Skoro mi umrelo dieťa kvôli neočkovaniu
Mile mamicky! pokladam za dolezite podelit sa s vami o moju skusenost ktora bola horsia ako najhorsi horor! ano tiez som patrila k 100% odporcom ockovania lebo som sa bala vedlajsich ucinkov vakcin, tiez som bola ta uvedomela, zaroven vsak stale si uvedomujem ich vedlajsie ucinky a preto toto nepisem ani proti ockovaniu ani za!
Dna 29.6.2017 cize tuto stredu bol najhorsi den mojho zivota. V utorok sme sli so synom (3roky) na navstevu ku kamaratke ona ma dve deti (3 a 2r) oni su zaockovane a chodia do skolky. prisli sme k nim o 17:20 akurat sli zo skolky cely vecer sa hrali, jej dcera este mala trosku kaslik ale nic mimoriadne. prisli sme domov a moj syn sa celu noc budil s placom a potom hned zaspal, nechapala som co sa deje, az rano sa stazoval ze ho boli jazyk a mal na nom biely povlak, zvysenu tepltou a bolo hned jasne ze nieco nieje v poriadku! o 10:00 som s nim bola v ambulancii pediatricky odobrala mu vyter z ust a poslala nas na krcne, o 12:00 povedala krcna ze okamzite sa vrate k lekarke on ma ocividnu teplotu a hnisa mu hrdlo, dali mu vodicku na jazyk a prikaz na CRP, o 12:30 vysetrenie u pediatra CRP v norme teplota 39! poslala nas domov ze sa mame vratit na krv zajtra, AVSAK ziadne zajtra uz nemuselo byt! prisli sme domov dali sme mu lieky aj na horucku, zaspal tazko dychal a cely den mal huste sliny ako sliz ktore nemohol zhltnut, o 16:00 sa dostal do kritickeho stavu sliny hustli dychanie sa stazovalo no zase trochu zaspal okolo 17:00 vyskocil a dusil sa!!! vobec sme netusili co sa deje a ze od zivota ci smrti ho delia minuty v sekunde sme volali zachranku! prisli o 15 minut, mali podozrenie na laringitidu no neboli to celkom tie priznaky, nastastie lekarka mu dala rectodelt a utekali sme na urgent syn ledva lapal po dychu a kazdu sekundu sa mu mohli zavriet dychacie cesty o com som este stale netusila myslela som ze tazko dycha iba koli slinam atd... nebolo mi nic jasne! na urgente s davkou velkeho stastia objavili pricinu! on nieje zaockovany???? !!!! preboha. a uz to islo kyslik adrenalin nositka, RTG a najhorsia sprava, vasmu dietatu hrozi okamzite udusenie ! Zápal hrtanovej príchlopky (epiglotitída) ! ktoru sposobuje bakterialna infekcia ktora sa prenasa kapockovou infekciu z cloveka na cloveka! ockovatelna HEXA vakcinou !!! vo vytahu smerom na intenzivku mu zacal klesat kyslik .... ostali sme na chodbe cakat ci sa im podari vcas ho intubovat, nastastie mu v hrdle ostalo par milimetrov cez ktore mu prestrcili hadicku a napojili ho na pristroje do umeleho spanku. mali sme stastie ! obrovske a neopisatelne! ked som si to uvedomila zrutila som sa! toto je choroba ktora za 24hodin zabije neockovane dieta ! ockovane mali iba kaslik !!!!!!!!! je to tazko diagnostikovatelne lebo priznaky ak uz su tak mate sakra malo casu mu pomoct ! umrtnost vysoka pri nepodani vcasnej liecby udusenie. pri podani liecby sa to antibiotikami da zvladnut. MAMICKY UVEDOMTE SI ZE ... hlevne riziko je ze u ockovaneho dietata bakteria sposobila iba kasel dostala sirup a uz sla do skolky no toto dieta sa stalo bacilonosicom a obetou je neockovane dieta lebo nema protilatky na tieto veci a uz vobec 3 rocny ! takze je to naopak nie ockovane dieti su v ohrozeni koli neockovanym ale neockovane , vzhladom na tento pripad, plati to obojstranne! treba si uvedomit riziko toho ze ak date neockovane dieta do skolky tak choroba s ktorou sa ockovane dieta popasuje ako s kaslikom nadchou vase dieta moze zabit ! rozne bakterie sposobuju rozne ochorenia a v ockovacom plane su vypisane len tie hlavne ja som o epiglotitide ani nepocula v zivote! lebo bakteria napadla tu sliznicu priklopky, mohla aj inam sa dostat. skratim to ! neockovane deti su naozaj ohrozene a vy ani netusite cim ako... fakt ani sajnu nemozete mat ja som si tiez citala tolko materialov a clankov a vysledok ??? o hodinu idem na kramare za synom mozno ho uz konecne preberu z umeleho spanku. VELMI DOSLEDNE ZVAZTE OCKOVANIE A NEOCOKOVANIE A NEHADAJTE SA TU O TOM ! je vela deti ktore mali nasledky z vakcin su vela deti ktore nie.. ja vsak viem jedno ! mojho syna zachranil iba boh a veeeelka daaavka stastia. pretoze bolo tolko ktorickych momentov ktore to mohli zavriet.. to nejdem rozpisovat... obrovske stastie ktore nemusi mat kazdy ! preto si zapametajte ak vase dieta tazko dycha posadte ho a okamzite volajte lekara radsej zbytocne akoby sa vam malo udusit pred ocami ! sposobit to mozu rozne bakterie a stat sa to moze hocikomu. ale ako hovorim neockovane dieta v skolke s ockovanymi to si koledujete o pruser !
Tak tato diskusia nema chybu, ja zesnem ake ste vsetky uvedomele a skumate kazdu spravu ci je to nie je nahodou propaganda. Autorka mala jedinu smolu ze nebola regostrovana na konovi, ak by to aj napisla jej kamoska ktora tu je tak by ste sa pustili do nej. Islo o velmi vaznu vec a vy nemate ani kusok hanby, smutne naozaj.
@adsumus zjavne mas problem citat s pochopenim. Nikde som nepisala ze si si zalozila iny nick, ani som ta neobvinila, ani som netvrdila ze si tuto temu zalozila s istotou ty. Napisala som len tolko ze by som sa necudovala keby tak bolo. To je rozdiel. Tiez som nikde a nikdy netvrdila ze neockovane deti nemozu ochoriet, to je len tvoj blud, ktory vkladas do ust neockujucim rodicom, hoci drviva vacsina z nich vie ze aj neocko aj ocko dieta ochoriet moze, imunita je ovplyvnena znozstvom faktorov, medzi tie faktory patri aj ockovanie ale aj kopa inych veci. My to vsetci vieme 😉
@hivanik takze ockovanie sluzi na sirenie chorob proti ktorym sa ockuje? Spravne som ta pochopila? Pretoze ako pise tahivka, ockovani s lahkym priebehom neboli spravne lieceni. Takze su siritelmi danych chorob na ktore su ockovane. A nielen ze nakazia neockovane deti... o to tu nejde. Ale presne o to, o com ockujuci fanatici tolko vykrikuju. Ze mozu nakazit novorodencov, ktori este ockovani neboli, deti ktore ockovane byt nemohli a taktiez aj vsetkych ostatnych, ktori proti danej chorobe ockovani neboli vzhladom na vek. Takze ako je to s tou ohananou kolektivnou imunitou? Naozaj choroby nadalej siria neockovani? Naozaj? Pretoze ak maju neockovane deti taky tazky priebeh, su spravne lieceni. Na rozdiel od ockovanych s lahkym casto neliecenym priebehom. Pisem stale dookola, nakolko tento nazor ockujucich nedokazem pochopit. Aristka myslis si, ze cim viac cudzich slov pouzijes, tym to bude zniet z tvojich ust doveryhodnejsie? Staci si pozriet tvoje reakcie v akomkolvek prispevku ohladom ockovania. Rovnako aj adsumus s vsetky zvlastne nicky zacinajuce na A. (Naaahoda??? 🙂 )
Baby kontrola dopadla super!!! O par minut nas zoberu na oddelenie.a maly hned spapal pribinacika... jedine ze nechce nic piť..tak je na infuzke.ale inak dopadlo vsetko super...tak uz verim na zazraky!!!
I@tahivka ...asi tak...
@michaelamd a v ktorej nemocnici lezite, ze dostal papat pribinacika? Ja som v tom, ze vzhladom na cenu a lieky by mu to nikto nedal 🤔
@anjelicek26 vsak mu ho asi doniesla mamina😉
@anjelicek26 niee to nam kazali priniest vsetko co ma rad on dostal rozok s maslom ale nechcel to! On neni na diete
@michaelamd ale berie antibiotika a tvaroh je plny vapnika a vyzrazaju sa mu v brusku lieky a budu neucinne... treba rozmyslat...
@anjelicek26 nam praveze povedali ze to moze papat
@anjelicek26 by som to tak dramaticky nevidela s jednym pribinakom.. ono aj lekari zvyknu rozmyslat, akokolvek sokujuca informacia to je😝
@michaelamd no ako myslis hlavne den po kritickom stave by som takto asi nespekulovala a radsej sla mimo mliecnych vyrobkov...prajem dobre doliecenie.
@egyy ...vysvetli si to ako chces . Pokial zaockovanost bude nadalej klesat tak sa tie choroby ktore boli na ustupe budu sirit dalej a to vdaka neocko. Takze este raz: ak zaockovane dieta pride do styku s chorobou proti ktorej bolo ockovane ( vdaka neockovanym detom) tak to bude mat pre neho ziadny alebo mierny priebeh.
@anjelicek26 atb dostáva podľa mňa rovno do žily...
@willino1 pravdaze on ma kanilu v slabinach tam mu davaju infuz. Atb a vsetko
@hivanik 😄😄😄😄 zartujes touto odpovedou? To ma byt argument na co konkretne? Tak este raz. V tomto prispevku sa diskutuje o tom, ze OCKOVANE deti pravdepodobne nakazili (neliecenym kaslikom) NEOCKOVANEHO chlapca. Ten mal zial tazsi priebeh ako kaslik. Dovodom mohla byt slabsia imunita ako spominala jeho mama a pod. Takze sa ta este raz pytam KTO SIRI CHOROBY??? 🙂 rozumies mojej otazke? Tiez by som ta chcela poziadat o vysvetlenie, kde beries taku istotu, ze neockovanie dieta bude mat horsi priebeh ako ockovane? Je to iba tvoj osobny nazor, alebo to mas aj nejak podlozene? Mozno mas nejake osobne studie alebo co 😄 ozaj nechapem, ako mozes dookola tvrdit, ze ocko deti boli, su a budu nakazene IBA neockovanymi. Je trochu smiesne, ze sa tu velice zapajas a ani si si neprecitala komenty samotnej autotky. Dokonca to pise v uvodnom prispevku so SOKUJUCIM A DO OCI BIJUCIM NADPISOM 🙂 citujem: " MAMICKY UVEDOMTE SI ZE ... hlevne riziko je ze u ockovaneho dietata bakteria sposobila iba kasel dostala sirup a uz sla do skolky no toto dieta sa stalo bacilonosicom a obetou je neockovane dieta lebo nema protilatky na tieto veci a uz vobec 3 rocny ! takze je to naopak nie ockovane dieti su v ohrozeni koli neockovanym ale neockovane , vzhladom na tento pripad, plati to obojstranne! "
@willino1
@erinne dievcata, moja dcera pred mesiacom dostavala ATBZ do zily na Kramaroch a NIE, NEDOSTALA ziadny jogurt a ani nam nepovedali aby sme jej priniesli pribinacik. Mimochodom, ja by som ozaj nevedela co mam priniest dietatu, ktore bolo este predvcerom na umelej plucnej ventilacii a skoro umrelo na jedenie. Ale PRIBINACIK by to nebol. 🙂
@michaelamd pridaj fotku syna a mozno ti uveria 🙂👍
Preco sa tu neustale dohadujete? ...Kazda si mozme iba mysliet ako to je bolo a bude,,,Ani jedna z nas nemame speci vzdelenie ani nepracujeme v tejto oblasti a uz vobec sa nestarame o toto dietatko,a nevieme jeho stav a podobne,,,Zoberme ten prispevok ako sa zachovat pri urcitych priznakoch a nie riesit to ci ono,,,,
z tejto diskusie mi je na vracanie...teda precitala som ju celu a az na par zien, ktore sa vyjadrili ze im zelaju vela zdravia k comu sa pripajam aj ja, ste tu vsetky trapne (ako sledujete kedy mamicka odpisala, riesite doslova jej prispevky, co mu priniesla jest a kedy, ci reagovala adekvatne tomu ako si myslite ze by mala, ci bola na navsteve alebo nebola a chcete od nej argumenty preco neockovala a ci teraz bude...ona len informovala co sa stalo a ja som za to rada, lebo ma ani nenapadlo aky moze mat takato choroba priebeh...tie co neockujete sa s tym zmierte ze je mozna aj takato moznost a chodte sa hadat o ockovani do prislusnej temy...
@michaelamd, necitala som vobec diskusiu, co sa uz do teba pustili? Ved si napisala svoju skusenost, zazitok, ako co je na tom zle? Ked budes hucat neockujte, je zle, ked budes hucat ockujte, bude zle, keby si aj napisala neviem co tak mas nato pravo. Ved je na kazdom ci da ockovat, ci nie. Ako este ti budu nadavat?
@katka1981 A keď napísala o pribináčikovi, tak začali znova hučať😂Ozaj ako stádo.... 🙄
Omg zas riesia pribinacik 🤣🤣🤣 preboha uz sa zmierte s tym ze nie vsetjy decka jedia bio( ktore mimochodom malo uz vela skandalov, nsposledy sonmentor, alnatura mudeli stahovat z predaj DETSKY CAJ!!) Myslim ze decko co si aj da pribinaciks bude na tom lepsie ako ofukovane decko s bio ktore poriadne nemoze ist ani na navstevu babke pretoze mu dala piskotu.
keby toto zalozila vysokolajkova mamicka, tak by ta diskusia vyzerala uplne inak. ☹
realita je taka, ze naozaj su ohrozene neockovane deti, novorodenci, predcasne narodene deti, deti s poruchami imunity atd.

@adsumus prosim ta, vcera si ma tu obvinila ze sirim bludy proti ockovaniu. To je dost zavazne obvinenie. Bud taka dobra a konkretizuj kde a co sirim, alebo ocakavam ospravedlnenie. Dakujem.