icon

Zlyhanie obličiek u 3 ročnej dcérky

hanule24
3. feb 2012

Mam dceru ktora ma zlyhane 2 oblicky,ma teraz 3 roky a neviem ci sa jej to v zivote upravi,doktori povedali ze uz to ma na cely zivot!!Chodi na dializu,bere tabletky.Ma 3 roky a vazi 10,5 kg.myslite ze to bude dobré a ze sa jej to upravi???ma stym niekto skusenost????dakujem za rady a odpovede.

nibiru
3. feb 2012

nerozumiem ja som ako 14r. prekonala 3x pyelonefritydu+ predtym som mala asi 3mesiace sustavne liecene infekty mocovych ciest uz ani neviem kolkymi antibiotikami chvilu bol pokoj a potom mi to udrelo do obliciek do nemocnice ma brali s horuckami 40kami a od bolesti som skrabala stenu cievkovali ma nasadili antybiotika .este cca pol roka som brala lieky preslo mi to v pohode no na mocove cesty som nachylna stale.tiez malo pises co bol dosledok ochorenia tiez nerozumiem preco je v detckom domove kedze dializacne centra su vo vätcich mestach v nemocniciach skoro vsade a dokonca ta na nu vezie sanitka ktora ta vyzdvihne a odnesie naspat.
@hanule24

argyro
3. feb 2012

@hanule24 tu obličku jej môžeš darovať aj ty

frola
3. feb 2012
luba142
3. feb 2012

@frola asi to bude to zanedbanie staroslivosti

zeta
3. feb 2012

@frola tak to je konec..

martina2001
3. feb 2012

ty kokos, nechcela som sa v tejto vyjadrovať, ale teraz som nakukla, v Michalovciach dialýzu robia, je tu špičkové dialyzačné oddelenie, tuším sú dokonca dve. O tom jednom viem isto, je tam aj príjemný personál. Na dialýzu vozia ľudí ktorý sú doma sanitkami, to isté aj z iných oddelení v nemocnici. Dieťa Vám preto že je choré nezoberú, musia tam byť iné dôvody. Obličky ak už raz odišli, sa späť zdrav nevrátia, tam prichádza jedine transplantácia, jedine by sa mohli dať dokopy dokiaľ by neboli veľmi poškodené, s jednou obličkou človek normálne po rekonvalescencii funguje plnohodnotne ďalej v plnohodnotnom živote

p.j.jacky
3. feb 2012

@luba142 uz len to vyjadrovanie a opis problemu svädci o tom,ze zakladatelka stoji na zamyslenie sa,ci vobec je sposobila...ospravedlnujem sa ak urazam...ale ine slovo ma ani nenapada. 😖

nibiru
3. feb 2012

tiez s jednou oblickou sa da v pohode zit ona musi mat teda ak chodi na dializu poskodene obe oblicky neviem ci pri transplantacii musi mat tiez od dietata alebo dospeleho ale ak od dospeleho uz davno by som bola po nozom ak od dietata pokial nieje vhodny darca urcite je zaradena do zoznamu.tiez si myslim ze tam budu ine dovody len tak dieta do detckeho domova nezoberu a ak ju odporucila priparka na 100% to bude preto ze ona je povinna hlasit akekolvek podozrenie zo zanedbania.nahlasila amamicka asi celkom nechape ze dieta domou ani nedostane.mozno tak na zaklade sudneho pojednavania skor nez u primarky by som sa sla informovat na socialny urad kedze primarka uz stym nema nic spolocne.

adra22
3. feb 2012

@nibiru mám v mojom okolí taký prípad čaká na transplantáciu od dospelého ( daruje jej obličku jej mama)
a museli počkať do 6 rokov dieťaťa resp. do nejakej hmotnosti pokiaľ viem.

frola
3. feb 2012

no velmi smutne ☹ 😔

nibiru
3. feb 2012

@adra22 ja by som nevahalaani sekundu hovorim ak by moje dieta potrebovalo cokolvek na svete uz davno by som pod nozom.

luba142
3. feb 2012

@p.j.jacky
@nibiru aj mojej dcerke hrozila dyaliza, ale nastastie nebola treba, mala zapal obliciek vazny a mocoveho mechura, nastastie liecba atb a infuzky pomohli, po 10 dnoch sme boli z nemocnice doma,kde sme doberali este tabletkovu formu, lebo v nemocke sme mali lieky do zily

landrea
3. feb 2012

snad to nie je tak ako to posobi, juuj.. mozno je malicka cakatelka na tu oblicku a kedz e ju v mich, nerobia mozno je preto v kosiciach, asi aj peniazkov je malo na jazdenie za nou, no uuuha,.. snaaad.
hana je mozno trocha mimo (mozno lahka mozgova disfunkcia) preto to posobi ako to posobi.
ale tie dva mesiace ma tiez odpalili. snad budu rodicia kompatibilny a oblicka pojde od nich ..

annalena
3. feb 2012

@adra22 suhlas....deti od hmotnosti 10 kg mozu dostat oblicku dospeleho cloveka 😉

nibiru
3. feb 2012

@luba142 no ja si doteraz pamätam na tie bolesti aj na to kolko sa to tahalo nie a nie vyliecit tie infekty stale sa mi tam opakovali rozne bakterie antiybiotika nezaberali nakoniec mi zabral tarofox + lieky do zili a doma som zostala uz na biseptole..

luba142
3. feb 2012

@landrea ale ved aj v michalovciach je dialyzacne stredisko 😒

aspinka
3. feb 2012

Akoze baby uprimne v kazdom vacsom meste je v nejakej nemocnici nefrologicke oddelenie plus dialyzacne centrum!!! Malinka nie je v detskom domove len kvoli starostlivosti o zlyhane oblicky to je somarina!!! Teraz sa snazia o opatrovatelstvo v rodinach a nebudu brat chore dieta od maminy a nedaju ho do decaku len kvoli dialyze....

jarunka111
3. feb 2012

@frola ak nerobia aj detskú dialýzu, táto jej určite nepomôže a čo tá druhá, čo spomínala @martina2001 ?
Zakladateľka témy má zrejmé iný hlavný problém, prečo je celá situácia takáto 😖

luba142
3. feb 2012

@nibiru dcerka mala vtedy 1 rok a 4 mesiace, nastastie odvtedy sme problemy nemali s mocovymi cestami ani s oblickami ziadne 🙂 KLOP KLOP

nibiru
3. feb 2012

ja si myslim ze fakt bud ma mamicka velmi zle informacie od lekarou alebo ich nevie spravne podat pretoze naozaj ak je v detckom domove a oni im ju nechcu dat informovala by som sa priamo v domove na zaklade coho dieta prijmali ci od nijakeho podnetu od primarky ak len s cisto zdravotneho urcite by som jednala s nemocnicou v michalovciach o lozko pre malu neverim ze v nemocnici na detckom oddeleni nieje jedno volne miesto!

nibiru
3. feb 2012

@luba142 no ja dufam ze uz to nikdy nezazijem a ani moja dcerka fakt dodnes si pamätam tu bolest.hned jak viem ze to namna ide sum.tablety urologika,litre urolog. caju,brusnice a hned bezim k lekarovi cim neskor tym horsie.

eda28
3. feb 2012

V sucasnosti je snaha domovy rusit a fakt tam idu deti z velmi zlych rodinnych pomerov, alebo ktore nemaju u koho byt. Vzdy sa ale hlada ine riesenie, detsky domov je to najposlednejsie. Ak by si ju mamicka pytala a vyriesila nejake zalozitosti pre ktore je dievcatko v domove, nikto by ju tam nedrzal. Tak ale lahsie je nadavat na primarku, nez pozriet sa na seba.

martina2001
3. feb 2012

@jarunka111 ako nič proti tebe, ale som Michalovčanka a zdravotníctvo tu trocha poznám, nepísala by som povesť alebo domienku

martina2001
3. feb 2012

@nibiru maš dokonca na detskom oddelení možnosť aj nadštandardu 😉

koniarova
3. feb 2012

Tak zakladateľka tejto témy je absolútne mimo. Splieta tu sprostosti, jednu cez druhú. To sa ani čítať nedá a myslím si, že sa ani reagovať neoplatí. 😒 😒 😒

koniarova
Autor odpoveď zmazal
akika722
3. feb 2012

kokso 😨 toto nechapem ale vobec 😨 v Michalovciach dialýza JE 🙄 nechapem prečo tvrdiš opak 🙄 a pochybujem že by si niekto dovolil vziať a umiestniť dieťa v detskom domove preto lebo je chore 😨 toto je hluposť 🙄 museli nato mať dovod..
cela debata je nejaka divna 😨
nieje to tak že ste u malej niečo dosť važne zanedbali a preto vam ju vzali do detskeho domova???
NIKTO ti nevezme dieťa len tak ak sa o neho normálne staraš 😕

akika722
3. feb 2012

@hanule24 krásne 😠 fuj..za toto sa možeš hanbiť 😠 ako može existovať taka "matka" bože 😠
zneuživať vlastne dieťa na niečo také a ešte tu splietať somariny 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

kvetinqa
3. feb 2012

@koniarova ze ma vobec niekto na toto zaludok! Nechapem. Dufam,ze ziadne dieta ani nema.

viki2912
3. feb 2012

ako mamicky,to snad nie toto....snad neverite ze niekomu komu nefunguje oblicka daju do detskeho domova?co je to za hlupost?pochdzam z MI a toto sa mi nezda...je to blbost!samo o sebe....ak je v deckau,zrejme lekarka mala dovod preco ju tam umiestnila....kvoli oblicke urcite nie!