icon

Skúsenosť z preventívneho vyšetrenia syna: Je zdravý?

20. nov 2024

Ideme s pocitom, že mám doma zdravého zachviľu už 13 ročného syna a odchádzame s troma výmennými lístkami. Chlapec zle videl, má znamienka, jedno škaredé, a je naklonený na pravú stranu, vraj mierna skolioza. A na krv má prísť je na jej vkus bledý. A to ešte kecy okolo toho, či mu dávam vôbec jesť? Neviem čo je vlastne ideálne, aj obézny je zle aj chudý je zle. Pritom rastie, športuje... Chlapcovi už tam aj zima bola...
Tiež máte také preafektovane , my túto máme od marca nahradila starú pani doktorku.

Strana
z4
liz_lemon
20. nov 2024

bud rada, ze sa stara, alebo chces aby sa zo znamienka stala rakovina, alebo aby sa mu nadalej zhorsoval zrak?

marcellka32
20. nov 2024

Keby boli všetky preventívky boli také precízne, naša teda znamienka nekontroluje, porieste aj chrbát, nie je to sranda, rovnako oči...nič zlé ti nepovedala, riešila to, aby tvojmu synovi bolo lepšie;)

autor
20. nov 2024

@liz_lemon som rada, že je poctivá 🙂

terezka1947
20. nov 2024

Veď buď rada,že ťa poposielala. Vieš to podchytiť.

lukbe
20. nov 2024

A čo by si radsej chcela? Aby ho prezrela cez telefón alebo mail, ako to niektorí zvyknu?

gab1sol
20. nov 2024

Ak syn zlé vidí, má nebezpečné znamienka a kryvú chrbticu, nie je to chyba lekárky. Teda, možno tej starej, ktorá to asi neriešila a mohla riešiť skôr. A ak sa jej zdá bledý, tak to môže značiť chudokrvnosť. Keby všetky lekárky takto k tomu pristupovali.

mell27
20. nov 2024

A aká je potom pointa tvojho príspevku? Asi 100% zdravý nie je, keď máš 3 výmenné lístky. 🤦

colsami
20. nov 2024

Nechapem co riesis. To ma odignorovat ze chlapec zle vidi? A ze uz v 12 r ma krivu chrbticu? Neriesit znamienka, aby uvitala rakovinu za par rokov? Ci pochvalit niekoho za to, ze decko je obezne alebo naopak prilis chude? A anemia Ti nieco hovori? Vies ake vsetky priciny moze mat? Esteze doktorka chce riesit, ze je chalan bledy.

Ja byt Tvoja doktorka a toto si precitam po preventivke, tak Ta v ten den vyradim. Ja si robim poctivo svoju pracu, a zjavne nepricetna matka ma ako anonym sprdne na verejnom fore, ze mam kecy a som preafektovana. Sila.

wolf_
20. nov 2024

K tomu "Neviem čo je vlastne ideálne, aj obézny je zle aj chudý je zle." sa mi k tejto téme hodí "stará sa lekár, posiela kade tade je zle, nestará sa, neposiela, tiež je zle" 🙂 .... A to nemyslím útočne. Viem, že to nie je príjemné. Ja som tak skončila sama so sebou tento rok. Chcela som si rýchlo obehať preventívky nech s tým mám zodpovedne pokoj a nakoniec skoro z každej ma dr. niekam poslal alebo mám prísť znova lebo to a tamto. No nepoteší. Ale zároveň treba byť za to rada. Veď je super ak lekár nemá svojich pacientov na háku a radšej poposiela kade tade, riadne vyšetrí...

luxus10
20. nov 2024

aj ockovanie dostal?

autor
20. nov 2024

@luxus10 dostal

knieza_pribina
20. nov 2024

Lekár neordinuje, pacienta odbije - je zle. Lekár ordinuje, zhodnotí stav pacienta a odošle na 3 špecializované vyšetrenia - tiež je zle. 😉 A to, že sa zaujíma, ako sa dieťa stravuje a akú má životosprávu robí aj preto, že v tejto super krajne je stále skupina rodičov, ktorí radšej vypijú a vyfajčia, než by mali dieťaťu dať poriadne najesť (nehovorím, že je to tvoj prípad) a tiež takí, ktorí majú totálne na háku, že decko teplé jedlo vidí len na fotke a žije na čipsoch, energeťákoch a croissantoch (tiež nehovorím, že je to tvoj prípad).

autor
20. nov 2024

Veď som rada, že ho skontrolovala od hlavy po päty, len som bola prekvapená čo všetko sa našlo.

mell27
20. nov 2024

A čo my s tým máme? 😃

luxus10
20. nov 2024

a to si este nevidela vysledky krvnych testov....🙂

angela85
20. nov 2024

Pozri sa obehajte doktorov a radšej zbytočne,ako keby bola ako stará dr a nechala zanedbané. Veď keď ma slabý zrak veď z toho môže mať za chvíľu migrény,z krivej chrbtice môže mať doživotné bolesti. Možno preháňa,ale možno nie

lucia13022023
20. nov 2024

Ono ja chápem, že si to brala ako obyč preventivku, bude trvať 10 minút a idete domov. A ze si zostala prekvapená, že musíte ísť tam a tam a tam.. Ale je to dobre. Ja som so synom tiež išla len ku kožnej a zrazu som mala doma nie tri ale 10 výmenných lístkov. Neurologia, nefrologia, orl, očné, endokrinológia...Aj ja som nadávala. Ze načo, že mám zdravé dieťa, behať s nim pi doktoroch, brali mu krv atď.. Ale koniec koncov som rada. Lebo všetku testy ukázali ze je to zdravé dieťa. Ale keby niečo odhalia, je super podchytiť to včas. Čiže sa na to skus pozerať z druhej stránky, nie ako na preafektovanu doktorku ale na doktorku, ktorá kontroluje ešte aj znamienko na tele.

vandicka7
20. nov 2024

podla mna super ze sa pani doktorka takto zaujima. ta nasa pomaly predpisuje lieky od dveri ani sa poriadne nepozrie :(

dzulli1980
20. nov 2024

Čo by som ja za to dala, keby bola dcérina Dr. takáto.

aurora33
20. nov 2024

Ved buď rada. Radšej nech vás pošle ako to zanedbať.

martinka13
20. nov 2024

Akože sa sťažuješ, že sa zaujima o pacienta? Zaujímavé.... Inak nikam chodiť nemusíš. To nie je povinné.

autor
20. nov 2024

@luxus10 na krv má prísť na lačno v pondelok

raffaella
20. nov 2024

Ja som si tiež vypočula, že či nedávame jesť mladšej dcére pretože nesiaha ani na spodnú tabuľkovú hranicu s váhou, ale je pravda že ona je naozaj málo oproti rovesníkom, navyše je atlétka a stále je v pohybe. No dôležité je, že rastie a prospieva. Dnes sú chudé deti pomaly raritou.
Ostatné čo píšeš je tiež celkom bežné - krivý chrbát riešime aj my, znamienka kvôli predispozíciam tiež chodíme každý rok skontrolovať aj s deťmi, zrak často v puberte sa pokazí, resp. sa zistí že treba okuliare.
Krv naša dr tiež vyšetruje pri každej prevencii a keď sa jej čokoľvek nezdá.

januska12323
20. nov 2024

Príspevok by úplne inak vyznel keby si nadávala na starú lekárku, že to všetko zanedbala. Táto je super a mala by si jej poďakovať.

autor
20. nov 2024

@lucia13022023 čakali sme že to bude 10 minutová rýchlovka, bola som prekvapená, že sa to dá robiť aj inak ako sme boli zvyknutý

moonlight1210
20. nov 2024

"Tiež máte také preafektovane , my túto máme od marca nahradila starú pani doktorku."

Preafektovana?
Nechcela si skor povedat precizna?

Mierna skolioza sa da napravit lahsie ako vazna. No kriva chrbtica ovlyvnuje sto veci v tele.
Prenasa sa to vsade, lebo kompenzuju svaly, ktore taku funkciu nemali mat. A je jedno, ze kompnezuju iba trosicku. Robia to vsak permanentne, 24/7, mimo svoju sluzbu. Cim sa stav chrbtice zhorsuje, lebo nie je spravne namahana (tzv. docasne riesenie sa stane trvale a uz sa nic neopravuje, lebo navonok sa zda, ze to predsa funguje) a po troske sa popritom zhorsuju aj tie svalove a slachove partie, ktore to kompenzuju.
Dnes nic, o desat-dvadsat rokov prve problemy typu Tu ma zrazu "z nicoho nic" boli, tu ma "len tak odrazu" picha. Problem s bokmi, s kolennymi klbami, clenkami, laktami, krk, migreny. Stale cosi pobolieva, netusite preco. Da sa ibalgin, vybavene a problem sa taha dalej.

Osobna skusenost, po tehotenstvach mierna lordoza. Neriesila som. O X rokov neskor uz chybne postavenie panvy, bolest krizov a navrch obcasne vystrelujuca bolest do stehna. Pricvikava mi to daky nerv.
Najvyssi cas cvicit a dostat to do pohody, nez si uzeniem daku uplne zbytocnu operaciu, ktora nemusela byt.

Radsej podchytit, ako lutovat.

aurora33
20. nov 2024

A to akože teraz chváliš tu doktorku? Lebo mne ten tvoj prvý príspevok príde ako sťažovanie.

lucia13022023
20. nov 2024

No a teraz teda nechápem čo riešiš. Písala si negatívne na doktorku, a teraz píšeš v dobrom? Nechápem.

autor
20. nov 2024

Keď čitam vaše príspevky ju musím pochváliť, že naozaj sa postarala ako mala.
Nečakali sme takú precíznu prehliadku, možno aj frustrácia z toho čo všetko.sa zistilo.

viestta
20. nov 2024

Autorka, na co sa vlastne stazujes? Nezanedbala nic, tak bud rada. Preventivka ma nieco odhalit, nema byt len zapis do karty aby sa dala vyuctovat v poistovni

Strana
z4