Skoro 5 ročné dieťa sa vnoci pocikáva

28. dec 2021

Ahojte mala má čoskoro 5 Rokov od začiatku leta sa krásne pýtala cikať aj v noci ale od novembra sa nám pocikava ale iba vnoci 😔 vnoci si ju aj zobudím no skôr odnesem na rukách ,posadím na wc ale aj tak sa priebehu noci pocika .Mama mi vraví že asi tuho spí, keď cez deň mi nechodí spať, a že ju mám budiť viac krát .Čo si myslíte ako na to dohovarat sa snažíme dlho a aj jej sľubujeme odmenu....už neviem ako na to skoro každý deň periem perinky,,,, neviete mi poradiť čo by pomohlo??????🙏

elizabet173
28. dec 2021

riešila by som to s lekárom

hipuska
28. dec 2021

Sľubovať odmenu za niečo, čo nemôže ovplyvniť, je demotivujúce. Také veľké dieťa, by už malo vydržať bez cikania celú noc. Takže tiež radím, konzultovať s lekárom.

horalka1986
28. dec 2021

Moj mladsi syn sa pocikaval do 6 rokov, ale len v noci. Naozaj velmi tvrdo spal a bolo ho tazke zobudit. Nic som neriesila s dr, co by s tym spravila? Proste to same prestalo. Za chvilku ma 8 a uz sa nepocikava.

erickatt
28. dec 2021

V noci dat podlozku a uterak, ty si usetris cas. Nekomentovat to, nenadavat, pochvalit ak sa nehoda nestane. Skontrolivat moč, moze mat skrytý zapal. 2 -3hodiny pred spankom nedavat pit (iba minimum) ani tekute jedla, kakavo, mlieko

nwnw
28. dec 2021

Treba skontrolovat moc a chodit cez den viac cikat. Kup chranice matraca. Ak nema zdravotny dovod, tak z toho vyrastie. Netreba ju stresovat.

mamamasama
28. dec 2021

@horalka1986 robila som au pair v zahranici a moje dievcatko sa takisto pocikavalo. Jej mamina z toho robila hroznu dramu a mne bolo tej malinkej tak luto. Nerobila to umyselne. Kazde rano som jej oprala postelne a povedala, ze nevadi. Prestalo to samo o rok neskor. Teraz je z nej uz dospela kocka.

matovicova
28. dec 2021

Hodinu pred spsnim uz nepit a ísť cikať pred spaním aj keď netreba