icon

Skoro 7 ročný syn má 48 kg. Ako mu pomôžem schudnúť?

21. apr 2022

Maminy prosím vás. Mali ste problém s obezitou u deti ? Ako ste ju riešili ? Ako ste dieťa správne motivovali ? Syn bude mať v Septembri 7 rokov a nieje úplne obézny. Síce ma 48 kg ale je veľmi vysoký. Cudzí si myslia že je to môj mladší brat a že je druhá tretiak na základnej. To ma po otcovi. Jeho otec ma 2 metre. Ale veľmi potrebujem aby schudol. Prosím vás vedeli by ste mi pomôcť tie ktoré ste si to prežili ? Lebo ja už neviem. Ani tak ani tak 😔😔😔😔

Strana
z3
dskjhfdlkdjhl
21. apr 2022

Nemala som sice s detmi taky problem, ale riesila by som to tak, ze by sme spolu vybrali nejaky sport, kde by sa prihlasil. A zaroven by som dbala na dobru stravu. Cize napr. ak pije ochutene napoje, vymenit za cistu vodu. Ak jedava cipsy, vymenit za zeleninu. Zatial je dost maly, takze to jedlo by si mala byt schopna u neho kontrolovat. Ziadne diety, len normalna zdrava strava. Mozno taku zdravu stravu ma, nenapisala si nic blizsie, takze toto su len take prve napady.

autor
21. apr 2022

@dskjhfdlkdjhl zelelninu okrem papriky a redkovky neexistuje. Ani po dobrom ani s krikom. Chodí na plavecký tréning ale ešte sa leb učia plávať tak nieje to take že už plávajú cez bazén. Neviem ako čo najefektívnejšie mu dať váhu dole a už aj ja som z toho nervózna 😔

autor
21. apr 2022

@dskjhfdlkdjhl tak by som mu chcela pomôcť a neviem ako 😔 Je to ťažké keď rodič nevie pomôcť dieťaťu a tak chcem a neviem ako 😔

kabinka11
21. apr 2022

Kamoškina dcéra tiež začala priberať. Ona to riešila tak, že keď prišla ze je hladná dala jej kúsok mrkvy, alebo kúsok čerstvej uhorky a pod. Samozrejme to bolo mimo hlavného chodu. Vysadila jej sladkosti, slané pochutiny a sladké vody. Píla iba čistú vodu a keď chcela sladké, tak kúsok horkej čokolády, pripadne kúsok tyčinky. Ale teda jej dcéra bola už 4 na zs a chcela schudnúť.

zdenka11081983
21. apr 2022

U nas to bolo žiadna sladena voda, džús.. Iba voda. Len náš by len jedol a absolútne žiadny pohyb. Pokiaľ ho nevytiahnem nejde. Podchyt to čím skôr. Nás má 15 rokov, trocha sa vytiahol teraz ale stále je taky maco.

zdenka11081983
21. apr 2022

Keď je u nás robila som mu cviklovy šalát, zelenú fazuľku.. Ako prílohu k masku. Ma to rad, len môj chlap keby ho v tom viac podporil. Ale najmä ten pohyb. Toho je proste žalostne malo...

iwesska
21. apr 2022

A to nabral zrazu tolko behom par mesiacov? Lebo takato nadvaha je dosledkom dlhodobo nespravnych stravovacich navykov. Nejde len o zeleninu,ani moja ju neoblubuje,ale je chuda. No deti jedavaju miesto normalnych jogurtov od malinka len take s lentilkami,gumenymi cukrikmi,ranajkuju gulicky v mlieku, piju Jupiky,sirupy, potom nejaky keksik,lizatko...a ak dieta nema pohyb,tak sa to uklada. Aky ma bezny jedalnicek? Skus napisat jeden den,co jedava. Ono tazko potom zacat dietatu zrazu odopierat nieco,naco je naucene.

kristinaanna
21. apr 2022

napíš koľko meria, to je tiež dôležité

autor
21. apr 2022

@iwesska on jogurt sem tam. Jeden čas strašne banány jedol …

autor
21. apr 2022

@kristinaanna niečo okolo 130cm

veronikaszabova
21. apr 2022

130 cm nie je vobec vela na 7r dieta.
Syn ma 7,5 roka a meria 134cm. A ta vaha je ozaj vysoka. Syn ma pri svojej vyske 26kg.
Mala by si s tym nieco robit, lebo sa prepapa do vysokych cisiel.

iwesska
21. apr 2022

Vazi na svoju vysku vela. Moj starsi ma 146cm a 35kg,ale uz vidim,ze sa mu robi brusko,lebo tiez by len sladke jedla jedol a pohybu mal kvoli Covidu malo. A uz mu to aj poviem,ze pocuj,brucho ti rastie,uz musime zo sladkeho ubrat. A aj ked by si vybral ako jedlo napr.sulance,tak dostane miesto toho hustu zeleninovu polievku.

lusyyy36
21. apr 2022

No tak to azbtaky vysoko nieje. Ja mam dcéru 7 ročnú a ma 136cm, mozno uz aj viac, vari 31 kg a veru keď sa vyzöecie tak vidím, ze sa gulati. Ale zas nic hrozne. A poviem ti, ona veľmi ľúbi ovocie a zeleninu, niekolko krat tyzdenne ma treningy, proste genetiku neoklames

markaterka
21. apr 2022

Môj má skoro 8 rokov a meria 150cm, a váži okolo 43-45kg, viem, že je to veľa, ale on má pohybu až až. Hráva futbal aj basketbal.

silvike
21. apr 2022

@iwesska presne, moja rec. A k autorke...to trebalo davnejsie podchytit, ste sa nejako neskoro zobudili, zacat riesit uz obezitu...no ale budis, len to bude o to narocnejsie. Netreba nechat sa deti vypapkat az do obezity.

silvike
21. apr 2022

Skuste si normalne v nejakej tabulke pozriet kolko a coho take 7rocne dieta vlastne potrebuje. A podla toho zostavovat jedalnicek a nepopustit. Neze naor. zo 4 porcii ovocia bude 5 porcii, lebo vsak ovocie je zdrave to moze. Nie, ked 4 tak 4. To iste so sacharidmi tukmi aj bielkovinami. Treba sa trosku v tom povrtat. A asi hlavne aby nemal v dosahu sladkosti a ine blbosti ( cipsy a pod.) Take nech si da len na nejakej oslave aj to s mierou ( napr. neodrezete mu 5cm kusok torty ale len 3cm ) a pod.

83lenka83
21. apr 2022

Moj bude mať 10 rokov, meria okolo 146cm a váži 32kg, zje vsetko čo nezje jeho ale jedlo mu vyberam. Moj nechce prílohy vobec a ani pečivo, vyhovuje mu jest mäso so surovou zeleninou. Chcela by som mať jeho návyky😀 ale budovala som to v ňom od malička. Zje aj sladkosti ale ma veľký výdaj. Hra hokej, 5x do týždňa treningy.

klip0
21. apr 2022

U takéhoto malého dieťaťa stačí vyradiť sladkosti, slané pochutiny, sladené vody, sladké jogurty/pribinacky/monte..., nedávať vyprážané, variť na pare/dusiť/piecť, biele pečivo vymeniť za tmavé.
Neverím že toto keby dodržujete tak sa mu váha neupravi. Len treba byť dôsledný a riešiť to hneď, lebo časom z toho bude problém ako zdravotný tak aj psychicky

inull5
21. apr 2022

Ma 130 cm a 48 kíl? Vôbec nie je vysoký ako píšeš.. Msl by mať aspoň o 15 menej k tej výške

autor
21. apr 2022

@inull5 ja to viem ale neviem ako to docieliť proste všetko odmieta nič nechce zdravé jesť a tak to ma skoro 7 rokov to keď proste si povie že nechce tak ako doňho mam na silu natlačiť ? 😔

vikusjk
21. apr 2022

Skus si stiahnut kaloricke tabulky a sleduj a zrataj si, co vsetko cez den zje a kolko to ma kalorii. Ono sa to nezda, ale keksik tu, chipsy tam a kalorie sa zbieraju.
Nepises, ci ma pohyb, kolko pohybu ma okrem toho plavania, kde sa to len ucia. Taktiez nepises, co zvyknes varit na obed, veceru, kolko zje a hlavne CO zje mimo hlavnych chodov, co zvykne pit. Ak zniziz prijem kalorii, hlavne cukrov, zvysis jeho pohybove aktivity, urcite zacne chudnut. Ale vsetko s rozumom, ziadne extremy samozrejme. Pripadne sa porad s vasou lekarkou, ona sa nevyjadrila k jeho vahe?

nikpa
21. apr 2022

Treba ho prihlásiť na šport kde sa bude poriadne hýbať, plávanie je fajn ale dala by som ho napr. na futbal. A tiež si dávaj pozor aby si v ňom nevyvolala dojem, že je tučný, je to ešte dieťa, mohlo by mu to uškodiť. Môže sa cítiť menejcenny, z takýchto veci vzniká problem s príjmom potravy a rôzne poruchy. Máme v rodine dievča, ktorej matka rečami o tom aby toľko nejedla lebo bude mať veľkú rit a tučné stehná 🤦 spôsobila, že ako 14 ročná skončila na infúziách, na psychiatrii a dodnes bojuje so svojou váhou. Nehovorím, že niečo také prezentujes aj ty svojmu synovi len som ti chcela povedať, že toto je pri deťoch veľmi hakliva téma a treba dávať pozor ako sa s ním o tom budeš rozprávať.

autor
21. apr 2022

@vikusjk že ma miernu nadváhu ale že deťom sa nedáva nič na chudnutie proste že ona mu nemôže nič predpísať

ivca88
21. apr 2022

Chodievajte spolu na prechádzky. Chodievajte na výlety.
Bicyklujte.
Choďte napr spolu na tenis alebo ja neviem..
Veď zapojte sa do toho spolu,ako rodina ☺️

autor
21. apr 2022

@nikpa veľké pohybové aktivity robiť nemôže lebo je po operáciách z nohami. Mal lámane a rezané píšťaly druhý v nohách a sadry rok na jednej rok na druhej nožke lebo mal krivé nôžky. S jednou bol keď mal rok a pol a s druhou keď mal dva a pol roka 😔

83lenka83
21. apr 2022

Mojmu synovi keď nechcel zjesť čo som mu dala tak nejedol nič, po pár hodinach zjedol. Aj keby celý deň nič nezjedol a trucoval nič by sa mu nestalo. Nikdy som ho nenutila len som mu povedala, že iné nedostane a hotovo

adriannasvk
21. apr 2022

Dobre pred cca 4 rokmi bol na operacii a nemoze sportovat? A to co je za sprostost,detske telo sa regeneruje velmi rychlo, a presli uz roky....tato jeho obezita je zial tvoja chyba...zanedbane stravovanie cele roky...a este ked bol bez pohybu po operacii o to viac mal mat zdravu stravu....teraz mas poslednu sancu zakrocit...a bud bude jest do co mu das alebo bude hladny...neboj sa,od hladu neumrie...zje to mozno o 2,3 hodiny neskor ale zje....domov by som nekupila nic nezdrave, u nas to tak tiez funguje,deti maju urcite problemy a nemozu jest hocico,takze ja to ani nekupim...vyberaju si z toho co je...a ako pisali vyssie,pit iba vodu max neochuteny caj...na desiatu ovocie,na olovrant zelenina...ak ma rad uhorku,tak uhorku,cerstva mrkva,kalerab, varena kukurica...cokolvek. mensie porcie mu davat...a pohyb...najlepsie ho brat na bicykel, ked zacal plavat tak plavanie, hladaj moznosti...turistika cokolvek...a vysoky teda vobec nie je...moj ma 7r a ma 137 cm, vazi 29-30kg a to je tak aurat ani chudy ani tucny.... 48 kg som mala ja ked som koncila strednu skolu pre pana😅 detom sa nemoze nic na chudnutie predpisat ale popravde taky zazrak ani neexistuje,tu pomoze len pohyb a zdrava strava...ak nechces o par rokov behat podr s nim kvoli zdravotnym problelom s nadvahou tak musis zacat hned....

klip0
21. apr 2022

A keď nechce nič zdravé keď mu ponúknes tak to potom ako dopadne ? Dostane nakoniec niečo nezdravé čo má rád ?

renka30
21. apr 2022

Na svoju vysku vazi privela ( mam 10 rocnu dceru, ktora ma 150 cm a 42 kg, a to uz ju obmedzujem co sa tyka sladkosti, lebo tak skokovo pribrala 3 kg, ze uz je to na brusku vidno a to ma 4x do tyzdna treningy) Musis zmenit stravovacie navyky, viac ovocia a zeleniny, nesladene napoje a ziadne sladkosti, pohyb aspon vo forme prechadzok. Ale podla mna nohy ma uz v poriadku, kludne moze sportovat, ci to vam lekar povedal, ze niektore sporty nesmie?

majka1921
21. apr 2022

A co ma ako pitny rezim? Mozno zacat aspon tam - nic ine ako vodu a pripadne nesladeny caj. Pokial pije dzusy, pripadne sladene napoje su to uplne zbytocne kalorie navyse. Ako ste na tom si sladkostami/slanymi pochutinami - skus vymenit kupovane za nejake domace, aspon trochu zdravsie (napr. Mrkvovy, cuketovy kolacik??)

Strana
z3