Ročný synček nechce piť tekutiny
Dobrý deň maminy...Neviem či to sem patrí ani som nehladala podobnu temu ale potrebuje poradiť...Môj malý 1r nechce nič piť...A to je jedno či je to sladké alebo menej sladké čistá voda alebo džús...Sice ešte kojim ale mliečka je už veľmi málo ani na dva dušky...Skúšala som rôzne fľašky, injekčnou striekačkou,lyžičku,dokonca pohárikom,raz sa napije potom začne vyplúvat...Za celý deň ledva vypije 1dcl..
Moj 3 rocny vypije za cely den 200 az 300ml. Tiez nechce ine tekutiny ci sladke, kakao, mlieko.. nic. Nastastie ma rad polievky tak mu davam 2x denne 350ml polievky. Tak aby mal 1 liter tekutin. Toto jeho nepitie sa odraza na traveni. Trpi zapchani :(
@beatrix85 tak to potom vysvetli x dojcatam,ktore dlho odmirtaju prikrmy. Vratane mojej uz 6r.,ktora bola.prplos a dlho uprednostnovala moje mlieko. To sme.ich mali nastopovat ako husi??
@kiara3 pozor na to,moj bol v tom case uz odstaveny a tiez dostat do neho tekutinu bol problem. On ale vybirne jedol a kedze nemal zuby, mal jedlo mixnute a viac tekute a do toho som.lyzickovala vodu, v lete,kedze som sa obavala dehydratacie,som mu davala riedene dzusy.. No az po 3.r. Zacal pit ako sa ma, dost dlho to bol boj.. U tych malych rychlo moze vzniknut rozvrat vnutorneho prostredia, chaoem tvoje obavy...museli by ste na infuzky..:(
varte polievky, davajte vela ovocia, ktore obsahuje vela vody
u nás to isté, malý ma 10 mesiacov, už som kúpila tolko všelijakých druhov flašiek nechce. Nasilu dávame pomocou Nurofen striekačky, nedá sa inak. Plienky má vždy mokré a riadne naložené, ale žerie ma, že nechce piť sám. Sleduje počet plienok, ak je každá pocikaná, tak má dosť tekutín. Kolko prijme, tolko aj vyciká predsa.
@siska53 presne na to som dnes myslela ze ak to pôjde takto ďalej skončíme v nemocke na infuzke😟Už sme raz takto išli ale poslali nás domov lebo bolo tak plno....Ale našťastie piť začal normálne teraz to máme znovu...Či ozaj tie zubky ho tak bolia že nechce ťahať...lebo sa mu stolička predrala von a ďasienka ma tak opuchnute chúďatko...dr vravela že ma červené hrdielko tak sme ani neočkovali prešiel týždeň hrdielko je ok ale piť nezačal...Ja len dúfam že to prejde a zasa začne piť ako ma....
@kiara3 tak moj ani to.. Takisto dojcim, ale uz len tak na 30%,ine tekutiny odmieta, podari sa mi niekedy don dostat redsie mlieko, polievku, tak sa tesim, ze aspon nieco a potom ponukam, ponukam, ponukam. Este z lyzicky obcas sa podari, striekackou velmi place a nechcem ho traumatizovat. Zajtra mame kontrolu(bol chory a este aj v horuckach odmietal pit:(! ) a nesieme aj moc, tak sa tesim, ako mi dr povie, ze malo pije.. Och..
@sun123 😟to ma mrzí...poznám to je to únavné lebo človek sa o nich bojí...tiez skúšam rôzne varianty niekedy sa podarí niekdy mi to až s ruky vyrazí...Alebo začne všetko vyplúvat...Alebo sa začne so mnou až hádať...Kričí na mňa...Tak potom zasa skúsim neskôr...A čím je vonku viac teplo tým ma to viac znepokojuje...☹
Myslím, že to je relatívne normálne, netreba robiť paniku. Veď keď si to prehodíte na dospelého človeka, pre také 8 kilové dieťa je to 1 dcl denne porovnateľné s litrom pre 80 kilového človeka.
Ani náš teraz 2 ročný toho v roku moc nevypil. V rôznych dobách v minulosti pomáhala práve spomenutá striekačka, dávanie čajíka či neskôr vody po dúškoch v priebehu celého dňa, povedať mu, že si musí natankovať ako autíčko, alebo trebárs "ukáž havkovi ako vieš piť", prípadne mu dať napiť "ako veľkáčovi", teda z pohára.
@mike_bassett Ale pre 8 kg dieťa je deci vody rovnako málo ako pre 80 kilového dospeláka 1 liter.
Na moju dcérku fungovalo štrnganie s pohármi, fľašami, s čímkoľvek, z čoho pila. Štrngnúť, povedať "Nazdravie!", napiť sa, urobiť "Aaaa" ako po dobrom dúšku 🙂 A dokola. Takto to bolo pre ňu zábavné a vypila za 2 min 1 dcl vody. Potom sama mi nosila fľaše, lebo chcela štrngať 🙂
Prave pretoto nechápem ked niekto kategoricky odmieta kojenemu babatku dat fľašku.Jasné že potom si ťažko zvyká.Ja kojim uz 26 m, a mala od narodenia pila aj vodu, aj bebu keď sme boli vonku.Bohužiaľ autorke to už nepomôže, možno niekomu inému ano 🙂
Nečítam celú diskusiu. Skúste núkať stále aspon po troške, nech si zvyká, aj na iné, nie len na cicku. Coskoro su tu horucavy. Podla mna ste s tým už mali oveľa skor začať, ved už je to ročné dieta.
Súhlasím s @zenaajmama kojené to áno, ale prečo by nemohol od mala trochu vody cucnuť, alebo čajik. Práve preto aby si zvykol. Ked nechce flasu kvoli kojeniu, tak lyžicka, poharik, stamperlik, slamka, náustok... Ale to už je každeho názor.
U nás zabrala hravá forma. Malý mal 5-6mes. a bolo naozaj velmi teplo. Ked bol na podložke na zemi, dala som mu do malej flašticky s náustkom (tuším avent) čistú vodu. On sa s nou hral, prevaloval sa hore - dole, pokvapkal si tvaričku, podložku, trošku do pusy a postupne s takýmto "hraním" sa naučil sám piť. Samozrejme vždy som ho mala pod dozorom. Predtým pil, ale nechutilo mu. Po týchto jeho "hrách" už nebol nikdy problém.
Držím prsty 😉😉😉
@ivanamyl ďakujem naozaj len je aj naozaj vidieť že ste necitala aspoň moje príspevky....Pisala som že malý sa vie napiť aj s fľašky aj s lyžičkou...Ale problém je že zrazu prestal...predtým pil aj pol fľašky 400ml a teraz ledva 100ml...Potrebovala som poradiť či sa s ním ešte niekto nestretol...to nieje o učení skôr príčine prečo keď dieťa nemalo problém piť s fľašky zrazu vyplúva a je jedno či je to čistá voda alebo sladké napoje....prsnik mu ponukam ale keď nechce nedávam na silu...Možno je to zas nejaká prechodná záležitosť a sú to len boľavé dasienka
@ivanamyl trvá to asi cca 2tyždne...Pred 2m zhruba sme mali ten istý problém ale po pár dnoch to prešlo...len teraz je to tu znovu a už aj mlieka je malo na jeho uspokojenie... Povedala som to aj dr ta povedala ze injekčnou striekačkou to nejak musíme prekonať ale nefunguje začne vyplúvat...zubky sme zvládli prvé celkom ok očné bol chúďatko dosť uplakany...Teraz nejak ani nieje vidieť že by ho niečo bolelo ďasienka ma ale ako nafúknute...A na jednej strane ma stoličku už predratu...Aj keď vidieť že je trochu nervóznejší často sa pýta na ruky...
@kiara3 pravdepodobne to bude tými boľavými ďasienkami....
@lenkakravcova ďakujem veľmi pekne vyskúšam...😊😊
@lenkakravcova to poznám starší keď mu dám piť čistú tak sa zamrači že fuuj čistá voda...Menší tonu skúšam už čokoľvek a asi podľa nálady...Niekdy sa napije viac niekedy veľmi malo
@lenkakravcova to poznám starší keď mu dám piť čistú tak sa zamrači že fuuj čistá voda...Menší tonu skúšam už čokoľvek a asi podľa nálady...Niekdy sa napije viac niekedy veľmi malo
@zenaajmama Nie je pravda,ze ak nedas flasku dojcenemu,tak nebude to babo neskor dobre pit. U nas to bolo uuuplne naopak. Maly vedel v pripade potreby pit aj z flase, no on bol prave ten,co odmietal pit a natrapila som sa s nim. Mala naopak,z flase bola schopna sa naucit pit az v roku a ona popri relativne castom dojceni stiahla aj trii flasky vody.
Skus mu davat stavnate ovocie - melon/dyna - to je v podstate voda
@siska53 na každé dieťa platí niečo iné.Podľa mňa treba aby dieťa malo aj inú alternatívu, nie len prsnik.Ak má fľašku na ktorú je zvyknuté tak je vacsia pravdepodobnost že z nej piť bude, ako ked prvych 5-6 mesiacov fľašku vobec neskusi.Ale každého je to osobná vec.
@zenaajmama jaj no..len su deti,ktore z dudlov napina... Ako nasu, ja som ju chcela naucit aj z flase ako maleho..aj pohar sme skusali..nic.. dudle ju dlho napinali.. az taky speci splosteny ju konecne nenapinal a pila.
To mas ako s poharom, niektore radia co najskor pohar..no ja som.sa na to vykaslala,vkuse som.prezliekala...no nie..naucili sa sami a bez oblievaciek neskor...a maly kratko na to aj s dzbana vodu do pohara nalievat..
No moje mladsie dieta z cumlov ani nenapinalo ale proste ich nechcela nebolo toho kto by ju bol donutil pit z flase s cumlom alebo mat zastoplovane usta cumlom ani za toho otca. V zivote to dieta nemalo cumel v ustach alebo teda len na par sekund aby ho vyplulo. Zacalo pit priamo z flasiek na vodu s tym fitnes vrchnakom ci ako sa tomu nadava a potom kadejake pohariky s tymi otvormi a slamkou ale kojenecku flasu ani nahodou

@kiara3 tak, keď vie piť a teraz len nechce asi ho bolia zuby či hrdlo....u nás sme pili so slamkou dlho ináč bol tiež dlho kojeny a vodu dosť odmietal či dzus, čaje dodnes a to je školák malo pije