icon

Nezodpovednosť 7 ročnej dcérky

manamani1
13. jan 2012

Akoby ste riešili, keď doteraz bolo čo sa týka zodpovednosti na jednotku, vždy všetko spravené, upratané...a zrazu...moja dcérka pozabúda veci v družine, doma, v škole! Začalo to, časopisom z ktorého sa mala naučiť básničku, potom na krúžku si zabudla mikinu aj mobilný,a dnes to bol peračník v družine. Toto za 1 týždeň. Neuveriteľné. Takže mobil vypnutý, a ďalej neviem ako riešiť....

zuzana581
14. jan 2012

@lodgermaniacka ano voči tebe som použila taký ton, lebo napísať, že ti je na grc z príspevkov, ktoré si ani nečítala celé ani všetky, je viac ako drzé a provokačné.
Nemyslíš?

mircalla
14. jan 2012

@zuzana581 ja som celu diskusiu citala a mam taky isty nazor

zuzana581
14. jan 2012

@mircalla Napíš mi teda do ip z čoho presne je aj tebe na grc, aby sme to tu nerozpitvávali zbytočne, lebo ja na tom nič zlé nevidím, ani som to nemyslela ako útok, alebo urážku. Písala som predtým so zakladatelkou úplne normálne a nijak som ju neurážala.

pici
14. jan 2012

@zuzana581 ano sama. chodila som sama na treningy karate, na flautu na spev, vsade :D ale tak ja byvam v malom meste to je ine.. a do ba som cestovala sama :D jasne ze nie od zaciatku ale parkrat s nasimi a potom som isla sama. v 13 som isla sama autobusom z verony :D ale neboj sa ked ma s kufrom vysadili na nivach a nie pri istropolise ako bolo povedane, inak som kukala ze kde som. tusim som sa aj rozrevala :d ale dotrepala som sa pekne krasne s kufrom a bonsaiom v ruke aj k istropolisu. jasne. ina doba. ja by som tolko dovery decku nedala :D

mircalla
14. jan 2012

ja som to uz napisala, co sa mi nepaci nie raz. nepouzila by som slovo na grc, ale nepaci sa mi ako jednas s ludmi a komunikujes.
nebudem sa tu o tom hadat ani si to vysvetlovat, tak to vnimam z toho, co som si precitala. a uz koncim, lebo sa dostavam, kam som nechcela, do nekonecneho analyzovania a slovickarenia

zuzana581
14. jan 2012

@mircalla ty sama si napísala, že sa ti jej album tiež nepáčil a že s mnohým, čo som napísala súhlasíš, akurát som to mala napísať inak. No tak teraz naozaj nechápem tvoje slová, že sa ti nepáči, ako jednám s luďmi a komunikujem. S kým? To bolo myslené na ten príspevok o fotkách, s ktorými aj ty nesúhlasíš, alebo ešte na koho narážaš tými luďmi? Neprotirečíš si?

pici
14. jan 2012

@manamani1 moja mama dodnes so mnou ide k lekarovi :D lebo som stale jej malicka :D a ked som bola v nemocke na zakroku, tak isla so mnou ako podpora a trpla ako to znasam. ked som bola inokedy po narkoze a volala som ze som ok, plakala ako mala. vidis a v 7 som bola vycvicena ako opicka :D

mircalla
14. jan 2012

@zuzana581 Nie, neprotirecim🙂 Nemam potrebu to tu stale vysvetlovat, tema je o inom. Kto chape, chape, kto nechape, tak sme potom na inej vlnovej dlzke...

zuzana581
14. jan 2012

@mircalla no len ty si zatial k téme nenapísala ani čiarku, len tu komentuješ druhých. A už končím so zapodievanim sa s inými. Chcela som poradiť v dobrom @manamani1, keďže som podobnú osobu zažila. Neprišla som komentovať iných.

mircalla
14. jan 2012

@zuzana581 To mas recht, rovnako by som tu ani svoje problemy osobneho typu neriesila. Verejna poprava v mnohych pripadoch. Islo mi len o to, ze sa treba trosku krotit. Pekny den

lussy23
14. jan 2012

Ja síce nemám deti, ale nedá mi nezareagovať. Riešiť u sedemročného dievčatká, že si zabúdlo trikrát nejaké veci, je trochu pritiahnuté za vlasy. SME NEDOKONALí ĽUDIA! Každý človek niečo zabudne, staratí, je to úplne normálne v tomto svete. Ja som ako školáčka pozabúdala toľko vecííííí... Dokonca som zabudla v knižnici školskú tašku.
Nestresujete svoju dcérku, čim vic ju budete nútiť nezabúdať, učiť zodpovednosti, tým viac bude zabúdať. nechajte ju a neberte jej detstvo.
Možnu ju aj niečo trápi, možno jej aj spolužiaci berú veci, skúste sa s ňou porozprávať. A Chváľte ju. nebojt,e určite sa raz naučí zodpovednosti,
Navyše teraz je toho na deti moc. ŠKola je len týždeň. blíži sa vysvedčenie... Dajte jej čas.
A ak ju chcete viesť zodpovednosti, stačí kúpiť malé zvieratko, poslať kúpiť niečo do obchodu(ak nemáte obchod ďaleko) alebo nechať utrieť riad napríklad.
A hlavne sa netrápte nad hluposťami. Koľko matiek má choré detičky a boli by šťastné, kby ich jediným problémom bolo zabudanie, či strácanie veci.

mircalla
14. jan 2012

@lussy23 pekne napisane...a slusne hlavne🙂

lili_mia
14. jan 2012

ja som ako dieťa mnoho vecí v škole ponechávala, prípadne som mala aj tú smolu, že ma šikanovali spôsobom, že mi tie veci vyberali z tašky a mňa predsa nenapadlo skontrolovať si tašku než som odišla domov a potom doma, hups, perečník, či prezúvky boli preč .. učiteľ, následne aj riaditeľ, čo si pamätám, to ani nemali ako riešiť, dieťa tvrdí že si perečník dalo do tašky a doma ho v nej už nenašlo, to nie je dôkaz o šikanovaní, prišlo sa na to až časom, prichytila ich upratovačka, ktorá si ma obľúbila a vedela, že tá taška je moja .. ja som v takom veku ešte hlúpo nechávala tašku, kde ma napadlo
@pici to aj ja 😉 a ked som chorá, tak iba mamííííííí chod mi kúpiť džúsik a pritom podľa mnohých, že ked dokážem po vlastných dôjsť na záchod, tak si dokážem ísť kúpiť džús

veve39
14. jan 2012

@zuzana581 pridam sa aj ja
to ci niekto prispieva alebo neprispieva nedava obraz o tom, ci diskusia cita, resp. necita 😉
ani ja som sa nezapojila -a citala som od zaciatku...a opat sa aj tato tema prehupla do honu na carodejnice

psychologicke konstrukcie, analyzy, niektorych z vas su neuveritelne - z par textov (a ano, skopirujme sem vsetky mozne prispevky zakladatelky temy ktore kedy na MK napisala a pitvajme, rozoberajme 😝 ) analyzovat, hodnotit uz pomaly medzi sebou, za jej chrbtom nie je vhodne ani empaticke...

akoby sa niektorym prispievatelkam cnelo za nenaplneu profesnou tuzbou psychologiciek, rodinnych terapeutiek, socialnych pracovnicok...
a tvoj komentar fotiek jej dcerky (cize ideme si ju poriadne zluskat, nech je psychoanalyza kompletna) mi prisiel absolutne nevhodny, netaktny a necitlivy

zuzana581
14. jan 2012

@veve39 jediný, kto má problém s mojím komentárom v ktorom bol zahrnutý aj koment dvoch zakladatelkyných albumov si ty a ešte dve. Zakladatelka s tým evidentne taký problém, aký tu vy nafukujete nemá, nakolko je tu prítomná a písala som s ňou už aj cez IP. Ja som ju skôr zastávala, keď sa písalo, že nemiluje svoju dcéru a že lutujú jej dcéru, že má takú mamu. Takže tolko už len na objasnenie pre vás tri, čo sa domňa nezmyselne navážate, ale veď keď vás to baví, tak nech sa páči, ja znesiem 🙂

manamani1
autor
14. jan 2012

@veve39 🙂

sisaha
14. jan 2012

@veve39 ak si citala od zaciatku, preco si sa nepripojila? Ci odvahu si nabrala, az ked to tu stichlo? kde si nabrala pocit, ze sa tu niekomu cnie za nenaplnenou tuzbou po psychologii, terapii a socialnej aktivite?? Ty poznas profesne zameranie kazdej jednej diskutujucej? Najradsej mam takych ako ty. Doma maju male dieta, o skolskom systeme sa docitaju maximalne tak v novinach, alebo na topkách a rozdávajú rady.... vela zdaru ti prajem pri vychove tvojej dcery 🙂

pici
14. jan 2012

@lili_mia ano mami dzusik, mamy chlebik a mama dojde a stara sa o mna :D ako o malu :D na dovolenke ma natiera, ja jej nosim kavicku a drinky :D poskrabka ma :D ked chcem, aj ma polubi staru kozu :D

veve39
14. jan 2012

@zuzana581 budem pisat len za seba - ziadne nezmyselne navazanie do teba ma nebavi
to, ze ti na tvoje slova k jej fotoblogu dalsi nebudu reagovat neznamena, ze su s tym stotozneni
ani mne sa nechcelo ti pisat to - len som si po precitani pomyslela svoje

po diskusii s dalsimi dvomi babami co si mala, som sa pridala - aby si videla, ze tvoj komentar neprijalo viacej ludi

aj ty radis zakladatelke, co robi zle a nespravne
preto je logicke, ze aj na tvoje slova pride reakcia nielen po pleci tlapkajuca 🙂

(a ja mam len utvrdenie navyse, ze NIKDY nebudem akykolvek moj rodinny problem riesit na MK, ani na inom fore)

veve39
14. jan 2012

@sisaha ja odvahu nepotrebujem naberat 😀
ja reagujem ked to uznam za vhodne a nepotrebujem si k tomu pytat ziadne dovolenie od "skalnych" prispievateliek 😉

dakujem za prianie pri vychove 🙂
so samozvanymi psychologickami a terapeutkami z fora ja problemy riesit nebudem - neviem, ci je tam velky rozdiel od tych Topiek, ked uz sme pri tom

tak vam prajem prijemnu seansu 🙂

manamani1
autor
14. jan 2012

@veve39 už ani ja, mýlila som sa, mýliť sa je ľudské....tieto problémy každá z nás, len tu napíšu max. dve 😉 ...a teraz si myslí každý, že potrbujem psychológa,a dieťa je týrané, čo ja viem, čo...kde to som chcela len obyčajné skúsenosti, s tými fotkami ani ja nechapem, ale to sme si vybavili v IP.

manamani1
autor
14. jan 2012

@radustek moja nechaj to už tak, neznervoźnuj sa 😉

pici
14. jan 2012

@manamani1 nie v zlom, ale myslim si ze na svk je stale zauzivane, ze psychologa potrebuje naruseny jedinec. nie je to tak. mozno sa ta to dotklo, ale niekedy aj zdanlivo maly problem moze byt rozlusknuty prave navstevou psychologa. on ma v popise prace rozlisit ci je chovanie bezne, ale dietatko nieco trapi, myslim ze v tomto zmysle ti bol odporuceny, nie preto , ze si nejaka psychoska.

sisaha
14. jan 2012

@veve39 no, nevadi, tvoje prispevky svedcia tiez o niecom. pekny den.

zuzana581
14. jan 2012

@veve39 A kedy jej teda poradíš ty a dobre, keď ja je radím zle? Milujem tieto komentátorky, čo komentujú len druhých, ale k veci nič. Ja som jej chcela aspom poradiť, preto som sa aj zapojila a nie preto, aby som komentovala ostatné prispievatelky, ako ty..

veve39
14. jan 2012

@manamani1 ja ti neviem poradit - ja by som takto svoj problem nidy neriesila
urcite tu zazneli aj dobre rady v tom, ze treba asi polavit v narokoch na dcerku

mna len zaraza ta moda na MK, ze okamzite, z par netovych prispevkov vieme vsetko - osobnostnu charakteristiku, problemy rodicov, prarodicov 😒 ...a mame patent na pravdu (ten sa nasledne zmeni na hon na carodejnice - uz sa diskutuje na margo zakladatelky temy "o nej-bez nej")

v mojich ociach je to velmi povrchne...no ale kazdy sme nejaky 🙂

radustek
14. jan 2012

@manamani1 normalne sa musim smiat ako sa tu hadaju a preco sa nepripojila skor apreco hento preco toto akoze nechapem......si myslim ze stacilo len povedat svoj nazor pomoct a poradit ze co asi v takej situacii robit ale na miesto toho sa tu normalne predbiehaju niektore......uz sa tťu riesa uplne nepodstatne veci ktore sa ani netykaju tej tvojej temy....najlepsie bude ked sa to uz ukonci aby sa maminy upokojili a isli sa uz venovat aj tym svojim detom lebo dalsie prispevky im len predlzuju cas na MK......

veve39
14. jan 2012

@zuzana581 toto je otvorene forum a aj nazor na to, ze iste komentare nie su Ok sem moze ktokolvek napisat

veve39
14. jan 2012

@sisaha aj tebe 🙂

manamani1
autor
14. jan 2012

@pici toto nechaj na mńa...díky