icon

Ako zabrániť dieťaťu padať z postele?

10. mar 2025

Nemôžem spať v spálni. Už 6r spim so synom v izbe a celú noc ho nonstop prikrývam a posúvam aby nespadol. Už 6rokov som v podstate nespala kľudne celú noc.
On má madla okolo postele ale on dokáže v spánku preliezť ich a spadnúť ešte z väčšej výšky. Nonstop sa krúti, posúva, a ak nespím pri ňom a neopravujem ho tak spadne. Áno, obkladám aj zem. Keď zaspím pri mužovi, noci sa budím, idem kontrolovať (ak stihnem a nezobudime sa na pád a plač) a musím ho posunúť.
Máme mu kúpiť mreže až po strop, alebo obloziť molitanom celú zem?
Som zúfalá, potrebujem rady, nápady, nie výsmech a zbytočne reči. Ďakujem.

denkabemommy
10. mar 2025

Nechaj ho pár noci spadnúť, však si zvykne spať normálne. Teraz podvedome stále očakáva, že ty si tam a budeš ho posúvať a naprávať. Keď sa jeho podvedomie preformuje na to, pozor môžeš spadnúť, prestane padať 🙂. Tiež sme to tak mali so synom. Zvykol si po cca 3-6m, už si nepamätám presne

anjelicek26
10. mar 2025

Ved mu daj madracku na zem a kasli na to... ze mas na to nervy...

autor
10. mar 2025

@anjelicek26 a myslíš ze keď spadne na matrac že tam bude pokojne spať do rána? Aj tak sa zľakne, zobudí, reve

autor
10. mar 2025

@denkabemommy 😂 prepáč že sa smejem, viem že to myslíš dobre ale keď si predstavím že ho mám nechať 3-6 mesiacov padať na hlavu tak po tých 6mesiacov ostane poriadne obuchany 😂
Ja neviem, ale už pár krát padol poriadne na hlavu a nejak mu to b tej hlavičke Nedochádza

nika23t
10. mar 2025

Moja takto padala asi do 8 rokov. Tiež som v noci chodila jak blázon, niekedy som ju našla spat na zemi aj dva metre od postele. Potom jednoducho prestala. Mala pri posteli veľké vankúše po celej dĺžke, a veľké plysaky, aby nespadla na tvrdé. V noci som prišla raz, dvakrát kuknúť ju. Keď bola na zemi, zdvihla som ju a spala už do rána v posteli. Vyrastie z toho, neboj. A nevstavala by som, ked Tá budí jeho krik, tak ho nechaj tak, len daj niečo k posteli, nech nespadne na tvrdé.

denkabemommy
10. mar 2025

Však mu tam dáš daky matrac 🙈 nenecháš ho padať na dlážku. Aj keď sa zobudí, len ho utíšiš a šupneš do postele.

autor
10. mar 2025

@nika23t 😂 ja odpadnem!
No veď mňa to nočné kontrolovanie vyčerpáva
@denkabemommy veď má

anjelicek26
10. mar 2025

Ake padanie, miesto postele mu das na zem madrac... bude spat na zemi na madracke, tam mas 12cm vysku nech sa vala cez celu izbu, pre pana 6 rokov!! nespat kvoli tomu... daj ho na zem.

miroslavaa31
10. mar 2025

Veď nech spí na matraci,ktorý das na zem. Ja tak spím s malým,odkedy spadol z postele

denkabemommy
10. mar 2025

Však nekontroluj ho, počkaj kým spadne 😅 ak bude revať pôjdeš ho utíšiť, keď nie, tak nech spi sj na zemi

maryetta
10. mar 2025

@anjelicek26 presne. Ak by to tak malo byt. Tak mu sprav "montessori" postel. Proste matrac na zem. Pripadne aj siroky matrac nech sa ma kam kotulat...

lucinika
10. mar 2025

Dcéra má "domčekovu" posteľ,matrac je nízky takže ak by sa aj prevratila nespadla by z výšky. Známej sa takto dcéra budila,každú noc padala z postele a bola už na prvom stupni ZŠ,niekto jej poradil presunúť posteľ na inú stranu izby a odvtedy spávala pokojne.

januska12323
10. mar 2025

Rada sa týraš či prečo to robíš? Tiež by som zrušila posteľ a keď sa naučí ostať na mieste dostane ju nazad.

hildeberta
10. mar 2025

Nedalo by sa dat nejake zabradlie alebo take daco?

vierkainka
10. mar 2025

Ak spite na manželskej posteli,tak vyskúšaj zábranu na posteľ.Dava sa to po celom obvode postele.Snad pomôže 🤷

vanilkovazmrzka
10. mar 2025

Ako uz ti bolo povedane, matrac na zem, ked sa zobudi ze je na zemi, po par razoch si zvykne ze sa ma presunut sam naspat. Nechaj mu nejake svetlo v izbe nech nie je taky vystraseny
@lucinika zeby feng shui takto fungovalo? 🤔

cukroska
10. mar 2025

Že to, ešte vládzeš k nemu vstávať furt.Daj mu madrac alebo deky a nech spí ako chce. Veď raz s toho vyrastie.
Aj moji spávali všelijako aj na zemi a nohy na posteli, alebo som ich nie raz našla v sede na zemi a hlava na posteli,vykrútení ako paragraf 😅🤣🤣

deedol
10. mar 2025

Moj spi stale na velkom matraci na zemi, tj nema postel. Tiez cestoval a padal, teraz uz menej. Priste daj prec postel a kup mu aspon 140x200 rozmer

belasy_motylik
10. mar 2025

Zábrana, ale dostatočne vysoká na posteľ, alebo matrac na zem k posteli a teplé pyžamo, aby si ho nemusela prikrývať, náš mal dlho teplé overaly. Problém vyriešený.

tanyan
10. mar 2025

Najskôr by som premiestnila posteľ. Ak to nepomôže, tak matrac rovno na zem, aby sa len zroloval na zem, kým z toho vyrastie.

martinka13
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
11. mar 2025

Matrac na zem a hotovo.

yukki
11. mar 2025

Odlož posteľ a nechaj ho spať na matraci na zemi.

bubuzu
11. mar 2025

Podľa mňa si to tiež strašne komplikujes. My odkedy máme malé deti a spia s nami, tak sme proste na zemi. Drevený rošt, na to matrac. Nerozumiem, že si to doteraz neurobila

lilke
11. mar 2025

Syn stále putoval po posteli i padal z nej. Každú noc sme pod neho dali matrac. Postupne keď spadol, zväčša sa zobudil, vyliezol naspäť na svoju posteľ. Ale občas sme ho našli aj na zemi. Trvalo to možno do 8-9r.
Ale aj montessori posteľ je fajn.

diewcatqoo
11. mar 2025

Moj ma pri posteli dve stolicky otocene operadlom k posteli. Pripadne potom este existuju vysoke zabrany na postel, tak cca 80-100 cm. To by asi nepreliezol, ci?
Ty sa kvoli tomu 6 rokov tlacis pri nom na malej posteli a nevyspis sa?

ivka21
11. mar 2025

Však ano plakať bude aj keď spadne na matrac ale bude vedieť že nemá padať po pár razoch.

personality
11. mar 2025

Ved mu rovno ustel na zemi a daj veľký matrac. Keď tak sa skotula len z 10 cm výšky.

lenkakravcova
11. mar 2025

Až príliš ho chrániš. U nás 2 ročná spí na posteli bez zábran. Pár krát sa zguľala dole, pochopila kde je okraj postele a už nepadá.
Čím skôr ho nechaj, nech sa naučí, nebudeš ho predsa presúvať na posteli do puberty 😅