icon

Skoro mi umrelo dieťa kvôli neočkovaniu

michaelamd
1. júl 2017

Mile mamicky! pokladam za dolezite podelit sa s vami o moju skusenost ktora bola horsia ako najhorsi horor! ano tiez som patrila k 100% odporcom ockovania lebo som sa bala vedlajsich ucinkov vakcin, tiez som bola ta uvedomela, zaroven vsak stale si uvedomujem ich vedlajsie ucinky a preto toto nepisem ani proti ockovaniu ani za!
Dna 29.6.2017 cize tuto stredu bol najhorsi den mojho zivota. V utorok sme sli so synom (3roky) na navstevu ku kamaratke ona ma dve deti (3 a 2r) oni su zaockovane a chodia do skolky. prisli sme k nim o 17:20 akurat sli zo skolky cely vecer sa hrali, jej dcera este mala trosku kaslik ale nic mimoriadne. prisli sme domov a moj syn sa celu noc budil s placom a potom hned zaspal, nechapala som co sa deje, az rano sa stazoval ze ho boli jazyk a mal na nom biely povlak, zvysenu tepltou a bolo hned jasne ze nieco nieje v poriadku! o 10:00 som s nim bola v ambulancii pediatricky odobrala mu vyter z ust a poslala nas na krcne, o 12:00 povedala krcna ze okamzite sa vrate k lekarke on ma ocividnu teplotu a hnisa mu hrdlo, dali mu vodicku na jazyk a prikaz na CRP, o 12:30 vysetrenie u pediatra CRP v norme teplota 39! poslala nas domov ze sa mame vratit na krv zajtra, AVSAK ziadne zajtra uz nemuselo byt! prisli sme domov dali sme mu lieky aj na horucku, zaspal tazko dychal a cely den mal huste sliny ako sliz ktore nemohol zhltnut, o 16:00 sa dostal do kritickeho stavu sliny hustli dychanie sa stazovalo no zase trochu zaspal okolo 17:00 vyskocil a dusil sa!!! vobec sme netusili co sa deje a ze od zivota ci smrti ho delia minuty v sekunde sme volali zachranku! prisli o 15 minut, mali podozrenie na laringitidu no neboli to celkom tie priznaky, nastastie lekarka mu dala rectodelt a utekali sme na urgent syn ledva lapal po dychu a kazdu sekundu sa mu mohli zavriet dychacie cesty o com som este stale netusila myslela som ze tazko dycha iba koli slinam atd... nebolo mi nic jasne! na urgente s davkou velkeho stastia objavili pricinu! on nieje zaockovany???? !!!! preboha. a uz to islo kyslik adrenalin nositka, RTG a najhorsia sprava, vasmu dietatu hrozi okamzite udusenie ! Zápal hrtanovej príchlopky (epiglotitída) ! ktoru sposobuje bakterialna infekcia ktora sa prenasa kapockovou infekciu z cloveka na cloveka! ockovatelna HEXA vakcinou !!! vo vytahu smerom na intenzivku mu zacal klesat kyslik .... ostali sme na chodbe cakat ci sa im podari vcas ho intubovat, nastastie mu v hrdle ostalo par milimetrov cez ktore mu prestrcili hadicku a napojili ho na pristroje do umeleho spanku. mali sme stastie ! obrovske a neopisatelne! ked som si to uvedomila zrutila som sa! toto je choroba ktora za 24hodin zabije neockovane dieta ! ockovane mali iba kaslik !!!!!!!!! je to tazko diagnostikovatelne lebo priznaky ak uz su tak mate sakra malo casu mu pomoct ! umrtnost vysoka pri nepodani vcasnej liecby udusenie. pri podani liecby sa to antibiotikami da zvladnut. MAMICKY UVEDOMTE SI ZE ... hlevne riziko je ze u ockovaneho dietata bakteria sposobila iba kasel dostala sirup a uz sla do skolky no toto dieta sa stalo bacilonosicom a obetou je neockovane dieta lebo nema protilatky na tieto veci a uz vobec 3 rocny ! takze je to naopak nie ockovane dieti su v ohrozeni koli neockovanym ale neockovane , vzhladom na tento pripad, plati to obojstranne! treba si uvedomit riziko toho ze ak date neockovane dieta do skolky tak choroba s ktorou sa ockovane dieta popasuje ako s kaslikom nadchou vase dieta moze zabit ! rozne bakterie sposobuju rozne ochorenia a v ockovacom plane su vypisane len tie hlavne ja som o epiglotitide ani nepocula v zivote! lebo bakteria napadla tu sliznicu priklopky, mohla aj inam sa dostat. skratim to ! neockovane deti su naozaj ohrozene a vy ani netusite cim ako... fakt ani sajnu nemozete mat ja som si tiez citala tolko materialov a clankov a vysledok ??? o hodinu idem na kramare za synom mozno ho uz konecne preberu z umeleho spanku. VELMI DOSLEDNE ZVAZTE OCKOVANIE A NEOCOKOVANIE A NEHADAJTE SA TU O TOM ! je vela deti ktore mali nasledky z vakcin su vela deti ktore nie.. ja vsak viem jedno ! mojho syna zachranil iba boh a veeeelka daaavka stastia. pretoze bolo tolko ktorickych momentov ktore to mohli zavriet.. to nejdem rozpisovat... obrovske stastie ktore nemusi mat kazdy ! preto si zapametajte ak vase dieta tazko dycha posadte ho a okamzite volajte lekara radsej zbytocne akoby sa vam malo udusit pred ocami ! sposobit to mozu rozne bakterie a stat sa to moze hocikomu. ale ako hovorim neockovane dieta v skolke s ockovanymi to si koledujete o pruser !

gabrielkaa
2. júl 2017

V dnesnej dobe "smartfonov" môže človek reagovať kedykoľvek nie? Internet v telefóne ma väčšina z nás ... takze ja reagujem pohotovo ...

maciatkolulu
2. júl 2017

@gabrielkaa pri dietati, ktore ti skoro zomrelo? V priestroch, kde je zaruceny zakaz pouzivania mobilnych tlf....ale dobre

novana
2. júl 2017

A čo tak presťahovať sa do témy, ku ktorej, ako vidím, má veľa z nás čo povedať? 🙂 https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/ockovane-deti-verzus-neockovane-deti/

michaelamd
autor
Odpoveď bola odstránená
michaelamd
autor
2. júl 2017

A potom sa ukaze kto tu len trepe do vetra.

erinne
2. júl 2017

@maciatkolulu nechapem ako mozete takto vyryvat, ze si to vymyslela atd.. to normalneho cloveka ani nenapadne

michaelamd
autor
2. júl 2017

@erinne asi podla seba sudim teba...akoze berem ze si tu ludia vytvaraju niky a vypisuju hovadiny ale ked clovek uz nerozozna co je fakt a co vymysel tak by sa fakt mal prehodnotit

michaelamd
autor
2. júl 2017

@maciatkolulu ja cakam ze mi zavolas ci hrdinka si len anonymna ??

erinne
2. júl 2017

@meluela velmi rozumny nazor. Prilis vela informacii, kriza autorit a nedostatok pokory 😔

michaelamd
autor
2. júl 2017

@katka1981
@romaniela dakujem za ip nejde mi nejako odoslat odpoved blbne to sorry :/

erinne
2. júl 2017

@michaelamd uz to tu zavri, vypni, kasli na kona. Sem sa neoplati nic osobne napisat. Drzim palce drobcovi.

michaelamd
autor
2. júl 2017

@erinne pravdu mas 🙂 sem sa neoplati ani sa zaregistrovat som zistila... uplne zbytocne...

admet
2. júl 2017

@michaelamd na internete kope kazdy do kazdeho, to je folklor anonymity. Napisala si svoj pribeh, niektori ludia si ho zoberu k srdcu, ini nie...nema zmysel sa rozculovat...

brita
2. júl 2017

@michaelamd Ahoj,dakujem,ze si nam tu napisala,co sa ti prihodilo,aby sa druhym otvorili oci.Muselo to byt hrozne.Moc drzim syncekovi palce.Vdakabohu,ze ho zachranili.Na priblble komenty nereaguj,neplytvaj na ne energiou,nema to vyznam.Drzim palce a vela zdravicka.

mirkarose
2. júl 2017

Tak ja som túto chorobu prežila pred mesiacom. Mám 55 rokov. Neprajem ju ani najväčšiemu. Nepriateľovi. Na urgent som prišla na poslednú chvíľu. Nakoniec mi prichlopku museli ešte aj operovať. Dakujem pánu bohu, že som ju prežila.

egyy
2. júl 2017

@mirkarose nie si ockovana?

anjelicek26
2. júl 2017

Citala som zbezne prve tri strany. Aj ked som uplne presvedcena, ze je to novo registrovany trol, ktory sa snazi hrat na nase materinske city, ale dajme tomu... Pises, ze tvoj syncek nemal vybudovanu ziadnu imunitu a preto si ho ani nedala zaockovat. Urcite si konala spravne, lebo vakciny boli pre neho velkym rizikom, kedze jeho organizmus by sa nevedel branit a ani vytvarat protilatky. To, ze skoncil na JIS-ke s prehnanou a velmi zlou reakciou je rovnako vysledkom jeho zlej imunity a toho, ze ho to doslovne do par hodin polozilo. Presne pre toto sa ostatne zdrave deti ockuju - aby tieto choroby pomaly vymierali a tento dazdnik kolektivnej imunity ako sa tomu vravi - zastresoval aj deti s poskodenou imunitou, ktore sa ockovat neodporucaju... ako vy! Presne toto si mala lekarovi povedat. Rozumiem, ze si vydesena, ako rychlo ta infekcia prebehla. Ja mam syna s autoimunnym defektom,(zriedkava geneticka mutacia), ano viem, ze sa bojis, moj reaguje naopak prehnane na kazdu infekciu, jeho posledne ockovanie skoro zabilo a mal niekolkorcne nasledky. Vtedy som bola neskutocne nastvata, jedovata, prisahala, ze uz nikdy ihlu neuvidi... dnes viem, preco tak reagoval (proste geneticke predpoklady boli vzdy u neho) a moje dalsie deti su ockovane nadalej. Na niektore veci treba dozriet a pochopit. Mojho syna moze bezna infekcia zabit, lebo jeho telo spanikari a cely opuchne, s beznymi infektami koncime nemocnici. Nie moj syn nesmie byt ockovany, lebo reakcia je nepredvidatelna. Nesmie uz nikdy. Ano pre toto nadavam v mysli neockujucim maminam, ktore dieta ockovat mozu - ale neurobia to... potom sa siria choroby, ktore by sa sirit nemuseli a stupa sanca, ze ich chyti moj syn, ktoremu mozu vazne ublizit... takze tak... vravim, pre mna troll, ale ak nie, nech je maly cim skor doma a zdravy. A hlavne nechod hned dalsi den napichat do neho vsetky chybajuce injekcie. Vsetko to preber s imunologom a chodte na to postupne! Nechcem rozvirovat ziadne vasne, len toto bolo treba napisat...

dahra
2. júl 2017

@egyy - mirkarose píše, že má 55 rokov. Veď proti Hib nie som ani ja a to mám 39. Však to max. posledných 20 rokov sa očkuje, niekedy okolo r.2000 začali.

gabrielkaa
2. júl 2017

@maciatkolulu necitala som celu diskusiu, reagovala som na príspevok vyššie. Som myslela že dieťa je mimo ohrozenia... a preto založila tuto diskusiu . My tu budeme o tom len polemizovať ....

adsumus
3. júl 2017

@alexandraalexandrova ty na základe čoho obinuješ mna že som si založila iný nick? lebo sa ti nepáči fakt že neočkovane dieťa ochorelo, že proste neočkovane deti choreju, lebo nemaju protilátky? preto budeš očiernovať maminu a ešte aj mna? miesto aby si si uvedomila pravdu? neočkovane = nechránené.

tahivka
3. júl 2017

ja nebudem polemizovať o tom, či je táto diskusia založená na vymyslenom či reálnom príbehu, či očkovanie zmysel má či nie, pre mňa osobne je prínosom v tom, že som sa dozvedela o epiglotitíde a o jej priebehu a v tom, že nie neočkovaní, ale práve naopak - OČKOVANÍ sú zodpovední za šírenie chorôb :/ Podľa slov autorky, jej dieťa bolo nakazené očkovaným dieťaťom, ktoré vďaka potlačeniu choroby vakcináciou si pokojne behá po svete, pokašliava a šíri baktériu. Keby malo "normálny" priebeh, bola by choroba podchytená a liečená. Takže v tomto prípade určite tvrdenie, že vďaka očkovaniu miznú choroby, je klamstvo.

kikakm
3. júl 2017

@adsumus uz netrep stale dookola to iste. Si ako obohrata platna. Chod robit daco uzitocne.

maciatkolulu
3. júl 2017

@adsumus skus pochopit ze ochorelo aj ockovane a skoncilo nabjis a malo neprijemny priebeh choroby uz je to trapne

aristka
3. júl 2017

@tahivka takze neockovani su urcite neni siritelia....sorry ,som sa zasmiala ...plus dakujem pekne ,ak maju byt kvanta deti intubovane alebo sa zadusit ....inak vies o tom ,ze intubacia obnasa sedaciu ,mozne podavanie katecholaminov ,tazku kombinaciu atb a komplikacie z imobilizacneho syndromu ,nehovoriac mozna je i vazna hypoxia ....vivat ,toto je najuderenejší prispevok co som tu precitala ....

aristka
3. júl 2017

@maciatkolulu kazda choroba je neprijemna ,po tyzdni skoncit na jis na penebene som ti vysvetlila ,preco ...aj dospeli jedinci su pri podani im ci iv v pripade tohto lieku hospitl.....a porovnavat stav doslovne dusenia a laringitidu po tyzdni je az smiesne a hovori o uplnej nevedomosti a znalosti danych dg.

karkulka1
3. júl 2017

@aristka existuje taky program, ktorý analyzuje zhodnost stylu pisania niektorych prispievatelov - je to velmi zaujimave v pripade tvojich prispevkov a v pripade prispevkov zakladatelky temy, ked uz stratila "glanc" 😉
Ale ako to aj vo filmoch byva, podobnost cisto nahodna 😎

hivanik
3. júl 2017

@tahivka... v niecom s tebou musim suhlasit ze ocko.nakazilo neocko. Ale je tu Keby bolo zaockovane malo by lahky priebeh ako to ockovane dieta , a prave o tom je ockovanie.Ze ked pride ockovane dieta do styku s niejakou chorobou proti ktorej bolo ockovane tak ma potom lahsi priebeh. A len vdaka neockovaniu tu budu choroby ktore tu nemali byt. A beriem do uvahy deticky ktore nemozu byt s urcitych dovod.ockovane.Pekny den

tahivka
3. júl 2017

@aristka nevkladaj mi, prosím, do úst slová, ktorá som nepovedala a neprekrúcaj ich. Vďaka príspevku som si čo to naštudovala o epiglotitíde a aj podľa slov samotnej autorky jasne vyplýva, kto dané ochorie šíril ďalej. Očkované dieťa na danú chorobu NEBOLO LIEČENÉ, lebo nevykazovalo jasné príznaky epiglotitídy, boli mu podávané farmatiká, ktoré danú baktériu neničia, tie zlikvidujú len antibiotiká, takže v tomto prípade si stojím za svojim tvrdením, že práve to OČKOVANÉ dieťa je šíriteľom nákazy,

egyy
3. júl 2017

@dahra tak a teraz vidis. KOLKO LUDI ohrozuje mojho novorodenca. Aj ty... nie len moja neockovana dcera. A kazdy kto nie je ockovany hexa vakcinou. To mam teraz na kazdeho kydat? To by aj autorka prispevku teda mala obvinit kazdeho kto bol v blizkosti jej syna. Mozno tie ockovane deti nemali iba kaslik z danej choroby. Ale mozno ten clovek, co ho nakazil tiez lezi niekde v nemocnicichapes dufam, na co sa snazim poukazat. Pekny den

tahivka
3. júl 2017

@aristka a práve tento článok je jedným z dôkazov, že choroby vďaka očkovaniu nevymizli, sú len potláčané, nezdiagnostikované lekármi a tým pádom štatistické ukazovatele sa nezakladajú na reálnom výskyte ochorení