Vyberanie nosných mandlí. Pomôžte a poraďte
Caute maminky.
Pomozete mi a poradite? 😒 Mam dat mojmu 3,5rocnemu synovy vybrat nosne mandle.Aku skusenost s tym mate?
A dalsi problem.Termin mame 27.12. momentalne je chory.Ma este tyzden na prelecenie lebo 2 tyzdne pred operaciou by namal nic brat a byt zdravy.To znamena ze do skolky ho nedam najlepsie by bolo keby bol doma.Marodovali sme pred dvoma tyzdnami.3dni v skolke a je znovu chory.Neviem ako to mam vyriesit.Ci sa da cerpat aj 3 ocerky po sebe po 10 dni alebo ako to je?Viem ze ak je lekar ochotny da sa vycerpat 10 dni a po preruseni na jeden den sa da znovu 10 a potom co?Moze mat aj tretiu pooperacnu?
Dakujem
🙂
Ahojte, nam vyberali mandlu vcera v celkovej narkoze a dnes mame teplotu, je placlivy, nechce jest ( co je u neho zazrak), asi ho boli hrdielko, aj u vas to tak bolo? Vacsinou som citala, ze deticky boli uplne v pohode. Zajtra mame ist na kontrolu na orl, tak neviem ci neist ho ukazat uz dnes ☹
Ahojte pridam sa aj ja k diskusii,moja dcera mala 6rokov a mali by jej vybrat nosne mandle preto že bola často chora anginy a nadchy aj zapalene hrdlo.Nosné mandle boli stale zvedčene lenže termin na operaciu sme dostali na 26.8.2013 čo si myslim že je dost neskoro bojim sa že nestihne nastup do školy.A dalšie že vynecha školu prve tyždne tak mi prosim poradte čo robit dat vybrat alebo ešte aspon rok počkat,ďakujem 🙂
@jazmi My sme mali tiež mali veľké problémy s chorobami,ale vybratím mandlí je už všetko skoro dva roky super.Naozaj sme nepamätám,kedy sme boli chorí,aj keď viem,že každé dieťatko je iné.Mali sme štyri rôčky aj niečo,keď nám vyberali,lebo sme boli naozaj viac doma,ako v škôlke.Teraz sa tešíme do školy a verím,že choroby nás aj tam budú len a len obchádzať.Verím,že sa rozhodnete správne.
@jazmi Ahoj, tak nesej mladsej (4 roky) vyberali nosne mandle pred nieco vyse tyzdnom. V uplnej anesteze, nemala ziadny problem po operacii, rano jej vyberali a na obed sme isli domov.Dokonca mala ani nejako neodmietala jedlo ci pitie, na co ma upozornili, ze to po vyberani moze par dni pretrvavat. Teraz je uz ok, je to uz 9 dni od vyberu.TAk len dufam, ze nam to pomoze a nebudeme kazdy druhy tyzden chori, ako to bolo poslednu zimu.....som rada, ze to uz mame za sebou
@lubenka351 ahoj, my sme na tom presne tak isto, odkedy je mala v skolke je vkuse chora -sople, priedusky, teraz aj uska ☹ mali sme v zime aj prerusenie dochadzky co jej zdravotne pomohlo, ale s nastupom spät do skolky je to znova to iste. ORL dr. nam odporucila vybrat mandle, ale ja to stale zvazujem. zvacsena nie je a dcera ma znizenu imunitu, je alergicka. mne ako decku vybrali vsetky mandle lebo som tiez bola chorlava a teraz mam dost zdrav.problemy lebo kazdy bacil co ide okolo mi sadne na priedusky a mam na mesiac o zabavu postarane, poslednu dobu som aj 5x takto za rok chora co uz je neunosne a ziadne atb alebo lieky na alergiu mi nepomahaju ☹ takze nechcem aby skoncila ako ja.
@nika251 ahoj smiem sa spytat aky pripravok ti dala na zmensenie mandli moj maly chrape treti tyzden nema sopliky ani chory neni ma to od vtedy co mal hnisavu anginu boli sme u krcnej povedala ze ma zvacsene nosne mandle chce ich dat vybrat ja moc nesuhlasim dala mu cromobene ze ci to nema z alergie no neviem nejak mu to nepomaha dakujem za odpoved aj rtg mu robili a v nose nic nema
no rozhodnodne by som sa neriadila radou typu ...môj otec, keď mal 4 roky.. preboha veď liečebné postupy sú už niekde úplne inde.
Určite majú mandle svoje opodstatnenie, ale sú prípady, keď sú nefunkčné a prestanú nielenže plniť svoju funkciu, ale sú viac na škodu. 2x som bola so synom hospitalizovaná na kožnom na Kramároch, lebo mal telo samý pľuzgier!!!!! nakoniec to bola obyčajná baktéria streptokok v nose.. druhý krát mal moraxelu (neviem ako sa to presne píše) a tú má vraj každé druhé dieťa so sopľami v škôlke. K tomu zväčšené mandle krčné - knedlíkové rozprávanie....Má vonku aj nosné aj krčné mandle v celkovej anestéze vo veku 4 rokov. Keďže išli von aj krčné, bolo to spojené s hospitalizáciu. Podotýkam, že od vtedy, čo ubehol už rok nebol ani raz chorý a to sme každý týždeň na plaveckom výcviku 🙂. Okrem toho, že krásne tichúčko dýcha, spí so zatvorenými ústočkami aj pekne rozpráva. Napriek tomu, že bývame v Bratislave, operovali nás na novej klinike v Humennom na klinike ORL (super!!! ). neplatí sa nič. prepláca vám poisťovňa, platí sa len za pobyt rodiča - nejkých 3,33 na deň tuším som platila (ale nepamätám si presne) http://www.orlhe.sk/sk/uvod
m.
ahojte, ak by mal niekto zaujem, ostalo mi nerobalene balenie homeo na zmensenie mandli - Lymphomyosot
a tie kvapky akoze funguju?
ci si neskusala?
Baby, poraďte, dcéra má v kuse zapálené dutiny. Ako nastupi do školy, dostane prvú nádchu a vlečie sa to s ňou do leta. Využíva antibiotiká, 2 týždne pokoj a zas odznova.Vyskúšali sme už asi všetko od kadejakých kvapiek, prípravkov na imunitu, efekt žiadny. Nosnú mandľu zväčšenú nemá. Je tu niekto taký, čo nosné mandle dal vybrať dieťaťu, aj keď ich nemalo veľké a pomohlo to?
Ahojte,prosim poradte mi,ci mam 4rocnemu synovi dat vybrat nosne mandle v celkovej anesteze,alebo iba v lokalnej?
@slniecko142 určite v celkovej...operater zavedie kameru a vidí cele ložisko a vyoperuje mandlu aj s korenmi. Pri lokalnej odcvakne len mandlu, korene zostavaju v tkanive a mandla vo vela prípadoch dorastie.
@slniecko142 ahoj,aj nas to caka,ale az ked sa vyliecime,mame zapal stredneho ucha,obe uška,a ja som ani nerozmyslala do akej anestezy,pre mna samozrejme celková,nam aj zubky musely trhat pred mesiacom v narkoze,nenechal sa 😀
@billam Dakujem.Myslis,ze sa to robí vsade tak,ze tam pouzijú kameru?
@slniecko142 určite, lebo sa kontroluje krvácanie...ak sa nejaka cievka rozkrvaca, tak ju "zaletuju". My sme dokonca dostali DVD z operácie 🙂
@slniecko142 neviem odkiaľ si...ak by si mala blízko Piestany, tak choďte tam. My sme to absolvovali, ked dcera mala 3 roky a úplne som bola spokojná s celým prístupom...Operuje tam dr.Mrazik /cca 40r/, je to súkromná klinika. Ráno prídete, dajú Vam izbu /väčšinou sú to jednotky/, dajú malému vypiť sirupcek - oblbovak, odnesies si ho na salu a cca za 20-30 min. Ti ho prinesú. Zacne sa prebudzat cca po 30min. Ak vsetko bude ok, pustia Vas domov okolo 13-14hod. Operácia stala pred 3 rokmi 100eur.
@billam som zo Žiliny,musím si pozisťovať ako to tu chodi,ale v Piešťanoch to vyzerá dobre.Išla by som s ním aj neviem ako daleko,len aby to bolo všetko ok.Velmi si mi pomohla diky...
@slniecko142 držím palce, nech vsetko dopadne ok...toto je tá nemocnica: http://medicentrumpn.sk/
ahojte, my sa chystáme na vybratie nosnej mandle budúci štvrtok- v celkovej anestéze. Prosím Vás dievčatá, čo ste to už prežili, čo môžu deti po výkone jesť ? Môj syn je veľký hladoš , tak sa chcem prichystať. Budeme hospitalizovaní 2 dni a bez stravy, všetko si musím doniesť sana :(. Ďakujem za každú odpoveď.
Baby dali by ste vybrat nosnu mandlu?mame ist na zakrok z uskami odsat tekutinu a ze mu aj vybere nosnu mandlu ...maly bude ma 3rocky nebol chori pokial nenastupil,2mesiace sa drzal v skolke po dvoch mesiacoch ho boleli uska preslo a potom kasel,sople teraz sme boli na kontrolu takze musi na to odsatie a mu vybere nosne mandle(
@otulik ahoj nam to robili pred mesiacom mi sme tiez neboli chory az ked sme sli do skolky len u nas bola vada reci a prisli nam nato ze sme mali zapchate usi tak ich museli rezat v jednom usku mame ventilacnu tubicku, urcite mandlaa uska treba spravit. lebo mandla rastie vtomto veku a bude astale rast a uska sa budu opat upchavat. mi sme vedeli ze mame s mandlou problem lebo od 1roku im dcera stale chrapala
@otulik my sa chystame ,len sme sa este neobjednali.. My to mame medzi 2-3,tlacia do nas..ale uz aj sami vidime,ze treba,lebo ako bol ok.3-4xdo roka nadcha,tak tento rok uz6.x,z toho od septembra 3.x, to uz aj kaslal a v septembri a teraz mal chytenu aj priedusku,teraz sa aj na,usko stazoval. Do kolektivu chodil len 6tyzdnov,z toho bol tyzden chory.
mam pocit,ze sa mu to stupnuje..
aj mala ma medzi2-3,ale tej by som este nerada mandlu vyberala,predaa ma 20 mesiacov..
ale v porovnani so synom castejsie soplikuje (od narodenia,ma,zuzeny slzny,kanalik, ten,jej to asi sposobil).
a vam,povedali,ze ma velku nosnu mandlu? To vas nejak ryhlo vysikovali na zakrok! My sme boli niekedy v auguste (my sme,vsetci tento rok nejaki chorlavi,ale deti to dobre zvladali,my dospeli vzdy dopadneme najhorsie),len,sme este cakali na imunoalergologa,co povie,mal aj testy na alergiu robene,tie ma v poriadku.
sa drzte!
@otulik mi sme boli u nas na zapade 🙂 male cez ulicu sukromne stredisko, samotna operacia trvlla asi 45 min bol tam manzel, mi sme boli na jednodnovej chirurgii rano na 7:30 a okolo 11:30 nas pustili domov, stalo to 150e za narkozu a osetroval nas lekar co ma normalne statnu ambulanciu nemuseli se sa trepad do ineho metsa takto sme boli na telefone keby nieco, kontrola na druhy den aj o tyzden teraz ideme po mesiaci na kontrolu a dufamze ze rurku nam daju coskoro von

aj my sme pred važnym rozhodnutím mam 3 ročnu dceru nikdy nemala problem s natkou až prišiel den ked začala chodiť do škôlky a už to začalo.2tyždne doma a 2 škôlke atd začala nam nenormalne v noci chrapať,huhnaťa dycha puskou .Boli sme na krčnom a tam nam povedali mandle von lebo je to už chronicke ,ale ja neviem či to je spravne rozhodnutie nikdy nemala problem s uškami ani sopliky nemala imunita ok,vytery ok,krv ok tak prečo hned von mandle och som zufala..........a všetko je to len na tej mame Ivana.