icon

Veľmi bolestivý menzes u 12-ročnej

8. máj 2023

Ahojte. Riesili ste niekto velmi bolestivy menzes u 12 rocnej? Ma uz rok pravidelny s malymi odchylkami ale velmi bolestivy. Nezabera buscopan, nospa, nalgesin, novalgin. Uz neviem ako to riesit, ci len cestou lekara. Ked dostane menzes je uplne vyradena z cinnosti. Dakujem za kazdu radu. Caje ako alchemilka a gynastan jej varim.

Strana
z2
iwesska
8. máj 2023

Ja som prve roky tiez mala takuto MS,ze som s flasou teplej vody na bruchu prelezala hodiny v klbku skrutena. Nepomohlo nic,vyrastla som z toho.

pehavcek
8. máj 2023

Ahoj.Ja som.tak mala cele roky.Strasne bolesti to boli.Ak je doma tak okrem tabletiek a tepleho na brucho aj nohy do lavora s velmi teplou vodou (samozrejme do takou aku znesie).Mamine to raz poradila jedna starenka.Ze sa rozsiria cievy v celom tele...Pomahalo mi aj to.A tabletku davat hned ako zacina bolest.Nech sa to nerozvinie.Ale ja by som v dnesnej dobe konzultovala s lekarom.

lucia147852
8. máj 2023

@lenja123 úplne súhlasím, tiež som týmto trpela od 12 a keď som presvihla čas na tabletku,už ani svatena voda nezabrala.

autor
8. máj 2023

@lucia147852 no len ked sa to rozbehne v noci to je problem.

stanulienkat
8. máj 2023

@simona92101 Ja viem, že menzes môže byť veľmi bolestivý. A ano, dá sa pracovať s rôznymi technikami :dýchacie cvičenia, nejaké mentálne nastavenie, teplo, masáž ....sú rôzne techniky. Nevravím, že pomáhajú na 100 percent, potom treba osloviť gynekológa, ak je to neznesiteľné. V drvivej väčšine nepomôže ani gynekológ, ani antikoncepcia. Proste ženské telo je mnohokrát tak nastavené. A môžeme sa tváriť, že bolesť k menzesu v 21. storočí nepatrí, ale bohužiaľ často sa nedá nič robiť a a zmiernenie bolesti bude len nepatrné. Ale keď som reagovala na tie lieky, tak si prečítaj príspevky vyššie. Každá druhá žena hneď radila veľmi ťažké lieky, ktoré môžu ublížiť žalúdku. A nielen žalúdku. Majú dosť výrazné nežiaduce účinky a to nie je riešenie napchať 12 ročné dieťa takými silnými liekmi.

simsalabim
8. máj 2023

Z vlastnej skusenosti - pomohol az porod… Dr dcere pri silnej bolesti odporuca Brufen+No-spa naraz. Jeden na bolest a druhy na krce svalstva.

autor
8. máj 2023

@stanulienkat ja tomu rozumiem. Ale predsa ma 12 a na bolest zvyknuta nie je a je bolest a bolest. Ver ze idem od najslabsich ale ked sa nedokaze zdvihnut z poslete a place od bolesti. Ano gynekolog nas este caka. Ale skusim tie prirodne kvapky len tie chcu cas. Mne by tiez tak zle az na odpadnutie. Takze ju viem pochopit.

stanulienkat
8. máj 2023

Jasne. Ja netvrdim, ze ju mas nechat tak. Nie je to nic prijemne. Len niekedy sa ta bolest neda uplne eliminovat.

autor
8. máj 2023

@stanulienkat ano to viem aj s tym pocitam ale aj zmiernenie na znesitelnu je pokrok.

lulu8491
8. máj 2023

Skúste fyzioterapiu panvového dna. Ak nie je problém po gynekologickej stránke, fyzio môže pomôcť. Jedná sa o cielené posilnenie/uvoľnenie panvového dna, rieši sa pri tom aj brušné svalstvo a chrbtica. Môžete mi napísať správu (nie som fyzioterapeutka, ale chodím na túto terapiu)

Strana
z2