icon

Vytiahnutie mandli deťom v predškolskom veku

18. okt 2021

Ahojte, kamarátka ma dvojičky, ktoré od nástupu do škôlky boli stále choré. Podľa mňa normálna vec, aj môj keď nastúpil tak bol často doma, no jej lekár poradil vybrať mandle co aj urobila. Chcela som poznať Vass názor, tie, ktoré ste konali rovnako ako ona ci to naozaj tomu dieťaťu pomohlo.

iukas
18. okt 2021

Lekár určite vedel posúdať zdravotný stav detí najlepšie, ak operáciu odporúčal. mojej dcére vybratie nosnej mandle + zavedenie ventilačných trubičiek zachránilo sluch a veľmi pomohlo. a tom som ani nevnímala, že by trpela často zápalmi horných dýchacích ciest.

luckaiza
18. okt 2021

nas bol v kuse chory tak sme kade tade behali, aj nosne mandle isli von, mal ich stale zapalene ,ale velmi to nepomohlo a tak nas poslali este do Srobarovho ustavu na diagnostiku co to moze byt ,boli sme tam so synom dva tyzdne ,ale zistili co bola pricina, reflux a tym padom zmena stravy a hlavne podvecer, nejest jedla co sposobuju kyslost ..ale psotupne sme na stravu nabehli spat,ale od vtedy 3 roky nastatsie mu nic nebolo

andrejka1974
18. okt 2021

Tak mojmu synovi vybrali a odvtedy nebol vobec chorý a dcere aj skracovali ciastocne aj krcne mandle a odvtedy ani chora a ani nechrape urcite to pomoze

patka06
18. okt 2021

dcére zmenšovali krčné a vyberali nosnú mandľu krátko pred 5. narodeninami, pomohlo o 100 %

pribinak
18. okt 2021

Ľutujem že som synovi nedala skôr vybrať mandle, pomohlo to a veľmi, dovted non stop sople a sople.
Je rozdiel byt chorý a byt chorý. Ak má dieťa ísť z jednej choroby do druhej, neustále byt na liekoch, tak treba počúvanie lekára

januska20
18. okt 2021

Tu sa pripnem, nás to ešte len čaká

nerya
18. okt 2021

Vybrali mi v 3 rokoch a potom v 7, chorá som bola ale nič strašné, taku riadnu angínu som potom mala až tuším v 18tich a odvtedy asi 7x (už mám 31 😀) takže za mňa do dopadlo dobre 😉

bagre
18. okt 2021

Dlho dom bojovala aby mandle ostali, a potom keď som videla pooperačnú správu som to ľutovala. Dieťa malo mandle totál deravé, samé ložisko a preto v nich neustále kvasili bacile = zakaždým celkové atb lebo nič iné nezaberalo... nie je choroba ako choroba, dobrý lekár vie posúdiť čo spraviť s chorobnosťou. Nám to pomohlo, potom bývala len prechladnutá, atb možno raz za rok