Ako vysvetliť dieťaťu, že nechcem pozvať jeho spolužiačku na oslavu?
Je predškolák a mama tohoto dievčaťa ma nikdy v živote neodzdraví , už ju ani nezdravim povedala som si 3 krát a dosť. Skúsila som to vlastne 4 krát a štvrtý krát, keď ma neodzdravila tak som jej povedala len “buuu🐮” škaredo zazerá na malého aj na mňa , ani malého nikdy neodzdraví keď ju on pozdraví. Zazera na nás úplne zabijackym pohľadom + je kamarátka s mamou inej spolužiačky a tá nás tiež nezdraví len zazerá. Zo svojej strany môžem povedať že nemajú dôvod sa takto správať, nikdy som im žiadny nedala okrem toho posledného “buuu” ale dovtedy vôbec , dokonca som ani nepočula od učiteliek že by mal malý nejaké škriepky práve s jej dcérou, skôr s chlapcami má, takže asi jej niesom iba sympatická ale pochopiteľne ich tu nechcem 😃 určite by ani neprišli , ide mi skôr o to ako to vysvetlit malému lebo on na tom trvá že ju tu chce (chystáme akurat pozvánky)
My sme našej tiež robili väčšiu oslavu, keď mala 6 rokov. Pozvali sme vtedy do herne celú triedu zo škôlky aj so súrodencami a rodičmi. Asi dve deti neprišli, asi štyri boli dovezené a vyzdvihnuté, ostatní sa bavili. Neľutujem, že sme pozvali všetkých, bez ohľadu na rodičov či dospelácke vzťahy. Dcére som len vysvetlila, že tí, ktorí neprišli mali v daný čas iný program.
@zuzanka.zuzu tvoja mamka ťa nenaučila slušnosti? 🙂 Tiež také teľa, že 🤣🤣🤣🤣
@misiak7777 ???
@0silvia0 dozrieť? Čo to táraš prosím ťa 😊 bola som slušná od septembra zakaždým , keď som ju videla som ju pozdravila tak ako každého v škôlke. Ale ak prídeš do miestnosti kde je ten človek sám pozdravíš ho a on ťa ignoruje tak je to dosť neúctivé a ponižujúce 😊 tak neviem prečo by som si to mala nechať 😃 od malička učíte/učime deti že je to zaklad slušnosti , pozdraviť/odzdravit keď niekam prídeš a zrazu je to jedno? Lebo je to téma na MK a môžte zase zvoziť autorku? Hahahahahhaha
@anonym_autor že búúú 😂. Ty si tiež škôlkárka? Lebo to by to jedine vysvetľovalo. Dospelý človek má predsa svoju hrdosť a keď ma niekto opakovane neodzdraví tak ho nabudúce nepozdravím, lebo by to bolo nepríjemné nám obom a vyriešené. Ona mala právo ťa neodzdraviť, je to jej rozhodnutie a ty mu nemusíš rozumieť, ale máš ho rešpektovať. A tvoje dieťa nemá s tvojimi nevyzretými reakciami nič.
@minenkaa oslava bude u nás doma , na záhrade , tak aj napriek tomu že je to oslava dieťaťa mam právo si vybrať koho a akú energiu si sem vpustím 🙂
@anonym_autor Máš pravdu, ale pokiaľ dotyčná ozaj zazera a má problém aj s prejavmi základnej slušnosti,je veľmi pravdepodobné, že na oslavu neprídu
@anonym_autor 😀😀😀Nesmejem sa z tvojej redakcie, ale aj ja som tak reagovala na suseda, keďže sa tiež nevie zdraviť a cumi na človeka,akoby očakával, že ja žena,o generáciu staršia ako on,sa mu budem zdraviť ako prvá
Preboha živého, tie odpovede zase niektorých ženských tu. 😂😂 Strašne existencie žijú medzi nami. Už sa "teším" keď začne moje mladšie dieťa chodiť do škôlky. Presne si pamätám takéto podobne situácie a "vražedné" pohľady. Zdravit, odzdraviť je úplný základ slušnosti, aspoň pre mňa. Tiež to bu sem tam používam u nás v dedine, keď sa 300x stretnem s niekým, ideme okolo seba, pozeráme na seba, dostatočne nahlas pozdravím a nič. 😂😂 Bohužiaľ takto sa správa dosť často aj riaditeľ našej školy. 🫣
@tatiana288 to čítaš celú diskusiu? to ťa obidvujem ❤️ lebo ja už otupjevjajam 😂
@anonym_autor 😂😂😂😂😂🙏
Tie čo píšete že "bučíte", to akože fakt vám to nepríde trápne? Mne príde zabučanie od dospelej ženy niekomu cudziemu len preto že neodzdraví oveľa trápnejšie, nespoločenskejšie a nevychovanejšie ako to neodzdravenie, hovorí to viac o vás, než o tom druhom. Pravdupovediac si to neviem ani predstaviť, aj trápna, aj smiešna mi je už len tá predstava ako niekto na ulici na niekoho zabučí. To by ste si dovolili aj k nejakej starej susede, keby vás prestala zdraviť, alebo k lekárovi, úradníkovi, kebyže vás neodzdravil? Keď sa niekto nespráva podľa mojich predstáv slušnosti, tak sama seba predsa nedegradujem na nejakú 🐮, alebo si od toho sľubujete čo? Že vy na toho človeka zabučíte a on povie že "juj, ja som nepozdravil, ospravedlňujem sa" a bude vás potom zdraviť? Akože ho privediete k rozumu? Nie, pomyslí si jedine že ste presne také zviera aký zvuk ste vydali. Absolútne nič sa tým nevyrieši. A nehovoriac o tom, že aj trochu pokory nezaškodí, nie ste anglická kráľovná a ostatní na audiencii. A nehovoriac o tom že si neviem predstaviť ten výchovný aspekt že idem s mojím dieťaťom a na niekoho zabučím.
To sa snáď nebudú prispôsobovať rodičia dieťaťu a ono prikazovať, kto má na oslavu prísť. Je to silná podpásovka rešpektovaniu rodičov. Už teraz si dieťa s nimi robí, čo chce a dovolí si im diktovať. Ja by som pri takomto správaní dieťaťa a vynucovaní si to, čo ono chce, okamžite zrušila oslavu a ako dôvod by mu muselo stačiť, že oslavu mohol mať, na niečom takom sa treba dohodnúť taktiež aj na pozvaných. Ak sa nechce dohodnúť, tak žiadna oslava nebude. Ak už teraz si dovoľuje presadzovať svoje, čo bude, až bude mať 14?
Jasné dokonale ženy sa opäť ozvali, ony sú vždy nad vecou 😏 to je také trápne, že to vidno vždy len na koniku.
Ja by som normálne dieťaťu vysvetlila čo je vo veci. Že nemôžeme pozvať niekoho kde jeho rodič dáva najavo tak evidentne nesympatie. Povedala by som že je super že sú takí kamaráti, a dúfam že im to aj vydrží, ale keďže je oslava o tom, že máš dávať pozor na cudzie deti, potrebuješ mať istotu,.ze ti druhý rodič dôveruje. A tu ju proste nemáš.
Som za to aby sme sa s deťmi bavili otvorene. Síce ich rečou, ale otvorene.
Preboha živého, tie odpovede zase niektorých ženských tu. 😂😂 Strašne existencie žijú medzi nami. Už sa "teším" keď začne moje mladšie dieťa chodiť do škôlky. Presne si pamätám takéto podobne situácie a "vražedné" pohľady. Zdravit, odzdraviť je úplný základ slušnosti, aspoň pre mňa. Tiež to bu sem tam používam u nás v dedine, keď sa 300x stretnem s niekým, ideme okolo seba, pozeráme na seba, dostatočne nahlas pozdravím a nič. 😂😂 Bohužiaľ takto sa správa dosť často aj riaditeľ našej školy. 🫣
@anonym_5dc416 na koniku asi často prispievajú práve tie, ktoré nezdravia podľa sympatií ak im to pride normálne. Je to vrchol nevychovanosti. A že aký príklad dieťaťu dáva autorka bucenim - ale aký príklad dávajú dieťaťu ženy ktoré zazeraju na iných, to tu málokoho tankuje. 😜
@minenkaa oslava bude u nás doma , na záhrade , tak aj napriek tomu že je to oslava dieťaťa mam právo si vybrať koho a akú energiu si sem vpustím 🙂
@anonym_autor "oslava bude u nás doma , na záhrade , tak aj napriek tomu že je to oslava dieťaťa mam právo si vybrať koho a akú energiu si sem vpustím 🙂" 👏👏 tak načo sa pýtaš keď máš rovno takúto úžasnú odpoveď? Takto to povedz aj dieťaťu a je.
Zly priklad ukazuješ synovi.To dieťa nemoze za svoju matku a ty ukazujes synovi ako sa robia rozdiely medzi spolužiakmi.Teraz mi napadlo...ako a kde asi prameni šikanovanie.
Btw si si ista,ze ta pani pocuje dobre?
@janinah jasné, tá osoba isto nepočuje keď zakaždým neodzdraví🙄 čo si len ľudia hneď nedomyslia aby ospravedlnili nevychovovanosť.to ako keď sa nevychované decko trieska o zem v obchode keď mu nekúpia sladkosť - isto má nejakú diagnózu že?
@anonym_autor fascinuje ma, ze vo svete plnom ludi, ktori neovladaju pravidla elementarnej slusnosti, sa niekto pohorsuje nad tym, ze niekto spravi “bu”. U nas to vzdy bolo tak, ze sa dieta opytalo, preco ten a ten neozdravil, na co som vzdy dostatocne hlasno odpovedala, ze pani nevie, co sa patri. Ja by som ju najust pozvala, aby som videla reakciu, podla mna ju nepustia a nepridu. A tym hodis bremeno vysvetlovania na nu, nie na syna.
@anonym_autor "oslava bude u nás doma , na záhrade , tak aj napriek tomu že je to oslava dieťaťa mam právo si vybrať koho a akú energiu si sem vpustím 🙂" 👏👏 tak načo sa pýtaš keď máš rovno takúto úžasnú odpoveď? Takto to povedz aj dieťaťu a je.
@1sally12 hlavne, že ona sama s tou jej zlou bučiacou energiou uz teraz kazí všetko. Čím viac citam, tým mi je autorka nesympatickejsia. Tie ženy asi majú dôvod prečo sa jej nezdravia. A nie, nie je povinnosť sa každému zdraviť. A ona tu z tiho ide robiť kovbojku na pomaly 8 strán. A ešte sa ide cítiť dôležito, lebo zabučala 😀😀😀 kokos ciste teľa
@minenkaa neriešim mamu , otázka znela, ako to vysvetliť synovi tak , aby nespozoroval on tieto nesympatie a to že je medzi nami “dusno”
@anonym_autor A prečo, aby to nespozoroval? Aj by som synovi úplne v slobode povedala: Aničkina mamka sa mi nezdraví. Nie je to slušné. Aničku na oslavu nepozveme. Veď predsa nevoláte celú triedu zo škôlky? A dieťa v tomto veku to isto nebude riešiť a keď vyrastie, je dosť pravdepodobné, že si ani nebude pamätať, kto na tej konkrétnej oslave bol, a že vôbec oslavu ako napr. 4 ročný mal - ako poznám chlapcov 🙂😉. Iba fotky mu to pripomenú. Toto je skôr vec mamky ako dieťaťa. Treba sa k tomu postaviť ako dospelá. Z MŠ pôjde na ZŠ a vy tú ženu možno už nikdy v živote neuvidíte.
@anonym_autor A prečo, aby to nespozoroval? Aj by som synovi úplne v slobode povedala: Aničkina mamka sa mi nezdraví. Nie je to slušné. Aničku na oslavu nepozveme. Veď predsa nevoláte celú triedu zo škôlky? A dieťa v tomto veku to isto nebude riešiť a keď vyrastie, je dosť pravdepodobné, že si ani nebude pamätať, kto na tej konkrétnej oslave bol, a že vôbec oslavu ako napr. 4 ročný mal - ako poznám chlapcov 🙂😉. Iba fotky mu to pripomenú. Toto je skôr vec mamky ako dieťaťa. Treba sa k tomu postaviť ako dospelá. Z MŠ pôjde na ZŠ a vy tú ženu možno už nikdy v živote neuvidíte.
@detickyy alebo budú spolužiaci aj tam a ešte k nim raz bude chodiť autorka po úlohy... namiesto zazvonenia zabuci pri dverách... zeby ?
@anonym_autor oslava je tvojho syna, ma pravo si povedať, koho tam chce, koho tam nechce. Ze jej matka sa nevie správať, je fakt. Ale ty si na ňu bucat nemusela, mala si ju tiež ignorovať. Pozvať by som ju pozvala, pokial je to ako píšeš, tak je možnosť, že s dieťaťom príde otec, pripadne ju iba donesie a ona pôjde preč.
Mozno nakoniec k tejto buciacej zene ani ziadna matka dieta na tu oslavu nepusti (su to este malicke deti skolkari). Uz z pisania je to velmi nesympaticka osoba.
Ale no tak 🙂. Je to oslava tvojho syna nie tvoja. A jej mama tam nemusi byt. Ci?
@anonym_autor 😀😀😀Nesmejem sa z tvojej redakcie, ale aj ja som tak reagovala na suseda, keďže sa tiež nevie zdraviť a cumi na človeka,akoby očakával, že ja žena,o generáciu staršia ako on,sa mu budem zdraviť ako prvá
@anonym_719128 jasne že , veď je to pomerne častá reakcia , ja som to tiež videla veľa krát aj mimo domu. Hlavne od starších generácii. Niekde v obchode alebo tak , možno je viac rozšírená v iných regiónoch, ako žijú títo nadľudia čo tu prispeli svojim komentárom 😄 ale vieš, keby to tam nenapíšem, tak by sa nemali čoho chytiť a diskusia by bola úplná nuda 😃 a nemohol by sa sem každý prísť anonymne vyg*cať 🤣
Mozno nakoniec k tejto buciacej zene ani ziadna matka dieta na tu oslavu nepusti (su to este malicke deti skolkari). Uz z pisania je to velmi nesympaticka osoba.
@anonym_bc7274 no paráda , vybavené ušetrené 👌🏼
@1sally12 hlavne, že ona sama s tou jej zlou bučiacou energiou uz teraz kazí všetko. Čím viac citam, tým mi je autorka nesympatickejsia. Tie ženy asi majú dôvod prečo sa jej nezdravia. A nie, nie je povinnosť sa každému zdraviť. A ona tu z tiho ide robiť kovbojku na pomaly 8 strán. A ešte sa ide cítiť dôležito, lebo zabučala 😀😀😀 kokos ciste teľa
@aurora33 to snáď nie bože môj .... toto ma ranilo 😭 a taký pekný deň to mohol byť
@abbey1 Noo lenže problem je ten , že to chcem spraviť tak, že sa rodičia môžu rozhodnúť či ostanú na oslave alebo dieťa iba prinesú a potom vyzdvihnú , viem si predstaviť že pre niekoho to nemusí byť ok nechať dieťa niekde u niekoho doma koho “nepozna”
@anonym_autor pozri nerieš tieto tu samaritanky, ja ta chapem, je to nevychovanost totálne pretože aj keby mi je niekto neviem ako nesympatický tak pozdravím/odzdravim.. proste sú to teľce. a to s tým buuu-👍😅😅😅.. normálne to vysvetlí že proste sa neodzdravia, ze sú nevychovanci a nevedia čo sa slusi a preto si nezaslúžia byt na takej skvelej udalosti ako sú jeho narodeniny 🙂 a nepozvala by som-aj keby to nebolo doma nebola by som ochotná zaplatiť za takých ľudí.
Rozumiem situácii a poznám. Nepozyvaj. Takýto ľudia dokážu cez deti robiť zast a zrady. Nie, od takých ľudí sa treba dištancovať. Moje deti napríklad medzi seba ani len nepozyvaju a nechcu, aby sa moje deti hrali s ich deťmi. Prečo, netuším, ale je to tak, tak to rešpektujem. I to horšie, že jedna z nich je susedka...
Sorry, ale neviem si predstaviť, ako si na ňu spravila buu, strašne sa smejem. Takto by som sa nikdy neponížila, radšej by som si o dotyčnej pomyslela svoje
@0silvia0 dozrieť? Čo to táraš prosím ťa 😊 bola som slušná od septembra zakaždým , keď som ju videla som ju pozdravila tak ako každého v škôlke. Ale ak prídeš do miestnosti kde je ten človek sám pozdravíš ho a on ťa ignoruje tak je to dosť neúctivé a ponižujúce 😊 tak neviem prečo by som si to mala nechať 😃 od malička učíte/učime deti že je to zaklad slušnosti , pozdraviť/odzdravit keď niekam prídeš a zrazu je to jedno? Lebo je to téma na MK a môžte zase zvoziť autorku? Hahahahahhaha
@anonym_autor Každý reagujeme po svojom. Napr. u môjho ocka by to bolo normálne v rámci humoru a s cieľom, aby sa ten človek spamätal, že slušný človek odzdraví, ak nepozdravil ako prvý, ale predsa mu už niekto pozdravil, tak snáď slušne dá spätnú väzbu. Či by to malo byť nejako inak? (ak má človek postoj ignoranta, tak nebude niečo v poriadku). Pointa je v tom, že aj krava zabučí, keď vojde do chlieva 🤣. To aby ste uchopili tie, ktoré netušíte o čo tu ide.
Môj štýl to teda nie je, ale mali sme staršieho suseda, ktorý sa mi istý čas nezdravil (mal nezhody so svokrou, nie so mnou!). No a keď ma to vytočilo: Tak som mu 3x za sebou povedala to isté: Dobrý deň, dobrý deň pán sused, dobrý deň pán sused, pričom som intenzitu hlasu dosť zvyšovala, aby mu to konečne došlo a on po treťom zamumlal: Dobrý deň. Odvtedy nebol so zdravením žiadny problém 😉🙂.
@anonym_autor a čo keby si dala pozvánku synovi do ručičiek a nech sám pozve kamarátku s mamkou na narodeninky. To už bude na mamke, či dcérku vychysta a odvedie k vám a ostane s ňou, alebo ju nechá u vás samu na chvíľku, alebo čo je najviac pravdepodobne, nepríde vôbec.

@zuzanka.zuzu tvoja mamka ťa nenaučila slušnosti? 🙂 Tiež také teľa, že 🤣🤣🤣🤣