icon

Spôsobil vášmu dieťaťu sirup Trifed vedľajšie účinky?

rolak
21. feb 2012

19 mesačná dcéra užíva 5 dní Trifed kvôli kašľu a upchatému nosu. uvažujem o jeho vysadení,lebo kašeľ neustal,aj keď už nie je veľmi častý, dýchanie je už čisté. Dcérka je ale dosť malátna, úplne odmieta jesť, a svrbí ju krk a pod kolenami,tiež sa dosť potí,skoro stále má spotené vlásky. Môže to byť následok tohto sirupu???? mali ste niekto podobné skúsenosti? užíva aj kvapky Pamycon do nosa.

zuzinabila
14. feb 2013

ja mam dobru skusenost,brali sme ho asi 2-3 krat a zabral nam na kasel skoro hned,ta spavost je asi aj tym,ze je to zaroven antihistaminikum a to maju vsetky tieto lieky ako vedlajsi ucinok spavost.ja beriem lieky na alergiu skoro cely zivot a byvam unavena casto ,ale beriem to uz ako sucast zivota,nejaku tragediu z toho nerobim.ked si pomyslim,kolko zien berie antikoncepciu a ake su tam ucinky skoro ohrozujuce zivot,tak je to velky paradox,ze z nej taky strach nemaju...

sharmana
14. feb 2013

No ja som tiež Trifed malej vysadila, mala som podozrenie, že jej niečo spôsobuje. Bolo to len tušenie. Mám pocit, že z neho mala v noci vyslovene haluze. Túto súvislosť som si uvedomila neskoro, až ked mala v noci pre 3 týždnami nejaký hrozný sen, plakala a o 3 dni na to sa mi začala zajakávať... Nechcem tvrdiť, že to vyslovene spôsobil tento liek, ale trošku divná náhoda.

diniro
19. feb 2013

ja som tiez Teifed vysadila maly bol strasne spavy a NERVOZNY, nespoznavala som ho. podvecer zaspal o 18.00 a zobudil.sa o 10.00 (medzi tym zo spanku vela plakal) o dve hodiny opat unaveny ,uplakany. Trifed nikdy viac. a zdrvavotny stav bez znamok zlepseni. uz ziadnu chemiu !!!!

lubica007
23. feb 2013

Nám tiež pediatrička po dlhodobej liečbe nasadila Trifed a malý mi zrazu ostal malátny-stále chcel spať-nechcel vôbec jesť-ale aspon dosť pil,mal velmi rozšírené zreničky,zrýchlene dýchal,potil sa a viečka mal ako malý číňanko....velmi som sa naplašila a ked som si prečítala nežiadúce účinky-okamžite som ho vysadila a nechcem ho viac vidieť u nás pri liečbe.Samozrejme ho nikde nevylejem-pôjdem ho zaniesť do lekárne ako všetky neužité lieky.

vianne
14. jún 2013

moj 2 rocny syn ho pred tyzdnom uzival, nepomahali nam ine lieky, mal obstrucnu bronchitidu, astmu a alergicku nadchu, proste ani dychat nevedel. po prvom uzití, ho uplne odrovnalo, ani nevladal chodit, spat mi po kazdej davke 2-3 hodiny, a ked sa zobudil bol velmi nervozny. bolo to z toho sirupu, brali sme ho nevyhnutny cas do zlepsienia a vysadila som....neplanujem ho davat hocikedy, ale ked uz nic ine nezaberalo :( zrejme, je vhodnejsi pre starsie deti.

kvieta
14. jún 2013

Moja dcéra ho raz brala, nevšimla som si nejaké zmeny, alergiu, podráždenosť a pod. Ale raz som si ja dala podľa kg dávku, aj to o niečo menej, pretože som kašľala a neprechádzalo to, bol víkend, lekár až v pondelok. Cca 1,5-2hod som bola ako na drogách, nepreháňam, ospalá, oči mi padali, sťažené vnímanie... Bola som zhrozená. Ja chápem, že ak je kašeľ vysiľujúci a dieťa veľmi choré, je potrebné aj ukľudniť organizmus. Ale nie pri bežnom kašli. A to viem, že je veľmi často predpisovaný detičkám.

p69majka
11. okt 2013

ospalosť, hlavne ten žltý.

anjelik2509
11. okt 2013

moja 21 ročná sestra ho užívala, teda oba druhy, jeden v pohode, druhý ju oblboval, normálne sa jej chcelo počas dňa zaľahnúť a spať...
A to že ho sťahujú, je len kvôli tomu, že je nejaká nepresnosť v príbalovom letáku, inak sirupu nič nie je...aspoň čo som čítala..

trish22
11. okt 2013

Môj syn bral Trifed prvý a poslednýkrát keď mal 2 roky. Mal strašné záchvaty, bol ako posadnutý diablom. 😢 😢 Bolo to niečo neskutočné. Trvalo to niekoľko dní ešte po vysadení Trifedu. Myslela som si že sa zbláznim.
No treba vedieť, že každý organizmus je iný a každý sa správa inak. Môjmu efedrín jednoznačne nerobí dobre. 😖

marekahenrieta
11. okt 2013

Baby, necitala som vsetky vase prispevky , ale ten sirup bol stiahnuty z trhu http://detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby/...

nikask
11. okt 2013

Súhlasím s trish22 ohľadom organizmu,môj syn ho používal aj keď on nemal nejaké vedľajšie účinky,ale kamoškin syn ich mal niekoľko naraz a užili si veľa plaču,bolesti a ani nespal,išli na pohotovosť a tam im povedali že ho jeho telíčko na tento liek reaguje veľmi zle.Takže mamičky,ak by sa vám stalo niečo podobné-Pred vašimi očami,nech okamžite píšu na kartu vášho bábätka že sa mu nesmie predpisovaľ určitý liek s ktorým by ste si prežili niečo podobné.

borisvolcko
11. okt 2013

Môj syn bral Trifed viac krát a zakaždým to bolo rovnako, zozačiatku zaberal, malý bol ale veľmi spavý , ale po 2-3 dňoch ostal veľmi zlostný uplakaný,nervózny. Tak sme ho vysadili a bolo lepšie. Pri užívaní veľmi málo jedol.

lenuska6663
18. nov 2013

mame 3 a pol ročnú dcéru, začali sme chodiť do skôlky a každý druhý týždeň nás trápia sople, teraz naposledy nám doktorka predpísala Trifed sirup a miešané kvapky na vytieranie nosa, sirup sme užívali 2dni, dovtedy bola dcéra len ospalá a stále unavená hockde nám zaspala ale po dvoch dňoch to začalo, nervozita, preplakané noci, hyperaktivita a náladovosť, dcéra sa v noci zobudila a kopala nohami aj polhodinu vkuse, pritom strašne plakala a nešli sme ju s manželom utíšiť, nemohli sme sa k nej ani priblížiť lebo inak začala vystrájať ešte viac a to sa opakovalo aj niekoľko krát za noc. po5 dňoch sme sirup vysadili a bolo dobre, síce kašeľ neprestal aj sople kus ostali ale ten sirup už nikdy viac svojim deťom nedám a taktiež nikomu neprajem prežiť také niečo. Ten sirup kašeľ iba tlmí ale nelieči.

gombicka24
18. nov 2013

Davat Trifed na liecbu nadchy je blbost, lebo nic nelieci, len potlaca priznaky. Bezna nadcha by mala prejst sama so sirupom alebo bez.. Sirup potlaci sekreciu z nosa (nic vsak nelieci), co ulahci mamine robotu s odsavanim soplikov, avsak na ukor neziaducich ucinkov hore spominanych.

freyusha
Odpoveď bola odstránená
visage1974
27. feb 2014

ked sme ho brali prvy krat pohode nic, ale ked po case zase ochorel uz mal vedlajsie ucinky bol precitliveny stale plackal.A od vtedy ho neberieme a ked my ho chu predpisat odmietnem napisala aj do karty ze nepredpisovat.

kkubekova
27. feb 2014

Moja starsia dcera ho brala 2x a okrem zvysenej spavosti som nespozorovala nic extra 😉

zanin
27. feb 2014

mojim detom sposoboval neskutocne crevne problemy. Kaslali dalej a este aj hnackovali. Najprv som myslela ze zjedli nieco pokazene ale ked to pretrvavalo uz 3 den tak som trifed vysadila a na druhy den bolo vsetko OK. Takze aj u nas uz trifed nie.

ryka2
10. mar 2014

mojej dcere sposobil alergicku reakciu na celom tele sa vysypala ,lekarka myslela ze to je od ATB az ked ho druhy krat brala a znovu to iste isli sme na kozne a tam lekarka skonstatovala ze to je jednoznacne trifed,ze s nim ma zle skusenosti.Susedkina dcera2 rocna si buchala hlavu o stenu a mala zachvaty zurivostiKed moja mladsia dostala zapal stredneho ucha ,na pohotovosti ma lekarka zvozila pod zem ked som odmietla trifed a ziadala iny liek,tak som jej povedala ze vzdy existuje alternativa a viem aj to ze mladsej by mozno zabral ale nechcem ho pre problemy ktore sposobil druhej dcerke,trifed nikdy viac.

norikk
5. jún 2014

silny vysyp po celom tele......zrejme z toho farbiva modreho :(

flafly
26. jún 2014

Akurát sa chystám do lekárne po nejaký sirup. Túto gebudzinu už nikdy viac!!!! Malý má 8 mesiacov, včera nám ho predpísala lekárka, dala som mu ho poobede, malý bol na nepoznanie, nervozny, uplakany, hyperaktívny. To som si ešte nespájala so sirupom, večer som dala znova, o deviatej odpadol jak mucha, za dve hodiny sa zobudil a do pol 3tej!!!!! liezol po posteli, hádzal sa hore dole, mrnčal, žmolil si oči, bol ako nadrogovaný a dezorientovaný v jednom! Ešte aj po pol tretej keď konečne zaspával mu behali nožičky hore dole...neskutočné, ako môže jedna lekárka predpísať takéto svinstvo tak malému dieťaťu! Otrieskam jej ho niekam až pôjdeme na kontrolu!

martina642
4. sep 2014

u nás tiež veľmi zle !! dcére ho dávam 5. deň a už včera veľmi znervóznela,nemohla zaspať,potila sa a veľa ciká bez dôvodu,aj keď nepila veľa... škoda že som si to nedala do súvisu už včera,liek nám teda nesadol.. ja teda neodporúčam,ale na každého niečo iné platí,čiže každá sa musi zariadiť podľa vlastného úsudku ☹ ☹

blue99
14. sep 2014
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.

nášmu malému odišli úplne 4zúbky predné ....nežiadúci účinok vraj
mal zníženu imunitu a nato ten sirup a máme po zubkoch čakáme na trvalky
odvtedy užívame iba produkty bez vedľajších účinkov
http://www.zdravie-aloe.sk/napoje-zdravia/

nimika
14. sep 2014

Náš malý bol ospalý (čo som však pripisovala chorobe, až o pár dní som zistila, že to bolo aj z Trifedu), ale za väčšie zlo považujem, že mal strašné výbuchy zlosti, kým som zistila, že to začalo s užívaním tohto sirupu, tak mal vyše polhodinový záchvat zlosti, kedy sa nedal vôbec utíšiť, nechcel ísť ku mne, hádzal sa kade-tade, až som sa bála, že si ublíži. Viackrát som mu ho nedala. Povedala som to aj dr., súhlasil s tým, že je to zo sirupu a chápal, prečo mu ho už nikdy viac nedám.

bambulka81
22. sep 2014

Trifed exp a moj syn; katastrofa- od piatku sme v noci nespali, do polnoci rozpraval zo sna, potom sa budil, vystrajal, krical, trieskal so vsetkym, plakal, pistal, uplne bol na nervy.rano bolo ok, zase davka a na obed sa to zase zacalo.doobeda boli chvile ze nevedel co robi, zastavil sa a pozeral do blba....po obed.spanku hodinovy cirkus, nikoho k sebe nepustal, zase rozhadzoval veci, ako keby sa mu nieco snivalo.to iste dalsi den. Uzivcal-sinupret, isoprinosin, imunoglukan, trifed a pamycon. Tak na pohotovosti povedali vysadit trifed a sinupret, vecer som mu nic nedala, poobede sa s nim dalo blaznit, dnes reano super uz aj papal, rano sme brali moc kt poslali na rozbor.vysadene vsetky lieky okrem isoprinosinu a aeriusu.
Takze tento liek nikdy viac, este aj dnes mal zachvat musela som ho silne drzat aj pol hodku az kym sa ukludnil, tu lietalo vsetko, hracky, vankuse, saty....potom som ho uspala, spi uyz skoiro 2hodiny...a je spotenyyyy.zajytra pojde do skolky nba pol dna, dufam ze bude bez zachvatu.dnes mu tiez nic nedam.jasne sopliky alergicke mame nadalej...

nataly123123
18. okt 2014

Mám 17 a pre vedľajšie učinky ktore som mala som až išla pozrieť na internet čo to vlastne presne je ....v prvom rade .. sposoboval mi takú nechuť do jedla že som za 3 dni zchudla skoro 2 kilá. Mojmu kašľu vobec nepomohol .. naopak: Keď som prišla k lekárovi trocha som pokašliavala za 3 dni oco v noci pre moj kašeľ nemohol v noci spať 🙂 ... okrem toho možem potvrdiť aj ospalosť vydržala som ležať na posteli od pondelka do štvrtka čo sa mi ešte nikdy nepodarilo 🙂 ... veľa toho nenaspím ale keď som ho užívala nemala som problém spať v noci a ešte aj pol dňa 🙂 .. včera som ho konečne vysadila aj keď dosť neskoro nakoľko som stihla dobrať skoro všetko... tento liek už nikdy ... aj okolie si všimlo že som neaka utlmena.. keď to malo na mňa takéto účinky neviem si ani predstaviť čo to može robiť s malými deťmi ...

zuksa
21. jan 2015

no my ho berieme teraz.. isla som zistit ci nase priznaky mozu byt s toho, pozeram ze mozu ☹ ☹ nasa mala dnes hodinovy zachvat revu a zlosti.. po prvej davke bola ospala.. reku ok sak aspon si oddychne po 2 prebdenych nociach.. ale to co dnes bolo.. ani dotknut ani prihovorit ani nic.. hadzala vsetko okolo seba kopala takou silou ze ked som ju polozila do postielky aby si neublizila bala som sa ze nohou vykopne tycku na postielke... revala revala revala ako keby ju s koze drali, vykrucala sa robila mostiky bila seba aj vsetko okolo seba... a taky pohlad mala ako keby bola nepricetna... alebo proste ja neviem ani ako to opisat totalne mimo bola... nakoniec sme ju s muzom nejak obliekli nasadila som ju do auta a po 5 minutach ju to nejakym zazrakom uspalo.... pane boze no uz ten liek nechcem ani vidiet... a zajtra volam dr ze co za humus jej to predpisal....

aduskatt
21. jan 2015

asi takto - mne osobne Trifed robil tak zle, že som nedokázala užiť viac ako jednu dávku toho lieku......ďakujem, neprosím - točil sa so mnou celý svet, nevedela som ani, ako som sa dostala do postele.....

fuvola
21. jan 2015

Ahoj, náš syn užíval Trifed zelený, s tým problémy neboli, ale z oranžového mal žihľavku, celý sa vyhádzal a svrbeli ho tie vyrážky.