Aký darček pre pani učiteľku?
Ahoj Baby. Co dávate učiteľke ako darček. Naša trieda sa poskladala po 50 euro na pobyt na 3 dní pred dvoch a kyticu.. Patrilo by sa ešte poslať čokoládu pri odovzdaní vysvedčenia? Ďakujem 🙂
Že je to vymyslené? Neverím, že by sa ani jeden príčetný rodič nenašiel.
no ja by som nezaplatila. a ani neprijala. veď ak je tam hoci len 20 detí, tak je to 1000 eurový pobyt... no akože nie.
@januska12323 to funguje tak, že dve - tri matky sú aktívne a ostatní síce budú doma frflat a nadavat, ale nikto nic nepovie a na dar sa poskladaju, pre mna je to tiez nieco chore a ja by som iste 50€ nikdy nedala, nech ma aj napisu na cetlik a prilozia k daru, ze som sa nezlozila
Môj syn dnes šiel do školy poslednýkrát s dvomi kytičkami z lidlu. 50,- by som nedala ani náhodou. To je už ozaj extrémne, čo predvádzajú premotivovaní rodičia.
Hahaha 🤣🤣🫣🫣 50€ .. určite by som nedala. Radšej by som deťom niečo kúpila. A učiteľke by som povedala že jej veľmi pekne ďakujem a maximálne kúpila kávu a čokoládu. To kde sme aby sa dávali za ich prácu 1000€ dary 🤣🤣🤣 Ježiš Mária nie ste normálny
Pani učiteľkam stačí kvetina a poďakovanie, je to klasika, ktorá neurazí a úplne to stačí ..... nechápem tieto novodobé skladačky na zájazdy a neviemake dary... Zas sa len predbiehať, kto dá viac, lespie, hodnotnejšie...
Učiteľky podľa mňa nič nikdy nečakajú .oni chcú vidieť šťastné deti nič viac nič menej
Preboha to ucitelke davate dar za kolko ? 1000€ ak ich je v triede 20? Chore...a aj od ucitelky, ak si takyto dar vezme...
To koľko je vás v triede, že po 50€ ste sa skladali? Dcéra je deviatačka, skladali sa triednej na darček a aj bývalej triednej, napriek tomu sa skladali len po 6€. A na darček, celkom pekný, vyšlo pre obe. Keď ste už kúpili takýto luxus a k tomu kyticu, tak ozaj už nič viac k tomu netreba.
A ako učiteľka môžem povedať, že by mi bolo trapné a nepríjmené takýto veľmi drahý dar prijať. Neočakávam od detí nič, mám všetky rovnako rada bez ohľadu na to, či nejaký darček prinesú alebo nie. Ak chcete vyjadriť poďakovanie, naozaj stačí čokoláda, káva, čaj, bonboniéra alebo kvietok. Kvietok, nie kytica. Mala som triedy, kde bolo takmer 30 deti, a ak väčšia časť z nich doniesla kytice, tak som ich nemala doma ani kam dať, nehovoriac o intenzívnej vôni z nich. A tie rôzne lapače prachu ... nechcem vyznieť nevďačne, každý jeden darček od žiakov mám odložený. Ale do školstva som nastúpila v 2005, každý rok sa objaví minimálne jeden takýto lapač (všelijaké tie figúrky, drevené ruže, ..), tak si to spočítajte. Ak máte potrebu dať niečo hodnotnejšie ako čokoládu, zvoľte radšej poukážku, napr. do kníhkupectva. A skladať sa len pri končiacich ročníkoch a aj to v rozumnej miere, tak, aby ste daného pedagóga neuviedli do rozpakov.
Aj nas bola svojho casu takato snaha.. nejaka premotivovana matka chcela kupovat vikendovy wellness pobyt. Ked som sa ozvala, ze podla mna to nie je vhodne, zacali sa pridavat dalsi rodicia.
Takze ja verim, ze to pravda moze byt. Staci, ze niet toho, kto prvy povie nahlas "nie" a uz sa to vali a rodicia platia..
Odpadla som z toho. U nás v škôlke bol koncert, mali sme zaplatiť dobrovoľne od 5-15 eur a kto nezaplatí, tak to dieťa chcela pani riaditeľka poslať domov. Niektoré mamičky mali problém aj 5 eur zohnať, nie to ešte vyčleniť 50 eur na darček. Som v rade rodičov, ale toto by som v živote neodsúhlasila, nie každý môže prispieť takou sumou.
Bože že 50€ 😱
Ja mam pre pani učiteľku nachystaný jeden kvietok, čokoládku a pero s nápisom najlepší učiteľ. Verím že to neostane ako "lapač prachu" ale pani učiteľka ho využije. Do družiny pani učiteľke som poslala len čokoladku.
Toto vo stvrtom rocniku zakladnej skoly? Akoze potom v maturitnom rocniku kupite ucitelke auto? Chore toto. Ak ma ucitelka sudnost, tak to neprijme a zbytočne pridete o peniaze.
@beronsche ano u nás to navrhli mamičky a tie aj organizovali zbierku... U nas v triede nikto nepovedal nie mozno keby to povie jeden pridali by sa. Takto si kazdy povedal ze ked súhlasia vsetci musim aj ja.Samozrejme z tých peňazí vyšiel pobyt, aj výlet pre detičky, cukráreň a kvety pre učiteľky a vychovávateľku v druzine.
50€?! To ste sa lucili s ucitelkou ktora bola triednou 9takou a mala uch cely druhy stupen? Odomna kebyze si niekto vypyta 50€ tak ho poslem do teplych krajin 😂🤦🏼♀️
Toto je asi trosku prehnane po 50e kazde dieta a hlavne v dnesnej dobe, ked naozaj vela ludi ma problem s financiami atd...
Nas konci v MS, zajtra nesie 2 ucitelkam kvety a a aj pani riaditelke - kazda kyticka po 10e a cokoladky. Takze 3 ludom po 12e to vyslo a nie jednej dat 1000e pobyt, to je trosku cez.
no to už zase vyznieva inak 😀 to potom nebolo skladanie sa 50€ na darcek pre ucitelku, ak v tej sume je aj vylet pre deti, aj cukraren, kvety pre ucitelky (kedze je to v mnoznom cisle, tak predpokladam, ze nie iba pre tu jednu). Kazdopadne stale plati, ze uz nic navyse k tomu kupovat nemusis
Ste sa zblaznili????Toto podla mna ucitelka ani nesmie prijat takyto "dar".
Pevne verim,ze ucitelka to neprijme.Toto je na oznam riaditelovi skoly.
Kamoška mi urobila kvetiny do papierovej kabelky,, učiteľku majú super,aspoň ja ju mam rada lebo je to ešte stará škola a žiadne ťuťu muťu z deťmi a majú pred ňou rešpekt 😉 dcera ešte kúpila čokoládu obľúbila si ju a ešte teraz vymýšľa co ešte učiteľke da
… a potom si predstavte ten tlak na toho, čo nieje stotožnený s touto sumou a nechce ju jednoducho dať. Aj za mňa je to veľa bezohladu na to, či ich učiť bude, alebo nebude. Celkom sa aj zamýšľam, ze keď moje deti budu chodiť do školy, čo za iniciatívne mamičky tam budú vymýšľať. Evidentne inflácia aj pri darčekoch.
My sme sa skladali vsetci rodicia a dostala poukaz na kozmetiku,masaz,kvety,sialku na pamiatku s menami deti,basnicku co deti odprezentovali na rozlucke,kde sme boli pozvani,decka si spravili program,skvele to bolo. Bola velmi dojata,vacsina rodicov sa pozname,sme kamarati aj s p.ucitelkou,vobec nam to neprislo cez. Radi sme dali,velmi sa potesila.
@autor prosím daj vedieť ako to zajtra dopadlo ..

@autorka nič v zlom, ale keď bude končiť devinu, tak co kúpite učiteľke? Mercedesa????
Osobne ako učiteľka by som to neprijala.