icon

Neznáma choroba - stvrdnuté výrastky po tele

safranky
4. dec 2013

Mile mamicky ale aj nemamicky...Velmi by som potrebovala radu od niekoho z vas lebo uz si neviem rady....A bola by som rada keby mi niekto poradil. Mam 2,5 rocneho synceka. Uz ako pol rocny sa mu za kolienkom v kozi vyhodila nejaky stvrdnuty vyrastok.Vyzeralo to ako trieska pod kozou. Boli sme na pohotovosti a tam mu to vyrezali a odbili ma s tym ze to nie je zhubne.Padol mi velky kamen zo srdca ale viac sa to neriesilo. Az kym sa to nezacalo sirit po celom telicku. Objednali nas do BB ku velkym odbornikom.Bola som zhrozena z tejto nemocnice.Tvarili sa ze sa s tym stretli,samozrejme mu vyrezali dalsiu vzorku ze na porovnanie, a nasadili mu Kortikoidovu liecbu.Brali sme pol roka a potom ju zacali postupne vysadzat hoci zmeny na kozy neboli.Teraz mi kazdy vravi ze ak kortikoidy nezaberu za max. 2 mesiace hned sa vysadzaju a moj syn ich bral pol roka a bral by ich este viec...Viac som tam nesla a zacala som sa obracat na homeopatov.Chodili sme k Dr. az do dalekeho Tabora (CR) a liecil nas cely rok.Zdalo sa ze to ubuda ale opak bol pravdou.Po roku sa to opat spustilo.Poslali nas do lubochne na vysetrenie hormonov.Hoci este nemam ziadne vysledky uz som videla pristup doktorky ktora mi tvrdila ze lubochna nie je kompetentna vysetrit vsetky hormony.Uz neviem za kym mame ist...Strasne sa bojim aby sa to nesirilo.Vsak sme v 21 stor. a oni nevedie co to je???? A mam pocit ze kym nemate znameho medzi lekarmi tak sa nebude nic diat. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ prosim vas o radu...

aristka
4. dec 2013

@fidka79 pokiaľ viem toto nemá s témou nič a v prvom rade ležím v žalúdku tebe ,keďže som si dovolila sa pýtať ohľadom základných vedomostí ,ktoré máš ovládať.....a neviem či táto zakladateľka je v neočku ,to som ani nepozerala a ani ma to nezaujíma,tak nechápem čo tu motáš témy o očku a neočku ....takže ak máš problém napíš do ip....

aristka
4. dec 2013

@babaker práve preto viem ,čo jej píšem ..poznám to a viem ,že to pociťuje ako beznádej ,ale bohužiaľ nikto to za nich nevychodí a nenájde odborníkov aj iných ..len neviem prečo tá averzia voči ba ,prípadne blízko je viedeň a tu majú s nimi spoluprácu a tým pádom sa dá konzultovať....no necháme to na ňu ....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
aristka
4. dec 2013

@fidka79 no mamička sa mala poradiť s tebou ,ja ju odsielam odborníkom ,ale zabudla som na teba ....takže raď mamičke ,ja čakám čo jej napíšeš....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
aristka
4. dec 2013

@fidka79 čakám na radu mamičke ,toto nie je téma o mne a rozoberní môjho profilu tebou ,čo je u teba bežná prax ...takže čakám niečo k téme...

safranky
autor
5. dec 2013

@fidka79 mas pravdu.Citala som vyroky mudrej aristka .Vobec ju nepoznam a ani by som ju nechcela poznat.Vobec o mne nic nevie.Skusala som uz mnohych dr. a nech sa nehneva ked mam na nich tazke srdce ked mi bez priciny dopovali dieta kortikoidami a cakali ze to zabere a ked nie tak ich teda vysadime....vsak co...je to len jedno z mnohych deti...s takymto pristupom som sa stretla.Tak prosim ta aristka neuraz tieto mamicky ktore maju snahu pomoct mi.Ja nevravim ze ho vyliecim. ja len chcem nieco od coho by som sa mala odrazit a dat to doktorom na tacku.Lebo len s tymto som sa stretla.... ☹

safranky
autor
5. dec 2013

@briketa tak tu su fotky.Ale ako som predpokladala nie je to moc vidiet na fotke... na brusku ako na vacsej ploche mi to neukazalo dobre,tak aspon takto

seemani
5. dec 2013

@fidka79 ja vás dve vídam v diskusiách, ako "diskutujete".. Nechcem rýpať, len jedno nechápem, keď ti @aristka tak leží v žalúdku, prečo na ňu stále reaguješ a prečo úmyselne vyvolávaš medzi vami dvoma konflikty. Každý sme nejaký, každý máme svoj názor, a to, že aristka má názor iný ako ty a presadzuje sa tu tak ako sa tu presadzuje, je podľa mňa jej vec, a možno niekomu jej názory sadnú a ak aj nie, vôbec to nevadí, lebo je tu kopec takých ako ona, alebo ako ty. A neustále na ňu útočiť len preto, lebo ti nesadla je podľa mňa väčšie zlo, než to, čo ona niekedy naloží ľuďom.
A úprimne, občas sa človeku zíde aj to, aby mu niekto niečo šplechol priamo do očí (netvrdím, že v tejto téme), lebo ľudia bývajú dosť naivný a obyčajnými slušne mienenými radami to proste nejde. Tak to tomu človeku treba buchnúť o hlavu a možno mu zapne. Takže na diskusných fórach treba aj takýchto priamych ľudí. Len ty mi prídeš ako čistý provokatér. A to nie len v tejto téme. 😉

katfan
5. dec 2013

@safranky a nemožu to byť molusky?

mircalla
5. dec 2013

Ja ti odporucam otvorit otazku na dobreho kozneho odbornika v BA a ist sem, bez urazky - asi predsa len mas vacsiu sancu ako v BB, najma, ak si tam neni spokojna
je mi luto, ze mate tento problem, ale ak v BB nic nevedia porisiet, sla by som uplne inde, mozno budes prekvapena. Priapdne skusit Brno, ja mam s lekarmi tam vyborne skusenosti

zuzkaanicka
5. dec 2013

@katfan tiez ma to napadlo, ale ak na to neprisli lekari (ved zase molusky nie su az take neobycajne), tak to asi nebudu, ale ktovie 😖

mircalla
5. dec 2013

@seemani Myslim, ze toto autorku temy nie velmi zaujima, ale skor jej problem

katfan
5. dec 2013

@zuzkaanicka a oni ich vyložene vylúčili alebo nie?lebo takto presne molusky vyzerajú

zuzkaanicka
5. dec 2013

@katfan ved ale to ja neviem, to sa musis spytat zakladatelky temy 😉 ... ked som videla ten obrazok, tak prve, co ma napadlo, tak boli molusky ... lenze vzhladom k tomu, ze ja nie som lekarka, tak som si pomyslela, ze to bude asi blbost, lebo lekari by na to prisli 😉 ... lenze ktovie ... proste som len laik, tak si myslim, ze lekar by davno prisiel na to, keby to boli molusky, ci? 😉

kiki68
5. dec 2013

ja mam od asi 5 rokov jednu takuto vec na dlani,presne tak to vyzera, ako keby som tam mala triesku,ako decko som si to rozrypala do krvi,lebo som si myslela,ze tam mam nieco,ale nemala som, Nastastie mi ostalo len to jedno malicke miesto, teraz tam uz mam len maly biely pasik, vyzera to presne ako an tej poslednej foto. Ale co to je, netusim, nakolko to ostalo iba pri jednom. Mozno mi to zastavila ako dietatu imunita...
Isla by som minimalne do tej BA, oni to casto ked nevedia odlifruju smer Vieden alebo Brno,nie vsade su arogantni lekari, ja osobne som bola v BA na ORL na Antolskej prekvapena super pristupom, velmi mily personal, dalo sa s nimi pokecat, okrem jednej sestricky to bola fantasticka kopa ludi,takze ked som to porovnala s pristupom na podobnom oddeleni v TN obrovsky mega rozdiel. Drzime palce!

zuzkaanicka
5. dec 2013

@safranky skus si pozriet tieto obrazky, mozno zistis, ze je to velmi podobne-su to obrazky molusiek, ale ja si myslim, ze lekari by na to prisli, keby to boli molusky-no, ale nie je podstatne, co si myslim ja 😉

https://www.google.cz/search?q=molusky&client=f...

a tu si precitaj:
http://www.vitalia.cz/clanky/jak-zatocit-s-upor...

mircalla
5. dec 2013

@kiki68 Suhlasim, niekedy jeden lekar na to pride, iny za 5 minut...tiez by som sla do BA na zaklade odporucania dobreho kozneho. A tiez mam velmi rozne skusenosti s lekarmi, aj hrozne, aj velmi velmi pozitivne.

maznacik007
5. dec 2013

@safranky moja dcera to mala take podobne vyhodnotli to ako mollusca ... ona ma poruchu imunity takze to moze byt aj preto ...

mali sme na to taku masticku z ciech u nas sa nepredava ... uz ma nenapada nazov a plus imuno liecbu Isoprinosine ...
tiez take tvrde to bolo .... aj na brusku a tak ...

syn mal mollusca predtym tiez ma poruchu imunity a on to mal uplne ine na kolenach ako take vyrastky ... takze to moze byt rozne ale stale to boli mollusca...

a dcere pomahal kupel s morskou solou alebo sodou bikarbonou

fidka79
Odpoveď bola odstránená
katfan
5. dec 2013

@zuzkaanicka jaaaaj,pardon,nevsimla som si,že nie si zakladatelka,som dnes nejaka popletena

zuzkaanicka
5. dec 2013

@katfan ved nic 😅 ... ale vidis, uz aj dalsie pisu, ze si myslia, ze by to mohli byt molusky 😉 ... len mne pripada zvlastne, ze by som ja ako laik na to prisla a lekar nie ... preto som zavrhla tuto moznost 😉

katfan
5. dec 2013

@zuzkaanicka no ved,je to divne,ale mozno či neboli v nejakom rannom štádiu,že to ešte nešlo rozpoznať alebo čo ja viem čo.každopádne dobrý kožný doktor záhadu určite vyrieši 🙂

seemani
5. dec 2013

@mircalla mne to nepíš, ja som nezačala 😀 len poukazujem nato, že sa všade hádajú.. na čo je to dobré?

aristka
5. dec 2013

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... mamička ak chce riešiť situáciu ,treba sa nakontaktovať sem ....a mamička ak potrebuje pomoc ,tak nech pýta kontakty a nie osočuje duplom ak ma nepozná...a nielen ja mám veľmi dobré skúsenosti ,ale sú to fakt odborníci ,ktorý mamičke pomôžu......telefónne čísla sú tam a treba len zavolať....

aristka
5. dec 2013

@fidka79 findúška ,nijakú info si matke nepodala ,jedine si využila jej situáciu a využila si ju akože na zhodenie mojej osoby ,bohužiaľ nezabralo a prezentácia tvojej osoby a ako pôrodnej asist.je veľmi zlá ...to že sa takto prezentuješ ,je tvoj problém a nemá to nič s témou

mirjam82
5. dec 2013

@safranky okrem tychto vyrastkov nema ine priznaky? Nemusia sa tykat koze...nebyva casto chory, nemava zvysenu teplotu...predtym, nez sa to objavilo, nebol chory? Vysetrovali mu imunitu -moze ist o nejake autoimunitne ochorenie.

aristka
5. dec 2013

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... ak by to boli molusky ,určite by to z histológie zistili ,plus z histológie vyšli kalcifikácie a to k moluskám nijak nejde....

safranky
autor
5. dec 2013

boli sme u niekolkych koznych doktoroch a keby to boli tie molusky tak si myslim ze by to rozpoznali.....Na fotkach mi tie molusky pripadaju ako nejake pluzgieriky ale maly na vrchu koze nema nic.Skor pod kozou...
@mirjam82 chvalabohu ziadne ine priznaky nema. Ani nebyva dost casto chory....niekedy sem-tam nadcha ale to prekoname so sprejom....Imunitu mu vysetrovali v MA a mal ju ok...

mircalla
5. dec 2013

@seemani kedze je to tema o zrdavi dietata, tak to, ze sa ty nejake dve hadaju mi pride uplne irelevantne, rieste si to inde. Ja kebyze si otvorim temu, kde potrebujem riesit zdravotny problem dietata a do toho mi niekto riesi v teme vzajomne nezhody 2 inych osob, tak ma to asi netesi. Berme ohlad na tu mamicku, ktorej syn ma zdravotny problem.