icon

Ako vysvetliť dieťaťu, že nechcem pozvať jeho spolužiačku na oslavu?

Včera o 08:17

Je predškolák a mama tohoto dievčaťa ma nikdy v živote neodzdraví , už ju ani nezdravim povedala som si 3 krát a dosť. Skúsila som to vlastne 4 krát a štvrtý krát, keď ma neodzdravila tak som jej povedala len “buuu🐮” škaredo zazerá na malého aj na mňa , ani malého nikdy neodzdraví keď ju on pozdraví. Zazera na nás úplne zabijackym pohľadom + je kamarátka s mamou inej spolužiačky a tá nás tiež nezdraví len zazerá. Zo svojej strany môžem povedať že nemajú dôvod sa takto správať, nikdy som im žiadny nedala okrem toho posledného “buuu” ale dovtedy vôbec , dokonca som ani nepočula od učiteliek že by mal malý nejaké škriepky práve s jej dcérou, skôr s chlapcami má, takže asi jej niesom iba sympatická ale pochopiteľne ich tu nechcem 😃 určite by ani neprišli , ide mi skôr o to ako to vysvetlit malému lebo on na tom trvá že ju tu chce (chystáme akurat pozvánky)

Strana
z6
misiak7777
Včera o 20:13

@zuzanka.zuzu tvoja mamka ťa nenaučila slušnosti? 🙂 Tiež také teľa, že 🤣🤣🤣🤣

tanyan
Včera o 21:32

My sme našej tiež robili väčšiu oslavu, keď mala 6 rokov. Pozvali sme vtedy do herne celú triedu zo škôlky aj so súrodencami a rodičmi. Asi dve deti neprišli, asi štyri boli dovezené a vyzdvihnuté, ostatní sa bavili. Neľutujem, že sme pozvali všetkých, bez ohľadu na rodičov či dospelácke vzťahy. Dcére som len vysvetlila, že tí, ktorí neprišli mali v daný čas iný program.

zuzanka.zuzu
Včera o 21:34
@misiak7777

@zuzanka.zuzu tvoja mamka ťa nenaučila slušnosti? 🙂 Tiež také teľa, že 🤣🤣🤣🤣

anonym_4976a8
Včera o 21:35
@anonym_autor

@0silvia0 dozrieť? Čo to táraš prosím ťa 😊 bola som slušná od septembra zakaždým , keď som ju videla som ju pozdravila tak ako každého v škôlke. Ale ak prídeš do miestnosti kde je ten človek sám pozdravíš ho a on ťa ignoruje tak je to dosť neúctivé a ponižujúce 😊 tak neviem prečo by som si to mala nechať 😃 od malička učíte/učime deti že je to zaklad slušnosti , pozdraviť/odzdravit keď niekam prídeš a zrazu je to jedno? Lebo je to téma na MK a môžte zase zvoziť autorku? Hahahahahhaha

@anonym_autor že búúú 😂. Ty si tiež škôlkárka? Lebo to by to jedine vysvetľovalo. Dospelý človek má predsa svoju hrdosť a keď ma niekto opakovane neodzdraví tak ho nabudúce nepozdravím, lebo by to bolo nepríjemné nám obom a vyriešené. Ona mala právo ťa neodzdraviť, je to jej rozhodnutie a ty mu nemusíš rozumieť, ale máš ho rešpektovať. A tvoje dieťa nemá s tvojimi nevyzretými reakciami nič.

anonym_719128
Včera o 23:02
@anonym_autor

@minenkaa oslava bude u nás doma , na záhrade , tak aj napriek tomu že je to oslava dieťaťa mam právo si vybrať koho a akú energiu si sem vpustím 🙂

@anonym_autor Máš pravdu, ale pokiaľ dotyčná ozaj zazera a má problém aj s prejavmi základnej slušnosti,je veľmi pravdepodobné, že na oslavu neprídu

anonym_719128
Včera o 23:08

@anonym_autor 😀😀😀Nesmejem sa z tvojej redakcie, ale aj ja som tak reagovala na suseda, keďže sa tiež nevie zdraviť a cumi na človeka,akoby očakával, že ja žena,o generáciu staršia ako on,sa mu budem zdraviť ako prvá

anonym_5dc416
Včera o 23:45

Preboha živého, tie odpovede zase niektorých ženských tu. 😂😂 Strašne existencie žijú medzi nami. Už sa "teším" keď začne moje mladšie dieťa chodiť do škôlky. Presne si pamätám takéto podobne situácie a "vražedné" pohľady. Zdravit, odzdraviť je úplný základ slušnosti, aspoň pre mňa. Tiež to bu sem tam používam u nás v dedine, keď sa 300x stretnem s niekým, ideme okolo seba, pozeráme na seba, dostatočne nahlas pozdravím a nič. 😂😂 Bohužiaľ takto sa správa dosť často aj riaditeľ našej školy. 🫣

anonym_5dc416
Včera o 23:49
@anonym_autor

@tatiana288 to čítaš celú diskusiu? to ťa obidvujem ❤️ lebo ja už otupjevjajam 😂

@anonym_autor 😂😂😂😂😂🙏

anonym_4976a8
Dnes o 00:07

Tie čo píšete že "bučíte", to akože fakt vám to nepríde trápne? Mne príde zabučanie od dospelej ženy niekomu cudziemu len preto že neodzdraví oveľa trápnejšie, nespoločenskejšie a nevychovanejšie ako to neodzdravenie, hovorí to viac o vás, než o tom druhom. Pravdupovediac si to neviem ani predstaviť, aj trápna, aj smiešna mi je už len tá predstava ako niekto na ulici na niekoho zabučí. To by ste si dovolili aj k nejakej starej susede, keby vás prestala zdraviť, alebo k lekárovi, úradníkovi, kebyže vás neodzdravil? Keď sa niekto nespráva podľa mojich predstáv slušnosti, tak sama seba predsa nedegradujem na nejakú 🐮, alebo si od toho sľubujete čo? Že vy na toho človeka zabučíte a on povie že "juj, ja som nepozdravil, ospravedlňujem sa" a bude vás potom zdraviť? Akože ho privediete k rozumu? Nie, pomyslí si jedine že ste presne také zviera aký zvuk ste vydali. Absolútne nič sa tým nevyrieši. A nehovoriac o tom, že aj trochu pokory nezaškodí, nie ste anglická kráľovná a ostatní na audiencii. A nehovoriac o tom že si neviem predstaviť ten výchovný aspekt že idem s mojím dieťaťom a na niekoho zabučím.

evkatk
Dnes o 01:04

To sa snáď nebudú prispôsobovať rodičia dieťaťu a ono prikazovať, kto má na oslavu prísť. Je to silná podpásovka rešpektovaniu rodičov. Už teraz si dieťa s nimi robí, čo chce a dovolí si im diktovať. Ja by som pri takomto správaní dieťaťa a vynucovaní si to, čo ono chce, okamžite zrušila oslavu a ako dôvod by mu muselo stačiť, že oslavu mohol mať, na niečom takom sa treba dohodnúť taktiež aj na pozvaných. Ak sa nechce dohodnúť, tak žiadna oslava nebude. Ak už teraz si dovoľuje presadzovať svoje, čo bude, až bude mať 14?

Strana
z6