icon

7,5-ročné dievča nevie plávať, korčuľovať a ani lyžovať

7. jan 2026

Ahojte je prosím vás divné keď 7.5 ročne dievča nevie plávať korčuľovať lyžovať ?..chceli sme ju učiť ale boji sa horko ťažko sa naučila bicyklovať a je nám ľúto keď v našom okolí máme mladšie deti ktoré toto všetko už hravo zvládajú, pripadame.si s mužom ako neschopní rodičia

anonym_d3955d
7. jan 2026

@anonym_autor tak za mňa moje deti malý na nohách lyže až na lyžiarskom výcviku čo sa kvoli kovidu odložilo čiže v 14-15r, korčuľovať sa riadne do dnes nevedia, plávať sa tiež učili na plaveckom výcviku. U nás mesta není ani plaváreň ani zimný štadión. Manžel má 50+ a nevie ani lyžovať ani korčuľovať

jaskolka
7. jan 2026

Ja mám 43, neviem ani korčuľovať,ani lyžovať,ani na bicykli. Viem akurát plávať,aj to som sa naučila asi v 15 rokoch. A som kvôli tomu divná? Nemyslím si, nikdy mi to nijako nechýbalo

anonym_8b690c
7. jan 2026

možno je len drievko.
poznala som osôbku - ani bicyklovať, ani korčule, lyžovať tiež nie, vodičský už vonkoncom.

amalka07
7. jan 2026

@anonym_autor veď možno len nie je na športy. Skúšali ste maľovanie, alebo čítanie kníh? Poprípade ešte možno tanec alebo krúžok šikovných rúk? Možno práve to je to v čom sa nájde

gabika252
7. jan 2026

@anonym_autor možno nebude talent na šport ale na umenie ako píšeš. Rozvíjala by som u nej to kreslenie a tanec... Inak ja neznášam bicykel, ja mam 37 rokov čoskoro, síce bicyklovať sa viem, naučila som sa to tiež o dosť neskôr ako rovesníci a nenavidim to do dnes, pripadám si ako dilino na bicykli a neviem sa na ňom otočiť 😁 musím zosadnut, otočiť bicykel a pokračovať 😁 takže každý sme nejaký...

anonym_1c07d5
7. jan 2026

Boze, tak nevie, no. Ja tiez neviem napr. plavat. A lyzovala som, ked som bola dieta, v dospelosti som ani raz nebola na lyziach. A zijem, ani mi to nechyba. Moje starsie dieta je tiez totalne sportove drevo. Akoze korculovat sa nejako horko-tazko naucil, ale stale na klzisku chce pozicat tu branicku pre male deti. Ale inak telocvik neznasa, radsej by mal namiesto neho matiku. Vynika v matike, chemii a v jazykoch. Toto si myslim, ze v zivote vyuzije viac. A ked bude chciet v dospelosti, tak sa viac posnazi a nauci sa aj plavat. Mladsie dieta je naopak - to radsej sport, je rychle, ohybne, sutazive..
Pre vlastne dobro, neporovnavaj svoje dieta s ostatnymi stylom, ze oni vedia to a hento a to tvoje nie.

amalka07
7. jan 2026
@anonym_autor

Lebo sestra má 6 ročnú dcéru tá vie všetko rovnako aj švagrinej deti tá má 10 ročného a 8 ročného syna a všetci vedia všetko..vramci lyžovania už chodia na vleky pre dospelých dokonca

@anonym_autor toto je najhoršie čo môžeš spraviť, proste no a čo že oni to vedia? Nikto ešte z toho že na prvom stupni vedel lyžovať nevyžil (pokiaľ nie si Shiffrinová samozrejme), ver svojej dcérke a podporuj ju v tom čo jej ide a baví, hlavne ju netreba do ničoho nútiť a neporovnavat, zbytočne jej zničíš sebavedomie

srnka79
7. jan 2026
@anonym_2aeda8

Tak pozri, nas 12 rocny a 10 rocna, boli aj na plav3ckom, aj tak stale plavat nevedia, nie su vobec sportove typy, teda dcera robi tanecny sport, ale na vsetko byt nemozu. Korculovat ani lyzovat sa nevedia. Neviem sa lyzovat ani ja, keby sa postavim na lyze, asi sa zabijem. Korculovat som sa kedyzi vedela, ale to tiez je to tam. Nechodime s nimi, pretoze sme sportove dreva obaja s muzom. Ale dcera uz dostane kolieskove a bude sa ucit s novou kamoskou.

@anonym_2aeda8 a vedia aj krasne kreslit a tancovat? Kazdeho bavi nieco ine. My nasho vedieme tiez k sportu, lebo hybat sa proste clovek musi, skusali sme aj bajk, korcule, lyze aj plavat, ale vsetko vie len tak okrajovo rekreacne, nic ho nezaujalo tak ako technika - pc, mobily, tablety a na tom dokaze take veci, ze je davno inde, nez ja a mnoho dospelych. K tomu nic neje, nanic spi, puberta hadam od 7 rokov, takze kazdodenny boj a tiez zavidim niektorym rodicom, co maju klud, cas na seba a nervy v pohodke, ale nas zas vie rozosmiat, take hlody dava, ze si vzdy uvedomim, ze nemam porovnavat, aj tak si vyberu vlastnu cestu, my mozme len korigovat a snazit sa o nejaku "rovnovahu". A ked mam uz nervy v kybli, tak si zvycajne poviem: "aspon, ze si pekny"😆😆😆

jesenzima
7. jan 2026
@anonym_autor

Lebo sestra má 6 ročnú dcéru tá vie všetko rovnako aj švagrinej deti tá má 10 ročného a 8 ročného syna a všetci vedia všetko..vramci lyžovania už chodia na vleky pre dospelých dokonca

@anonym_autor tak asi nie je športový typ. To, že nevie tieto veci, neznamená, že nevie nič. Moje deti sú športové talenty, ale nikdy sme sa na nešportové deti nepozerali,že nič nevedia ....

anonym_5e1ee5
7. jan 2026

Ten nadpis snáď iba zmenili admini. Lebo určite to nie je tak, že by nič nevedela. Naučí sa, keď bude chcieť. Nútiť ju do vecí, ktorých sa bojí jej akurát spôsobi k nim odpor. Jedine plávanie je skill, ktorý je pre život pomerne prospešný, ale veď to sa môže naučiť počas plaveckého výcviku v škole (ak ešte bývajú, nemám ešte školopovinné dieťa)

marianarem
7. jan 2026

@anonym_autor Ale co si...Moj ma 6 a tiez nic z toho nevie a ani len bicyklovat, napriek mojej snahe nejavi o to zaujem, nelaka ho ani to skusit. Ale vie navrhovat a zapajat elektricke obvody, pajkovat, najnovsie rozklada cisla do dvojkovej sustavy 🙂 Proste ma svoje zaujmy a urcite aj tvoja ma nejake.

srnka79
7. jan 2026
@anonym_2aeda8

Tak pozri, nas 12 rocny a 10 rocna, boli aj na plav3ckom, aj tak stale plavat nevedia, nie su vobec sportove typy, teda dcera robi tanecny sport, ale na vsetko byt nemozu. Korculovat ani lyzovat sa nevedia. Neviem sa lyzovat ani ja, keby sa postavim na lyze, asi sa zabijem. Korculovat som sa kedyzi vedela, ale to tiez je to tam. Nechodime s nimi, pretoze sme sportove dreva obaja s muzom. Ale dcera uz dostane kolieskove a bude sa ucit s novou kamoskou.

@anonym_2aeda8 pardon, mne to zblblo a zareagovala som omylom na teba, nie na autorku😉

biba_18
7. jan 2026

@marianarem 6-ročný s takými záľubami? 😲👍

anonym_6a34f2
7. jan 2026

@anonym_autor nie je to divné, možno nie je športovo založená, je opatrnejšia, možno jej čas ešte len pride....atď ..Moje staršie deti sa všetko tebou menované naučili ( hlavne boli ochotné sa to učiť) celkom skoro, ale dieťa číslo štyri sme v 5 rokoch horko ťažko zatiaľ len na bicykel dostali. O korčuľovaní a lyžovaní nechce ani počuť. Ja som tiež bola hŕ do hocičoho ako dieťa a môj brat by pokojne prežil aj bez týchto zábaviek. Naučil sa síce, ale neskôr ako ja a ani ho to veľmi nebavilo.

lenka.25
7. jan 2026

Moja 11 ročná tiež nevie lyžovať a korčuľovať .. no udrží sa na ľade , ale korčuľovaním by som to teda nenazvala 🤣 . Za to je výborná v inom športe , ktorý ju baví a robí to aktívne a súťažne . Plávanie je už iná vec . To by bolo vhodne vedieť , nikdy nevieš , kedy sa jej to môže hodiť . To by som dieťa hneď dala na kurz v tomto veku , ak to ešte nevie . Nemusí plávať ako drak . Ale aby sa aspoň vedela udržať nad vodou a v pripade potreby napríklad doplácať k brehu

marianarem
7. jan 2026
@biba_18

@marianarem 6-ročný s takými záľubami? 😲👍

@biba_18 No, je to tak 🙂 Ale tak my sme taka kockata domacnost, dvaja matematici 🙂 A dedo je zase elektrotechnik.

anonym_2aeda8
7. jan 2026
@anonym_autor

@koniarova zase vie nádherné kresliť na svoj vek a baví ju tanec

@anonym_autor daj ju na tanecny sport, ci uz latino alebo standard, dcera chodi treti rok.

anonym_840ca3
7. jan 2026

@anonym_autor
Ja som taka pedlerka viacej casu vonku ako tu a ked pridem tak vidim absolutnu posadnutost rodicov nutit deti do sportov, ale ked pridu do neskorej puberty dako sa zabuda napriklad na sirsiu ekonomicku rozhladenost a je to prekvapujuce kolko je tu financnych neadrtalcov ale hlavne ze vedia lyzovat.

estellas
7. jan 2026

Neporovnávajte ju stále s inými deťmi. Každé dieťa je iné, niekto sa to naučí rýchlejšie niekto pomalšie. Hlavne potrebuje tréning, po čase bude lepšie, nikto učený z neba nespadol.
Takýmto spôsobom svojmu dieťaťu veľmi ničíš sebavedomie.
Ja sama viem super plávať ale také lyžovanie nemám rada a to som dospelá žena.

mogaa
7. jan 2026

@anonym_autor tak nie je športovo nadaná...nie každé dieťa je na šport, rovnako ako dospelí nie všetci aktívne športujú.....bude ju baviť niečo iné a v tom bude dobrá - a to je dôležité.....

anonym_16f620
7. jan 2026
@anonym_autor

@koniarova zase vie nádherné kresliť na svoj vek a baví ju tanec

@anonym_autor tak šport nebude jej parketa a? Na tom plávaní by som sa snažila zapracovať, možno zo školy budú chodiť, ale na ostatné by som sa vykašlala. Ja lyžujem a koršľujem od troch rokov, moje dieťa nikdy k tomu neinklinovalo. Absolvovalo lyžiarsky kurz zo školy - dobrovoľne, samo sa prihlásilo a tým to haslo, korčule na nohách nemalo nikdy. Ale je výborné v iných oblastiach, tak, ako tvoje. Dieťa treba brať také, aké je, bu%d rada, že je dcérka zdravá, čo by dali niektoré mamičky za to, aby ich dieťa tancovalo

nikushka8
7. jan 2026

Jasne, ze to nie je divne. Kazdy ma vlohy na nieco ine. Naco ju nutit do niecoho,co ju nebavi, coho sa boji? Tiez som lyzovala v zivote len na 2 lyziarskych a viac ma na lyze nikto nedostane. Ani deti to neucime, na co,ked k tomu s muzom vztah nemame a na lyze ich nevezmeme. Zimy celkovo neznasaju, jedine korculovat sa ucia. 7,5rocna sa tiez vela veci boji, aj na korculovanie sme ju museli ukecat, na plaveckom tiez trpela, no plavanie ju predsa len chytilo. Hlavne ju neporovnavajte a rozvijajte ju v tom,co ju bavi

iwesska
7. jan 2026

A preco by mala vsetko vediet??? Ty vies dufam vsetky sporty a aj kreslenie. Moja dobre tancuje,ma cit pre rytmus,chodila chvilu na tanecnu,ale nechcela chodit vystupovat,tak prestala. A teraz co mam robit? Nasilu ju tam vozit,nech reve,lebo jej to sice ide,ale hanbi sa pred ostatnymi? Plavat sa ako tak naucila v 10r.,az ked ona sama chcela. Dovtedy len s pomockou. A ja som na lyziach nikdy nestala,ani ona a teraz co,sme menejcenne? Boze tato sutaz rodicov,koho decko je lepsie🙈

anonym_f5071c
7. jan 2026

coze? nevie sa lyzovat ani korculovat????? a to ako chce ist vo februari na olympiadu?

anonym_172502
7. jan 2026

Tak plávanie je dôležité naučiť. My sme tieto športy riešili inštruktormi. Pred cudzími je to dieťa iné ako pri rodičoch. Skúste ju zapísať na kurzy.

andrejka1974
7. jan 2026

@anonym_autor co je na tom , ze nevie kazdy ma talent na nieco ine co by som ja dals za to keby som aspon trosku vedela kreslit pozbudzujte ju v tom co ma talent ked bude chciet nauci sa ak ma strach tak ju nechajte aby sa este viac neuzavrela

anonym_b055a9
7. jan 2026

Moj 13r. junak nestal este na lyziach nikdy, plavat vie asi ako pes a korculovat sa zacal ucit tento rok. Bicyklovanie mu nastastie ide, ale do mesta by som ho este neposielala sameho. A to sme chceli aj my zacat vsetko ovela skor, ale jednoducho sme ho to nevedeli ucit, rehotal sa aj vo vode, aj na lade, aj na biku, padal a bolo to nebezpecne, tak sme ho nenutili. Ked sa na to bude citit, tak sa postupne douci.
Plavecky mali v skole tusim min. rok a buduci rok ma lyziarsky.

valria
7. jan 2026

@anonym_autor Nie. Určite vie alebo bude vedieť iné veci. Plávanie by som ju naučila, resp. sa naučí v škole, zíde sa. Korčuľovanie či lyžovanie nie sú nevyhnutné k prežitiu.

anonym_332d59
7. jan 2026

Ja som napr. sportovy antitalent. Mna oco ucil plavat o 6 tich rokov, zo skoly som Bola na plaveckom, aj ako dospela som mala kurz plavania a aj tak som sa nenaucila kraula. Neutopim sa ale jednoducho mi to nejde. Aj na lyziarskom som bola, potom na lyzivacke asi dva krat a stale neviem brzdit. Takze nie kazdemu to ide😂

dettilv
7. jan 2026

@anonym_autor toto všetko neviem ani ja a to mám 38😀nikto ma nemá za blbu za toto😀užívajte si ju takú aká je a možno sa osmeli o pár rokov.