Za 7 mesiacov 7x antibiotiká u 13 mesačného dieťaťa
Ahojte.mame 13 mesačneho synčeka.
Začalo to v piatom mesiaci. Zapal priedušiek,dostali sme antibiotika a nejako sme sa vyliečili. o dva mesiace sme opäť dostali atb.od vtedy sa to toči len okolo atb.mame neustály soplik a kašel.je pravda že od 10 mesiaca sme v jasličkách a idú nám stale zúbky bez prestávky,jeden za druhým.Vždy ked prídeme ku doktorke,odpoved na nase problémy je že je v kolektíve a bez toho aby niečo urobila naviac(tým mam na mysli popočuva a kukne do hrdla) a nič viac.Zhodnotí že musíme brať antibiotika. podotýkam 7x tie iste MEGAMOX-DUO a poprípade Pamycon na zelený soplik.Pamycon mame pravidelne od prveho mesiaca po narodení.Ked sme sa pri poslednej navsteve(zase sme chorý) pýtali na CRP alebo výter,dostali sme odpoved že CRP je drahe,že ten prístroj ma ale že tie hodnoty neviskocia vždy a že to nieje presne. na výtery nam povedala niečo v tom štýle že to je aktualny stav a kým prídu výsledky,tak už je inakši stav. Mimochodom je to staršia generacia,ja mam 29 a už aj ja som ako decko k nej chodil.
Vopred dakujem za rady...
No ved už sa rieši kam by sme dalideti,len toneni take jednoduche,že šup a som inde. Ved ano,zubky nam idu v jednom kuse jeden za druhým,len nechapem ako može z popočúvania a pozretia do hrdla že potrebuje ATB a rovno predpiše MEGOMAX-DUO.Asi sa na nu nejaky bacil pozeral z hrdla... ved uvidime co vybavime inde... potom dame vedieť.
@tamiky hned mu zacnite davat prirodne posilovace imunity, rakytnikovu stavu/olej, kapucinku, hlivu ustricovu, betaglukany. Nasadila by som hned aj prirodne antibiotika- hlavne GSE a trosinka cerstveho cesnaku. Do hrdla koloidne striebro. Strava- stop mliecnym vyrobkom, lepku a cukru, su to zivitelia mikrobov v case choroby. Do pokrmov pridavat v malych mnozstvach kyslu kapustu a stavu z nej, zeleninovo-ovocne cerstvo urobene smoothies namiesto mlieka. Probiotka na spravnu kolonizaciu criev po atb, zdrave creva=70% imunity. Vela studuj, citaj, tymito vecami dietatku urcite pomozes.
@mia18112, neboj, nastupom do skoly by sa to malo zlepsit. My sme mali hemophila v oktobri a teraz, akurat dnes isla OSphinka prvykrat do skolky, ja osm este PN, ja to mam od nej a vzdy horsie. Tentokrat som aspon nemala hnisave oci, este cakam na vysledky co mi vyslo. Tento skolkarsky kolotoc je normalny, len zial krajsie by to bolo bez choroby.
no byt vami zmením dr, ten jej prístup a CRP pre deti by malo byt zadarmo aspon u nás to je, dti neplati alen dospelý , a atb by sa mali menit, kedže dostáva tie isté tak nemajú už učinok , moj malý tiež býval chorý od malička , tiež mal atb , hlavne v týchto zimných mesiacoch ale nikdy mu nedával tie isté, su rozne baktérie, a treba dávat probiotiká vždy , vitamíny vela , a na slplíky su dobré aj spreje z morskej vody , mne ich poradila aj naša obvodáčka ona že to strieka dcére lebo žei tiež mava často zelené soplíky a tto že jej aj pomáha lebo pamycon sa nemože stále dávat , byt vami stojím si za tým aby sa urobili podrobnejšie vyšetrenia
@tamiky ahoj celu diskusiu som necitala ale tvoj prispevok(uvodny) som si precitala . Si z okresu Martin a aj ja pochadzam priamo z Martina ( len teraz uz tam nebyvam ale chodim tam casto mam tam rodinu ) a ked mi ochoreju deti hlavne mladsia tak idem k doktorke je na Mudronoven ulici na prvom poschodi a ta ma vzdy zoberie . Chodi tam sestra s detmi ak su chori a ona nas mala este ked sme boli my so sestrou deti. Skus ist tam ona ti nepredpise ATB len tak iba ak je to nutne . Podla mna ked zmenite doktorku poslu vas na alergologiu( imunologiu) a tam sa zisti ci nemate oslabenu imunitu . My sme si presli niecim podobnym ale moja mladsia je inac chora , kazdy mesiac atb ale ona ich musi mat ( priedusky piskanie dychavicna a mozny nastup do nemocnice na jisku :-/ kde uz sme boli tri krat :-/ ) a to len a len kvoli skolkarskym chorobam co starsia donesie . Kebyze v ich triede neboli chore deti tak sme zdrave .
Ja som minulyrok davala aj imunoglukan a dost dlho a sam primar mi povedal , ze je to len marketingovy tah . Ze su deti, ktore su chore a dost casto a druhe su take ze nadcha im orejdeza dva tri dni . Ze treba davat vitamin D v kvapkach celu zimu, vela vzduchu ale ked je hmla, sychravo byt vonku menej nakolko to je zle na dychacie cesty
Nam detska nerobi crp nakolko aj v nemocnici mala mladsia cpr2,6 a zapal pluc a ledva nam dychala . Ja na crp neverim aj starsia mala skoro nulove crp ( brali im krv ) a tiez mala zapal pluc a podla informacii co idu po nete by im asi nemali dat ATB nakolko ked je nizskecrp je to virus ... takze aj ked je nizske crp ak treba tak treba dat atb . moja teaz uz je chora trti tyzden , najprv zapal priedusiiek ( atb) a potom dalsi virus chytila a kasle nam poriadne zatial smebez atb ale noci su zle davame len spreje a sirup ale zmenu nevidim ..
neuveritelne na vsetkom je , ze vobec ani jedna nemaju oslabenu imunitu z krvi nic nezistili :-/ nam len vadia tie virusy a tie nezodpovedne matky co davaju chore deti do skolky . Aj v piatok jedna prisla do skolky pre dieta a hovori aky si horuci a aj hrielko ta este boli ?? Aj rano si bol horuci ale prezil si to :-/ no kopala by som ich a potom ako maju byt zdrave ostatne deti ???
@tamiky keby môj má mať ant. za každý kašel, tak ich berie 6rokov v kuse 😅 , takže buď odmietnuť ant. alebo zmeniť mudr. 😉
@tamiky tak chod do lekarne a kupte si Jamieson kvapky D-vitamin, ked vam nedala vigantol... vydrzi vam dlho a je dobry, my sme ho brali aj miesto vigantolu.
@mia18112 aj vy ste stale chory?? My ked sme zdrave dva tyzdne uz sa tesime ... Nik mi to nechce uverit, uz si myslia ze si to vymyslam tak radsej nikomu nic nehovorim ze mladsia je chora ... Nam nepomaha ani zmenit prostredie , ze pridemedo Martina , aj ked musim povedat ze raz nam pomohlo zmenit prostredie , ale to sme isli az 700 km na juh 🙂 do HR. isli sme tam s obidvomi dcerkami ktore mali sople a ako nahle sme rano vystupili z auta za pol dna ziadne sople nic ... chodime kazdy rok do HR a teraz sme si nasli super miesto v HR a ideme tam aj druhy krat pre nas idealne a vhodne pre deti s dychacimi problemami , lebo su tam borovice a pinie . ( to mi poradila jedna lekarka co mala problemy s dietatom stale chore , ATB , poslali ich do Podunajskych Biskupic na vysetrenie a tam im poradili more a hlavne aby tam boli Pinie . Jasneze su na sprejoch ale uz tolko atb neberu ... ) ale nam aby sme tolko atb nebrali ani more nepomohlo ale aspon rovime vsetko pre to co je v naich silach a co si mozeme dovolit...
@mamainprogress veelmi rada by sommu daala hociaku stavicku lenze odmieta ... ma rad len cistu vodu a tam je druhy problem.. ze stavu hociaku ani cajik nevypije vypluva mi to a davaat mu to nasilu nehccem aby nemals toho nejake problemy v neskorsomveku..
Ďakujem vsekymco mi poskytli rady... idemich vyskusat a potom saa vam ozvem ..este raz Ďakujem :D
@zuzin78 Aj my sa snazime chodit k moru kazdy rok - a tiez len cisto koli malemu - jednak tie choroby vecne + nas ma aj atopicky ekzem.....teraz som si podala ziadost do kupelov - normalne na liecenie detske - nech to stoji co chce - lebo uz sme tak zufali z tohoto ATB kolotoca .......
@zuzin78 Mna hlavne nadchli tie vysledky liecenia - mamicky si to vsetky moc chvalia - aj pediatricka potvrdila, ze efekt je citelne viditelny.....tak dufam.....lebo ja som verila aj vyberu nosnej mandle a nic. Predbezna cena by mala byt + - 500 eur (gro je ubytko matka ako sprievodca ). A more za 500 eur na 3 tyzdne aj so stravou nezozeniem. Inak to more vraj ma ucinky, az ked je dlhsi pobyt.....ale hadam aj kratsi pobyt le lepsi ako nic. Mna hlavne stve, ze si maleho ,, piples,,, robis proste vsetko mozne aj nemozne, aby sa mu zdravie zlepsilo.....a potom v skolke nachyta kadeco od deti nezodpovednych matiek.....!!!!! Ma ide roztrhnut od zlosti !!!!!!
@mia18112 tvoj uz chodi do skolky ?? Moja mladsia este nie a stale je chora . O nezodpovednych matkach mozem napisat uz roman . Mali smeminulecrevnu virozu v skolke hlavne v nasej triede a jeden vracal v satni a matka aup ho do triedy. O kasli, soploch zelenych alebo aj po kolenach pomlcim ... To je normalne ved nema teplotu a ak ju aj ma tak da sa nurofen a sup do triedy. Stacilo mi v piatok v nasej triede z 24 ( vo stvrtok cih bolo tolko ) zrazu ich bolo cez den len 14 a prisla jedna matka pre dieta a samamu hovori aky si horuci ale bol si aj ranoa hrdielko ta stale boli ?? Nevadi prides aj nabuduce nic ti nie je :-/ je to normalne ??? Nie ale mozem sa stazovat aj na lamparen
My sme minulyrok boli v HR 14 dni a ci to pomohlo netusim v septembri starsia mala zapal pluc ale to chytila od jedneho lebo kaslal ako tuberak :-/
Tie kupele su strasnedrahe skoda ze poistovna tak malo preplaca :-/
Kam by ste isli ?? Kde idete k moru??
@zuzin78 Hej, do skolky chodime, ale mame katastrofalnu dochadzku - 2 tyzdne doma, 2 tyzdne v skolke.......Pediatricka nam napisala Lucivnu v Tatrách - vraj je to tam kraaasne - poprerabane. Este sme zvazovali Smokovec - tieto dvoje nam odporucila na dychacie cesty. Tak uvidim, ci nam to vôbec schvalia - teda verim tomu, ze schvalia.....Lebo ja uz sa upinam len na to, aby sa nam trosku polepsilio. My sme boli v HR, ale maly nam nechcel ist moc do vody - bola mu studena. Ledva sme ho trosku pospliechali. Co nas mrzelo - hlavne koli tomu jeho atopickemu ekzemu. Minuly rok sme boli v Grecku a boli sme nadseni - hlavne z mora - teplucka voda - piesok - super plaz - maly sa ,, magal,, aj 2 hodiny vo vode. Co nas moc tesilo - ekzem sa mu fakt zlepsil - minimalne na par mesiacov. Tak sme tento rok zvolili tiez Grecko.
@mia18112 moja mala ked mala 4 mesiace sme boli prvy krat pri mori, to som ju ani nenamocila, bola malinka,ale starsia vtedy 3 rocna bola z mora nadsena, o rok tiez nechcela mladsia ist do mora, bolo studene,ale minuyl rok to uz mala 2roky a 4 mesiace ani z mora nechcela vyst.a ani so starsou, doslovny krik spustili, ze oni tam chcu byt. ale to sme uz boli na inom mieste, nasli sme si super ostrov pre nas v HR Pasman a super plaz pre deti. tento rok ideme tiez, a verim, ze sa tam dostaneme, nakolko nastupujem do prace a mladsia do skolky ☹ teraz je stale chora a co potom to si uz nechcema ni predstavit .... ale nezmenim to kym, budu rodicia nezodpovedny a budu davat chore deti do kolektivu. mne ide tlak vyletiet na 200,ked mi niekto povie, ved nacha,kasel ,hrdlo nie je choroba s ktorou musia byt s dietatom doma 😠 😠 😠 😠
Kedze si neodpisala, tak tipujem, ze mu davas asi Cebion kvapky. Mozes ich rovno zahodit do kosa. Mala som na mysli Cecko v praskovej forme. Kupis ho v DM (odmerka ma 120g). Tu mas tabulku aby si vedela ako davkovat: https://www.modrykonik.sk/group/4619/davkovanie...
Je rozdelena na: v zdravi a v chorobe. Ked je chory, treba davat vacsie mnozstva. Staci rozpustit vo vode a davat pit pocas celeho dna, nema sa to vypit naraz. Pridava sa aj soda bikarbona, polovica hmotnosti Cecka.
@dejka77 ten link nejde otvorit. Mohla by si, prosim, skopirovat ten text sem alebo ho poslat cez IP? dakujem 🙂
@dejka77 dakujem 🙂 Odo mna to pyta prihlasovacie udaje a aj tak sa nic neotvori.
asi by som zmenila lekarku.. ved takyto pristup... a k tomu nam vzdy k antibiotikam davaju aj probiotika Actibax.. skus sa na ne popytat.. nam to zvysilo imunitu a chvalabohu antibiotika nemavame uz tak casto.. pre takeho drobca ako mas ty.. maju aj vo forme kvapiek.. moja sestra ich tiez dava synovi a je s nimi velmi spokojna 🙂
musim suhlasit s Danou.. nam tiez lekarka dava probiotika Actibax nielen pri uzivani ATB ale hlavne na podporu imunity.. predsa take ATB su riadna zataz aj pre dospeleho cloveka.. a nie to este pre male dieta... my sme s nimi velmi spokojny.. synovi davame s cokoladovou prichutou vo forme"lentiliek".. po castych ATB mal velmi narusenu aj crevnu mikrofloru.. a s tym spojene royzne problemy...vdaka Actibaxu sa mu to vsetko upravuje a ATB sme uz peknu chvilu nevideli 🙂
aj my mame vyborne skusenosti s Actibax-kami....casto nas lekarka dopovala s ATB a probiotikami... pri poslednom zapale ked sme skoncili s dcerou v nemocnici. nam nasadili nove atb aj s probiotikami Actibax.. odvtedy ich berieeme stale "preventivne" na odporucanie lekarov.. po vsetkych tych atb ktore dcera pobrala jej "napravili" crevnu mikrofloru a su vyborne na posilnenie imunity.. je super ze nemusia byt ani v chladnicke.. takze ich mame vzdy pri sebe aj ked ideme na dovolenku

@tamiky, nechcem sa ta dotknut, ale preco ste stale u tej lekarky? Mne keby povedala, ze CRP je drahe, v ten moment od nej odchadazam. CRP nie je uplny zazrak, ale napovie, su bakterie, kt. tam ozaj nevyskocia, ale ja som malej davala robit CRP, ked bolo mensia vzdy, ked sa mi nieco nezdalo. Vytery sa robia vzdy. Mna nezaujima kolko to stoiji poistovnu, mna zaujima, aby bolo moje dieta zdrave. Lekarka krasne zabija imunitu dietata, davno uz nemala mat diplom. Je pravda, ze ked dietatku idu zubky, ma sople a z toho kasel skoro stale. Nasa mala nastastie len vodovy, cize nikdy nato ATB nebrala. Az po nastupe do skolky mala prvu skutocnu nadchu. Zelene sople sa moc nerieisia, pokial to nesposobuje vaznejsie problemy, je vhodne urobit vyter, lebo ine lokalne ATB su na moraxelu, ine na zas na iny bacyl, ale vacsinou sa dava pamycon alebo uniflox. Neradila ti dieta vybrat z jasiel? V kazdom pripade ta lekarka normalna nie je, aby nerobila ziadne vysetrenia nic. A tebe sa cudujem, ze ste tam este ostali.