icon

Zlyhanie obličiek u 3 ročnej dcérky

hanule24
3. feb 2012

Mam dceru ktora ma zlyhane 2 oblicky,ma teraz 3 roky a neviem ci sa jej to v zivote upravi,doktori povedali ze uz to ma na cely zivot!!Chodi na dializu,bere tabletky.Ma 3 roky a vazi 10,5 kg.myslite ze to bude dobré a ze sa jej to upravi???ma stym niekto skusenost????dakujem za rady a odpovede.

stela01
4. feb 2012

@hanule24 Ako dlho ? kolko tu uz zijes na slovensku ?

martina2001
4. feb 2012

@hanule24 myslím v čechách

hanule24
autor
4. feb 2012

@stela01 uz zijem tu 4 rok v aprilu ci v maju to bude 5 rokov a po svadbe budeme mat 5.aprila uz 5 rokov.

stela01
4. feb 2012

@hanule24 A kedy poziadas o obcianstvo slovenske ?

stela01
4. feb 2012

@martina2001 V tom bude zaratane aj nieco ine ......

martina2001
4. feb 2012

@stela01 myslíš v tom výživnom? nie len to je pre dieťa vypočítane podľa vtedajšieho príjmu rodiny

hanule24
autor
4. feb 2012

@stela01 az jak budem mat novy cesky pas s novym priezviskom zatial tam mam len stare priezvisko za svobodna

stela01
4. feb 2012

@martina2001 To sa nerata podla prijmu .....
ale podla vydavkou daneho centra kde je dieta umiestnene

stela01
4. feb 2012

@hanule24 Rodny list nemas ?

hanule24
autor
4. feb 2012

@stela01 mam vsetkych aj bibkyn aj karinkyne mam obydva aj cesky aj slovensky

stela01
4. feb 2012

@hanule24 Mala by si poziadat o Slovenske . obcianstvo podmienky splnas ..a stat vam prispeje snad na trosku lepsi zivot ....

hanule24
autor
4. feb 2012

@stela01 ale ja cekam na novy pas co budem si robit na cechou a az budem mat novy pas tak pak budem ziadat novy obcansky preukaz tu na sk

stela01
4. feb 2012

@hanule24 To by si uz mala riesit teraz ......
Lebo nemysli si ze ty prides ,a hned ti daju obcianstvo ....to bude aj chvilku trvat ....

hanule24
autor
4. feb 2012

@stela01 ja viem

martina2001
4. feb 2012

@stela01 pokiaľ si to pamätám výživné sa nepočíta podľa zariadenia, ale príjmu. V detskom domove dokiaľ majú od koho to výživné vymáhať, necucá si to súd z prsta

martina2001
4. feb 2012

@stela01 áno lepšie časy dokiaľ sa manžel zamestná, lebo životné minimum na 3 ľudí nie je oveľa vyššie ako je rodičovský príspevok, tak nič by nevyhrali

svetielkoand
4. feb 2012

@hanule24 Hanka, doklady si vsak uz mala vymenit, vratane pasu hned po svadbe a mala si tam mat zapisane nove priezvisko - tvoj pas je uz neplatny, kedze tam mas neuplne informacie. Samozrejme ti na vybavenie dokladov bude treba peniazky, nielen na cestu ale aj na kolky

aliza
4. feb 2012

@macamac asi si si ma s niekym poplietla 😒. precitaj si tu temu este raz a potom tu rob taketo verejne vyhlasenia na moju adresu.

macamac
4. feb 2012

@aliza 😉 nepoplietla. veď sme sa v tej druhej téme bavili spolu,nevieš?
preto sa nestačím čudovať tvojej premene o 180 stupňov tu 😉
ale - nechajme to tak. to len taký môj postreh.
bolo to od témy z mojej strany

aliza
4. feb 2012

@macamac no neviem, ale ja som nemoralizovala, ani nikoho nesudila, preto som prekvapena, ze to tu vytahujes. Pokial viem, temu zavreli kvoli konfliktom s prispievatelkou alice107, ci?

sisaha
4. feb 2012

@aliza
@macamac kaslite na to, mne sa nahodou paci, ako sa z pociatocneho spiknutia stalo spojenectvo a hladaju sa spolocne riesenia...tzv. brainstorming 😉

aliza
4. feb 2012

@sisaha nejde o to, ale dost ma tu ociernila a naozaj som v tom teraz nevinne.

nela82
4. feb 2012

neviem ci to tu bolo spomenute-no preco
@hanule24 jej nedarujes ty oblicku?

macamac
4. feb 2012

@aliza 😲 kokso,pardon,zas od témy,ale máš pravdu 😔
musím sa ti ospravedlniť 😔
som si ten nick poplietla, Prepáč

aliza
4. feb 2012

@macamac v pohode, len som tu cely den nebola a v upozorneniach ma toto cakalo, tak som musela reagovat 😉.

macamac
4. feb 2012

takže ospravedlňujem sa @aliza
ma to mrzí, som sa sekla 😔
aliza má pravdu- vyrývala včera alice107

prepáčte, od témy, ale musela som sa ospravedlniť za svoju chybu 😔

aliza
4. feb 2012

@macamac nic sa nestalo, v pohode 😉

macamac
4. feb 2012

@aliza nie, nie je to v pohode, som sa pomýlila. a to som ešte predtým,než som to napísala, to aj skontrolovala,aby som sa "nesekla"
a sekla som vedľa 😔
štve ma to,lebo teda ja skoro vôbec na niekoho takto nereagujem a teraz zrovna-a chyba 😔

nela82
4. feb 2012

@macamac sice neviem co medzi vami bolo 😀 No paci sa mi,ze ak si niekto prizna chybu-tak sa aj ospravedlni 😉Ja som sa nedockala...teraz samozrejme nemyslim teba 🙂No je tu jedna osobka,ktora o mne verejne napisala nepravdu a bolo zjavne,ze si ma poplietla s inym nickom...no aj tak si tvrdohlavo stoji za svojim....hoci uz dobre vie,ze sa pomylila-no este mi napisala"ze a co?"A vraj super mamina 😀No charakter je charakter 😉

aliza
4. feb 2012

@macamac ale ved to sa moze stat kazdej z nas, tie nicky su si tak podobne, ze sa ani necudujem. Uz sa tym netrap, naozaj sa nic nestalo.