icon

Hodnotenie prvaka za prepis

alex1212
6. máj 2026

Je toto ok? 5 chýb 3.. prvák. Ďakujem

anonym_bf9a10
6. máj 2026
@katulienocka999

@alex1212 asi blbá otázka ale to sa deti neucia písať písanym pismom? Nás nastupuje v septembri do školy a už teraz mam obavy ohľadom hodnotení 🙈

@katulienocka999 neučia sa ho písať ale majú písané vedieť čítať. Celé zavedenie comenian je na dve veci.. zas len deti zaťažujú.. náš musí vedieť troje.. comenian, písané aj tlačené.

alex1212
autor
6. máj 2026
@lilyianka

@alex1212 hmm,dosť prísne hodnotené,hlavne také chyby,ktoré by sa podľa mňa u prváka mali "odpúšťať ", pripadne iba podčiarknuť a iba mu dohovoriť a nie dať rovno trojku.
Za osobne by som 2x obsiahnuté písmenko ako chybu nebrala, veď je napísané spravne. A ze zabudol dĺžeň a mäkčeň... hm,zvláštne, ale teda ja nie som pedagóg a je to len môj názor.
A 140 známok doteraz,fuha,veď to je dosť extrém,to kolko má z každého predmetu?

@lilyianka cez 60 za druhý polrok zo slovenčiny.. výchovy neznamkuju

loliki
6. máj 2026
@anonym_bf9a10

@anonym_383c5d keď nastúpil tak si sadol za úlohy, teraz posledné 3 mesiace sa vôbec nechce učiť, plače a viete čo????? Dostal napomenutie triednym učiteľom na tristvrteroka za to že si 3x zabudol zošit( z toho 1x na hudobnú!!!!),1x nemal úlohu a 1x vyrusoval od začiatku druhého polroka .. za celý rok sa nestalo, že by im čo i len na jeden deň nedala úlohy.. snažíme sa ich robit..vkuse tie deti zaťažuje ..

@anonym_bf9a10 A nemáte inú školu na okolí?

alex1212
autor
6. máj 2026
@loliki

@loliki nie len iné mesto

anonym_bf9a10
6. máj 2026
@anonym_01305a

Mňa skor udivuje to písmo, to fakt toto pisal prvák? Prečo nepíše písaným?
A druha vec, veď predsa opisoval, to nie je o chybách, ale o nepozornosti :/ presne take iste chyby robí aj môj syn 😃 a nehorčim sa ako ty

@anonym_01305a čo zle je na tom ,,a,, čo mu zarátala za chybu?? A tiež to ,,m,,? Dve chyby zarátala zbytočne

anonym_bf9a10
6. máj 2026
@parvinka0001

Preboha živého 140 známok ???? Pani učiteľka sa nudí ???? Koľká má rokov . Môj prváčik má tiež jednu trojku v edu pritom má ďalších x 1 nie veľa ale sú . Tak sa jej pýtam ako to bude na vysvedčení tak že jasné že jednotka ani si to nepamätala ale akože prváčik a toľko známok ????. Fakt niektorí učitelia nemajú už súdnosť zdeptat dieťa hneď na začiatku

@parvinka0001 ma asi 55rokov..

anonym_bf9a10
6. máj 2026
@anonym_3315b2

Stupnica je taka. Ale co vsetko tam pani ucitelka podciarkla az ma horko oblialo. Niektore to hrotia. Som tiez prvostupniar. U nas su peciatky, slovne hodnotenie. Chuda dieta, odpor k skole od prvej triedy.

@anonym_3315b2 napísala som riaditeľke slušný mail .. aj moja staršia dcéra mala túto istú učiteľku. Našťastie už je piatacka, ale trpezlivosť došla..

loliki
6. máj 2026
@alex1212

@loliki nie len iné mesto

@alex1212 Tak v meste určite máš na výber. Najvyšší čas zistiť, kde je najlepšie.

anonym_bf9a10
6. máj 2026
anonym_bf9a10
6. máj 2026
@anonym_0e7b29

To kam chodí do školy že nepíšu písanym písmom ale tlačeným?
Áno učiteľka to vyhodnotila správne 5 chýb rovná sa trojka.
Naši prváci dneska písali diktát a môj mal 2 chyby, zabudol dať mäkčen a bodku a dostal dvojku. My máme dosť prísnu triednu učiteľku no nesťažujem sa. Radšej prísnu učiteľku ale naučí ich dôkladne ako takú čo neberie svoju prácu vážne.

@anonym_0e7b29 pozri si aké chyby mu zarátala.. obtiahnuté ,,a,, a opravené ,,m,,.. nonsens . Normálna škola, žiadna výberová..

anonym_bf9a10
6. máj 2026
@ullala

Nechapem preco mu slovo záhrada brala ako chybu. Za to, ze obtiahol acko? Bez tej zahrady tma vidim 3 chyby.

@ullala za to, že mal na áčku dve nožičky.. úplne jej hrabe..

anonym_bf9a10
6. máj 2026

Takáto drezúra, neustále hodnotenie a brutálna prísnosť deti učí byt prísnymi aj na svoje okolie a vyžadovať dokonalosť od seba. Človek nie je dokonalý, učiteľ by mal aj oči prižmúriť a hlavne nad tými dvoma ,,chybami,,: ,,a,, a ,,m,,. ona ich vlastne učí netolerancii.. že výborné je len to, čo je perfektné a dokonalé..

anonym_25ce36
6. máj 2026
@anonym_bf9a10

@anonym_383c5d keď nastúpil tak si sadol za úlohy, teraz posledné 3 mesiace sa vôbec nechce učiť, plače a viete čo????? Dostal napomenutie triednym učiteľom na tristvrteroka za to že si 3x zabudol zošit( z toho 1x na hudobnú!!!!),1x nemal úlohu a 1x vyrusoval od začiatku druhého polroka .. za celý rok sa nestalo, že by im čo i len na jeden deň nedala úlohy.. snažíme sa ich robit..vkuse tie deti zaťažuje ..

@anonym_bf9a10 no a.môj synovec dostal 3 z geografie, lebo ho učiteľka škvarila pred tabuľou a nevedel, že ktoré mesto je mesto módy? Chudáčisko nevedel, že Trenčín. Hej, bejvavalo, ale to už je len taká fráza a výsmech pri dnešných obchodoch v centre TN ako Pepco a Sinsay😃

anonym_25ce36
6. máj 2026
@loliki

@loliki toto je častá otázka. Ale keď sa zamyslíš, prečo by dieťa malo odísť zo školy, len preto, že učiteľke vyhráva a je premotivovaná? Žiak odíde a ona tam bude oxidovaď ďalších 30 rokov a zabíjať akýkoľvek potenciál v deckách. To je fakt riešenie. Nech si ona vstúpi do svedomia a svojej obmedzenosti v hlave

anonym_8b0536
Včera o 02:58

@alex1212 hlavne, ze ta premotivovana ucitelka nevie normalne napisat cislicu 3.

anonym_429649
Včera o 03:35

Ja som bola vytocena že deti znamkuju aj v škôlke v predškolskej triede (BA) . Smutný, placuci (!) a usmievavy smajlik. A ešte dost prísne čo som videla.

adalmba
Včera o 05:12

To len počkaj čo bude v 2 triede. Keď sa budú učiť i,y a písať diktáty. Moji nosia 5 len taký fukot a to skoro každý deň píšeme doma.

anonym_0e243c
Včera o 05:23

@alex1212 dohodni sa s ucitelkou a prejdi si s nou celu pisomku. Podla mna ta neodmietne a presne zistis preco takto zratala chyby (inac ja by som ti naratala este jednu plus v tom spodnom riadku, lebo z pisomky usudzujem ze jej isto o to aby dieta pisalo suvisle a bez chyb). Vy mate znamky uz v prvom rocniku? (troska ma to udivilo). Ja som mala dve deti vo vyberovych triedach a jedno v normalnej a toto mi pride ako hodnotenie tej vyberovej triedy - najstarsi mal velmi prisnu starsiu pani ucitelku a mali tiez vela znamok, boli neustale vyvolavani...ale...vsetci skoncili na vyberovych skolach a 3/4 na gymnaziach (jazykovych, matematickych). Takze malo to svoje opodstatnenie. Podla mna sa zbytocne nestresuj. Kym ti dieta prejde do 9ny budes s tymto pristupom sediva.

kajus_a
Včera o 05:28
@alex1212

@kajus_a tak v písme a, čo 2x obtiahol máte aké pochybnosti o tom aké je to písmeno?

@alex1212 treba citat s porozumenim. Pisala som, ze by to za chybu povazovala ucitelka mojho dietata.

andreatytler
Včera o 05:44
@alex1212

@kajus_a veď ale pomýliť sa je ľudské, čo už všetkým hrabe? Veď to je predsa normálne, že si niekto niečo po sebe opraví. Len si ma ešte viac vytočila. Kam to spejeme, bazirovat na hlupostiach.. veď syn tam len odtiahol písmeno a a pripísal k n nozičku aby bolo m. A zarátala mu to za chyby. Podľa mňa to nie sú chyby.

@alex1212 Ako skolu a svoju ucitelku vnima syn? Ma ich rad? Ak ho stresuje, urcite by som to menila.
Je to na hlavu ze povazuju za chybu ak si ziak sam opravi chyby. Nezijem na Slovensku. Mam prvaka ale on je v skole uz 3 rok. Minule mi jeho ucitelka vravela aka je s nim spokojna ze si vzdy opravi chyby ked ho na tie chyby upozorni.
Toto bazirovanie na krasopise je smiesne a smutne zaroven. To naco tie haciky pri kazdej nozicke? Ved v tej ulohe iba bezducho kopiroval pismenka. Pri tom sa vela nenauci.
Takto pisal syn pred rokom. Nikto neriesi vzhlad pisma ani to ci je to gramaticky spravne. Deti si pisu denik kde musia vymysliet kratky pribeh a napisat ho. Tato uloha bola ohodnotena ako dobra. Ucitelka dopisala slovo "dipped" na vysvetlenie, nie aby ho opravila. To druhe je jeho dennik tento rok a ucitelka bola nadsena tym ako uzasne sa zlepsil. Zatial neznamkuju. Na vysvedceni dostavaju hodnotenie. Maju testy ale su robene na to aby zistili ci ziak potrebuje pomoc so studiom. Ziadny stres pre syna, on ani nevie ze testy maju byt stresove.

anonym_bf9a10
Včera o 06:04
@anonym_0e243c

@alex1212 dohodni sa s ucitelkou a prejdi si s nou celu pisomku. Podla mna ta neodmietne a presne zistis preco takto zratala chyby (inac ja by som ti naratala este jednu plus v tom spodnom riadku, lebo z pisomky usudzujem ze jej isto o to aby dieta pisalo suvisle a bez chyb). Vy mate znamky uz v prvom rocniku? (troska ma to udivilo). Ja som mala dve deti vo vyberovych triedach a jedno v normalnej a toto mi pride ako hodnotenie tej vyberovej triedy - najstarsi mal velmi prisnu starsiu pani ucitelku a mali tiez vela znamok, boli neustale vyvolavani...ale...vsetci skoncili na vyberovych skolach a 3/4 na gymnaziach (jazykovych, matematickych). Takze malo to svoje opodstatnenie. Podla mna sa zbytocne nestresuj. Kym ti dieta prejde do 9ny budes s tymto pristupom sediva.

@anonym_0e243c písala som jej, trvá na svojom.

anonym_bf9a10
Včera o 06:07
@anonym_0e243c

@anonym_0e243c ďalšia mimo realitu.. prečo by si nemohol opraviť chybu??? To čo od tých detí chceme? Veď skončia na psychiatrii, lebo budú neustále od seba vyžadovať dokonalosť za každú chybu si budú vyčítať, že nie sú dosť dobre. Aj výborný žiak môže robiť chyby a opraviť si ich. Je to normálne

jennky13
Včera o 06:24
@alex1212

Syn má za prvý rok 140 známok!!! Neustále pod tlakom, neustále hodnotenie!!

@alex1212 dobre to vnimas, nie je to v poriadku. Moja dcera mala podobnu ucitelku v prvej triede a do teraz si na to spomina ako na traumu. Ucitelky stratili to najdolezitejsie, co robi ucitelku ucitelkou a to je individualny pristup k dietati a vediet, ze pochvala, ocenenie a povzbudenie je tisic krat ucinnejsie ako kritika, kontrola , trest.....Ucitelky v prvom rocniku by mali byt este mamami a nie umelou inteligenciou naprogramovanou na hladanie chyb.
Mas len jednu moznost a to vysvetlovat tvojmu synovi, ze je v poriadku robit chyby, ze sa to len uci, ze chyba nie je problem, len semafor, co este potrebujeme dorobit a pani ucitelka ( teda v tomto pripade) je tiez iba semafor, bez citov a empatie. Ty mu daj to ocenenie a povzbudenie - vela tym napravis .

anonym_0e243c
Včera o 06:50
@anonym_bf9a10

@anonym_0e243c ďalšia mimo realitu.. prečo by si nemohol opraviť chybu??? To čo od tých detí chceme? Veď skončia na psychiatrii, lebo budú neustále od seba vyžadovať dokonalosť za každú chybu si budú vyčítať, že nie sú dosť dobre. Aj výborný žiak môže robiť chyby a opraviť si ich. Je to normálne

@anonym_bf9a10 ved samozrejme si moze opravit chybu - ale inou pisomkou podla toho co vidim (zrejme bolo odkomunikovane ze maju dbat na zapis), nabuduce si da vacsi pozor, z viacerych znamok mu spravi nejaky priemer - ak maju na konci roka znamku, takze by som sa vobec nestresovala. Ono jej islo zrejme o tu pozornost, dbat na detaily a naozaj zapis jednym tahom - proste uci ich trpezlivosti, sustredeniu. Neber to zle. Aj dom ked stavias ti nemoze ujst strana, ked rysujes sa dba na upravu. Ak to spravne odkomunikovala s detmi tam nevidim problem. Moj syn mal matikarku ktora bazirovala na ZS fakt na vsetkom (v matematickej triede) - syn je v matike excelentny (aj teraz ako SS) a i napriek tomu mal mix znamok za rok. Proste ono sa to dieta musi naucit co je od neho ocakavane. A ty - matka musis byt tiez trpezliva a komunikovat z vyucujucim. Skuste doma viac pisat (ja som kvoli skrabopisu pocas prazdnin opisovala celu knizku napriklad - teraz pisem tak ze by som mohla ucit prvacikov)

anonym_bf9a10
Včera o 07:28
@anonym_0e243c

@anonym_bf9a10 ved samozrejme si moze opravit chybu - ale inou pisomkou podla toho co vidim (zrejme bolo odkomunikovane ze maju dbat na zapis), nabuduce si da vacsi pozor, z viacerych znamok mu spravi nejaky priemer - ak maju na konci roka znamku, takze by som sa vobec nestresovala. Ono jej islo zrejme o tu pozornost, dbat na detaily a naozaj zapis jednym tahom - proste uci ich trpezlivosti, sustredeniu. Neber to zle. Aj dom ked stavias ti nemoze ujst strana, ked rysujes sa dba na upravu. Ak to spravne odkomunikovala s detmi tam nevidim problem. Moj syn mal matikarku ktora bazirovala na ZS fakt na vsetkom (v matematickej triede) - syn je v matike excelentny (aj teraz ako SS) a i napriek tomu mal mix znamok za rok. Proste ono sa to dieta musi naucit co je od neho ocakavane. A ty - matka musis byt tiez trpezliva a komunikovat z vyucujucim. Skuste doma viac pisat (ja som kvoli skrabopisu pocas prazdnin opisovala celu knizku napriklad - teraz pisem tak ze by som mohla ucit prvacikov)

@anonym_0e243c nie to nie je zmysel života, ja s týmto prístupom vôbec nesúhlasím.

anonym_5e5f3d
Včera o 07:32

U nas je to este prísnejšie. Toto mi ani tak nevadí ako to množstvo úloh. Načo chodí do skoly. Ked pride a ďalšiu hodinu -dve robí úlohy 🙈

anonym_b2d37e
Včera o 07:33

To že chýbajú mäkčene a dĺžne ok. To je chyba ale to, že obsiahne písmeno 2x chyba absolútne nie je. A nešla by som len za učiteľkou ale rovno aj do riaditeľne, že ako to vidia oni. Nenechala by som na dieťati taký tlak, ak by sa učiteľka naďalej správala ako trúba požiadala by som o preradenie do inej triedy.

Stupnica v škole je ok ale vaša učiteľka nie.

zuzubb007
Včera o 07:39

Stupnica je ok na prvý ročník, ale to podčiarknuté M a A nechápem, treba sa obrátiť na učiteľku lebo toto mi príde už ako teror trošku

krasneleto
Včera o 09:15

za mna 3 chyby, vysledna znamka 2... co mu podciarkuje je odveci , aj prepisane a opravene je v poriadku... trochu mimo je ta pančelka

anonym_bf9a10
Včera o 09:59

Idem dnes do riaditeľne na krížovú debatu aj s učiteľkou... Nie len ja z triedy som nespokojná s prístupom.