Nezodpovednosť 7 ročnej dcérky
Akoby ste riešili, keď doteraz bolo čo sa týka zodpovednosti na jednotku, vždy všetko spravené, upratané...a zrazu...moja dcérka pozabúda veci v družine, doma, v škole! Začalo to, časopisom z ktorého sa mala naučiť básničku, potom na krúžku si zabudla mikinu aj mobilný,a dnes to bol peračník v družine. Toto za 1 týždeň. Neuveriteľné. Takže mobil vypnutý, a ďalej neviem ako riešiť....
@veve39 - pozri fakt k veci - ako pomoct tomuto dietatu - nebol jediny prispevok. Lebo fakt neviem, ako bez skolopovinneho alebo aspon skolkarskeho dietata chces vediet riesit detsku roztrzitost...
@anjelicek26 mne nevadi, ked jej chcete pomoct, len bolo by fajn ostat v urcitych hraniciach
neskladat psychologicky profil z niekolkych prispevkov matky - nikto z par viet na fore nemoze vediet, aka je osobnost -- aj ak reaguje podrazdene, mozno urazene
je to forum - kazdy sem o sebe napise len to co chce...poniektore vsak skladate mozaiku jej zivota, akoby ste hned vedeli zistit, v com je problem - len z toho co napisala - na verejnom fore
nikto z vas ju nepozna, nehovoril s nou osobne, s jej dcerkou a preto (aj ak v dobrej viere) nie ste kompetentne prichadzat so zavermi typu ze mala je psychicky tyrana, ci deptana matkou....
kopirovat sem ako "dokazovy material" jej prispoevky v inych temach, analyzovat fotky - to uz mne pripada byt nevhodne, prudko zasahujuce do sukromia tej rodiny (napriek tomu, ze ziadala o radu)
jedna vec je snazit sa dobre a uprimne poradit
ina vec je zachovat pri tom hranice s uvedomenim si, ze nikdy na fore nemozem zistit o cloveku vela (uz toboz nie z fotiek) ak ho ad1, dobre osobne nepoznam a ad 2, nie som profik v oblasti psychologie
a ako som uz pisala, kedze ja taketo veci nebudem NIKDY riesit na akomkolvek fore, nemam pre nu konkretnu radu - mnohe z prispevkov, ktore jej radili popustit v narokoch na dcerku boli podla mna dobre......
to, ze vyjadrim nesuhlas s vedenim diskusie ci prispevkov niekoho z vas je moje pravo a nemusim si ho od nikoho ziadat ani nechat schvalovat
@radustek asi nemas nastudovane podmienky MK, tak nech sa paci (teba sa tyka posledny bod):
Čo do albumov nepatrí:
* Svadobné fotografie. Tie vlož na www.mojasvadba.sk.
* Fotografie o bývaní, zvierat a exteriérov. Tie vlož na www.modrastrecha.sk.
* Fotky z dovoleniek, párty a iných príležitostí, ktoré priamo nesúvisia s tehotenstvom a materstvom. T.j. fotografie, na ktoré keď sa niekto nezainteresovaný pozrie, tak bez vysvetlenia ho nenapadne, že je o deťoch, alebo tehotenstve.
* Fotky mamičky, otecka a blízkej rodiny, ktoré nesúvisia s tehotenstvom (čiže plno fotiek typu „toto som ja“, „toto je môj drahý“, „toto sme my tu“, “toto je dedko, strýko...).
Výnimka: môžeš si vytvoriť jeden album - Moja rodina (“Oco, mama a rodina”...) Admin stránky v prípade takýchto albumov zruší zobrazovanie albumu v zoznamoch fotoblogov.
* Fotky priateľov a známych.
* Fotografie, ktoré sa viažu k sviatkom bez kontextu k tehotenstvu a materstvu. (vianočná a veľkonočná výzdoba)
* Nevkladaj také fotky svojich detí, ktoré by si sama ako dieťa nechcela mat verejné.
o okakané plienky
o fotky na ktorých je krv
o fotografie, na ktorých je pohlavie detí
ale admin mi to nezrusil a to som nevedela pretoze som to sem davala nedavno a enni som tu dlho a videla som uz viacerym maminam take fotky
baby,nevaďte sa,choďte radšej deťom koláč upiecť ako tu čas takto márniť 😉 ja nikde nijaké foto nedávam zásadne a mám svätý pokoj 😉fotečky sú len moje,pokladám to za súkromie 😉
@manamani1 netreba ti ziadne psychologa. Ono je to aj tým, že ťažko príjimať kritiku od manžela, sestry mamy, nie to od neznámich maminiek . Prvé čo urob pomoz dcére učiť sa zo zlyhaní, akýchkolvek veľkých aj malých. Lebo už nikde a nikdy nebude mať šancu byť prijatá so všetkými chybami. Ako to už urobíš je na tebe a ja verím ze to urobíš najlepšie ako dokážeš. Lebo to tak robí každá mama, každá podľa svojho úsudku , ale v najlepšej vôli a láske . A keď toto spraviš naučiš ju zodpovednosti aj pokore aj disciplíne, ale naučíš ju aj oveľa viac, vyťažiť z omylov 🙂 tak ti držím palce 🙂
baby-nedočítala som všetko-len mi napadlo
a čo s 35 ročným chlapom,ktorý zabudol vyzdvihnúť syna zo školy? 😕 😀
bola som s malou na materskej,bola malinká, on šiel domov-volám mu do auta,stav sa pre syna v škole /prváčik/, že ok
o 10 min parkuje v dvore, ja už vysmiata v okne-čakám,ako vystúpia z auta...a vtom vystúpi vysmiaty len môj muž 😕 😅
a kde máš syna?? 😲 no čo-zabudol sa prehňo staviť 😀 😀 dal spiatočku a bolo
no....tak nerobme drámu so 7-ročnými deťmi 😉
ja učím-a by ste sa divili,čo všetko a kooooooľko toho si deti denne v škole zabudnú 😀 😀 😉
dodnes máme "výstavu" vecí-od mikín, svetrov, papúč,tričiek,potrieb na výtvarnú, topánok!!!značkových botasiek!!!-denne okolo toho deti aj rodičia chodia- a NIKOMU to nechýba 😕
takže-nielen deti,ale aj rodičia občas ani nevedia, že niečo im chýba 😉
kde sa presunula táto téma?Ja nechápem či je také ťažké,prečítať si názor niekoho iného a rešpektovať ho...prípadne,niektoré maminy možno zvolia zlý slovosled alebo interpunkčné znamienko a už si to každý vysvetlí po svojom...väčšina z nás je tu asi matkami...tak sa tak treba asi aj správať...pretože keby niektoré príspevky čítali naše deti...tak by sa asi červenali...prečo každá jedná téma sa končí osobnými útokmi? ☹
@radustek https://www.modrykonik.sk/fotoblog/ani3012/clan...
a inak všetko najlepšie k 5. mesiačikom malej NIcol 😉
@manamani1 ahoj prečítala som si celú túto diskusiu. Tvoja dcérka je prváčka, je to pre ňu veľká zmena, ona sama si musí zvykať na kopec nových povinností, snaž sa jej skôr pomôcť tým, že jej dáš pocítiť, že má v tebe oporu aby keď bude mať raz nejaké problémy išla za tebou nie za nejakou kamarátkou. Nech má v tebe dôveru a nie strach.
Ja si neviem predstaviť, že by som dcére nedovolila urobiť si napríklad domácu úlohu, to dieťa je potom v nervovom vypätí ani si v noci kľudne neoddýchne a jediné čo sa tým dosiahne, že bude zostresovaná celý nasledujúci deň. Treba vám veľa, veľmi veľa kľudnej komunikácie. Držím palce.
@danciacik komunikujeme, veľa, tá domáca uloha neola myslena vazne, len som sa jej spytala,co ak pojde bez domacej????Nech vie, ze nabuduce si musi davat na peracnik pozor, aby mala s cim napisat domacu....bolo to len o tom, musela som jej to nejak vysvetlit.Ďakujuem za normálny príspevok,lebo je ich tu málo 😉
@macamac ja mám lepšie - volala som z roboty manželovi, že nestíham do jasličiek pre malú, či skočí, on že v pohode, prídem domov a on spí doma na pohovke a malá v jasliach!
@radustek stále neviem pochopiť, ako môžeš byť taká ironická a lahkovážna?! Baby ti tu radia uplne v dobrom, panebože, veď máš dané na verejnom fore nahé fotky svojho bábetka. Máš tam dokonca aj ŠPZtku auta, každý si vie zistiť kde bývaš. Unosy detí ti nič nehovoria? Si ešte asi velmi mladá (nie len vekom) aby si sa chovala zodpovedne k svojej rodine. Čo by si povedala na to, keby boli tvoje fotky na nejakom fore, kde by prispievala tvoja mama a očumovali ich cudzí ludia? Už to pochop, že ti tu píšu v dobrom a nie aby si na ne reagovala ako pubiška, ktorej dávajú zaracha.
@zuzana581 si slepaaa????ake fotky kto tu je lahkovazny????co ma urazas?????bola tam len jedna a tu som zmazala do riti starajte sa o svoje albumy uz vam vadi aj to ze tam je SPZ?????je to moja vec a staraj sa o seba...ani jedna to tu nepisete v dobrom tak co sa robite a precitaj si poriadne co pisem
Ked do toho mozem zasiahnut 🙂 Ja este nemam ani zdaleka skolopovinne baby. Ale co si pamatam ja zo svojho detstva. Mamina sa so mnou ucila len v prvom rocniku po dobu, ked sme sa ucili pisat. Potom si uz so mnou nerobila ulohy ani sa neucila. Uz to bola moja zodpovednost. Ked budeme vsetko robit za deti, tak ako sa to naucia? Jasne, treba ich k tomu viezt. Ale ako? Tak, ze sa s nimi o tom rozpravat a pripominat, nekricat atd.. ale naco by sa to naucili, ked je tu od toho mama, ktora to za mna aj tak spravi... Ktora da pozor, ci mam vymenene knihy na druhy den, ulohy porobene, vsetko prichystane.. A to ze ocakava mama,aby si dieta dalo pozor na zakladne veci, je akoze narocne?? Ved ked strati mikinu, mobil, skolsku tasku alebo co ja viem co.. ved to stoji vsetko peniaze. Neviem sice, ako by som to riesila, ale urcite by som to nebrala na lahku vahu. A urcite nie si narocna @manamani1 chces z nej len vychovavat zodpovednu a samostatnu slecnu. Ved si ani slovkom nespomenula, ze si ju potrestala, alebo ju chces potrestat. Len si chcela vediet nazor ostatnych a ako by to riesili. A zistila si jedine, ze si "veeeeeeeeelmi narocna" 😀
@veve39 klobúk dole, ako krásne a inteligentne si to napísala. Bodaj by boli všetky diskusie v podobnom duchu a hlavne s ľuďmi, ktorí majú rovnaké zmýšľanie ako ty. Keby si každý uvedomil sám za seba, aké je ľahké na niekoho koho nepoznám naložiť a robiť rýchly úsudok a závery. Mám pocit, že na fóre je neuveriteľné množstvo "odborníkov " v každej oblasti a pritom naozaj aká škoda, lebo prečítať si niečiu radu bez osočovania, môže priniesť niekedy naozaj dobrý výsledok, najmä ak h o privedie k pozitívnej zmene.
Prajem tomuto fóru viac @veve39 😉 🙂

@radustek zato ty by si sa mala povenovat trosku selekcii svojich fotiek na MK a riesit veci ktore sa ta tykaju a to, že odhalene prirodzenie svojej dcery vycapíš na verejnom fore - tym mam na teba tiez utvoreny svoj nazor...