icon

Nezodpovednosť 7 ročnej dcérky

manamani1
13. jan 2012

Akoby ste riešili, keď doteraz bolo čo sa týka zodpovednosti na jednotku, vždy všetko spravené, upratané...a zrazu...moja dcérka pozabúda veci v družine, doma, v škole! Začalo to, časopisom z ktorého sa mala naučiť básničku, potom na krúžku si zabudla mikinu aj mobilný,a dnes to bol peračník v družine. Toto za 1 týždeň. Neuveriteľné. Takže mobil vypnutý, a ďalej neviem ako riešiť....

nikolca
15. jan 2012

@manamani1 ja keby som s dcerkou mala nejake problemy,tak ich riešim a nie sa len sťažujem 🙂 ,moje dieťa teraz spokojne spinka a ked sa zobudi ideme stavať snehuliaka,lebo som jej to slubila 🙂,a ty tiež by si mala niečo podniknuť,čas ktory traviš pri počitači,trav radšej so svojou dcerou a zmeň pristup k nej a to od zakladou 🙂 😉

irriss
15. jan 2012

@pici 😉 🙂 ahojky🙂
Koukam, ze pohadka "O jedovatem jablicku" pokracuje... 😉 ☹ ☹

Myslim si, ze uz je to vazne o nicem..snad poprve jsem ZA zamceni tematu ...@manamai1 ...je to na Tobe - je lepsi pozadat o "klice"

irriss
15. jan 2012

irriss @pici ahojky
Koukam, ze pohadka "O jedovatem jablicku" pokracuje...

Myslim si, ze uz je to vazne o nicem..snad poprve jsem ZA zamceni tematu ... @manamani1 ...je to na Tobe - je lepsi pozadat o "klice"

Dnes o 14:01 • Odpovedz • •

pici
15. jan 2012

@irriss pyta radu a potom do kazdeho skace dokonca aj do toho kto na nu neutocil. a ze nemam deti? tak to je iny argument do debaty :d nevadi, na tie svoje budem aspon vyzreta :D

irriss
15. jan 2012

@pici

Vis, dnes uz melo byt vsem "zucastnenym" jasno, a byt po bouri...mel prijit "rozumny nadhled a pohled"...ale zrejme k tomu nedojde...

Znam Te velmi dobre na to, abych Ti mohla poradit, nevenuj tomuto tematu SVUJ cas a nikomu nevysvetluj, proc JSI a NEJSI mama...my co Te zname, vime, ze uz ted jsi mama, i kdyz nemas deti...opatruj se..nenech se vyvadet z miry a setri sve sily i svuj cas na "plodnejsi" zazitky... 😉 (temata) 😉

pici
15. jan 2012

@irriss urcite nie. idem na detsku oslavu :D nebudem si kazit peknu nedelu pomocou a radou niekomu kto si nevidi na koniec nosa.. skoda mojho casu

cherry1981
Odpoveď bola odstránená
cherry1981
Odpoveď bola odstránená
borocka
15. jan 2012

nahodou som sem prekliikala a sa celkom bavim 😉 😀 😀

@manamani1 predpokladam ze dcera zacala do skoly chodit d septembra, to je zmena ako hrom. predtym nemala na starosti vobec nic a teraz zrazu "vsetko". pamatam sa na svoj prvy den v skole, nevedela som nic, kde je zachod, kde je jedalna, kam mam ist do druziny, bola som totalne vystresovana. aj tvoja dcera je. predtym nemusela stihnut za 10minut dopisat poznamky, zaznacit ulohu, ist sa vycikat a pripadne sa aj najest. ved to je pre take dieta brutaln ynarez. takze je uplne normalne ze obcas nieco zabudne ( hmotne ci nehmotne).
moj chlapcek zacal od septembra chodit do skolky a jedinu vec ma na starosti, vypytat si podbradnik ked idu na obed ( ucitelky na to zabdaju a on ma potom celu mikinu pooblievanu od polievky). a mozes si byt ista ze 2-3 dni v priemere do tyzdna si ten podbradnik nevypyta. proste ho to nenapadne. lebo mal 1000 inych veci na ktore musel mysliet.
a co mam robit??? no nic, len mu to dalsie rano zas a znovu pripomenut a dufat ze nezabudne.
daj dcere cas, kazdy den priipomen, daj jej viac casu na jednotlive ulohy a ber do uvahy ze v tej triede jej robi spolocnost dalsich 20 deti ktore ju rozptyluju!!!!!!!
a samozrejme,nedavaj jej cenne veci!! ani mobil, ani retiazky, prstene, znackove oblecenie na telesnu ani nic podobne.......aspon ti nebude tak luto ked nieco strati nadobro.

manamani1
autor
15. jan 2012

@borocka ano uvedomujeme si ze zacala chodit do skoly a skusim nabrat iny styl,nechat ju viac na volnej nohe, aj ked pravidla tak isto ostavaju, ucenie po skloe o 8 mej v posteli...ona neni vystresovana z novych veci, na druhy den vedela kde je riaditelna a nosi tam ona jedina na kopirovanie veci od pana ucitela.u teba si vazim to ze si tiez priznas, co vacsina mamiciek to tu nepriznalo,a mozno maju vynervovane deti, alebo aj tyrane,nie doslovne!

anjelicek26
15. jan 2012

@renka9 - xixi my si s drahym hovorime, ze sme si ich naklonovali, syncek ked das fotku manzela a jeho v tom veku, tak by tiez mohli byt dvojcata 😅 Je to fajn vediet, ze nam ich v porodnici urcite nevymenili 😅

borocka
15. jan 2012

@manamani1 vidis, este je aj pravou rukou ucitela, to je dalsia " zodpovednost" ktoru ma navyse a na ktoru je urcite pysna...... kazdy svoj "stres" zvlada inak, inokedy a v inej podobe sa u nas prevali. ona hlavne potrebuje dostatok casu na kazdy ukon ktory ma na ulohu.
skonci jej skola, zvonec zazvoni a ona si ma v klude este zaznacit ulohu, poodkladat vsetko do dosiek, dosky do tasky, zbalit pera,ceruzy,.....no habadura veci. ona by si to aj poriadne spravila ( a spolu s nou mozno dalsich par deti) ale urcite sa v triede najde aj vela takych ktori hned zacnu pobehovat, vyvadzat, kricat, a hnat sa z triedy von........co ju musi rozptylit. potom nadobudne pocit ze nieco nestiha, takze uz nie je len rozptylena ale sa aj ponahla a "katastrofa" je na svete. proste zakonite musi nieco zabudnut.
zo zaciatku sa decka v triede otukavali, boli pod drobnohladom triiedneho ucitela......ale teraz uz maju pol rok pomaly za sebou, uz sa decka zabehali a maju viac volnosti,takze tie "neporiadne" sa mozu prejavit a rozhodit "poriadne" deti ( to prirovnanie na "poriadne" a "neporiadne" deti nechcem aby niekoho urazilo,len neviem ako mam strcne zhodnotit tie charakteristiky).
proste len jej daj cas. kazdy ako papagaj zas a znovu opakuj co ma na starosti, co nesmie zabalit. mozno by bol pekny darcek kupit jej hodinky aby si vedela cas skontrolovat a vedela,kedy je a akedy nie je pod casovym tlakom. urcite sa to zlepsi! netrap sa

madamebutterfly
15. jan 2012

Zbytocna tema, zbytocne dohadovanie sa. Kaslite uz na to a netvorte si vrasky, zeny.. Len si tak spominam ako ma mama karhala ked sa ma spytala co mame zna ulohy a ja som povedala bud ze neviem alebo som zabudla.. Prkotina.. A dobre robila ze to obratila vzdy na srandu lebo keby z toho robila telenovelu asi by mi ostali mindraky doteraz.

hajanka
Odpoveď bola odstránená
filipal
15. jan 2012

a este:
manamani1 @ukana uplne pekne som jej vsetko vysvetlila,vcera mobil stratila, dnes si po neho isla, ani jej nebol zakázaný,ale ked dnes smedosli na peracnik, mobil bol predsa vypnutý a lezi na skrini!

manamani1 @viki2912 ja som jej povedala to iste,pojde do skoly bez domacej ulohy, lebo si ju nema cim napisat....

nikolca
Odpoveď bola odstránená
olivova
15. jan 2012

@hajanka hmmm - myslim, ze to dieta bude mamu priam neznasat a klamat ju bude viac a viac vo vsetkom. Uz len preto, aby nebola psychicky trestana, co po precitani tohoto vsetkeho nasvedcuje prave k tomu...
7 rocne dieta...prepanajana....ja mam 11 rocnu, kupim bundu - strati, kupim druhu -zabudne a samo ze sa strati....ja na prasky - hovorim, tak co, nekupim ti ziadnu, vyber si daku zo satnika, co mas na doma.....to sa takto neda - stale kupovat a stale stracat...
Este ti neprisla bez nohavic...to sa napr. stalo nam - jej sa stratili nohavice (pobehovala v pancuchach od hodiny telesnej v prvej triede).....Ucenie? nikdy nic nevie co sa ucili a co robili v skole , ta ista odpoved - na obed sme mali to a to 😀 😀 😀 Neviem, co by si robila @manamani1 na mojom mieste....Jasne, teraz ma 11 a je to o nieco ine (o par detailov). Nemozem od nej chciet zazraky. Som uplne happy, ze teraz, ked sa jej strati nova mikina, najde ju sice az o mesiac, ale najde a frekvencia stracania je uz omnoho mensia...A nemyslim si, ze je nezodpovedna....je roztrzita, hlavu ma uplne inam a rozmysla uplne nad niecim inym a nie nad takymi "banalitami" (podla nej), ake chcem od nej....Napriek tomu vsetkemu je v skole vyborna, ma vyborne vysledky, miluje chodit na kruzky, ktore si sama nakoniec z toho mnozstva ponechala a s komunikaciou nemam problem (dokonca som sa konecne aj dozvedela nieco zo skoly - vyucovania, co doteraz nebolo mozne)....Nic nie je viac, ako ked ma dieta v tebe doveru. Pokial ju budes vyslovene "deptat", tak asi sotva nieco dosiahnes - a prepac, nie kazde dieta bude robit, co si rodic predstavuje. Bude ti klamat a zatlkat uplne vo vsetkom zo strachu, nie preto, ze je nezodpovedna....

lea1333
15. jan 2012

@nikolca nechapem preco tu je moje meno!!!

lea1333
15. jan 2012

@nikolca nezapajajte ma laskavo do vasej debaty dakujem....

lea1333
15. jan 2012

@manamani1 prosim ta vymaz tu temu nevidis ze to su niake zakoomplexovane zeny!!!

manamani1
autor
15. jan 2012

@lea1333 neviem ju vymazat, nahlasila som uz nicky, aj temu, bude to riesene....odíď a neries, mimo veci, mozno tipridu aj nejake IP-cka sukromne, výhrazne....ked ano preposli, vsetko je posielane na kontrolu, uz jedna bola upozornovana, o tom viem...

lea1333
15. jan 2012

@manamani1 oki 🙂)))))

manamani1
autor
15. jan 2012

@nikolca zavolám teba na pomoc, oki? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ....ked nebudem vládať..

lea1333
15. jan 2012

@nikolca a ty nemas co robit ked sledujes cudzieho profil a poisujes jeho status???

nikolca
15. jan 2012

@lea1333 🙂

lea1333
15. jan 2012

@manamani1 ty co si nezablokujes profil aby tam mohli chodit len tvoji priatelia?

lea1333
15. jan 2012

@nikolca vidim ze nie....

nikolca
15. jan 2012

@lea1333 tebe sa ospravedlnujem,tvoje meno som zabudla vymazať a už mi to nešlo opraviť

lea1333
15. jan 2012

@nikolca to je jedno proste je to dost divne nie opisovat niekoho statusi!!!!a mamina je moja kamaratka tak ze som na jej strane a to ze nesuhlasis z jej vychovou tak to sa da aj inak napisat ako trapne vvyhrazky kolko mas rokov???

nikolca
15. jan 2012

@manamani1 no bohužial,toto je forum kde môže vyjadriť svoj názor každy,treba ratať aj z kritikou