Čo kúpiť pre budúceho prváka?
Ahojte rodicia. Prosim vas o radu, je nieco co uz mozem nakupit pre nasho buduceho prvacika? Financie musim rozdelit, nemozem hned vsetko 1sept.tyzden predpokladam tam sa bude vela platit aj v skole preto si to nechcem nechat na poslednu chvilu. Pozerala som skolske tasky. No stratila som sa pri vybere...??? Je konkretna znacka ktora je dobra? Kvalitna? Alebo su zbytocne predrazene? myslela som uz nakupit aj vytvarne potreby. Potrebujem od vas radu? Co je potrebne? Vhodne? V skole mi povedali ze nam daju papierik ale toto uz poznam zo skolky....dali mi papierik prvy den ked uz nastupila.
Skor ti odporucam si kazdy mesiac odlozit nejaku ciastku a september nebude taky narocny. U nas niektore veci kupi skola a kazdy rok je to nieco ine. Raz zosity, raz nejake veci na vytvarnu, raz zakladace. Na konci augusta mava tesco lepsie ceny na veci do skoly. Takze setri a pockaj na zoznam od skoly. Jedine tasku mozes kupit skor.
Moj bude tiez prvacik a nekupujem mu nic, pockam si na zoznam zo skoly. Kupila som mu iba skolsku tasku
Tiez po mojej skúsenosti radím radšej odkladať peniaze a potom kúpit. Nám dali zoznam zošitov a ani jeden zošit zatiaľ stoho nepoužili ,nakoniec nám kázala kúpiť iné 🤦takže doma mám milión zošitov ktoré dúfam že použijú ,keďže mám dvoch prvákov .
@anonym_autor prezuvky, tenisky na telesnú (niektoré školy stále vyžadujú svetlu podrážku), tepláky a biele tričko na telesnú + vrecko, tašku, perečník a výbavu doň - na začiatok zvyčajne len pastelky a ceruzky, až neskôr perá. Zošity nechaj až po tom, čo dostanete info zo školy.
@anonym_autor prezuvky, tenisky na telesnú (niektoré školy stále vyžadujú svetlu podrážku), tepláky a biele tričko na telesnú + vrecko, tašku, perečník a výbavu doň - na začiatok zvyčajne len pastelky a ceruzky, až neskôr perá. Zošity nechaj až po tom, čo dostanete info zo školy.
@anonym_96d7b1 tenisky na telesnú je asi skoro kupovať pol roka dopredu, veď mu budú dovtedy malé
@anonym_autor taká najväčšia položka je taška a ostatné si nechaj na september. Ale ak sa už nevieš dočkať, tak kúp to, čo iste bude potrebovať, peračník, ceruzky, vodovky, vrecko na telednú.
@anonym_96d7b1 tenisky na telesnú je asi skoro kupovať pol roka dopredu, veď mu budú dovtedy malé
@anonym_autor taká najväčšia položka je taška a ostatné si nechaj na september. Ale ak sa už nevieš dočkať, tak kúp to, čo iste bude potrebovať, peračník, ceruzky, vodovky, vrecko na telednú.
@anonym_e5428e suhlasim... papuce, tenisky, dieta potiahne a budu male... ten peracnik jasne to sa urcite da kupit, aj vrecko na telesnu, ale to vsetko nie su tie velke polozky...
Nakupovať nič, zoznam dá škola podľa toho sa nakupuje vsetko, však si odlož už teraz peniaze budeš mať na všetko nechápem toto zmýšľanie
@anonym_e5428e je to vec, ktorá sa da kúpiť 2-3mes dopredu, nemusí hneď teraz utekať.
@anonym_autor ahoj, radšej si odlož každý mesiac 10 eur a počkaj na zoznam. Líši sa co škola ale aj čo učiteľ. Kupovali sme len školskú tašku dopredu a v auguste papuče.
pre malu idem kupiť tašku, peračnik, desiatový box, flasu a vrecko na telesnu. Na osttané si počkam na zoznam
Nasa skola ma zoznam na nete a naozaj pouzivali to, co v nom bolo, nic nas neprekvapilo, takze aj druhej prvecke budem kupovat dopredu. Ak chces kupit nieco postupne,tak ako baby radia - taska, peracnik, obal na desiatu/flasu (ak chces nove), dosky (my pouzivame male aj velke), pastelky (vacsinou sa odporucaju trojhranne), ceruzky (tie bude pouzivat ako prve, napr, stabilo trojhranne), guma, dobre struhadlo (male do skoly, elektricke domov), noznice, potreby na vytvarnu- obrus, poharik, vodove farby, zakladne stetce, lepidlo, plastelina, fixky, voskovky, vykresy A3, A4 , farebne papiere. Prvaci pouzivaju zosity 511, no je ich niekolko druhov (s pomocnou linajkou, bez, s 2 pomocnymi), tak to by som max kupila par kuskov tych s 1 a bez , nech mate a neutekas ako vsetci prvy den skoly na nakup. Slovnicek.
U nás napr vodové farby vyžadujú anylinove, pero naša učiteľka neriešila, ale na iných školách viem,že niektoré chceli vyslovene stabilo, iné pilot, takže to by som tiež počkala. Ešte čo určite bude potrebovať je obrus na výtvarnú na stôl. Na začiatku roka dostali vrecúško so základnými potrebami od mesta. Takže ozaj na tvojom mieste radšej odkladám každý mesiac 20-30€ a potom kúpiš. V auguste sú aj lepšie ceny ako teraz
Čo sa tašky týka, mali sme "značkovú" nevydržala ako nová ani pol roka. Potom sme kúpili obyčajnú za 40€ a je super, aj po roku absolútne bez chyby
@anonym_autor Ja som kupovala len tašku a perečník. Ostatné nám povedali na rodičku resp. kupovali sme si balík zošitov.
Radšej nekupuj dopredu. Každý mesiac si odlož peniaze aby si potom mala keď bude treba.
@anonym_autor skolska taska Topgal. este by som kupila ten box na desiatu a flasku. ostatne dopredu nic, aby si zbytocne nekupila a potom pozadovali nieco ine. peniaze si odkladaj separatne a na zaciatku sk.roka pouzijes na kupu.
Inak ja som nevedela predat Topgal tašku, ako novú, ani za 10 eur. Asi na tom tí rodičia prváčikov nie sú až tak zle 🙂
Inak ja som nevedela predat Topgal tašku, ako novú, ani za 10 eur. Asi na tom tí rodičia prváčikov nie sú až tak zle 🙂
@belllinka ja mám pocit že všetci majú kopec peňazí, lebo aj ja keď niečo predávam, fakt pekné ako nové a dosť pod cenu tak veľmi ťažko.
@belllinka ja mám pocit že všetci majú kopec peňazí, lebo aj ja keď niečo predávam, fakt pekné ako nové a dosť pod cenu tak veľmi ťažko.
@anonym_9db42b pri cenách pošty už málokto čo kupuje .
@anonym_9db42b pri cenách pošty už málokto čo kupuje .
@anonym_350671 Na poštu dlabem. Väčšinou sa mi ozývajú z okolia ženy, je im zaťažko si po to prísť aj napr len na pol ceste.
Do septembra daleko, pockala by som s nakupovanim veci ako taska, prezuvky...Na skolske potreby byvaju dobre ceny v lete, aj v supermarketoch sa da vyhodne nakupit.
Topgal taška jednoznačne. Kúpili sme našej staršej keď nastupovala do školy, momentálne je tretiačka a taške nič nechýba, je v top stave. Takže aj mladšiemu ideme kupovať
Aj my mame budúcu prváčku a nejdeme kupovat zatiaľ nič. Vo štvrtok ideme k lekárovi tak pôjdeme pozrieť nejaké tašky-je dosť vysoká a chudučká tak ju nechcem kupovať len tak naslepo cez internet, nech si najskôr skúsi co jej sadne. Radšej si odložím nejaké € bokom a kupim potom naraz co bude treba keď ani neviem co budu potrebovať
U nás dajú zoznam počas zápisu.
Ale tašku môžeš kúpiť aj teraz. Všetky moje deti majú Topgal tašku aj peračník. Hlavne teraz máš na ich stránke aj výpredaj určitých modelov.
Ja som kúpila dopredu len tašku, úbor na telesnu, papuče. Všetky potreby a zošity kupovala učiteľka, len sme jej dali peniaze 🙂 Školskú tašku mam Still, neviem ako to máte, či to dieťa ide do školy pešo a ma tašku na chrbte dlhšie, alebo idete autom až pred školu ..asi aj to zaváži. Ale išla by som do niečoho neutrálneho. Našej som nekúpila aktovku ale batoh pre 1. stupeň, bez deckych vzorov a obrazkov
My ideme mať prváka tiež ešte som nekupovala nič iba som obzerala tašky a vôbec neviem do ktorej mám ísť. Ostatné kúpim potom ideme na zápis a už máme doniesť 30 €

Na veci ako skolske potreby ma lidl prve dni skoly alebo v auguste vzdy akcie...vzdy... to nehrot a pockaj, co vam posle skola... skolske tasky su ano predrazene a casto vydrzie len dva roky. Preto pozri bazar, su tam takmer nove tasky. Pre mna pri vybere rozhodovalo - neutralny vzor (nie nieco detske, co bude o rok trapne), chcela som otvaratelne cez klip (system vidim vsetko), vyskusala som to na bundu (ktoru nosi vacsinu skolskeho roka), ci sa nesmykaju popruhy, lebo hrudny klip, aj ked tam je, si ziadne dieta nezapina, co je na nervy, ale je to tak a potom taska do pol chrbata zvesena... zisti si od mamiciek v skole, kolko toho nosia, niektore skoly maju system, ze takmerr vsetko ostava v skole, iny trepu domov pomaly tonovu tasku... kupit dobru netecucu flasku, dobru netecucu dozu na jedlo, to je asi ta fakt najlepsia investicia, kde si kludne priplatit.