Je takéto správanie učiteľa normálne?
Skúste mi napísať vás nazor na túto situáciu, prosím.
Poznáte ranné kruhy? U nás na dedine, v malej škole mávajú ranné kruhy raz týždenne pred vyučovaním, deti chodia skôr do školy, ale častokrát to triedna pretiahne až na 1 hodinu a teda sa neučia. Tento týždeň im ich triedna hovorila, že aby nikomu nerobili zle, aby nikoho nesikanovali, lebo, že ona sama bola šikanovana v škole, sa jej vysmievali a chcela sa kvôli tomu zabiť. Deti v triede nútila hovoriť vetu, že keď budú niekoho šikanovať, žiak sa môže zabiť. Celú hodinu revala a toto im hovorila. Majú v triede jedného žiaka, ktory má vraj psychické poruchy, ale neskutočne robí žiakom zle, minule treskol iného spolužiaka fľaškou do hlavy, až odpadol a musela ho odviezť sanitka do nemocnice. A tohoto malého vyvrheľa si neskutočne zastáva, ochraňuje, že on je chorý a aby boli deti na neho dobre, milé, priateľské, atď. Inak kvôli nemu začala chodiť psychologička z BA, je zvýšený dozor na chodbe, atď. Matka takmer nič nerieši, keď jej psychologička niečo poviem Táto učiteľka triedna na tých ranných kruhoch aj kázala každému žiakovi, aby jej nadával. Napr. si škaredá, si tučná, si neviem aká. A ona bola akože smutná, hlava dole, sklúčená a začala sa viac a viac akože hrbit, až spadla akože zo stoličky a ľahla si na zem. Že vidíte aký to má dôsledok, keď sa takto niekomu vysmievate.
Povedala im, že v žiadnom prípade, čo sa udialo na týchto kruhoch nemajú doma hovoriť rodičom, že si to majú nechať pre seba. Aby ju nerozoberali ľudia po dedine.
Lenže moje dieťa prišlo domov také vyhúkané z toho, že či toto bolo ok, že mi to hneď povedala.
Čo si o tom prosím myslíte?
Moje netere minule spomínali, že pred začatím vyučovania majú nejakú rozcvičku. Možno to sú tie ranné kruhy, len tam ich poňali prakticky.
@unicornlady to si zase mozno nahradzaju tretiu hodinu telesnej a zaroven su to akoze ranne kruhy - dve muchy jednou ranou
@zuzana76 ma to velmi dobry vplyv na klimu v triede a porozumenie ziaka detom, aj detom navzajom. Usetri to cas inde. Dlho by sa dalo, prosto niektorym veciam laik nemusi rozumiet hned na prvu
@julish jedine spravne vedene triedne kruhy mozu mat pozitivny prinos, toto je dvojsecna zbran, a tu vidime, ze vela krat spravne vedene nie su, navyse mnohi kch odignoruju, takze zase je len nieco na papieri. Za mna hlupost a da sa to vyriesit inak. A triednych nech robia ucitelia, ktori chcu, nie kazdy ucitel je na toto stavany. Niektori chcu len ucit svoje predmety. Tu je priklad, ze ucitel problematiku uchopit nevie. Studoval nieco ine (svoju aprobaciu) a nema chodit do kapusty psychologovi.
Môžete požiadať vedenie o asistenta pre toho chlapca. Ak to nie je možné, sú iné možnosti, napr. individuálny študijný plán pre neho. Treba to riešiť s vedením školy. Aj to že deti nemajú hovoriť o tom, čo sa deje v škole nie je v poriadku.
@julish jedine spravne vedene triedne kruhy mozu mat pozitivny prinos, toto je dvojsecna zbran, a tu vidime, ze vela krat spravne vedene nie su, navyse mnohi kch odignoruju, takze zase je len nieco na papieri. Za mna hlupost a da sa to vyriesit inak. A triednych nech robia ucitelia, ktori chcu, nie kazdy ucitel je na toto stavany. Niektori chcu len ucit svoje predmety. Tu je priklad, ze ucitel problematiku uchopit nevie. Studoval nieco ine (svoju aprobaciu) a nema chodit do kapusty psychologovi.
@zuzana76 spravne vedenie neznamena vedene psychologickou - to je nerealne v skandinavskych krajinach, nie este u nas. Pani ucitelka postupovala mimo akychkolvek odporucani - a to je chyba
@zuzana76 spravne vedenie neznamena vedene psychologickou - to je nerealne v skandinavskych krajinach, nie este u nas. Pani ucitelka postupovala mimo akychkolvek odporucani - a to je chyba
@julish nie kazdy ucitel je zaroven psychologom, tu vidno, ze mnohi ucitelia to uchopit nevedia a co, vyhodis 50 percent ucitelov, ktori ti povedia, ze bud to nevedia, alebo to nechcu robit?
@julish nie kazdy ucitel je zaroven psychologom, tu vidno, ze mnohi ucitelia to uchopit nevedia a co, vyhodis 50 percent ucitelov, ktori ti povedia, ze bud to nevedia, alebo to nechcu robit?
@zuzana76 Nie, ale posles ich na inovacne vzdelavanie napriklad. Neexistuje, aby sa ucitel odmietal sam vzdelavat - napr aj v psychologii
@zuzana76 Nie, ale posles ich na inovacne vzdelavanie napriklad. Neexistuje, aby sa ucitel odmietal sam vzdelavat - napr aj v psychologii
@julish ak je to ucitel jazyka, moze prejst ucit do jazykovej skoly a na beznu skolu zabudnut, takto skoly pridu o ucitelov vychytenych predmetov, ktori si budu vediet zabezpecit aj iny zdroj prijmov.
@julish mam mnoho byvalych kolegov, ktori robia ako szco, doucuju a zarobia viac ako v skole a nemusia absolvovat pre nich nepotrebne skolenia, skolia sa v tom, co ich posuva.
@anonym_autor my máme ranné kruhy 3x do týždňa a sú u detí obľúbené.Niekedy preberajú vážne témy a niekedy len tak na čo sa tešia, čo budú robiť cez víkend.To, že im názorne ukazovala ako sa cíti smutný človek je v poriadku v poriadku nie je, že plakala.Ranne kruhy sú dôležité a som smutná, že ich odflaknu, alebo nerobia.Vobec ich nemusí viesť psychológ tu nejde o terapiu, ale byť bližšie k deťom, zistiť či niektoré nemá problémy odľahčiť vyučovanie
Ranné kruhy by mal robiť s deťmi školský psychológ alebo socialny pedagog
@anonym_4fe462 Keby to robil 1 psycholog na skole,tak by tie ranne kruhy nemal nikto. U nas to robia triedni a je to uplne v poriadku. To nema byt psychoterapia.
@anonym_autor to, že im povedala,že to nemajú hovoriť je na margo toho, že čo je na kruhoch to sa nevynasa von a povedala im svoje tajomstvo, aby si získala ich dôveru, že môžu povedať čo ich trápi.Aj rodičom by sa niekedy zišlo pár hodín psychológie.Dufam, že nerozprávas pred dcérou čo tam učiteľka vyvádzala, spolužiak je vyvrheľ🫣asi ma diagnózu, buď rada, že tvoje dieťa nie.Za udretim fľašou je často šikana z druhej strany, ale je to nepríjemné nemalo by sa to stavat
@julish ak je to ucitel jazyka, moze prejst ucit do jazykovej skoly a na beznu skolu zabudnut, takto skoly pridu o ucitelov vychytenych predmetov, ktori si budu vediet zabezpecit aj iny zdroj prijmov.
@zuzana76 no a potom su ucitelia, ktorych ucenie naplna a snazia sa drzat krok so sucssnym poznanim v oblasti didaktiky, psychologie, kognitivnych vied…
@zuzana76 no a potom su ucitelia, ktorych ucenie naplna a snazia sa drzat krok so sucssnym poznanim v oblasti didaktiky, psychologie, kognitivnych vied…
@julish naplnat to naplnalo aj mna, ale len ucenie CUJ, nie to naokolo, resp. teda skor lektorska cinnost, tam musis uznat, ze toto naokolo toho netreba. ked si platis lektora CUj neocakavas, ze bude s tebou robit nejake psychologicke veci. 😉
@julish kazdy vzdelany clovek sa vzdelava, ale vybera si, co je pre neho prinosom, pre niekoho robit ranne kruhy a pre niekoho ucit vyformovanych ludi
A Co maju v v daný den o tom case kedy maju ten “ranný kruh “ ?? Ja by som to okamžitě nahlásila anonymne. Nikdy v živote by som nedovolila aby niekto mohli dietatu podsuval veci typu neprezrad doma
Myslím si, že tá učiteľka má psychické problémy a mala by ísť na diagnostiku plus možno terapiu. Spojte sa viacerí rodičia a choďte to čím skôr riešiť s riaditeľkou.
@anonym_autor to, že im povedala,že to nemajú hovoriť je na margo toho, že čo je na kruhoch to sa nevynasa von a povedala im svoje tajomstvo, aby si získala ich dôveru, že môžu povedať čo ich trápi.Aj rodičom by sa niekedy zišlo pár hodín psychológie.Dufam, že nerozprávas pred dcérou čo tam učiteľka vyvádzala, spolužiak je vyvrheľ🫣asi ma diagnózu, buď rada, že tvoje dieťa nie.Za udretim fľašou je často šikana z druhej strany, ale je to nepríjemné nemalo by sa to stavat
@anonym_e3b1c4 netrep prosím ťa pekne, keď nevieš o tom nič. Len pár riadkov, čo som napísala. Za udretim fľašou je často šikana z druhej strany? Hej, hej. Preto fľaša letela cez celú triedu, roztrhol spolužiakovi hlavu, odpadol a odviezla ho sanitka. Fakt nepríjemné 🫣🫣 preto schováva v ponozke ostré ceruzky, atď. by som bola zvedavá, čo by si na to hovorila, keby je takýto vyvrheľ v triede tvojich detí a denne by tyranizoval svojich spolužiakov amokmi, zlosťou, ublizovanim len preto, že mu niekto oponuje alebo nesúhlasí s jeho názorom. Kvôli nemu chodi psychologička do školy z Ba, je zvýšený dozor na chodbe, lebo sa boja, čo ďalšie vyvedie svojim spolužiakom. To musí byť veľmi príjemné chodiť so strachom do školy pre ostatné deti, čo sa zase udeje.
Učiteľka nemá na kruhoch, ktoré majú trvať 15! minút čo hovorit detom takéto veci, plakať celú hodinu a váľať sa po zemi. Nie, nie je to normalne. A ak to bude pokračovať po prázdninách, idem do školy riešiť to s vedením.
A Co maju v v daný den o tom case kedy maju ten “ranný kruh “ ?? Ja by som to okamžitě nahlásila anonymne. Nikdy v živote by som nedovolila aby niekto mohli dietatu podsuval veci typu neprezrad doma
@soraya25 no ide do školy skôr, majú to mať 15 minút pred 1 vyučovaciu hodinou. Lenže min. 2x mesačne to pretiahnu samozrejme aj na prvú hodinu, ktorú majú s tou triednou. A vždy im povie, že kruhy sú dôležitejšie, než.....ten predmet.
Myslím si, že tá učiteľka má psychické problémy a mala by ísť na diagnostiku plus možno terapiu. Spojte sa viacerí rodičia a choďte to čím skôr riešiť s riaditeľkou.
@anonym_4c59ab áno, osobne si myslím, že to tak je. Má zrejme problémy, nespracované emócie ešte zo školy. Ja ju neodsudzujem, to vôbec. Nech si to riesi, nie je na tom nič zlé. Ale riešiť toto so žiakmi, takéto veci im hovoriť, plakať, atď. to nie je v poriadku. A ešte im "zakázať" o tom hovoriť, aby ju neohovárali ľudia po dedine. Ja som to nikomu nehovorila, nerozoberala s nikým osobne. Len tu, anonymne, lebo chcem vedieť nazory iných ľudí, učiteľov.
@anonym_autor u nas boli ranne krihy minuky rok mali povinne cela skola pred vyucovanim. Koli tomu im poskracivalu vsetky prestavky deti nestihalu sa najest rodicia sa stazovali tohro roku uz niesu.
@anonym_4c59ab áno, osobne si myslím, že to tak je. Má zrejme problémy, nespracované emócie ešte zo školy. Ja ju neodsudzujem, to vôbec. Nech si to riesi, nie je na tom nič zlé. Ale riešiť toto so žiakmi, takéto veci im hovoriť, plakať, atď. to nie je v poriadku. A ešte im "zakázať" o tom hovoriť, aby ju neohovárali ľudia po dedine. Ja som to nikomu nehovorila, nerozoberala s nikým osobne. Len tu, anonymne, lebo chcem vedieť nazory iných ľudí, učiteľov.
@anonym_autor skoc za nou a povedz jej ze si to nezelas ze deti su z toho mimo
Dieta potrebuje asistentku ktorá by korigovala jeho správanie aby sa takéto veci nestavali, keď uz ma byt v triede integrovaný.
Učiteľka ma v sebe este evidentne nespracovanu traumu zo šikana a preto to takto prezentuje.
Avšak chcela by som celkovo vidieť ten celý ranný kruh lebo si tu vypísala iba jej konanie vytrhnuté z kontextu mozno keby sme to videli posobilo by to inac. Ako na to reaguju dcerine spoluziakcy co si o tom myslia? Maju rovnaký názor?
Ešte mi napadlo ze to plávanie nerobila akože ako dramatickú vsuvku?
Môže byť, ze riaditeľka bude stat za učiteľkou. Sú šťastní ze tam ma kto ucit na dedine. Vies jak to chodi.
Ak si naozaj neprajes aby tvoje dieťa navstevovalo skolu tak ju prelož na inú
@anonym_autor u nas boli ranne krihy minuky rok mali povinne cela skola pred vyucovanim. Koli tomu im poskracivalu vsetky prestavky deti nestihalu sa najest rodicia sa stazovali tohro roku uz niesu.
@slavomira236 aj na skole kde som ja ucila to tak bolo niekolkokrat do tyzdna, potom sa vsetci nahanali a ucitelovi vlastne pribudla takto nenapadne jedna hodina navyse do uvazku, hodiny sa museli oducit poriadne potom, nebolo to akoze v ramci vyucovania, ako tu niekto pisal. Podla mna uplne kontraproduktivne. Pribudol dalsi stres.
Ranné kruhy sú na každej škole sú povinné a vedie ich triedny učiteľ.
Máva aj dcéra. Niekedy je to len rozprávanie zážitkov,inokedy o šikane, spolupráci záleží podľa toho čo sa v triede deje či je po prázdninách a podobne.
Máva sedenia s triedou aj psychológ a riešia ak je v triede problém. Možno vaša triedna chcela zrovna riešiť šikanu.
A čo sa chlapca týka treba to riešiť oficiálnou sťažnosťou ak máte v triede niečo podobné.
@anonym_e3b1c4 netrep prosím ťa pekne, keď nevieš o tom nič. Len pár riadkov, čo som napísala. Za udretim fľašou je často šikana z druhej strany? Hej, hej. Preto fľaša letela cez celú triedu, roztrhol spolužiakovi hlavu, odpadol a odviezla ho sanitka. Fakt nepríjemné 🫣🫣 preto schováva v ponozke ostré ceruzky, atď. by som bola zvedavá, čo by si na to hovorila, keby je takýto vyvrheľ v triede tvojich detí a denne by tyranizoval svojich spolužiakov amokmi, zlosťou, ublizovanim len preto, že mu niekto oponuje alebo nesúhlasí s jeho názorom. Kvôli nemu chodi psychologička do školy z Ba, je zvýšený dozor na chodbe, lebo sa boja, čo ďalšie vyvedie svojim spolužiakom. To musí byť veľmi príjemné chodiť so strachom do školy pre ostatné deti, čo sa zase udeje.
Učiteľka nemá na kruhoch, ktoré majú trvať 15! minút čo hovorit detom takéto veci, plakať celú hodinu a váľať sa po zemi. Nie, nie je to normalne. A ak to bude pokračovať po prázdninách, idem do školy riešiť to s vedením.
@anonym_autor tak sa sťažuj na žiaka nie na učiteľku.ma mať asistenta prečo ho nemá?Zmeň dieťaťu školu, keď si tak nespokojná.
@anonym_autor tak sa sťažuj na žiaka nie na učiteľku.ma mať asistenta prečo ho nemá?Zmeň dieťaťu školu, keď si tak nespokojná.
@anonym_e3b1c4 snažíš sa byť veľmi premúdrelá, ale moc Ti to nejde.
Ranné kruhy sú na každej škole sú povinné a vedie ich triedny učiteľ.
Máva aj dcéra. Niekedy je to len rozprávanie zážitkov,inokedy o šikane, spolupráci záleží podľa toho čo sa v triede deje či je po prázdninách a podobne.
Máva sedenia s triedou aj psychológ a riešia ak je v triede problém. Možno vaša triedna chcela zrovna riešiť šikanu.
A čo sa chlapca týka treba to riešiť oficiálnou sťažnosťou ak máte v triede niečo podobné.
@bosorkabb nie je to také jednoduché, žiaľ. Je to dedinska škola, každý každého pozná. Učiteľka je spolužiačka, kamoška s mnohými rodičmi. Matka toho syna, čo stále robí zle, robí u nás na dedine, v obchode. Tam sa nejedná veľmi na rovinu ani na rodičovskom. Psychologička školská slabá jak čaj na neho. O ničom celé.
@bosorkabb nie je to také jednoduché, žiaľ. Je to dedinska škola, každý každého pozná. Učiteľka je spolužiačka, kamoška s mnohými rodičmi. Matka toho syna, čo stále robí zle, robí u nás na dedine, v obchode. Tam sa nejedná veľmi na rovinu ani na rodičovskom. Psychologička školská slabá jak čaj na neho. O ničom celé.
@anonym_autor tak potom jedine dieťa prehodiť na inú školu. Ja som to tak urobila. Nič iné neostáva ako riešenie.

@zuzana76 ma to velmi dobry vplyv na klimu v triede a porozumenie ziaka detom, aj detom navzajom. Usetri to cas inde. Dlho by sa dalo, prosto niektorym veciam laik nemusi rozumiet hned na prvu
@julish nie som laik, deviataci uz ziadne aktivity robit nechceli, lepsie stmelili triedu vylety, toto je len nieco nutene, moja skusenost