Vyštípaný až spálený zadoček
Milé maminky viete mi poradiť. Moja malá ma 8mesiacov ešte stále nemáme zúbky no začali sme hnačkovať. Doktorka nám povedala, že to je zo zúbkov, keď aj 4-5krát ma za deň stolicu veľmi riedku. No ona má už riťku a pindulku tak začervenanú a vyštípanú, že mi už ani nedovolí jej ju utrieť veľmi mi pritom plače. Používala som Imazol,Bepanten,Sudokrem no nič nepomáhalo. Teraz som jej začala dávať púdrik.
Čo by ste mi odporučili aby to bolo účinne a rýchle na tie začervenané až spálené miesta????
moja to mala raz, pomohol mi "babský" recept - namočiť bavlnenú vreckovku do vlažnej až mierne studenej vody, dať na podráždené miesto, normálne zabaliť do plienky, nechať cca 15 minút, v prípade potreby opakovať, toto nám stiahlo najväčšie začervenanie,
potom už len vetrať, vetrať, používala som tú nevoňavú rybaciu masť a nedám na ňu dopustiť
Ďakujem všetkým mamičkám za názory od včera ju stále po kakaní len pod čistou vodou umývam po cikaní tak isto potom jej to nechám vyschnút a nechávam jej to vetrať bez plienočky na dnes ráno to už také nemala dnes idem natierať len imazilom hádam to zaberie a dúfam ze do pár dni to bude mať preč. Najviac to mala rozsiahle v oblasti pindulky rozmýšľam aj nad tým či nedostala alergickú reakciu na vlhčene obrúsky, bola som odcestovana a nemala som už so sebou tie čo vždy použivame 😒 ale na dnes ráno som už videla zlepšenie pokračujem v terapii len čista voda vyschnúť a imazol hádam zaberie.
@petah82 tento je najlepsi veru calendula
@sima9111 urcite nepouzivaj vlhcene obrusky, umyvat cistou vodou a hoc aj kazdy den kupat a vela vetrat..my sme tiez parkrat mali ceveny zadocek a toto nam pomohlo a tiez imazol...za par dni bolo po probleme...raz sme mali aj plienkovu dermatitidu z lidlovych plienok, co mal tiez cely cerveny zadocek a nezaberalo nic..kozna nam dala nejaku hnedu masticku namiesanu v lekarni co to bolo neviem a tiez mydlo...casto umyvat a vetrat..a pouzivali sme latkove plienky...tiez nam to rychlo zmizlo
@sima9111 Necitam celu diskusiu, napisem len moju skusenost. Pouzivam od narodenia Sebamed krem na zapareniny, z porodnice som mala jecoris. Nijaky puder neodporucam - navlhne, spravia sa hrcky a to dieta iba zbytocne drazdi - aspon u nas to tak bolo, takze po prvom pouziti som ho rovno vyhodila.
A dalsia vec, sice riskujes pocikany koberec, ale ja maleho nechavam pri kazdom prebalovani aspon 10minut len tak, vyzleceneho, rozbaleneho. Aby sa mu vsetko dobre vyvetralo. A ked sa pokaka, neutieram vlhcenymi utierkami, rovno ideme do sprchy, tam dam dole plienku a poriadne cistou vodou osprchujem, jemne osusim (len prikladam uterak, netriem) a necham ho zase par minut naholo (niekedy je naholo aj pol hodku, ma to rad 🙂 ). Ak ma mala vsetko zacervenane, tiez jej bude prijemnejsie, ked ju budes radsej sprchovat.
je potrebne dane postihnute miesta do sucha do sucha zakazdym vyutierat, nechat vyvetrat ako len dlho to bude mozne. potom natriet. nam pomohol bepathen. neobsahuje alkohol, preto postihnute miesta nedrazdi.
skús imazol, ale krémpastu, nám pomohla
nela batole krém
Bepanthen , dobre premastuje
Náš top je bepanthen care. Premastí, ošetrí a pokožku upokojí. Na druhý deň je po probléme.
Nam pomohla obycajna modra indulona. Malicky bol v jaslickach, a mal reakciu na atb, velmi skaredu.majitelka jasiel mu to natrela a naozaj za den to ustupilo, vraj jej dvojicky mali nejaky atopicky ekzem a poradila jej to kozna, hoci dovtedy vyskusala na detickach vsetko mozne aj nemozne. Dodnes si s indulonou pomaham, aj cez zimu oslahane licka natieram, je fakt super, aj ked mi velmi nevonia.
Inak musim dodat, ze bezne sme pouzivali bepanthen na zadocek a pri tejto skaredej reakcii nam pediatricka tiez predpisala imazol, ale vobec nezabral.
My od mala používame rybiu mast v zelenej tube, cela pôrodnica taku pouzivala. A ked bola dvakrat vystipana ritka, tak pomohlo len ľahko umyvat pod tecucou vodou a dm detske mydlo po kakani, inak len voda a na noc kvapka olivoveho oleja (lekarskeho, nie na varenie) na vystipane miesta. Ale to som uz vedela, ze olej znáša v pohode.
Nastastie sme koznu lekarku riesit nemuseli ani ziadne zapareniny, pri hnackach max vystipany zadocek.ako prevenciu sme pouzivali bepanthen care vzdy zabral🤗
S bepanthen care mastou som spokojna od narodenia mojich deti, pouzivam pri oboch a aj ja na suche miesta hlavne teraz v zime.

inak este by som nemiesala piate cez deviate raz taku potom onaku mast to moze viac uskodit ako pomoct.....radsej par dni jednu apotom dalsiu a nechat co najviac vetrat na holo....