Syn mi zjedol pol balenia ricinus communis
Ahojte mamičky, chvíľa nepozornosti a môj syn mi z nočného stolíka vytiahol ricinus ktorý mam na podporu mliečka pre malú. Môže sa niečo stať?
@taskataska neskutočne smiesne
to je homeopatikum,čiže nič účinné,neboj sa,max. ho preženie
@142230919213 ta ucinna latka je jedovata, ale kedze to ma tie sialene homeo riedenia tak by tam v podstate nic nemalo byt, je to hlavne cukor ... ak si chces byt ista, zavolaj na toxikologicku linku
nikam nevolaj,len sa zosmiešniš,radšej si googluj čo je homeopatikum za "zázrak"
Na Internete som videl taký vtip ako chlapík uteká k doktorom a kričí, že pojedol lieky. Lekári všetci v pohotovosti a rýchlo sa pýtajú aké. Homeopatiká, hovorí. Na to sa všetci lekári zatavili a začali sa rehotať.
@janinah ono môže byť. Ja som s homeopatikami nemala predtým žiadne skúsenosti takže som si nevytvorila názor. No na päte som mala zápal, ortoped mi dal 15 eurove tabletky s trojstranovym letákom nežiaducich účinkov, takže jasne ze som ich nebrala. Boli mi odporučené homeopatika na zápal a pomohli. Ja netvrdím ze to nie je placebo, ale aj keby, stále je to lacnejšie a hlavne mi to pomohlo :D
@142230919213 POUČENIE pre Vás aj ostatné čítajúce mamičky. Teraz ste mali šťastie, že to sú neškodné homeopatiká, ale keby ste tam mali napríklad lieky na vysoký tlak, tak už tu Váš syn nemusel byť!!!
Žiadne lieky nenechávať v dosahu detí. Pre nich to vyzerá ako cukríky!
@vanilkavan Všetky lieky mám na najvyššej polici v linke nad chladničkou, akurát tento ricinus v nočnom stoliku lebo ho beriem večer a ráno. Malý chcel spat v mojej posteli, tak som ho nechala aby zaspal rýchlejšie, pretože už bolo neskoro. Volala som na pohotovosť snáď na celom východnom Slovensku. Žiaľ, pomoci sa nedovolate. A pre vás ostatné, volala som toxikologiu,lebo som bola zúfalá matka, strachujuca sa o svoje dieťa! neboli si istí, mam chlapca sledovať celú noc. Akékoľvek zmeny potenie, vracanie, neklud = volať 112
@142230919213 nemoze sa nic stat, kedze to nema ziaden ucinok. vsetci mozte kludne spat 🙂
Nahodou cislo na toxikologicku linku je velmi dobra rada. Nie kazdy vie, ze sa jedna o homeopatika, dokonca som nachylna uverit tomu, ze homeopatika vela ludi uziva a ani nevedia, co to vlastne je. Niektori si myslia, zw homeopatikum = prirodny liek, tusim, vcera som tu niekde citala, ze cesnak je homeopatikum 😏 takze ak mamicka spanikari a zlakne sa, na toxikologii jej vsetko vysvetlia a ukludnia ju, urcite sa jej nebudu smiat.
A neboj, kojit z toho nezacne, to by najskor muselo fungovat aspon na zeny 😉
Dúfam, že je všetko v poriadku daj vedieť.
@142230919213 vzhladom na to, ze by granulky mali obsahovat vlastne vytazok velmi jedovatej rastliny, tak ak by existovalo nebezpecne predavkovanie, bolo by pri tom lieku upozornenie na to. A striktne odporucena maximalna denna davka + upozornenia, co robit v pripade predavkovania a opisane priznaky predavkovania.
Nic z toho ten pripravok (ani jeden) nema. Hladala som na nete pribalove letaky, neziaduce ucinky. Nasla som vsade len, ze ani jeden typ tohoto pripravku nie je klinicky testovany, lebo sa nevyzaduje preukazanie jeho ucinnosti. Takze v podstate ziadnu velku nema.
Maleho mozno teda prezenie, alebo sa povraca. A aj to skor z mnozstva sacharozy v granulkach bez z ucinnej latky v nich.
Najskor mu ale nebude vobec nic.
Prave preto drz lieky este viac z jeho dosahu, lebo bude mat skusenost, ze zjest vela liekov naraz nie je nebezpecne.
@pribinak wow, presne toto som myslel... ale nepodarilo sa mi to vygoogliť. Si jednička, respect 🙂