ale nie toto

@kiki68 ja som tam zila dlhsie nez si tam teraz ty,lietala som po troch statoch a ano keby bol ockovany v At mali by sme moznost poziadat o odskodne,tak neviem,ked ty tvrdis ine mne lekari hovorili ine.

domak2
24. aug 2025

Ja sa vôbec ľuďom nečudujem, že sú na pochybách. Štatistiky sú vycucane z prsta, pripadne tam nie su casto zohladnene niektore informacie, nežiaduce účinky sa bagatelizuju, ked sú ľudia nerozhodni tak sú za debilov, čo ich často donúti byt zrazu bud na jednej alebo druhej strane s tým, že sa bránia útokom. Hlavne po fiasku s covidovymi vakcinami uz vôbec neviem čomu veriť, ale deti mám očkované.

lienka.7
24. aug 2025
@vevesh

@lienka.7 nie, nie su. Ale ked nemas co robit, mozes luskat lancet, jama a dalsie studie. Tam je presne popisane, co chyba a to je hlavne vzorka nevakcinovanemych deti plus dalsi vyskum pas a chemickych latok, ktore ho ovplyvnuju a sposobuju - cize aku spojitost ma mmr a pas ukazu az dalsie vyskumy. Doterajsie vyskumy dokazali len, ze mmr nie je pricinou pasu, ale sprievodnym javom, kde suvis nie je momentalne jasny.

@vevesh samozrejme, ja sa mýlim a ty mas pravdu. Verím, že si teraz spokojnejšia... a ta posledná veta sa ti vzájomne vylučuje, ale to je samozrejme ôk.

anonym_b7077d
24. aug 2025
@kiki68

@anonym_b7077d imunitu voci ciernemu kaslu stracas po cca 10-15 rokoch. V dospelosti od cca 20-25 max uz nemas ziadnu ochranu. Bez boostrixu nula bodov. Vela prenasacov je dospelych

@kiki68 toto ka veľmi dobre viem

vroni
24. aug 2025
@kiki68

@kiki68, vieš zle. Áno, očkovanie je dobrovoľné a poskytujes informovaný súhlas. Napriek tomu je štát záštitou toho, že sú vakcíny bezpečné. Preto ak nastane nejaký negatívny účinok vakcíny, ktorý má ďalšie následky, su deti (resp. ich rodičia) odškodnovani. Samozrejme, že nie pri negatívnych účinkoch ako tri dni horúčky alebo bolestivé miesto vpichu. Dokonca ani epilepsia či zmeny mozgovej činnosti sa nepovažujú za nejaký vážny dôvod na odškodnenie. Ale prípady úmrtí, ochrnuti, rakoviny a tak sa odskodnuju. Počet odškodnení do roka sa pohybuje v jednocicernych číslach. Ale existuje.

anonym_171e92
24. aug 2025
@anonym_dbe687

Moja dcéra nemá pichnute nič.. dokonca ani vitamin K po narodení. Ma 2 roky nikdy nebola chorá, žiadne sople, teploty, zuby vyšli bez akýchkoľvek problémov...je zdravá ako repa. Nonstop sme vonku, nonstop s ľuďmi. Nemá žiadne obmedzenia pochyta piesok, blato no hocičo keď sme vonku. Zabrániť sa tomu nedá.

Moja názor je ze by som ju nedala a ani nedám. A v prvorade nemôžete mat strach. Keď máte strach nedať tak radšej dajte. Strach je mocný činiteľ.

Ale je to kontroverzná téma. Preto ja som neutrál kto chce nech dá kto nie tak nie.

@anonym_dbe687 ja mám dcéru neočkovanú a od útleho detstva zápaly priedušiek, kašeľ..v skolke 1.rok bola minimum-všetko sa na ňu lepilo..potom zistili astmu,alergie..najhorší bol CK kedy sa dusila počas 3 noci😞 vtedy som 1x ľutovala,že neni ockovana,bala som sa veľmi o ňu. Dcera mi občas povie,že ona by chcela byt ockovana lebo miluje kone a chodila sa k nim hrat a ‘starať’ sa o ne a teda som jej prízvukovala,ak sa porani,nech si to hneď umyje😬 mám to zafixované s tým konským trusom =tetanus..
@lili246 neviem akú by mala imunitu keby bola ockovana.Jej choroby-kašeľ,priedušky silu kvôli alergiám a astme.

anonym_d1c25d
24. aug 2025

To ako bude dieta chore pocas navstevy kolektivov si myslim, ze nemam absolutne vplyv to ci bolo zaockovane🤷 obe deti mam ciastocne ockovane. Prve viac. Nebol chory 3 roky, v troch mu bola zistena katastrofalna imunita. Nastupil do skolky a bum nonstop chory. V skolke nevydrzal viac ako 2-3 dni. V tom case uz som mala druhe dieta. To nestihlo ani tretie ockovanie, lebo bolo furt chore aj s prvym. Posledny rok mali kazdy druhy mesiac atb. Mladsia kazdy mesiac. Az skoncili obaja na adeniotomii. Nemyslim si, ze ak by som ockovat nedala vobec bolo by to lepsie.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_fc616b
25. aug 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 CK roznasaju ockovani? Co vy este nevymyslite. Ach…
Pre mna je priam desive, ze v 21.storoci sa opat vratil CK a to len kvoli tomu, ze klesla kolektivna imunita, lebo ludia odmietaju ockovanie… keby sa ockovalo doradu, CK by bol stale na smetisku dejin… ale dalej si nahovarajte, ze za CK mozu vlastne ti, co sa daju ockovat 😂