icon

Ako riešiť šikanu a pomôcť dcére?

Včera o 11:40

Ahojte ,

poraďte ako riešiť zistenú šikanu po roku a pol ? Dcéru šikanovali , výsmechom , manupiláciou , vydieraním , kyberšikanou . Zistilo sa to až teraz , dcéra má z toho traumu a psychické problémy a vytvorenú fóbiu . V škole nám tomu neveria a dcéra sa bojí školskej psychologičke zdôveriť a už nechce ani chodiť do školy , ako jej pomôcť ? Zmena triedy s školy nepripadá do úvahy , sme z malej obce kde je jedna zš .

Strana
z3
anonym_2957ea
Včera o 18:36
@anonym_92a183

@oceanahory
@amonet
Baby ja som bola šikanovana a vydierana ako dieťa kamoškou cca 5 rokov. Som jedináčik a naozaj celý svet sa doma točil okolo mňa. Rodičia nikdy na nič neprišli lebo som to tajila a dokázala som sa pretvarovat. Naozaj keby neviem ako som to dokázala maskovať ja tak by som sa aj ja pozerala krivo na rodičov. Moja mama je osoba čo nezameta problémy pod Koberec a len raz by sa jej čosi nezdalo vytlkla by to zo mňa . Žiaľ až po 5 rokoch .keď sa na to prišlo mala som 10 rokov

@anonym_92a183 akým spôsobom šikanujú 5 ročné kamošky?

a0
Včera o 18:40
@anonym_6ddc9c

@a0 Ano? A vies ty ze prave kyberšikana pocita prave s tym ze na tych sietach si a k obsahu ktory sa ta dotyka sa dostanes...? Socialne siete su svinstvo.

@anonym_6ddc9c nie, neočakáva sa, že to dotyčná osoba uvidí, respektíve nie je ťažké, aby sa to k tej osobe dostalo, aj bez vlastných sietí.
O tom, na čo všetko sa využíva internet - nie len sociálne siete, viem viac, než väčšina ľudí, keďže sme sa ako pubertiaci vo všetkom možnom vŕtali vrátane dark webu 🙂.

anonym_c63421
Včera o 18:54
@anonym_2957ea

@anonym_2957ea bola by si prekvapena. Keby nepocujem na vlastne usi, snad ani neuverim. Priviedla som dieta do skolky a dotycna asi ma nevidela, druhej kamoske zakazovala sa s mojou hrat. A taketo zabomysie vojny tam boli casto. Niektore zakerne deti s tym vedia zacat dost skoro. Ta ista potom sikanovala deti aj v skole (s mojou uz nastastie v triede neboli), ale tie deti sa spojili potom proti nej nakoniec. A teraz je z nej normalna baba, ale vsetko sa jej to vratilo.

anonym_2957ea
Včera o 19:16
@anonym_c63421

@anonym_2957ea bola by si prekvapena. Keby nepocujem na vlastne usi, snad ani neuverim. Priviedla som dieta do skolky a dotycna asi ma nevidela, druhej kamoske zakazovala sa s mojou hrat. A taketo zabomysie vojny tam boli casto. Niektore zakerne deti s tym vedia zacat dost skoro. Ta ista potom sikanovala deti aj v skole (s mojou uz nastastie v triede neboli), ale tie deti sa spojili potom proti nej nakoniec. A teraz je z nej normalna baba, ale vsetko sa jej to vratilo.

@anonym_c63421 To sa dialo od nepamäti medzi dievčatami, ale šikanou sme to nenazývali, lebo to slovo sme ani nepoznali. Ani sme na nikoho nežalovali. Dotyčné z toho viac-menej vyrástli. Mršky sa ale nájdu všade a v každom veku.

anonym_4eebb6
Včera o 20:17

velmi smutne, ze takmer vzdy musi sikanovane dieta odist. Ale co tu citam, pre vacsinu normalka, dam dieta inde a vec vybavena.To uz je len teda bojovanie za dieta …kybersikana? tam uz by ste mohli mat nejake dokazy, ci? Podat trestne oznamenie. Kamoske takto sikanovali dceru.Tam to ta skola neskutocne vyriesila.Na rodicku bol aj pravnik. Tie decka su na nu teraz uplne normalne, jedna jej aj plakala, ze ako ju to mrzi. Boli tam dokazy, fotky z ich konverzacie, ako si ju chytia a pod. Ale tu poriadne zasiahla skola, aj rodicia.To sa uz vidi malo.Vacsina je bohuzial nutena dat dieta prec. Ale co potom ked sa to bude diat v inej skole?Zase prelozenie?

anonym_92a183
Včera o 20:45
@anonym_2957ea

@anonym_2957ea mali sme asi viac mohlo to začať asi od 7 rokoch to máte pravdu to som si neuvedomila a jednoducho. Našli sme časopis , hanbatý v tej dobe akože veľká vec , tak sme si ho prezerali a myslím že sme si navzájom aj ukázali naše intímne partie, fakt si to nepamätám. A ani neviem ako tá kamoška vycitila, že sa za to hanbím že sme niečo také robili a mala ma tým ako na spagatiku. Dokonca sa mi raz vyhrozila, že v kostole to povie namiesto čítania. Bála som sa, hanbila som sa strašne vy si poviete že je to dosť bizarné a že deti v tomto veku normálne robia divné veci a áno máte pravdu teraz nechápem samu seba ani ja ale v Tom veku to bola pre mňa ako zbraň ktorú mi držala pri hlave. Raz si pamätám že to skoro povedala nášmu spolužiakovi, ale ktosi ju prerušil a povedala mi že mu to povie na druhý deň. Ja som od strachu dostala v ten večer horúčku, triašku a nie nebola som chorá nebolo mi okrem toho nič. Každý večer som sa modlila aby prestala až sa raz stál taký incident, kamoška zamkla učiteľku keď bola na wc a hodila to na mňa že ja som ju zamkla. Zavolali si mamu do školy ( áno , kvôli tomuto ) a mama moja mi verila ale na mňa už bolo toho tak strašne moc že som s krikom a plačom mame všetko povedala. Tá nelenila kamošku si zavolala k nám domov a vyčistila jej podľa mňa aj útroby čriev. Našťastie to na mne v dospelosti nenechalo žiadne následky.

anonym_a1656d
Včera o 22:11
@anonym_92a183

@anonym_2957ea mali sme asi viac mohlo to začať asi od 7 rokoch to máte pravdu to som si neuvedomila a jednoducho. Našli sme časopis , hanbatý v tej dobe akože veľká vec , tak sme si ho prezerali a myslím že sme si navzájom aj ukázali naše intímne partie, fakt si to nepamätám. A ani neviem ako tá kamoška vycitila, že sa za to hanbím že sme niečo také robili a mala ma tým ako na spagatiku. Dokonca sa mi raz vyhrozila, že v kostole to povie namiesto čítania. Bála som sa, hanbila som sa strašne vy si poviete že je to dosť bizarné a že deti v tomto veku normálne robia divné veci a áno máte pravdu teraz nechápem samu seba ani ja ale v Tom veku to bola pre mňa ako zbraň ktorú mi držala pri hlave. Raz si pamätám že to skoro povedala nášmu spolužiakovi, ale ktosi ju prerušil a povedala mi že mu to povie na druhý deň. Ja som od strachu dostala v ten večer horúčku, triašku a nie nebola som chorá nebolo mi okrem toho nič. Každý večer som sa modlila aby prestala až sa raz stál taký incident, kamoška zamkla učiteľku keď bola na wc a hodila to na mňa že ja som ju zamkla. Zavolali si mamu do školy ( áno , kvôli tomuto ) a mama moja mi verila ale na mňa už bolo toho tak strašne moc že som s krikom a plačom mame všetko povedala. Tá nelenila kamošku si zavolala k nám domov a vyčistila jej podľa mňa aj útroby čriev. Našťastie to na mne v dospelosti nenechalo žiadne následky.

@anonym_92a183 a ze ta drzana k vam vliezla absolutne bez strachu z prezradenia...

my sme boli na 1.stupni celkom fajn kolektiv, dobre sme si vychadzali, nerobili si zle. Uderom 4.rocnika nam pribudli dvojicky-zakerne, tucne, jedovate, den D, kedy skoncilo nase detstvo... Dnes ich v duchu obhajujem, ze to boli "socky", ale mohli ich trochu vychovavat doma. Kamoska odoberala casopis a doniesli ich vzdy cez prestavku. Jasne, ze tie kreaturky jej vytrhli Poster. Ta revala celu hodinu, Druhej vyskakoval na paty, lri zahrievacom koliecku na TV. V satni chudakovi strhli capicu a hadzali si ju zo susednou satnou. Kto chcel mat id nich pokoj, dal im karticku na obed, na obedy nemalu, bolo ich 7.deciek.kto im dal obed,ten mal ochranu, ako od mafianov v 90.tkach.🪝

Strana
z3