icon

Budili by ste 14-mesačné dieťa?

Včera o 11:39

Ahoj, mám 14m dieťa ktoré sa mi v noci často budí alebo si robí bdele okno. Už som si čosi načítala od spankovej poradkyni že treba dieťa budiť kvôli režimu aby sme znova prešli na 2 spánky. Dieťa mi spava väčšinou do 8h ráno a potom mi vydrží aj 4h byť hore a ide spať. To väčšinou vychadza na 1 spanok a večierka max do 20h. Ak by som sa mala riadiť 2 spankami tak by som musela budiť o 2h skôr čiže už o 6 aby nám to do večera vyšlo.

Strana
z2
anonym_04ce57
Včera o 11:45

Budila, ale rano... Tak aby na obed, cize o 12-13h mohlo uz spat.. a takto sa poposuval rezim a ostal 1 spanok
To, ze sa budi v noci, to je normalne, aj u ovela starsich deti.. v noci deti prezivaju co sa dialo cez den, spracuvavaju podnety, teraz ma akcne obdobie, plus hlad, mama chyba.. je toho vela preco sa budia a je to normalne.. su proste deti a deti

nevenka
Včera o 11:47

Ja by som nikdy nebudila deti, rano teda. Ale tak ja som mala take, ze vstavali aj o pol 6, v lete uz o pol 5 niekedy a siel ma slak trafit. Ked som citala tie rady, ze privstante si a spravte si veci skor ako dieta vstane, tak toto nepoznam a mam ich 4 ks 😅.
A poznamka k tomu, ja ked som sa snazila "nastavit rezim" detom, nakoniec sme z toho boli vsetci frustrovani, este horsie to bolo, totalne rozbite dni, ja ci deti, lebo nikdy nic neslo podla planu. U nas tieto manipulacie so spankom vobec nefungovali. U nas platilo, len to prezit. Vsetko je len obdobie.

autor
Včera o 11:50
@anonym_04ce57

Budila, ale rano... Tak aby na obed, cize o 12-13h mohlo uz spat.. a takto sa poposuval rezim a ostal 1 spanok
To, ze sa budi v noci, to je normalne, aj u ovela starsich deti.. v noci deti prezivaju co sa dialo cez den, spracuvavaju podnety, teraz ma akcne obdobie, plus hlad, mama chyba.. je toho vela preco sa budia a je to normalne.. su proste deti a deti

@anonym_04ce57 no momentálne to tak je že keď vstane o tej 8 ide spinkať medzi 12-13 a vecer vydrzi do tej 20 tak ze behom 10min spinka. Ked sme isli na 2 spánky tak každé uspatie horor. Pri tom 1 spánku to bolo v poriadku len tie noci su zle

anonym_043848

14 mesacne dieta uz nema mat dva spanky ale jeden obedny presne tak alo tvpje dieta spi. To nie je robot a nenaprogramujes ho ako a kedy ty chces. Nechapem co riesis. Nemam problem vyrobim si?

si_sa_6

Prečo by som mala budiť dieťa? Lebo má mať 2 spánky? A podľa koho? Ja nie som za to veľmi. Ak spí dobre v noci, má kvalitný obedový spánok, nie je to lepšie ako mať 2 spánky, ktoré ho len rozbijú?

anonym_043848
Včera o 11:52

A nie nemas budit dieta lebo si si vymyslela nejaku hlupost

autor
Včera o 11:52
@nevenka

Ja by som nikdy nebudila deti, rano teda. Ale tak ja som mala take, ze vstavali aj o pol 6, v lete uz o pol 5 niekedy a siel ma slak trafit. Ked som citala tie rady, ze privstante si a spravte si veci skor ako dieta vstane, tak toto nepoznam a mam ich 4 ks 😅.
A poznamka k tomu, ja ked som sa snazila "nastavit rezim" detom, nakoniec sme z toho boli vsetci frustrovani, este horsie to bolo, totalne rozbite dni, ja ci deti, lebo nikdy nic neslo podla planu. U nas tieto manipulacie so spankom vobec nefungovali. U nas platilo, len to prezit. Vsetko je len obdobie.

@nevenka prave sa režú očné zuby mohlo by to byť aj tym? V podstate mesiac čo mesiac idú zúbky tak tie noci v kútiku duše verím že sú pre to take. Na 2 spanky mi to fakt nepríde a celkovo presne čím sa človek viac snazi ist na ten rezim tym horšie. No mne od narodenia spinka do tej 8 rano a večierka okolo tej 20 a pride mi to odveci meniť

autor
Včera o 11:53
@anonym_043848

14 mesacne dieta uz nema mat dva spanky ale jeden obedny presne tak alo tvpje dieta spi. To nie je robot a nenaprogramujes ho ako a kedy ty chces. Nechapem co riesis. Nemam problem vyrobim si?

@anonym_043848 ty musíš mať velmi nešťastný život keď si musíš prísť kopnúť do unavenej matky. Gratulujem 👏👏👏

anonym_043848
Včera o 11:54
@anonym_autor

@anonym_043848 ty musíš mať velmi nešťastný život keď si musíš prísť kopnúť do unavenej matky. Gratulujem 👏👏👏

@anonym_autor sa spamataj, odpovedala som na tvoju otazku. Aka otazka, taka odpoved.

januska12323
Včera o 11:55

Má pekný režim, nekaz mu to len aby sedel do tabuliek.

autor
@si_sa_6

Prečo by som mala budiť dieťa? Lebo má mať 2 spánky? A podľa koho? Ja nie som za to veľmi. Ak spí dobre v noci, má kvalitný obedový spánok, nie je to lepšie ako mať 2 spánky, ktoré ho len rozbijú?

@si_sa_6 hľadala som rady ako pomôcť tomu aby sme sa v noci doma vyspali a rada znie ze treba budiť dieťa rano aby malo v 14m 2 spánky ešte a potom bude spať v noci. Preto sa pýtam či niekto bol na tom podobne

simca06022011

@anonym_autor 14mesacnu by som davala spat uz len na obed, ked sa jej bude ziadat samozrejme bude spat.. pre mna bo zaklad aby medzi tou 15-19 bola hore dcera, a isla nacas spat vecer 🙂)

autor
Včera o 11:56
@januska12323

Má pekný režim, nekaz mu to len aby sedel do tabuliek.

@januska12323 nejde o tabuľky ale o tie noci. Hlavne 2h BO niekedy alebo každú 1-2h plač

deedol
Včera o 11:59

v 14 m by som uz nechala 1 spanok, ked ho chce. ci vtedy ma tie bdele okna? neviem, odkial je ta rada, ze pri dvoch spankoch nebudu, podla mna budu uplne rovnako. skor by som patrala po inej pricine, napr. ci ju neboli brusko

betulinka1
Včera o 11:59

@anonym_autor rano by som nebudila. O 8:00 hod. je uplne pohode, ked sa budi. Dieta unavit, obed a medzi 12:00 - 13:00 poobedny spanok. Tiez nebudiť. Ja som vtedy davala do kočíka a isli sme von. Spinkal tak dve hodinky. Potom zase unavit a o 19:00 večerná rutina a spat na noc. Inak je uplne normalne, ze ked idu zúbky, tak v noci sa moze budit. Trosku sa to naruší. Ak ste v noci hore, kludne daj dva spanky. Dietatko potrebuje vela spinkat. Reaguješ podla toho ako na nom vidis, ze je unavene.

anonym_04ce57
Včera o 12:01

Takze vlastne den je dobry, priam ukazkovy a problem je noc, lebo sa budi? Takto?
Urcite nemen si den, nocne budenia su normalne a raz prejdu, len vydrzat..

Este mi napadlo, kojis? Lebo aj vtedy niekedy sa proste budia deti castejsie, ale samozrejme nie vsetky..

anonym_26df18
Včera o 12:06

Ak by bola zla noc tak by som budila.
Nastavila som všetkým deťom režim, od cca siedmich mesiacov a ano, budenim. Deti neboli umrncane ked som ich zobudila, boli v pohode.
A všetky tieto veci - bdele okná, predspankova rutina atd sme mali. A deti mi spali krasne, uspávanie do 20min, prespali celú noc. Pripisujem to režimu, alebo veľkej nahode pri štyroch deťoch🙂

anonym_890468
Včera o 12:10
@anonym_autor

@januska12323 nejde o tabuľky ale o tie noci. Hlavne 2h BO niekedy alebo každú 1-2h plač

@anonym_autor my to mame tak isto. Niekedy prespi celu noc. Niekedy sa zobudi povedzme okol 3 a vie byt hore aj dve hodiny. Nejdem riesit dva spanky. Ja som mala problem potom ho uspat poobede a vecer mal problem zaspat. Neriesim to nejak pokial nie je mrzuty cez den. Ja len dufam ze to je obdobie.

maryetta
Včera o 12:12

Moji pri zubkoch mali vzdy hrozny spanok. Ako isli ocne to bola aj 10x za noc hore. Proste hroza. Teraz jej idu stolicky a este sa tak 2x za noc zobudi.
Kazdopadne moje 4 deti vsetky cca okolo roka uz mali len jeden spanok. Niektore ako 13-14mesacne. Najmensia uz ako 10-mesacna iba jeden spanok.

domka222
Včera o 12:14

Sama si si odpovedala. Problém budenia sú zuby. Ak to cez deň funguje,nič nevymýšľaj ohľadom spania.

katusik456
Včera o 12:14

@anonym_autor skúsim ti poradiť, veľa som zisťovala tiež kvôli svojmu. V prvom rade je veľmi individuálne koľko dieťa potrebuje spať, ale písala si, že je v noci hore, robí si BO… podľa toho by som to radila, že ten 2.spanok jej chyba cez deň keďže si to nahrádza v noci. 2 denne spanky u takéhoto dieťaťa sú za mňa a a aj u iných odborníkov úplne v poriadku. Syn ma 1,5 teda je starší o pár mesiacov od tvojej a prechádzali sme prednedávnom na 1.spanok, narušili to trošku očné zuby - nervozita, väčšia únava, väčšia spánková potreba. Nikdy som dieťa nebudila, prišlo mi to dosť a hlavne nebolo treba lebo sa pekne vedel nastaviť. Poviem ti náš režim cca aký ma. Vstáva medzi 6:30-7:00 a vydrží byt hore do 11:30-12:00max to je už strop a je unavený, spí cca 2h do 13:30-14:00 niekedy menej ale vždy je to viac ako hodina. Teda je na 1 spánku. Ide spať okolo 19:00 lebo je unavený a som toho názoru že dieťa ma ísť spať pekne cca v tomto čase a mie o 21,22 lebo chce byt hore. To je za mňa už preunavene dieťa ktoré už nevie čo zo sebou. Takto to funguje. Tvoja si robí BO v noci preto k tým 2 spánkom by som poradila len podľa nás ako to mal syn - vstával aj o 6 v tom čase -1. Spanok 9-9:30, spal cca hodinu, 14:30-15:00 ukladanie 2 spanok. Spal max hodinu, potiahol aj niekedy hodinu a pól a vtedy chodil spať neskôr 19:30-20:00 a spal pekne. S 1 spánkom sa mi režim viac pozdáva u nás a samozrejme ma už 18 mesiacov, tvoja ma 14 a fakt v tom čase keď porovnám syn mal 2 denne spanky….

majlo1234
Včera o 12:38
@anonym_043848

@anonym_autor sa spamataj, odpovedala som na tvoju otazku. Aka otazka, taka odpoved.

@anonym_043848 Ty sa spamataj, vsetko sa da napisat slusne, ak mas co k teme povedat. Nechapem, co si jedovita, pritom otazka uplne bezna.

Autorka, ako bolo povedane, nebudila by som. To, ze sa v noci budi, je proste tak, cas pomoze. Moje deti, hlavbe druhorodena, bude mat dva roky v maji a niektore noci aj 10 krat ke hore🫣 je to masaker, ale mne paradoxne pomaha ist s prudom. Nekukat na hodinky v noci, nepocitat si zobudenia a snazit sa proste driemat

thereisabear
Včera o 12:39

Nebudila. Tiež to mám načítané, ale neskúšala som zrealizovať. Časom nočné budenie prešlo.

basska_b
Včera o 13:05

U nás má čerstvo 3rocny nočnú párty po 3:00 a je to vzdy vtedy, keď ten deň nejdeme von... pripadne keď ma slabšiu večeru... takže skôr týmto smerom.by som premýšľala. Zavádzať 14mesacnemu 2 spanky je krok späť a nemusí to ani vyjst

eva_eva
Včera o 13:25

Tiež som toho názoru, že by som nebudila a ani nebudím. Podľa mňa je to normálne u detí, že sa v noci budia a že dokonca majú bdelé okno

anonym_d9f002
Včera o 13:25
@anonym_043848

@anonym_043848 ty sa spamataj. Spravas sa ako furia.

henrikir
Včera o 13:38

jasne, ze nie. nikdy nebud spiace dieta! 😉

janinah
Včera o 14:02

Nikdy som deti nebudila,ale moja vnučka budena je,co nepovazujem za spravne, No ale rodič nie som tak neriešim. Aj moje deti spali nie podla mojich predstav a zvladli sme vsetko aj bez budenia.

anonym_e716b1
Včera o 14:06

Nikdy som deti nebudila. moja mama by to ani nedovolila.

euka210
Včera o 17:13

@anonym_autor hlupost. Moji vstavali o 7h a chodili spat vecer o 19h. Obeddny mali uz okolo pol 12do 14h.
Otazka je, ci uz chodi atd. Aj moji boli v noci hore...take obdobie...ignorovali sme to, ziadne svetlo, teraz sa spi.

Strana
z2