icon

Poradňa u pediatričky - prítomnosť oboch rodičov

16. júl 2021

ahojte. s manzelom sme zvykli chodit na poradne obaja spolu. ked vypukla korona z epidemiologickych dovodov mohol len 1 rodic. co chapem. aj ked teda zijeme v jednej domacnosti ale ok. teraz sme uz obaja plne zaockovani. cele slovensko je zelene. ma.pediatricka nadalej pravo jedneho z nas nepustit?? ako by ste postupovali? ake su vase skusenosti? dakujem

Strana
z2
1katus1
16. júl 2021

A na čo musíte ísť obaja ? U nás lekárka skrátka mala podmienku jeden rodič aby sme si nezavádzali v ordinácii či je alebo nie je Corona. Ja som tam chodila s oboma deťmi sama a som tu. A pri druhom aj tak manžel bol so staršou doma. Jedine kedy sme boli obaja bolo keď aj staršiu očkovali aj mladšieho sucastne

lylyjana
16. júl 2021

my sme chodili spolu cely cas aj pocas najvacsej pandemie. Ale je pravda, ze niektori lekari povolili len jedneho z rodicov, tam sme sa rozdelili.

ecko80
16. júl 2021

Mala sa narodila cez 1. vlnu Corony a vtedy pediater vyzadoval pritomnost len 1 rodica. Teraz uz mozu obaja, ale podla mna je to zbytocne, ak ide len o prehliadku zdraveho dietata. Ak by chcel byt pritomny aj muz, tak by sme da striedali, raz on, raz ja. Mna skor prekvapilo, jed som nedavno bola so synom 5 rocnym na odbor. vysetrenie a sestricka nastojila ba tom, aby som pockala v cakarni a on mal ist sam do ordinacie. Bol tam prvykrat v zivote, celkovo je taky bojko. Nakoniec mi teda "dovolila" ist s nim, ale neodpustila si poznamky na jeho adresu🙄

julie19
16. júl 2021

Bože, moja švagriná pracuje vo škôlke a ja som jej neverila keď mi rozprávala niektoré pohody čo dôkazu rodičia deti vyrobiť 🙄 ... ale teda začínam tomu veriť 🙏... načo mat pri bežnej poradni v ambulancii plnku? Však hádam sa doma rozprávate a viete si povedať ako bolo u doktorky... dnes chcú byt všetci všade a pri všetkom ... ja si nepamätám ako dieťa že by s nami chodili po doktoroch obaja rodičia, dokonca ani na rodičko do školy nechodili obaja ... striedali sa kto mal kedy voľno alebo sestre išiel oco a mne mama... teraz mam 8 mesačnú dcéru a na poradne chodím len ja, manželovi doma zreferujem a hotovo, pri pôrode tiež nebol a myslím že o nič neprišiel 🤷‍♀️

klip0
16. júl 2021

@ecko80 toto napr ma vie vytočit keď počujem že to robia niekde... veď to je 5r dieťa a nie 17r slečna čo má ísť na vyšetrenie kde si napr musí dať dole podprsenku, tak pre vyhnutie sa trápnosti tam rodič počas vyšetrenia nebude. Bojko nebojko rodič má právo byť pri vyšetrení dieťaťa, neviem čo im natom vadí a vôbec ma nevie napadnúť ani jeden jediný dôvod prečo by mal rodič čakať von. 🤷🏻‍♀️ Aj ti to vysvetlili že prečo ? Lebo mňa fakt nič normálne nenapadne..

1katus1
16. júl 2021

@julie19 u nás rovnako pokiaľ nemala dcéra zlomenú ruku a nechodila som s ňou na kontrolu a zakaždým na rengen tam som chodila sama. Keď išiel manžel aj tak vždy len čakal s vecami vonku aby som to mala ľahšie ale nie aby sa trepal do ambulancie. Len keď jej ruku nápravami tak tam bol aj on bolo ju treba poriadne chytiť aby nekopala lekára tak tam sme boli obaja ale aj toho sestrička zavolala

scorpionflower1
16. júl 2021

Neviem ktoru mas, ale aj nasa to tak ma. Tiez ma to stvalo. Nas tato tam isiel s nami, ze teda pocka pred dverami a nakoniec ho isla sestricka aj tak zavolat, lebo malá robila strasny cirkus, ze nech mi pomoze 😀 tiez sme uz obaja plne ockovani. Ony maju pravo si stanovit podmienky ake chcu. Nic sa s tym neda robit.

scorpionflower1
16. júl 2021

@klip0 no ono je to kvoli korone. Aby sa tam nezgrupovalo zbytocne vela ludi. Tam rodic je pri dietati, ale nesmu byt obaja. Mne to tiez nevyhovuje, lebo na tych poradniach potom musim malu vyzliekat, obliekat, ona reve, nepocujem nic, co vravi dr. zabudnem sa vsetko opytat co som chcela....

ckatka
16. júl 2021

@ecko80 nehrozí aby zobrala 5r dieťa dnu bezomna...
Nech mu aj nič nerobí to je jedno...ale decko sa môže báť..A rodič je tam na to aby sa nebálo.

ecko80
16. júl 2021

@klip0 Ved prave, je to este male dieta a rodicia chodia aj s ovela starsimi detmi. Nezdovodnila to nijako, len vysla a "E. pod dnu a maminka ta pocka zatial v cakarni". Ale ked videla, ze maly sa mi "zakvacil" o ruku a pozeral na mna, bolo jasne, ze s nim nehne, pokrutila hlavou a nieco tocila, ze aky je uz velky, a ved uz ide do skoly a bla bla. Tak som jej vysvetlila, ze k nim ide prvykrat, nevie, co ho presne caka, k lekarom na vysetrenia bezne sam nechodi a skratka je este maly... No ale asi je to u tejto p. doktorky bezne, lebo po nas tam isiel chlapec, mozno o dva roky starsi, a tiez mama zostala v cakarni. Len on tam podla rozhovoru bol uz viackrat.

ivana.natasha
16. júl 2021

@ecko80 toto nepochopím, za dieťa je do 18 rokov zodpovedný rodič a ja by som teda dieťa nenechala samé ísť do ambulancie, a to tá moja staršia má 10rokov a nikde nechodí sama k lekárovi. Dokonca minulý rok musela byť na noc na pozorovanie v nemocnici po úraze hlavy, keď sme boli na výlete bez manžela(bolo to viac ako 100km od domu) . Hneď ako povedali, že na pozorovanie, som povedala, že iba ak majú miesto aj pre mňa a mladšieho syna polročného. Nikto nepovedal ani slovo. 5 ročne dieťa má mať pri sebe vždy rodiča v takýchto situáciách, a teda poznámky by si mohla akurát tak strčiť za klobúk.

ecko80
16. júl 2021

@ckatka Presne tak, keby nechcela sestricka ustupit a trvala by na mojej nepritomnosti pri vysetreni aj napriek takejto situacii, isla by som s nim "o dům dál". Aj podla seba z detstva viem, ze mama bola pri vysetreni taka opora, istota, ze vsetko bude ok... co je uplne prirodzene

ecko80
16. júl 2021

@ivana.natasha Ano, clovek sa musi vediet postavit za svoje dieta. To bola taka starsia p. doktorka, inak velmi prijemna naozaj, ale teda ta sestricka jak ochranka. A teda nikde inde nemali problem s doprovodom, ci na rontgene, ci pri odbere krvi, na orl vysetreni...

klip0
16. júl 2021

@ecko80 a to čo potom ten malý 5 ročný ti mal zreferovat ako prebiehalo vyšetrenie či čo.
Veď to je na hlavu.. fakt keby ide o pubertaka čo sám povie že chce ísť sám tak nepoviem, ale 5 ročný ? Neviem kde to má u nich vôbec pôvod, že je lepšie aby rodič ostal vonku 🤷🏻‍♀️ akurát vystresuju dieťa

luccija
16. júl 2021

@klip0 tiež nerozumiem veď deti sa odberu krvi boja ako čert kríža.Ti lekári sú čisto vyhoreni a hlavne na detskom by mali robiť empatickí ľudia.S 5 r na odber by som sa nenechala vytlačiť z ordinácie nevidím dôvod.Deti potrebujú istotu

ecko80
16. júl 2021

@klip0 Co som si vsimla, ten chlapec isiel dnu teda sam a ked vysiel von, sestricka zavolala dnu jeho mamu a on ostal zas cakat v cakarni. Asi najprv vysetria dieta a potom riesia s matkou. Jasne, dieta ma urcite z toho stres, ked tam ide same, aj ked tam bolo uz predtym a zhruba vie co cakat ach jaj.

klip0
16. júl 2021

@luccija

@ecko80 no umna by teda tiež nepochodili. Boli by sme celý čas spolu, aj pri vyšetrení aj potom. Veď aj sedieť sám v čakárni je stres pre niektoré dieťa. A predpokladám že v tej čakárni nemajú žiadnu osobu čo robí dozor keď tam deti majú byť samé

iwesska
16. júl 2021

Bud idem ja,alebo ide muz. 1x sme boli spolu,ked sme riesili ockovanie s lekarkou,vtedy bolo potrebne,aby sme boli obaja. Bojis sa sama ist? Alebo aku funkciu zohrava muz v tej poradni? Drzi vysetrovaci stol,aby nespadol,ci? 😂 Ci na chodbe vonku sa boji cakat sam? 😂

lucia147852
16. júl 2021

@ecko80 si zákonný zástupca, neplnoleté dieťa nemôže vyšetrovať bez tvojej prítomnosti, pokiaľ neni v ohrození života. Frflať si mohla koľko chcela.

elizabet173
18. júl 2021

@ecko80 tak to je iný extrém, veľmi rýchlo a veľmi dôrazne by som sestričke vysvetlila čo a ako

gazpalm
18. júl 2021

To ako vazne k pravnikovi? Ked tam nie ste obaja naraz ,tak potom plackate tyzden do vankusa? Ci nechapem pointe tohto celeho...chodila som vacsinou ja,niekedy manzel, raz dokonca moja mama, ale toto by ma nenapadlo 😂

ecko80
18. júl 2021

@elizabet173 Aj mna to riadne prekvapilo, ale evidentne to tam tak robia bezne (vid maly chlapec, co isiel dnu po nas bez protestu jeho alebo jeho mamy🤔)

Strana
z2