icon

S dcérou máme cvičiť Vojtovu metódu

tanula28
18. mar 2023

Dobry deň prosím vás máme cvičiť s dcérou podľa vojtovej metody,máme cvik nato aby si sadla len moc sa tomu bráni a plače ako to spravím aby sa tak nebránila a neplakala ďakujem som stoho má nervy

Strana
z2
tanula28
autor
18. mar 2023

@enoula nie nič viac nám nepovedali len zatiaľ tieto cviky a potom uvidíme čo bude ďalej

jazula
19. mar 2023

@tanula28 tak keď má už 11 mesiacov, skôr by som hľadala nejaké skupinové baby cvičenie, to mojej pomohlo na spevnenie oveľa viac ako Vojtovka.
Moja dcérka mala hypotonus a diastazu od narodenia, do roka sa len asymetricky plazila, dva dni po prvom roku začala štvornožkovať, do dvoch týždňov krásne pevne sedieť a obchádzať nabytok, chodiť začala v 15m. Vojtovku sme cvičili od 2 mesiacov, ale po tých 8m som ju už ani nevedela poriadne udržať, vždy mi vykĺzla. Na baby cvičení mi total preplakala prvé tri lekcie (lebo jej bolo všetko ťažké kvôli slabým svalíkom), ale rozhýbalo ju to, aj ostatné detičky ju potiahli. Ak máš tú možnosť, veľmi odporúčam vyskúšať. Len sa nedaj odradiť plačom na prvých pár lekciách.

evkamotka
19. mar 2023

Vojtova metoda je naozaj velmi ucinna. Bud sa povznesies alebo nie, no plakat bude a neda sa to nijako velmi zmiernit. Vies, ze dieta nic neboli, to si opakuj. Syn sa vdaka nej za rok zrovnal s rovesnikmi.
A dokopy za ten rok mal 4 cviky, takze necakaj, ze dostanes kazdy mesiac nieco ine ;) funguje to na inom principe

mamkalentedkova
19. mar 2023

@tanula28 jasné ,že sa bráni ,veď o to predsa ide .Stimuláciou reflexných zón nútia dieťa vykonať presný úkon .Je to nepríjemné ,ale nie bolestivé .Čím.mensie dieťa ,tým efektívnejšie ,lebo je reflexný oblúk kratší . Plačú pri tom všetky deti .Nemusíš si teraz na stopkách nastaviť presne 10 minút a toľko cvičiť ..povieš si,že očakávaná napríklad 5 správne vykonaných pohybov na jednej a na druhej strane ..takto to odcvicis na oboch stranách 4 krát denne .Cvičila som pred rokmi Vojtovu metódu s dcérou.Najefektivnejsia je do roka .Skúsila by som ako rádia vyššie aj baby plávanie .Držím palce

tanula28
autor
19. mar 2023

Ďakujem vám veľmi pekne za rady dnes to už bolo lepšie a už ani tak neplakala ani sa nebranila myslíte že to robím zle ?

tanula28
autor
19. mar 2023

Máme 10 cvičení na sed a potom čeľustne koleno čo to znamena?

tanula28
autor
19. mar 2023

@mamkalentedkova ďakujem 🙂

mogaa
19. mar 2023

@tanula28 to či to robíš dobre ti musí odobriť fyzioterapeut....plač alebo bránenie sa dieťaťa nie je znakom ničoho, len toho že dieťa cíti nekonfort...

Strana
z2