Teplota počas virózy viac ako 4 dni. Máte skúsenosť?
... chripke alebo niecom takomto???
uz zacinam byt v strese. starsi mal nejaku virozu min. tyzden. vysoke teploty mal 4 dni, potom uz menej, ale mal az do nasledujuceho tyzdna. cize este dalsie 4 dni take do 38t.
mal spraveny rtg. pluc aj dutin,vsetko ok, aj crp. ok
mladsi to asi chytil od neho
v sobotu a nedelu mal cez 39, pondelok a utorok tesne pod 38 az 38,3, streda a dnes je bud stredavo bud bez teploty, alebo ma do 37,4. volala som dr. konzultovala to aj s druhou. jedna radi cakat este do zajtra, druha strasi nemocnicou. ze hospitalizovat, lebo teplota trva viac ako 4 dni.
ake mate vy skusenosti?
kolko teplotuju vase deti?
ahojte, dcerka ma uz 6 den 38,5 teplotu. Dokozem jej to zrazit nurofenom alebo panadolom, ale hned ako prestane ucinkovat teplota opat vystupy na 38,5. som z toho nervozna, ze co dalej. bola som u dr. a zatial nic neriesi.v raj viroza, ale nic jej nerobila, ani crp ani odbery. cele noci len place a nervozna je.
@angellinka dufam, ze aj u nas to tak bude, ze to prejde a bude to len viroza, len dnes je uz 6 dni a ziadna zmena ☹
@kwetinka, my sme presne toto absolvovali minulý týždeň. Od stredy do soboty mala Hanka horúčky nad 38,5 , ktoré som každých 6 hodín zrážala. Tiež sme boli u lekárky, vraj viróza. V nedeľu, t.j. na piaty deň nastal obrat k lepšiemu, žiadne horúčky a od pondelka chodí normálne do škôlky. Skús počkať ešte deň a dva, ale najneskôr v piatok by som s ňou opakovane išla k lekárke a žiadala vyšetreni CRP.
... naša Hanka za tie 4 dni schudla vyše pol kila, všetky nohavice jej v páse padajú ☹
@kwetinka1 Určite to rieš 😉 😉 😉 , nech si dr. aj na čelo klepká. Žiadaj crp a prines aj moč na vyšetrenie. 6 dní je už podľa mňa veľa. A keby si nepochodila u dr. choď na pohotovosť a aj tam prines moč a popros o crp. Ja by som inak na tú pohotovosť šla ešte dnes. Aspoň budeš mať názor aj druhého lekára. Máš na to právo.
@kwetinka1 moja skoro 3r dcera mala 7dni vysoke teploty - aj pod sirupom 38 a to som striedala kazde 4 hodky paralen a nurofen, ale mali sme vysetrene crp, bolo 10, za ten tyzden bolo robene aj 2 krat, ak sa vam naozaj potvrdi len viroza, tak ale malu poriadne doliec, podpor imunitu vitaminmi, telo je po takom niecom vycerpane, my sme poriadne nedoliecili a nedali malej asi dostatocny cas na to aby sa telo spamätalo a vratilo sa jej to ☹
@sulky ano, na ten 7den to skoncilo, brali sme pamycon do nosa, ale to len nejakych 5dni, mala bola riadne pochudnuta, bleda, vystavena poriadne a to mala viac ako tvoja dverka, alebo je chory maly? to som nezachytila...
len sa snaz nech vela pije, ovocie, ja viem ze je to niekedy tazko, lebo ani moja moc nechcela ☹
ale ak by to trvalo viac ako ten tyzden, tak uz by sa mi to urcite nepacilo, asi by bolo znova treba crp,moc, pripadne vytery ak ma kasel alebo sopliky
ja som to konzultovala aj s 2 pediatrickami, lebo okrem mojej som sa o tom bavila s kamoskinou svokrou a aj ona povedala, ze tych 6-7 dni moze byt vysoka teplota, viac uz len naozaj ojedinele a urcite treba aby dieta videl dr.
Ahojte. Moj mladsi syn mava pravidelne pocas virozy teploty 5-6 dni. Dr. vzdy hovori priblizne 4 dni, ale unho trvaju 5-6 dni. Virozy mavame aj potvrdene. Takze nie vzdy je pravidlo 3 dni
ahojte. tak teploty okolo 38,5 mala 8dni. Obcas som jej ich nevedela zrazit pod 38, takze som davala aj zabaly. Vcera jej uz klesla teplota na max 37,5 a dnes je uz bez teploty. No bolo to desne. Ma v puse afty, tak absolutne vsetko odmietala jest. Ma 14 mesiacov a pred chorobou nemala este ani 8kg, tak predpokladam, ze teraz riadne pochudla, lebo niekedy za cely den zjedla len pribinacika. jedine stastie som mala, ze chcela pit a to fakt velmi vela. za 24 hodin vypila aj liter caju.
Dr jej robila aj crp, vraj to bolo v norme. bola to "len" viroza, ale uz som sa riadne zacala bat. vycerpalo to aj mojich rodicov, co pomahali, lebo chcela byt len na rukach a to aj celu noc. plakala ze bola hladna, ale ked nieco dala do ust, tak zas plakala, ze ju to bolelo, potom zas ze je hladna, ale jest nechcela.... dnes je to uz 10 dni, ale je to neporovnatelne lepsie.
mamicky, dakujem za podporu a rady a drzte sa...
@makica Ahojcek, prepac ze rusim, no vidim, ze ste mali to iste ako my, uz piaty den vysoka horucka a nechce moc klesat ani po sirupoch , crp v poriadku dychanie tiez , vraj len viroza, nechce vobec nic papat, napne ho uz len aj z dudlika(ma 20mes) len pije a ked v noci kasle tak mi vygrcne aj vodu ktoru vypil. Strasne sa bojim a boli sme uz aj na usnom, aj na pneumplogii a aj nasa vravie ze to len viroza, som uz ko.
no neviem, 5. den je dost. moj maly mal tiez tyzden 40, na zaciatku sme boli u nasej obvodnej, tam nic, ze len viroza ale napokon sme skoncili na pohotovosti s anginou.nasadili atb a o 2 dni bol fit. ono to crp na zaciatku choroby moze byt nizke, ale kazdym dnom moze stupat. treba dat pozor aby nebol dehydrovany.
ahojte, poradte. 1,5 rocny syn ma uz 4 den teploty, ma len trochu sople. vcera som bola u dr. , CRP negativne tekze vraj nejaka viroza. vcera sme cely den bojovali so skoro 40 horuckou - striedanie liekov kazde 4 hodiny, zabaly. dnes rano to uz bolo lepsie - len 38 - 38,5. po podani lieku pekne klesol na 37,5. okolo 17-tej zasa teplota vystupila nad 38,5. tlacia sa mu zubky - spodne 4. moze ta teplota suvisiet so zubkami?
Ahojte, aj ja by som potrebovala poradiť, respektíve váš názor. Malá má 6 rokov a už od utorka večera začala mať teploty do tých 38. okolo stredy a štvrtka jej teplota vystúpila na 40, 2. Vo štvrtok sme išli na pohotovosť a mala crp 15, a rentgen dutín a plúc, zistili, že má zápal dutín, zápal priedušiek a doktorka, ktorá bola na pohotovosti tvrdila, že vraj aj začínajúci zápal plúc, ale to nebolo v popise rontgenu(to bol jej názor). Dala nám antibiotiká Cefzil, to je všetko. problém je však v tom, že sa jej teplota neustále vracia, ak nasadím nurofen ráno tak jej teplota nastúpi približne po 12 hodinách do 39, poobede som okolo druhej nasadila nurofen a už teraz začína mať okolo 38. je to už ž deń a stále máme teploty, znepokojuje ma to!! Včera som volala na pohotovosť a povedala mi, že je zbytočné ku nim utekať, že keď jeje antibiotiká nasadili vo štvrtok večer, tak ešte je skoro a teplota môže byť! mne sa to však zdá dlho? malá je čulá, hrá sa, papá, je živá, ale tie teploty ma znepokojujú. je možné, aby teploty takto dlho trvali, mali ste s tým niektorá skúsenosti? Prosím poraďte!Vďaka!
ahojtee baby no mi sme uz po viroze maly bude mat v maji 2 roky.no co vam poviem unas to trvalo 11 dni kim sme sa stoho dostali zacalo to pred tyzdnom utorok najprv kaselisla som ku oktorke zobrala crp bol 8 normalka vipisal 3 calciumi a fenistil stredu mal zvysenu teplotu 37.6 nic som mu nedala len pit stvrtok tk isto len vecer zrazu 39!! 😢 capik som mudala zabali nepomohli tak rychlo na pohotovost tam nas prijali na odelenie mali bol dehyrovny hned infuzka to bolo nieco strsne z jednej strany som sa teila ze je uz pod dohladom aj ked nenavidim nemocnice dost som si tam ja vytrpela ale pre maleho som to musela vydrzat piatok o 3 v noci nas prijali no sobotu uz teplota nebola vysoka nedelu uz vobec nemal a aj nas ustili domov lebo tam boli crevne chripky mali sa mal fajn len ten kasl mali vipisan lieky pondelok vsetko bolo fajn az n ten utorok vecer zas 39!!!!! tak ja nahnevana som isla naspet ze tak nas preco prepustili ked sa mu to vratilo tak zobrali krv mal zapal v hrdielku ale nebol vysoky tak nas zas pustili domov ze nemaju misto ze len mleho tam mozem necht ja som stim nesuhlasila som im povedala aj ked na stolicke budem spat ak aj tak ho tam nenecham sameho lebo som videla na vlastne oci jak s zobchdzaju s malimi detmi ked tam niesu jeho rodiicia.Tak mi povedali ze nech rano zs nech iem na krv podl toho mi povedia co dlej .Isla som zobrali krv hodinu sme museli ckt a chvala bohu krvne testy boli v poriadku zapal sa mu znizil.A to bolo na moje narodky bol to ten nejkrajsi darcek pre mna ze uz sa ml lepsie 🙂 🙂 no od utorka mal teplotu 38.7 38.5 ale kazdi den to stupalo dole aj dnes mal 37.9 ale som ho dala spinkat a bez leikov sa poti a nema uz vela pje vela papa a hlavne ciklu ktoru mi odporucili v nemocnici ze to je dobre ked ma horucky tak bby drzim palce nebojte sa to je len viroza ktora trva 10 dni je pravda dost nas dostala ale sme to prekonali 🙂
Ahojte nasa dcerka mala 3 dni teploty a troch pokasliavala. Teploty boli dost vysoke, prve dva dni do 39. Potom dva dni sa zdala byt zdrava a od vcera zacal kasel a sopliky a myslim, ze zase bude aj teplota. Uz rano ma 37 st. Mali ste nieco podobne aj vy? Inak od nej sme to chytili vsetci, takze teraz sme vsetci chori, takze asi to vyroza bude, idemi iba o ten zvlastny priebeh.
my sme mali tiez obdobie kedy sme mali zvysenu teplotu stale... to potom vymenilo bolest bruska.. a stale dokola..lekarka nam neskor nasadila ATB a probiotika Actibax.. na upravu crevnej mikroflory a na posilnenie imunity.. probiotika uzivame dodnes..a sme s nimi velmi spokojni.. choroby nas obchadzaju velkym oblukom.. dokonca aj pocas chripkoveho obdobia aj v skolke 🙂
probiotika actibax pouzivame aj my.. som s nimi naozaj spokojna.. hlavne teraz ked ide leto.. nemusia byt v chladnicke takze ich mam so sebou vsade ci uz dovolenka.. vylety 🙂
ahojte,maly chytil nejaku virozu, teplotu ma uz 5 den, napr.dnes vecer mal 38,5...sopli,kasle...u lekarky som bola hned druhy den ako zacala teplota, kazala davat nurofen aspon 6 dni, vraj je toho teraz vela...uz som z toho nervozna, neviem ci ist zajtra na pohotovost alebo este pockat do pondelka ci to prejde ☹
@franka211 Moj to mal cca 2 tyzdne dozadu,trvalo to tyzden s teplotami,prve 3 dni som nevedela dostat teplotu pod 38,5 napriek sirupom kazde 4 hodiny.Ku konco zacal kaslat,co on nezvykne.Ale opakovane sa mu potvrdila len viroza,takze sme to museli len preckat.Drzim palce,nech to u vas cim skor skonci.

Tak to verim.Moje deti su zasa naopak.ako zacne jesen -zima co mesiac to choroba ☹ a ako zacne jaro zdravy ako repa 🙂