Nezodpovednosť 7 ročnej dcérky
Akoby ste riešili, keď doteraz bolo čo sa týka zodpovednosti na jednotku, vždy všetko spravené, upratané...a zrazu...moja dcérka pozabúda veci v družine, doma, v škole! Začalo to, časopisom z ktorého sa mala naučiť básničku, potom na krúžku si zabudla mikinu aj mobilný,a dnes to bol peračník v družine. Toto za 1 týždeň. Neuveriteľné. Takže mobil vypnutý, a ďalej neviem ako riešiť....
Je mi smutne, keď vidím, aké " dôležité" veci sa tu riešia, čo všetko zvyknú vlastné matky " riešiť" ako životne dôležité u svojich detí. Sú to stále malé deti, ktoré potrebujú lásku, príklad a čas, aby sa naučili všetko zvládať. A aj tak to nebude vždy podľa našich predstáv. A čo? ! Bolo by dobré občas nastaviť zrkadlo sami sebe, možno by sme boli prekvapení, koľko chýb by sme u seba našli.
Keď si predstavím, koľko žien márne dúfa, že sa raz stanú matkou, koľko matiek túži len po jedinom- aby ich deti boli zdravé a mohli riešiť tieto "dôležité blbosti"!
Pri deťoch platí jediné: Mať ich bezhranične radi a pevné nervy. Časom sa to zúročí. Ale tvrdosť a bezhraničná kritika nikdy nič dobrého neprinesú.
Zakladateľke témy , v dobrom, doporučujem vyhľadať odborníka, ktorý nestranne posúdi problémy a môže nájť cestu ako sa naučiť s dcérou komunikovať. Takto na to doplatia obe, a hlavne dcérka. 😒
@manamani1 keby tebou tak uz neodpovedam na ziadny prispevok lebo po niektore truby z teba urobili neviem aku hroznu matku ze sa o nu nestaras a ze sa jej nevenujes aj ked to tak urcite neni....vobec sa nad tym nepozastavuj kasli na nich.......nech sa radsej kazda stara o to svoje a nech si ich vychovavaju ako chcu a nie tebe tu idu pisat co robis zle teda len niektore......stretla som sa tu tiez s poniektorymi v diskusi a stacilo mi....mudre hlavy a pri tom to je naopak...paaa a nech ti to dobre dopadne.......
kopirujete sem prispevky ako trafene neviem co to ma stym spolocne sa zobudte pre boha ona chce pocut nazory teda neviem ci vam poniektorym toto slovo nieco hovoriii
@radustek mylis sa, tie prispevky vobec nie su o dokonalosti, alebo nedokonalosti. Nikto z nas nie je dokonaly, ale je rozdiel, ked niekto poziada o radu a dostane ju v niekolkych verziach (v podstate tu istu) a dotycny to za radu nepovazuje, lebo nesplna jeho predstavy o rade aku chcel dostat. A teraz budem hovorit iba za seba. Mne sa to, co sa stalo zakladatelke nemoze stat. A vies preco? Ja sa na dieta pozeram ako na bytost, ktore sa uci a vyvija. A na to potrebuje moju pomoc a nie prikazy, zakazy, krik, zhadzovanie.. Presla som si s dcerou prvy stupen ZŠ, tiez nepísala krásne, vela veci zabudala, ale je z nej vyrovnana bytost, ktora nema problem sa mi zdôverit s čímkoľvek.
@radustek To nie je o zhadzovaní maminky. Ale založila už 3 témy, v ktorých rieši problémy s dcérkou. To o niečom vypovedá. Ani jeden problém nie je nič, s čím by sa každá mamina nestretla u svojich detí. Ide o to, že to väčšinou vyriešime v kľude, možno s trochou kriku, ale väčšina z nás z toho nerobí katastrofu. Ak maminka nedokáže sama riešiť takéto situácie, sú tu odborníci, ktorí môžu byť veľmi nápomocní. A priznať si, že potrebujem pomoc, nie je na hanbu. Nechať to tak, ďalej trápiť dieťa a mať pocit, že zlyhávam, to si zaslúži 25 na zadok. 😉
Opat sa potvrdilo len jedno - najlepsie si taketo riesit mimo modreho konika. Fakt sa to neda citat, snad nie je mozne mat diskusiu bez invektiv ci hadok.
@abbey1 tie prispevky som necitala len tuto temu ale mozno ze je to fakt take hrozne a boji sa ze to bude este horsie tak chcela len poradit nemyslim ze by bola nejaka chora ale kazda matka je prave ze ina a kazda to vie inak riesit ale urcite by som jej nenapisala ze je zakomplexovana po niektore ju tu zhadzuju nevravim o takych maminkach ktore napisu svoj nazor a co by asi mala robit ale niektore az hnusne utocia na nu......
Ja keď si spomeniem, ako sme prežívali začiatok 1. ročníka. Dcéra bola a je strašný perfekcionalista. Iná známka ako jednotka sa neráta. Odmietala písať, bez toho aby to skúsila. Bola presvedčená, že to napíše škaredo. Pritom vždy písala nádherne, zošity si ukazovali v zborovni. Všetko to potrebovalo čas, aby pochopila , čo sa od nej čaká, že má právo na chyby, i keď občas musí za ne znášať následky. Ale len čas, pochopenie a podpora niečo zmôžu.
@radustek Ľudia sa nájdu rôzny, niekorí sa nechajú časom vytočiť. Ja som tiež len čítala, potom som si pozrela predchádzajúce témy a mala som potrebu napísať. Len si ozaj myslím, že tu mamička nič nevyrieši. Potrebuje odbornú pomoc, aby si našli ku sebe cestu a neničili si zbytočne ten krásny čas detstva, ktorý by mal byť bezstarostný. 🙂
I ked sa niekomu nepaci tema, tak toto je slobodne forum a nie hon na carodejnice. Bez ohladu na to si tiez myslim ze tu sa nic taketo nevyriesi a inak ako hadkami to ani skoncit nemoze.
Kým som si prečítala len túto diskusiu, tak som si naozaj myslela, že ide iba o problém jednoho týždňa, kedy je dieťa viac nepozorné, ako inokedy, ale evidentne po nahliadnutí do ďalších dvoch tém usudzujem, že matka má problém sama so sebou a so vzťahom k svojej dcére.
@manamani1 nehnevaj sa na mňa, ale pozrela som si aj tvoj fotoblog a fotky malej, ktoré tam máš, že Rebeka 2007, čo mala tvoja dcéra kolko? 2-3 roky? A niektoré tie fotky sú tak "starecké". Mále detičky sa podla mňa takto nefotia. Narúžované pery??? :-O Taktiež album Rebeka 2010. Niektoré pózy tvojej malej sú také, že ja by som tak nepozovala pred fotoaparátom. Snažíš sa z nej mať dospeláčku a pritom je to len DIEŤA!!!!
Nehovorím, že to čo robíš robíš v zlom, ale evidentne máš nejaký problém sama so sebou, lebo nevieš prijať ani názory iných, ani svoju dcéru ako dieťa, ani chyby druhých. Už sám tvoj manžel povedal, že ti dcéra klamala, lebo sa bojí, že by si jej to nedovolila, tak vidíš, že to nie je len náš názor, ale aj názor tvojho manžela, ktorý s tebou žije. Musíš prestať byť na dcéru prísna týmto spôsobom. Začni príjmať jej detstvo, jej chyby a celkovo omyly. Nikto nie je dokonalý. Skús trochu povoliť ten krč v ktorom si a ber život s väčšou lahkosťou, lebo mne sa vidí, že si hrozne panovačná. Neber môj príspevok v zlom, ale ty si neberieš naozaj zo žiadnej diskusie nič dobré a prospešné. Stále len obhajuješ len to svoje. Najprv založíš diskusiu (o čom si myslím, že vlastne hladáš pomoc), ale potom sa neskúšaš zmeniť, prípadne riadiť radami, aby si sitáciu zmenila (čo je možno následok výchovy, ktorú si dostala, prípadne tvojej povahy). Všetko sa dá ale keď sa chce. Môžeš byť dobrá mama, aj priatelka svojej dcére. Môže si k tebe nájsť cestu a vytvoriť si dôveru, ktorá jej evidentne voči tebe chýba. Je to tvoja dcéra a miluje ta, cez to všetko, že ju trápiš. Prepáč, ale je to tak.
@abbey1 neviem to posudit nemam prvacika ale bojim sa tiez toho ked tam pojde moj syn...ze co ake problemy nastanu my sme aj v skolke mali problemy a tiez som na nho prisna ma predomnou respekt tak som zvedava ako bude pristupovat k zodpovednosti v prvom rocniku....mozno ze to dievcatko ma problemy v skole len nechce o tom hovorit nemusi to byt vzdy v matke tiez som si to myslela ze som zlyhala ked sme mali v skolke problemy no nebolo to tak....a teraz je uz dobre...a vie co moze co nemoze a co musi a aku musi mat zodpovednost viedla som ho k tomu....a mal len 5 rokov....
ja nemam vobec zly pocit z tych fotiek ani tam nevidim ze by mala naruzovane pery....a myslim si ze ked sa dieta dava fotit fotografovi tak teb fotograv urcuje ako ma to dieta stat a ako si ma dat ruky ved take fotky stoja peniaze tak sa snazi aby to bolo co najkrajsie.......nahodou su tie fotky pekne
No , ja som mala tiez takeho zasadoveho otca , zodpovedneho a prisneho ,,,do teraz mam z toho este husiu kozu ,,,,ale co clovek to nazor ,,,ako tu vidim 🙂 ,,Chcela som tym len povedat nase deti sa ucia cely zivot tak ako sa naucili sediet , chodit a rozpravat tak sa naucia aj zodpovednosti ,,samozrejme treba ich ku nej viest , ale nie krikom a bitkou a trestom to nie a uz ked sme pritom budu Vam robit naschval a potom to bude este horie ,,Ved predsa svoje deti milujeme a chceme pre nich len to najlepsie a aby sme na nich raz boli pysne , treba sa im s laskou venovat 😉 Samozrejme to bez kriku a jednou za ucho nejde ved aj my sme len mamky , a dakedy toho mame vela , ale aj pohladením a mylím slovom sa daju urobit zazraky 🙂
fotky by som vôbec neriesila..su pekne, ma krasnu dcerku 😉 ..baby sa miluju obliekat , fotit / teda aj tu sa najdu vynimky/..aj ked su male..mam doma 2 tak to chapem a viem o com to je..ked pozriem ine fotoblogy, su tu aj ovela , ovela mensie dievcatka a maju fotky ako velke, vedia sa tvarit..toto podla mna netreba riesit..je to ok
@radustek
Pises, ze jsi necitala...ze se Ti nechce ani hladat..
doporucim Ti jen jedno:
Pokud se chces "priste" zapojit EFEKTIVNE do jakekoliv TEMY, je treba CITAT, HLADAT a myslet drive, nez cokoliv napises..😉
Znam Te z Temy "Zemrelo mi dite" a musim rict, ze Tva navsteva v Teme nebyla nikomu prijemna..a prave proto, ze jsi necetla, nehladala a psala nevhodne veci do tak tezke a citlive tema, jako je prave "Zemrelo mi dite"..
Nehodlam na Tebe vice reagovat...ber to jako "radu" po zkusenosti a setkani uz i jinde nez zde... 😉
@traktor namňa tie fotky nepôsobia dobre. Sú prehnané, na to, že je na nich v prvom prípade 2 ročné dieťa a v druhom 5 ročné. Mne to príde ako tie fotky dievčatiek s prehnaným makeupom, ktoré dávajú matky v amerike do súťaže krásy..... Ospravedlňujem sa, nechcem aby to vyznelo ako utok, ale tak na mňa tie fotky pôsobia. Že z nej chce mať niečo iné ako je.
Uuuuha zaujal ma nadpis temy, reku pozriem kuknem, co nas moze v buducnosti cakat. Snad sa docitam od mamin, ktore si podobnym presli a ono je to tu sama psychologicka 😀 z par viet dokazete rozpitvat osobnost matky dietata a asi aj suseda. Tusim uz fakt koncim s MK, poslednou dobou je to tu na prd- bo niektorym ta materska neprospieva 🙂
@manamani1 naco taketo veci riesis tu? fakt uz mas 3 temy, skoro podobne, asi by ste s dcerou potrebovali zvolnit. inak drzim palce.
@radustek tu nejde o tie fotky, ale o prístup matky. Ja ako matka by som nedovolila, aby moje 2 alebo 5 ročné dieťa robilo na fotkách takéto pozy, aby bolo namalované a prípadne takto oblečené. Toto nie sú detské fotky. A spomenula som tie fotky len preto, lebo to podla mňa svedčí o tom, že má prehnané a neadekvátne nároky na dcéru.
@zuzana581 Mne sa tiez album zdal prehnany ale povazujem za urazlive to tu verejne sudit, je na nom jej dcera. Ako utok to rozhodne vyznelo. V mnohom suhlasim, co si napisala, ale na druhej strane si myslim, ze vo svojich nazoroch by sa ozaj mnohe mali trochu krotit. respektive skor vo forme podania.
Inymi slovami kritika je fajn vec, ale toto uz nie je kritika, su iste hranice. Plati to aj pre dalsie psychologicky a supermatky.

maminy ak si chcete pisat medzi sebou tak si to piste cez spravy a nie sem do diskusie ani neviete a moze sa to stat aj vasim detom a neviem co by ste robili keby vam na to niekto odpovie ze ste zakomplexovane...ved sa trochu krotte poniektore......ako hambila by som sa na vasom mieste tak jej prepacte ze neni taka dokonala mamina ako vy......