icon

Teplota počas virózy viac ako 4 dni. Máte skúsenosť?

xlucia
8. mar 2012

... chripke alebo niecom takomto???

uz zacinam byt v strese. starsi mal nejaku virozu min. tyzden. vysoke teploty mal 4 dni, potom uz menej, ale mal az do nasledujuceho tyzdna. cize este dalsie 4 dni take do 38t.
mal spraveny rtg. pluc aj dutin,vsetko ok, aj crp. ok
mladsi to asi chytil od neho
v sobotu a nedelu mal cez 39, pondelok a utorok tesne pod 38 az 38,3, streda a dnes je bud stredavo bud bez teploty, alebo ma do 37,4. volala som dr. konzultovala to aj s druhou. jedna radi cakat este do zajtra, druha strasi nemocnicou. ze hospitalizovat, lebo teplota trva viac ako 4 dni.
ake mate vy skusenosti?
kolko teplotuju vase deti?

franka211
31. jan 2016

@ena1903 dufam,ze zajtra uz bude potom...dnes uz bol bez nurofen a teraz vecer mu vyskocila uz len na 37,5...hadam aj noc bude kludna...

katrin21
31. jan 2016

@franka211
@ena1903 38,5 je teplota, pri ktorej /nad ktoru sa az zacina znizovat horucka liekmi.. dovtedy neznizujte, nech bojuje imunita.. takze ak je vyssia, staci ak klesne na tuto teplotu... lebo az nad 38st hynie vacsina virusov , prirodzene, preto horucku telo pouziva ako imunitu - na nicenie virusov a preto je lepsie, ked chory ma teplotu, ako keby ju nemal , lebo to znamena, ze imunita mu dobre nepracuje...

ena1903
31. jan 2016

@katrin21 Ano,ja viem,ze teplota je prospesna,ale ked je to niekolko dni skoro cely cas nad 39,tak uz mi to pride dost zufale-pre matku aj dieta.Ja sebe davam lieky az nad 38,5,malemu zatial na odporucanie doktorky nad 38.Ale unho nie je problem,ked ma horucku,tak vacsinou poriadnu.

franka211
31. jan 2016

@katrin21 mne moja lekarka kazala davat nurofen 3krat denne bez ohladu na vysku teploty...

sardinka335
31. jan 2016

Na tu teplotu je x nazorov...kazda mama pozna svoje dieťa najlepšie a vyberie si to čo povazuje za vhodne. Ja to vyhodnocujem tak celkovo - komplexne ....ak ma okolo 37,5 plus minus a vidim ze ked si pospi tak je po všetkom , tak nedavam ale ako nahle ma tak teplotu okolo tých 38 ze uz je dieťa nervozne, plačlivé proste vidím ze sa evidentne neciti dobre tak dam liek a ulavi to. Zase ja si dam liek len čo ma hlava začne bolet a ked vidim ze dieťa sa citi evidentne zle tak jemu nedám? Samozrejme nehlceme lieky kazdy den, ale proste su a to aby pomahali.

ena1903
31. jan 2016

@sardinka335 Ja sa napriklad snazim brat akekolvek lieky len ked mi je fakt fakt zle,ale viem,ze malemu zvyknu horucky vystupat fakt vysoko a nemienim to nechat zajst pridaleko.

dana_l
31. jan 2016

ja som uz mala dceru 5 dni teploty 40C. a ziadne ine priznaky. preslo to same. len som znizovala teplotu liekami.

ena1903
31. jan 2016

@dana_l Ufff!Ale ano,ja nie som zastanca antibiotik,len vo fakt nevyhnutnom pripade.Ja ich beriem raz za dlllhe roky a maly doteraz raz.

dana_l
31. jan 2016

@ena1903 doktori mi vzdy povedia, to je len viroza, na to atb nedostanes. tak uz som zvyknuta aj pri vysokych horuckach sa netrepat k doktorovi ale pockat doma a ono im to prejde same.
uz som aj na pohotovosti cakala s dcerou (mala asi dva roky) 5 hodin so 40c tak som sa potom otocila a isla domov bez toho zeby som sa dostala k lekarovi.

ena1903
31. jan 2016

@dana_l U nas je to podobne,nikdy ho nic neboli,len ma horucky a ako aj teraz,vsetci mi hucia,aby som s nim len isla k doktorke.Teraz sme vydrzali 3 dni,ale ked sa to vobec nezlepsovalo,isla som,nech mu aspon spravia CRP.Samozrejme negativne,rovnako aj o par dni neskor,ked uz kaslal.Zato z mojho kasla sa vyvrbil pripad na antibiotika-prve po 5 rokoch...

ena1903
31. jan 2016

@dana_l Inak keby ma na pohotovosti nechali cakat s dietatom so 40-tkou horuckou,tak im tie dvere asi vykopnem!

dana_l
31. jan 2016

@ena1903 povedia ze maju prioritne pripady prve a my sme taki neboli

ena1903
31. jan 2016

@dana_l A co dokelu moze byt na detskej pohotovosti prioritnejsie ako taka horucka?!Infarkty tam hadam nemaju...Keby dieta dostalo krce priamo v cakarni,to by ich snad rozhybalo?My sme boli doteraz na pohotovosti snad 2x,ale nikdy tam nikto nebol.

dana_l
31. jan 2016

@ena1903 ja nezijem na svk a v noci do nemocnice na pohotovost pridu rozny ludia s roznymi problemami a aj policajti prinesu ludi z ulice. takze take 5 a viac hodinove cakanie je uplne normalne.

ena1903
1. feb 2016

@dana_l Aha,to vela vysvetluje.Ako v amer.filme.

katrin21
1. feb 2016

@franka211 tak to je zle.... to urcite nerob ! okrem toho Nurofen velmi zatazuje zaludok a creva... jeho caste a velke uzivanie moze sposobit zapaly traviaceho traktu, stale je tam ucinna latka ibuprofenum..... rob ako myslis, ale fakt ti neradim zle.... chran traviaci trakt svojho dietatka, lebo v nom je cela imunita...aby si sa nedostala do zacarovaneho kruhu....
Ibuprofen , Brufen, Nurofen , vsetko to treba uzivat s mierou....

katrin21
1. feb 2016

@ena1903 jasne, ked ma 39, to aj ja znizujem.. mne mala dcera pred rokom 39 6 dni vkuse. uz na obed mala 38,5 vzdy... zacalo to ako viroza cez vikend v sobotu.. v pondelok CRP iba 5 .... vo stvrtok stale horucky, tak naspat k lekarovi a nakoniec uz mala zapal pluc.. to sa niekedy aj takto vyvrbi.. Dostala ATB a do 24h bola bez horucky.... 🙂 nastastie, lebo uz som sa o nu bala normalne, hoci ja nie som typ ustrachanej matky, ale toto som nezazila pri nej, ona nikdy moc chora nebyvala, tak bezne a raz za cas.... ale toto bolo moc uz...
a doktorka sama povedala, ze ono niekedy to zacne ako viroza apotom to prejde do zapalu.. a teda toto bol ten pripad a poriadny...

ena1903
1. feb 2016

@katrin21 No ved prave preto to vzdy nakoniec idem dat skontrolovat.A nikdy nic nastastie 🙂

sardinka335
1. feb 2016

...moja mala mala teplotu od piatka...taku medzi 37 - 38...včera mala aj 39....sopel priesvitny a ani jej neteče, občas odkašle davala som na striedačku Nurofen a Panadol...Dnes rano som s nou chcela ist k dokine ale teplotu uz nema, a je spokojna a usmiata...tak som nešla a čakam čo bude ako sa to vyvinie...ved ked niečo tak pojdeme zajtra. Ach....

patrisha10
21. jún 2016

Rýchlo mi poradte mala ma 11 mesiace a teplotuje od soboty 40,5 boli sme na pohotovosti a dali jej zinat antibiotiká a crp mala 45 mam ist do nemocnici alebo čo mam robit je utorok a na stale tepkoty

franka211
21. jún 2016

@patrisha10 skus sa poradit po telefone s tvojou lekarkou, ale pokial nie su teploty vysoke ako v sobotu tak by som este pockala...

patrisha10
21. jún 2016

@franka211 včera som bola pri doktorke cez den má tak 38,5,38 ale vecer jej vybehne na 40,5 asi dva krat v noci

franka211
21. jún 2016

@patrisha10 ak by mal aj dnes v noci taku vysoku uz by som zasla k lekarke...moj mal raz taku virozu,ze teplotoval tyzden...nastastie to preslo...aj synovec mal pred mesiacom cca tyzden zapal,uzival atb,ale aj tak mu 5 dni vkuse vyskakovali v noci teploty az k 40tkam...skore uzdravenie

waitinka7
29. sep 2016

Môj syn má 8 rokov a už má týžden teploty. Vraj viroza. Prvé dni teploty vyše 39, po troch dňoch teploty od 37,5 - 38,3 C. CRP na tretí deň iba 5. Som z toho už dosť na nervy, že teplota vôbec neklesá, proste 7 dní je dosť veľa. Zajtra ideme ku Dr. na kontrolu (dnes nerobí a včera mi telefonicky povedala, ze mám prísť zajtra). Obávam sa, aby ho nenechali v nemocnici. Už fakt neviem čo mám robiť. Paralen alebo nurofen sa snažím dať, len keď má 38 a viac.

sisulita
19. jan 2017

@waitinka7 ahoj ako ste nakoniec obisli?

denny_0019
14. feb 2017

Ahojte zienky tri dni mam 38,5teplotu aj niekedy len zvysenu 37,7 je to nejaky virus? Mala som hnacky ale uz nemam ale teploty stale mandzel vcera s roboty prisiel ze mu je velmi horuco tak ako bolo mne horela som zmerala som mu teplotu 38 mal tiez on aj sopli ja som soplila na zaciatku aj hrdlo ma bolelo myslite ze je to nejaky virus? Kolko to moze trvat dakujem za odpovede

zuz1978
28. feb 2017

Ahojte dnes 4.den ma maly horucku. Vcera bolo poobede lepsie, ani nemal teplotu. Dnes rano opat 39,2 zrazila som to nurofenom. Doobeda nemal ani len zvysenu teplotu. Na obed sme ho dali spinkat este stale nebola teplota, a ked vstal o pol tretej uz mal opat 38,5 a stupala k 39. Tiez som dala cipok a momentalne ma zvysenu 37,8. Vcera sme boli u lekara, zobral vytery z nosa a hrdla, zajtra berieme moc, no crp mal 28 a povedal ze este mu neda antibiotika, ze uvidime ake budu vysledky a ci sa crp neznizi. Mate prosim vas aj take skusenosti, ze sa crp znizilo?

jojulka
13. apr 2017

@waitinka7 Dobrý deň,chcem sa Vás opýtať ako vám to dopadlo ?môj malý 7 ročný má 6 deň teplotu a vraj je to viroza Vám to potom prešlo ?dakujem za radu bojím sa aby to nebolo niečo vážnejšie lebo 6 dní je dosť veľa
@waitinka7

mirkaza
13. apr 2017

@jojulka ahoj.Moja dcera má tiez 7 a teploty od piatku do pondelka 40tky a teraz tretí deň do 38.CRP negatívne.Boli sme aj u Dr.aj na pohotovosti.Zevraj viróza.Boleli ju nohy,dnes začala kašľať,myslíme si že chrípka.Kupili sme domáci test CRP a robíme doma,aby sa jej do toho nenabalila sekundárna infekcia.Ale úprimne,ak by sme nevedeli hodnotu CRP(na pohotovosti mala 3,5…),tak by sme jej už dali atb.Strasne dlho trvajú teploty.

lucik106
22. júl 2017

@denny_0019
@zuz1978
@jojulka
@mirkaza ahoj žienky,chcem sa opýtať ako ste dopadli s tou virozou, moja Lu má 7 rokov sme mimo dom na prázdninách, od stredy rána teplota, najvyššia 39,5. Vo štvrtok doobeda zvracanie, potom už nie. Včera sme boli pri Dr.,ktorá bola ochotná nás zobrať, povedala, že jej to pripadá vírusové. Crp mala 36- že vraj to je hraničné. Pozrela jej aj hrdlo, že čisté,ale malá sa sťažuje že ju bolí, a zápchava sa jej nos, tak sme nasadili kvapky a cmulacie pastilky. Čo sa týka teploty, tak po vyprchani liekov vyletí okolo 38,8. Už som zúfalá, takto sme si prázdniny nepredstavovali...

sticker