Poradňa u pediatričky - prítomnosť oboch rodičov
ahojte. s manzelom sme zvykli chodit na poradne obaja spolu. ked vypukla korona z epidemiologickych dovodov mohol len 1 rodic. co chapem. aj ked teda zijeme v jednej domacnosti ale ok. teraz sme uz obaja plne zaockovani. cele slovensko je zelene. ma.pediatricka nadalej pravo jedneho z nas nepustit?? ako by ste postupovali? ake su vase skusenosti? dakujem
Postupovala by som normalne jeden rodic ak to vyzaduje. Naco obaja? Nezvladas sama ci co. Neviem ved je to poradna odvazi odmeria popocuva a cau
@draik prosim nejaka pravma rada k meritu veci?? dakujem pekne
takéto blbosti riešiť cez právnikov... 🙄 veď je to len poradňa v pediatra, to nie že v nemocnici riešite vážnu diagnózu dieťaťa...
máme 4 deti, ale NIKDY som nebola s mm....
To nemyslis vazne ze by si s tymto sla k pravnikovi? 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Ako by som postupovala? Neriesila by som to alebo zmenila dr. ked jej pristup vam nevyhovuje. A nieco pravne k tomuto tazko najdes.
postupovala by som tak, že by som rešpektovala rozhodnutie pediatričky👍
Pokiaľ ste spokojní s pediatrom ako odborníkom, tak by som v dnešnej dobe veľmi nevyskakovala. Mohlo by to zle vypáliť hlavne smerom k vám a dieťatku. Nový lekár sa hľadá veľmi ťažko.
Každý človek naviac v čakárni aj v ambulancii je zbytočne zdrav.riziko.normalny človek to pochopí...
Nevidim dovod naco maju byt obaja rodicia...ani u nas nemozu ist dvaja rodicia, ani nikde inde u lekara, stale je mimoriadny stav...moj muz nemohol ist ani ked maleho isli operovat a isiel na krv, co ja mam problem ho udrzat..zial mohol ist len jeden rodic...u nas ani v case ked nebola korona tak nemohli obaja rodicia do ambulancie pediatra...ved je to ambulancia, nie zdvorilostna navsteva
Čo ja viem... Aj dobre vzťahy s pediatrickou niesu na zahodenie, môžeš od nej potrebovať aj nejakú láskavosť časom... a oháňať sa pred ňou nejakými zákonmi a riešiť to právne je zbytočné, veď sa môžte striedať a ten druhý môže vždy čakať hneď pred ambulanciou. Veď to je len poradňa, nie že vás nepustia k ťažko chorému dieťaťu v nemocnici.
Tak teraz som už videla všetko 🤦
No zeny.... a viete s predstaviť dostať dieta takýchto rodicov do triedy? 😁 takí by vás zalovali aj za to, ze mu odmietate vyberať mäsko z kapusticky. . .
@maximilie To som si hneď pomyslela, že toto dostať do triedy, tak boh ťa zavaruj 🤦
Akurat som dosla z poradne, kde sestricka vykazala jedneho rodica (otecka) z ambulancie. V medzicase v cakarni pribudlo ludi (cakaren je taka normalna, ani mala, ani velka), prisli traja novorodenci. S jednym babatkom obaja rodicia, babatko vo vajci. No nedalo sa tam ani pohnut, clovek preskakoval autosedacky a nohy, o vzduchu ani nehovorim. Ludia nakoniec cakali vonku. Neviem naco je dobre ist tam ako Hujerovci. Doktorka mi dakovala, ze som prisla sama.
@jankalukasova hujerovci 😅😅😅😅🤣🤣 presne to mi napadlo po precitani prispevku...
Ono plným cakarnam by sa dalo vyhnúť keby sa objednávali načas...
Na druhej strane ak má lekár oznam že ma prísť len jedna osoba ako doprovod treba to rešpektovať.
@jankalukasova ja som taka rada ze u nas sa objednava a v cakarni je maximalne 1 dieta s rodicom/rodicmi ak nahodou prideme skor. Mohli by to zaviest vsade a tak by bola vacsia pravdepodobnost, zeby nevadili 2 rodicia lebo ked X deti caka + kazde by malo 2 rodicov tak z cakarne by trebalo urobit letiskovu halu aby sa sa tam vsetci zmestili. 😂
@gdpr u nas sa tiez objednava, len dnes sa zjavne nieco posralo a zbehlo sa tam fakt vela ludi. Inak to nebyva bezne. Ale fakt to nechapem naco je dobre aby tam boli obaja rodicia.
My sme tiež boli na prvej poradni po pôrode aj s mužom lebo sme od vzrušenia ani nedýchali 😀a teraz chodím sama a dakedy ani neviem čo mi vraví, lebo stále som v strehu aby jej to tam celé nerozbombardoval.
Ako prepac, ale co chces k doktorke napochodovat aj s pravnikom a zacat ju tam poucovat?? Hmmm. No skus, ale myslim ze si narobis len problemy.
My sme boli na poradni 2 iba 1x, odvtedy chodim ja sama, manzel caka normalne vonku.
@zuzanockamt som doteraz nevedela, že ísť k pediatrovi je považované za kultúrny zážitok a nabehne celá rodina. Ako do kina, Že sa môže niekto ešte pýtať aj na právnika, to už mi hlava neberie. Autorka témy bude určite mimoriadne obľúbená v každej inštitúcii, ktorú jej dieťa navštívi
Právna rada ? To ako vážne ? Ľutujem pediatricku snáď sa ta zbaví čím skôr tým lepšie pre ňu.
Tak je to jej ordinácia jej pravidlá.Zmen lekárku, keď sa Ti to nepáči.Alebo mužovi nahraj co rozpráva🙂ozaj nevidím dôvod mať pri sebe muža na prevencii.Viac ľudí viac otázok, muži sa radi vykecavaju aspoň môj sa vždy pýtal na blbosti.Nevidim dôvod 5 osôb v ordinacii
A inak ešte pochopím tá prvá poradňa po príchode z pôrodnice, že chcú tam byť obaja rodičia a že aj žena ešte môže byť slabá atď.. ale autorka má už asi o dosť staršie dieťa ako novorodena
@klip0 ano, presne aj nasa to tak brala v ramci 1 navstevy. Ze mm pomahal s malou (drzal ju, daval a vyberal z vajka a pod.) Aby som ja nemusela. Tiez aj aby sa s lekarkou aspon videli 😁
Taketo maminy su fakt pozehnanim pre doktorov 🙉🙉🙉
@luccija presne, aj ten moj 50 otazok 🤣🤣🤣 doktorka sa uz usmievala, ale v pohode.
Ja som zazila cez koronu na poradni v nemocnici ze muz tam napochodoval s tehotnou, a dozadoval sa, ze on musi a ma pravo ist dnu s nou lebo je to aj jeho dieta. Pohadal sa so sestrickou uz na chodbe. Az doktor ho uzemnil, ze ci s nim jej chce kukat medzi nohy 🙉🙉🙉 no kuca paca. Ta zena tam stala ako taka chudera, lebo bolo vidno ze je evidentne ona pod papucou... urcite aj porod musel byt s "nimi" potom zazitok, kedze vtedy zakazali sprievod pri porode...
Skratka, niektori ludia musia hladat a vyrabat problemy aj tam kde nie su.
Menila by som dr, my chodíme dvaja, aj počas korony, nebol problém, dnes sme sa vrátili od detského kardiológa a obaja s partnerom sme boli dnu, nikde sme nemali problém
Ale fakt, že to píšeš ako anonym svedčí o tom, že si si sa vedomá, že tvoja otázka je stupidna. Neskrab, čo ťa nesvrbi, lebo ti život hneď prehadze priority...

My stale chodime spolu,aj so starsou dokonca..dr.to vobec nevadi..rodicia (obaja) maju pravo byt s dietatom a dieta ma pravo na to,aby malo oboch rodicov pri sebe..ja by som proste oznamila,ze tam budeme obaja a hotovo