Investujete toľko do školských pomôcok ako ja?
Dievčatá aj vy toľko investujete do školských pomôcok alebo ja niečo robím zle? Syn ide do štvrtej triedy..školská sada: taška baagl, peračník a vrecko na prezúvky nás vyšlo 100 eur, prezúvky 20 eur, telesná (tenisky, tepláky, kratase, tričko) 30 eur, pomocky cca 50 eur..a to nemám pocit, že by sme kupovali nejaké drahšie, značkové veci...ale zdá sa mi to ozaj veľa.. museli sme všetko kupovať nové nakoľko syn sa od prvej triedy dosť vytiahol (má 150 CM, 39 nohu)
Tak poplatky ako 20 eur za hygienické pomôcky, učebnice, družina, obedy, zrps to už ani nerátam ..a to je len základná škola..ešte mám dcéru na strednej..aj Vám sa to zdá tak veľa?
Tašku a peračník má syn už tretí rok tú istú, tenisky na telesnú 10€, crocsy na prezuvky mu ešte sedia, kupovali sme na jar..
Zošity , perá a nejaké pomôcky 30€...oblečenie na Tv neriešim, má kopu teplákov a tričiek, nekupujeme nič navyše
Asi to majú byť preteky, kto dal viac ale kúpila som tenisky na telesnú, zošity a pomôcky na výtvarnú. Dokopy okolo 50-70€. Taška, peračník má už tretí rok, obaly na učebnice, prezúvky ostávajú z min roka, na telesnú si vezme tričko a tepláky, čo má doma. 🤷🏼♀️ Nemám potrebu hrotiť. Možno sa stačí len zamyslieť, či ozaj potrebuje všetko nové každý rok.
Nie, novú tašku som kupovala iba na druhý stupeň a peračník tiež. Brat je skladník v papierníctve zošity a pod všetko cez neho, stáva sa že doniesol aj viac, lebo poškodený tovar vyraďujú. Tepláky a tričko sa nájdu aj doma
No mne sa práveže zdá 20 eur za obyčajné prezuvky strašne veľa..len v jeho veľkosti, biela podrážka, pohodlné som proste nenašla..telesnú som dnes kupovala v decathlon 10 eur tenisky, 6 eur kratase, 10 eur tepláky, 4 eura tričko a to je este ok.. no dokopy 200 eur na jedno dieťa uplne obyčajne veci potrebné na školský rok, stredoskolačka tak 100 eur len základné potreby.. ešte nemáme oblečenie a zimné veci.. ako sa to dá zvládnuť?
@gabika20 investujes toľko, koľko si môžeš asi dovoliť. Cize je uplne zbytocne sa porovnávať s inými.
Tašku urcite nemusi mat zrovna za 100€, tiez aj ostatne veci sa určite dajú kúpiť lacnejšie.
Ja som mojej kupovala veci už postupne, dopredu. Taška ma vyšla v 50% zľave napr. Tiez ostatné veci som kupovala priebežne, v rôznych obchodoch.
Asi to majú byť preteky, kto dal viac ale kúpila som tenisky na telesnú, zošity a pomôcky na výtvarnú. Dokopy okolo 50-70€. Taška, peračník má už tretí rok, obaly na učebnice, prezúvky ostávajú z min roka, na telesnú si vezme tričko a tepláky, čo má doma. 🤷🏼♀️ Nemám potrebu hrotiť. Možno sa stačí len zamyslieť, či ozaj potrebuje všetko nové každý rok.
@anonym_3c35c7 Vôbec nejde o preteky ale ja mám dieťa s PAS a jej nevysvetlím, že tašku z minuleho roka môže použiť aj na ďalší rok, že vrecúško, fľaša a obedár je ešte v pohode, ja som rada, že mi do tej školy ide bez väčších problémov. Proste ona ma z minulého roka zafixované, že sa všetko kupovalo, tak tento rok sme na nákupy boli znova. Ja len verím, že na ďalší rok pochopí, že všetko kupovať nemusíme. A Vlastne pre moju vlastnú psychickú pohodu, kde ani po niekoľkonásobnom vysvetľovaní to nepochopila, som jej radšej všetko nové kúpila.
A tie veci z minulého roka sme darovali rodine v núdzi 🤷♀️ lebo boli ako nové, nezničené a rodina sa potešila. Takže žiadne preteky, kebyže mám zdravé dieťa, ktoré mi nevymyšľá s oblečením, s obuvou, a vlastne so všetkým, tak miniem možno 50€ a možno ani to nie.
No mne sa práveže zdá 20 eur za obyčajné prezuvky strašne veľa..len v jeho veľkosti, biela podrážka, pohodlné som proste nenašla..telesnú som dnes kupovala v decathlon 10 eur tenisky, 6 eur kratase, 10 eur tepláky, 4 eura tričko a to je este ok.. no dokopy 200 eur na jedno dieťa uplne obyčajne veci potrebné na školský rok, stredoskolačka tak 100 eur len základné potreby.. ešte nemáme oblečenie a zimné veci.. ako sa to dá zvládnuť?
@gabika20 20 eur nestáli ani papučky pre budúcu prváčku a to kupujeme overené, žiadne značkové neviemaké. Tenisky na telesnú pre starších nie je šanca za 10, ... Prváčka potrebuje uplne všetko od základov, prostredný novú tašku tiež, všetci traja narástli, všetci traja dobiť karty na bus, vyplatiť obedy, zálohy, zošity... Hold, to sú veci, s ktorými treba akosi rátať pri výrobe detí a tomu uspôsobiť počty.
@anonym_3c35c7 Vôbec nejde o preteky ale ja mám dieťa s PAS a jej nevysvetlím, že tašku z minuleho roka môže použiť aj na ďalší rok, že vrecúško, fľaša a obedár je ešte v pohode, ja som rada, že mi do tej školy ide bez väčších problémov. Proste ona ma z minulého roka zafixované, že sa všetko kupovalo, tak tento rok sme na nákupy boli znova. Ja len verím, že na ďalší rok pochopí, že všetko kupovať nemusíme. A Vlastne pre moju vlastnú psychickú pohodu, kde ani po niekoľkonásobnom vysvetľovaní to nepochopila, som jej radšej všetko nové kúpila.
A tie veci z minulého roka sme darovali rodine v núdzi 🤷♀️ lebo boli ako nové, nezničené a rodina sa potešila. Takže žiadne preteky, kebyže mám zdravé dieťa, ktoré mi nevymyšľá s oblečením, s obuvou, a vlastne so všetkým, tak miniem možno 50€ a možno ani to nie.
@earlgrey ja som len zvedava, ze pokial by si na to nemala, co by si robila. A ako jej to vysvetlíš, tak to doeta pochopi. Aj s PAS.
@earlgrey ja som len zvedava, ze pokial by si na to nemala, co by si robila. A ako jej to vysvetlíš, tak to doeta pochopi. Aj s PAS.
@anonym_7231b1 Ako som spomínala, ja som rada, že mi do tej školy ide. A keby som na to nemala, tak nemám ani dieťa 🤷♀️ dieťa som si urobila, lebo som vedela, že sa o to dieťa viem a budem vedieť postarať. Takže som počítala aj s variantou, že na dieťa ostanem sama a to sa aj stalo. My nechodíme na dovolenky - kedže s dcérou sa nedá cestovať ani autom, ani autobusom, ani lietadlom, ani vlakom. Takže peniaze, čo iné rodiny míňajú na dovolenky atď. ja miniem oveľa menej na začiatku školského roka 🤷♀️
A určite vieš, že každé dieťa s PAS je iné, jedno pochopí, iné nie. Keďže ona nechápe ani vreskot a pískot detí na ihrisku, v škole, na telesnej, nechápe čo im je, že tak vrieskajú, nechápe, keď ma niečo bolí, keď som unavená, keď som bola napr. po operácii a nemohla som určité veci robiť, proste nechápe ale tak nemusím tu vlastne nič vysvetľovať, autorka sa pýtala koľko minieme, odpovedala som jej a tým to končí.
Ja som teraz na tento rok kupila detom nike batohy v Turecku za 5eur,dufam,ze im to vydrzi aspon tento sk.rok.
Este som nic nekupovala,ale mam plny kufor v aute z vytvarnej vychovy.Tak pozbierame,co je dobre a pouziju tento sk.rok.Zbytok vzdy dokupujem az
Cez sk.rok,nie skor.Teda 1,2.9
Preto prosím radu, kde robím chybu.. 10 eur som kúpila tenisky 39 veľkosť s bielou podrážkou v Decathlon na telesnu..prezúvky Adidas biele veľkosť 40 za 20 eur.. uzatvorené papuče mať nemoze.. taška 100 eur lebo chodí sám pešo a potrebujem niečo aspoň trošku ergo.. len som chcela názor, radu či sa da kúpiť lacnejšie, kvalitne dobre a ja robím chybu a kupujem draho
Ja včera 3 deti 500€
Preto prosím radu, kde robím chybu.. 10 eur som kúpila tenisky 39 veľkosť s bielou podrážkou v Decathlon na telesnu..prezúvky Adidas biele veľkosť 40 za 20 eur.. uzatvorené papuče mať nemoze.. taška 100 eur lebo chodí sám pešo a potrebujem niečo aspoň trošku ergo.. len som chcela názor, radu či sa da kúpiť lacnejšie, kvalitne dobre a ja robím chybu a kupujem draho
@gabika20 naopak, nakúpila si celkom lacno a znesiteľne. To ti tu píšeme.
Netreba zabudnúť ani na heslo, čo dosť často platí: nie som taká bohatá, aby som kupovala lacné veci. Už aj najstaršiu som naučila, ako si vyráta "cost per wear" a že nie je vždy dobré za každú cenu šetriť.
Na telesnú nikdy nekupujem kove veci, okrem botasiek ak sú mu malé...tričko a tepláky vyberiem hocijaké zo skrine...tasku ma tretí rok...pomôcku napr na výtvarnú nekupujem kove ak sú dobré z minulého roka...cize ma stalo všetko 12€ botasky a ešte par eur zošity keď budem vedieť ake
Len pre upresnenie .. nechcem sa s nikým predbiehať, len mi tie pomôcky na povinnú školskú dochádzku prídu veľmi veľa .. chcem len aby mali moje deti aspoň základ.. a zaujímalo ma či to už nepreháňam.. zle hospodarim..ale podla odpovedí je to proste štandard..dievčatá ďakujem..
Ja včera 3 deti 500€
@anonym_a553b3 za co toľko preboha? 😩
@anonym_690d0e asi ma 3 prvakov.
@gabika20 mam 3deti 9.rocnik, 7.r, 5.roc...tasky maju spred roka-dvoch alebo piatak bude mat po najstarsom, lebo je v dobrom stave. A ked kupujem, tak z bazaru topgalky za polovicnu cenu a vydrzia este niekolko rokov. Peracniky maju jeden aj 4r...kym neznicia. Zosity ma stali tak cca 15e, vykresy 14e, farieb a ostatne maju este dost na dalsi rok. Drobnosti ako pera, ceruzky ani neratam...to ide najviac pocas roka. Najvacsie vydavky mam stale na obuv...prezuvky pre troch ma teraz vysli na skoro 70e, na Tv ma zatial len najmensi za 20e, starsi maju siroke chodidla, takze musime si urobit cestu do decathlonu, kde im viem kupit...to bude dalsich 40-50e. Oblecko na Tv tak 10e na starsich, malemu najdem aj doma z letneho.
Ked pride prvy tyzden, tak to budu pytat po 5-7e na Pz..matika, anj, geo, dej, fyzika, mozno aj chemia...
@anonym_690d0e no pokiaľ aj ona "musi" kupovať taška za 100+, tak je to ešte celkom malo.
Pozri ja kupujem celoročne keď vidím niečo v akcii ako fresh tesco kaufland. Jesť to nepýta kľudne to stojí aj roky. Potom nemám výdavky na september také vysoké. Tašky kupujem v pepcu za 10€. Bývame 5 min od školy naozaj drahu aktovku netreba. Peračníky som 2 kúpila na vinted rovnaké nové nepoužité. Zošity mam z Maďarska tam bol výpredaj. Fixy a farbičky deťom dávam aj z minulého roka vždy som kupovala nové a nazbieralo sa staré. Tak používame to co ostalo a funguje a farbičky nie sú veľmi zostruhane. Toho roku som konkrétne kúpila len obaly. Ostatné veci mam kúpené v priebehu roka. Prezuvky ma jedna dcéra tiež nove z vinted za 5e a cvičky z minulého roka staršia dcéra vezme jedne z tých 100 botasiek co mame doma a ako Prezuvky šľapky ktoré sme kúpili na leto a sú nenosené. Som s deťmi sama takže si to riešim takto. Mame v zásobe farebné papiere zošity výkresy tuš lepidlá atď atď. Na ďalší rok mam vystarane už teraz. A to boli veci kúpené v tescu po novom roku za centy.
To som jediná co nič nemá kúpené a dokonca ani rátanie nemám v pláne. Netuším vo kolko stoji, ale naozaj. Čo potrebuje sa kúpi. Ide do 5teho rocnika
Keď synovi taska za 100 eur vydržala 3 roky intenzívneho nosenie a kľudne ak by sa nevytiahol ešte rok dva vydrží , tak nekupujem ďalšiu za 100 eur
Pozri ja kupujem celoročne keď vidím niečo v akcii ako fresh tesco kaufland. Jesť to nepýta kľudne to stojí aj roky. Potom nemám výdavky na september také vysoké. Tašky kupujem v pepcu za 10€. Bývame 5 min od školy naozaj drahu aktovku netreba. Peračníky som 2 kúpila na vinted rovnaké nové nepoužité. Zošity mam z Maďarska tam bol výpredaj. Fixy a farbičky deťom dávam aj z minulého roka vždy som kupovala nové a nazbieralo sa staré. Tak používame to co ostalo a funguje a farbičky nie sú veľmi zostruhane. Toho roku som konkrétne kúpila len obaly. Ostatné veci mam kúpené v priebehu roka. Prezuvky ma jedna dcéra tiež nove z vinted za 5e a cvičky z minulého roka staršia dcéra vezme jedne z tých 100 botasiek co mame doma a ako Prezuvky šľapky ktoré sme kúpili na leto a sú nenosené. Som s deťmi sama takže si to riešim takto. Mame v zásobe farebné papiere zošity výkresy tuš lepidlá atď atď. Na ďalší rok mam vystarane už teraz. A to boli veci kúpené v tescu po novom roku za centy.
@anonym_690d0e aj ja tak nakupujem, počas roka co je v akcii, co vidím. Ja som kupovala cez Allegro minulý rok v oktobri-novembri, keď mali všetko v akciách za polovicne ceny. Stačí si počkať. A tašku za 100€ by som nekúpila v žiadnom prípade. Ale chápem, že niektoré sa proste musia vytiahnuť. A potom tu stonaju, ze koľko ich stojí školák.
@anonym_690d0e teraz napr.maju také sady v Bille za 1€. Ceruzky, fixky, lepidlá, pravítka... za 10€ mam nakúpené aj na 2 roky.

Ja miniem ešte viac 🤷♀️ taška + peračník 120 eur, vrecko na prezúvky 5€, vrecko na telesnú 5€, prezúvky 20€, telesná 40€ (tenisky drahšie kvôli širokej nohe), pomôcky na výtvarnú 45 eur, náplň do peračníka (farbičky, perá, ceruzky, guma, strúhadlo) 20€, zošity a obaly 15eur ale to som kúpila len niekoľko zošitov, keďže zoznam ešte nemáme. No a 1.sept. treba zaplatiť 30 eur za učebnice 🤷♀️ a to ešte počkas školského roka dokupujem ceruzky, bombičky do pera, gumy - keďže moja ich od zlosti vždy rozlomí na polovicu a zošity samozrejme. Vidíš ešte som zabudla tie blbé plastové obálky 🤦♀️ 10€ a možno som ešte aj niećo zabudla. Dcéra ide do 2 ročníka 🤷♀️