icon

Zlyhanie obličiek u 3 ročnej dcérky

hanule24
3. feb 2012

Mam dceru ktora ma zlyhane 2 oblicky,ma teraz 3 roky a neviem ci sa jej to v zivote upravi,doktori povedali ze uz to ma na cely zivot!!Chodi na dializu,bere tabletky.Ma 3 roky a vazi 10,5 kg.myslite ze to bude dobré a ze sa jej to upravi???ma stym niekto skusenost????dakujem za rady a odpovede.

martinkatinka
3. feb 2012

@hanule24 a tebe ju vzali predtým ako jej zlyhali tie obličky alebo až potom?

hanule24
autor
3. feb 2012

@frola praveze vadi a snazime sa tam chodit o najcastejie za nou

frola
3. feb 2012

@hanule24 nikto ti nemoze dieta zobrat do domova len tak... preco o nu nebojujes?

hanule24
autor
3. feb 2012

@martinkatinka uz jak sa to zacalo

hanule24
autor
3. feb 2012

@frola praveze bojujeme aby sme ju dstali domov stale sa pytame a pytat sa budeme

hanule24
autor
3. feb 2012

@frola kvoli tomu ze ma oblicky a je nepriberala

frola
3. feb 2012

@hanule24 a v com je teda problem?preco vam ju nedaju?

hanule24
autor
3. feb 2012

@frola lebo chodi na dializu za to nam ju nechceju este dat

frola
3. feb 2012

@hanule24 ale vsak to ze je chora predsa nemoze byt dovod ze vam ju zobrali. matka ma byt s dietatom a zvlast ked je chore nemyslis?

stela01
3. feb 2012

@hanule24 A ako bojujete ? ved to vam ju musel stat odobrat ....a nie primarka

luba142
3. feb 2012

@hanule24 ale ona tu dialyzu bude potreboivat uz nastalo, ked raz zacala a trvato 2 roky, to by vam ju nemohli dat nikdy

hanule24
autor
3. feb 2012

@frola myslim...Ale uz ju budeme pytat domov....idem spat som dost unavena a mladsia dcera uz spi 2 hod.mam dve deti

p.j.jacky
3. feb 2012

no mam pocit,ze mamicka je troska mimo,ci?

zeta
3. feb 2012

asi tam u nich (tusim v michalovciach) nerobia dialyzu a kedze tam mala musi chodit casto (ako casto?), tak je v detskom domove v kosiciach, lebo tam - v kosiciach - dialyzu robia..
alebo to nie je takto a to je potom fakt pruser... ze preco je vlastne tam kde je? 😕
@hanule24 robia tam u vas v michalovciach dialyzu? ak hej preco je karinka v kosiciach?

martinkatinka
3. feb 2012

Tak ja sa odvážim to napísať.. Myslím si, že mamičke malú zobrali pre zanedbanie starostlivosti o dieťa
A teraz ma kritizujte...

hanule24
autor
3. feb 2012

@stela01 ale ona jak sa vylieci tak nam ju zase daju...budem si ju pytat domov nebude uz tam

kaja73
3. feb 2012

Nechcem byt zla,ale mne to zavana zanedbanou starostlivosotu mozno s nasledkami na oblickach.
Sud dieta z tychto pricin proste rodicom odobral.
Inak si to neviem vysvetlit-ved to by potom vsetky chronicky chore deti boli v decakoch 😕

adra22
3. feb 2012

@martinkatinka akurát som išla napísať to isté po prečítaní toho všetkého....

stela01
3. feb 2012

@hanule24 Ako vylieci ? asi som nechapava ,ale chodi na dialyzu ......tam pomoze asi len nova oblicka

luba142
3. feb 2012

@martinkatinka mozno, napadlo to aj mna 😒

hanule24
autor
3. feb 2012

@zeta lebo primarka tam volala a tam ju prelozili lebo v michalovciach to nerobia,a verim ze v kosiiach ju daju do poriadku lebo ja som bola tiez taka mala jak je karinka a som mala bezlepkovu dietu a som tam bola rok a som sa ztoho dostala vdaka Košiciam.ja som z kosicami spokojna averim ze tam sa co skoro ztoho dostane.A bude zase zdrava ako ma byt

luba142
3. feb 2012

@stela01
@hanule24 ved som to pisala,ze ak uz raz je na dialyze tak je to nezvratne bohuzial neni cesty spat jedine nove oblicky

adra22
3. feb 2012

@hanule24 ako nič v zlom ale bezlepková dieta je doživotná pokiaľ viem nedá sa z nej vyliečiť

frola
3. feb 2012

no to jeasi jedine co z toho celeho vyplynulo. kebyze mam chore dieta tak som nonstop s nim a ked nie je miesto v nemocnici idem do inej ale rozhodne ho nebudem len obcas navstevovat a tesit sa ze nas pozna!!!!!

hanule24
autor
3. feb 2012

@stela01 no ale z mojej strany neni nikto taky ochotny darovat jej oblicku,a mmuzovej strany ma jeho sestrenica dieta chlapca a tiez ma zlyhane oblicky a je doma.

hanule24
autor
3. feb 2012

@adra22 ale ja ju mala a uz ju nemam od 7 rokov

frola
3. feb 2012

@hanule24 uz ti tu viackrat napisali ze sa to neda dializou vyliecit a ak je to podmienka toho kedy vam ju vratia tak to asi tak skoro nebude 😒

zeta
3. feb 2012

@hanule24 je to tak ako pisu dalsie baby - ak je na dialyze, tak jedine "vyliecenie" je nova oblicka a teda transplantacia.. oblicky sa nedaju "opravit"... mala by si sa porozpravat s doktormi, aby si bola v obraze. lebo ocividne nie si.. 😔

frola
3. feb 2012

@hanule24 preco s nou nejdes do nemocnice kde maju miesto a nie si tam s nou?

stela01
3. feb 2012

@hanule24 Nikto nieje ochotny ? nezartuj ....do kedy si myslis ze bude takto zit? na dialyze ?tak to ti ju asi domou nedaju nikdy ides za nou 2x za mesiac ci kolko x ? ako snou budes chodit na dialyzu ?
Ktoru treba absolvovat cca xy do tyzdna nie do mesiaca ?!