icon

Nezodpovednosť 7 ročnej dcérky

manamani1
13. jan 2012

Akoby ste riešili, keď doteraz bolo čo sa týka zodpovednosti na jednotku, vždy všetko spravené, upratané...a zrazu...moja dcérka pozabúda veci v družine, doma, v škole! Začalo to, časopisom z ktorého sa mala naučiť básničku, potom na krúžku si zabudla mikinu aj mobilný,a dnes to bol peračník v družine. Toto za 1 týždeň. Neuveriteľné. Takže mobil vypnutý, a ďalej neviem ako riešiť....

manamani1
autor
13. jan 2012

@radustek jasne ze ju pochvalim, napr. dnes sla sama asi peso naproti mne...a kedsme sa stretli,tak som ju vystiskala a pochvalila, takze ja problem nevidim...

manamani1
autor
13. jan 2012

@anjelicek26 napr. ano,mam na tie leta spomienky, a vedela som si vážiť peniaze..nakupit si veci,mat mobil,stretla som vtedy mojho manzela,ludi,ktory su doteraz kamarati, netrebalo somnou chodit este aj ked sommala 18rokov kdoktorke, ako s dospelymi v mojom okoli....úplne žiješ iným štýlom ako ja si myslim...

mataharyy
13. jan 2012

@manamani1 takové změny můžou být vlivem určitého stresu, nebo se tak může projevit nějaký skrytý problém ze školy (šikana atp.), případně má nějaký pubertální přechod a začala se více soustředit na věci které jí momentálně zajímají více... Chce to hodně mluvit a zjistit v čem to může být, ale takové období mívá snad každé dítě 😉 Navíc v sedmi letech člověk asi zázraky čekat nemůže 😉 🙂

renka9
13. jan 2012

@manamani1 precitala som si 2 stranky ...ale chcem sa ta opytat ...preco sa chces vlastne radit , ked si tu na kazdeho utocna ???? Neviem o co ti ide ...dievcata ti tu normalne radia , a ty utocis...pritom sa mi zda kazdy jeden prispevok normalny ...ja ti ani radit nejdem , lebo tu uz bolo popisane vsetko , suhlasim tu s kazdym jednym prispevkom 😉
myslim, ze ani jedna mamina sa tu nehra na dokonalu , hoc v ociach nasich deti sme take (alebo by sme chceli byt ? )
neviem mozno jedna rada - ked ide z druziny , tak ju v satni este skontrolujte - neviem kto chodi pre nu , ale aspon ja som to tak robila , a ked bola prvacka, druhacka , tak bolo samozrejme dennodenne kontrolovanie skolskej tasky ...
a hlavne nadych a vydych ...ked bude na druhom stupni , tak sa moze zmenit na totalne nezodpovednu pubisku , tak pevne nervy 😉

manamani1
autor
13. jan 2012

@mandragora22 tak ano v tomto suhlasim...

sarianna
13. jan 2012

@manamani1
nebudem tu rozpisovat tvoje prispevky z inej temy... Avsak snazite sa o druhe mimino... uz aj v tvojom statuse je uvedene, ze si nervozna, ze si 41DC a nevies ci si tehulka, zijes tym...sledujes sa, pytas sa tu mamiciek, ake maju cykly, dni, priznaky... atd.. Proste si precitlivela. sledujes sa... a mozno aj kvoli tomu, ze si mozno tehotna... takze zbehni k lekarke a budes vediet na com si... a nebudes si tak brat k srdcu dcerinu roztrzitost... je to len 7 rocne dieta....
( a teraz mi nenadavaj... chcela si vediet, z coho presne citim tvoju nervozitu z tvojich prispevkov, takze tak....... )

manamani1
autor
13. jan 2012

@renka9 tak ano,na druhom stupni ano, puberta ano, problemy, zivotne zmeny ano- berem,len som bola zvedava, ci nema niekto skusenost....keby som neobhajovala svoj nazor asi by tu tolko prispevkov nebolo...o tom je diskusia,neutocim, len pisem svoj nazor.

manamani1
autor
13. jan 2012

@sarianna 😉 😉 😉 ....tak bola si snazilkou?ako dlho?neutocim,len sa pytam... nic o tebe v profile nie je,, aspon ja to nevidim...prezijes-pochopis..nenadavam.ano ako som pisala aj anjelickovi ci aky ma nick, nemam zivotne problemy,a toto snazilkovanie podpisem-moze byt, ze mi to ide uz nad hlavu, a mozno aj to ze som tehu...ale to,ze som nervozna neudavam nikde...

sarianna
13. jan 2012

@manamani1
ja som nenapisala, ze si niekde uviedla slova "SOM NERVOZNA " , ja som napisala, ze z tvojich prispevkov citit nervozitu, nepokoj...ze proste zijes snazenim, sama si to aj priznala a to moze skutocne zene udierat na hlavu. Som od teba o 12 rokov starsia, nehovorim, ze som skusenejsia,alebo mudrejsia, alebo neviem co... ale napisala som moje pocity... a ze proste si mozno teraz prehnane citliva na dceru...a mas na to osobny dovod, takze to ber trosku s rezervou....

winipega
13. jan 2012

@manamani1 nečítala som všetko,tak možno to tu už bolo ale môj názor je že by ste si mali spolu sadnúť a zistiť,či sa niečo deje.Ak to bolo pár krát tak možno je roztatárená ešte z prázdnin,prípadne rieši nejaký problém so spolužiakmi ,učiteľkou.Lebo dnes zabudne mobil a neskôr to môžu byt aj hodnotnejšie veci a niektoré deti si potom myslia,však mame to nevadilo tak čo......A k zodpovednosti treba samozrejme viesť deti uz od mala.Ja mam tiez 7r.dcerku,prvacku,a mam s nou tiez momentalne problem len ide o to ze mne moja nepovie nic.a viem ze sa nieco v skole deje.ale u nas je to oooomnoho horsie 😢 jednoznačne si s nou pohovor lebo može byť za tým aj niečo iné...

pici
13. jan 2012

@manamani1 deti nemam tak poviem za seba. 7 rocna som mala kluce, z druziny chodila sama. doma som bola sama kym dosli rodicia, chodila som sama do bratislavy, autobusom, kupila si listok, isla elektrickou atd. bola na mna kladena zodpovednost. ale obcas sa mi podarilo stratit kluce aj z krku, alebo ich zahrabat sikovne do piesku ze sa pomaly bagrovat muselo pieskovisko atd. veci som si vzdy vazila, pretoze nasi nemali extra vela penazi a nic nam nechybalo, ale zase ani plnymi priehrstami nebolo... bola som velmi zodpovedna, nikdy som neklamala-skoro, alebo to boli len take male zatajenia az do dospelosti. o necely mesiac mam 29 povazujem sa za zodpovednu dochvilnu atd. ale mobil som stratila xkrat, vymkla som sa xkrat, zabudla som vytiahnut nabijacku z elektriky atd. nie som preto nezodpovedna, ale roztrzita
myslim ze tvoja dcerka ma v skole asi novy podnet. mozno sa jej niekto paci, mysli na neho, mozno chce podat v skole dobry vykon a taketo banality jej unikaju.
kamoske to robi 13 rocny syn, niekolko krat rocne sa kupuje kruzitko, pravitko, guma peracnik. on proste este aj heslo do skrinky zabudol :D o tom kolko krat sa vracal po telesnu ani pisat nebudem...
kamoskina mala povedala ockovi ze sa sama oblecie, a u nas na navsteve sme zistili ze leginky si dala ale gatky nie :D
roztrzitost, ja si myslim ze nikde si chybu neurobila, tazko sa mi hodnoti, lebo deti nemam. myslim ze sa tym priliz zaoberas a priliz to beries ako niecie zlyhanie...

manamani1
autor
13. jan 2012

@sarianna mozno ano, ale ja ju vychovavam,som jej mama, jej prikladom, zije v uplnej rodine, chcem aby pokracovala v tom,aj ked bude ona dospelou (nie doslova pokracovala, lebo to zasa poprekrucate), ale ab bola zodpovedna svojmu veku a mala svoje povinosti - zodpovedne svojmu veku, a obliect sa, alebopobalit veci do alebo zo skoly,ak nemusi vediet prvak, a hlavne dievca, nieto k comu dodat, tak chyba bude asi vo mne, vy... na vsetko a nech z nej vyrastie poulicny clovek. tak si to myslela?

manamani1
autor
13. jan 2012

@winipega pohovor bol, a som toho isteho nazoru, ze teraz zabudne malickosti, v dospelosti to budu omnoho vacsie a dolezitejsie veci...

manamani1
autor
13. jan 2012

@sarianna ... Avsak snazite sa o druhe mimino... uz aj v tvojom statuse je uvedene, ze si nervozna, ze si 41DC a nevies ci si tehulka, zijes tym...sledujes sa, pytas sa tu mamiciek, ake maju cykly, dni, priznaky...
NEUVIEDLA SI?

manamani1
autor
13. jan 2012

@pici nooooooooo,ak si precitame prispevky nazad, tak 7 rocna by toto u niektorych nemusela, co si ty ako 7 rocna robila. tiez tieto veci nevyzadujem od svojej dcerky,ale uplne primitivny, zakladne...

sarianna
13. jan 2012

@manamani1
no, tato tvoja reakcia, ktoru pises presne vystihuje tvoj stav... si vztahovacna a precitlivela...
neries to tak vazne... ak tvoja dcera bude zabudat, stracat dlhodobo ( nehovorim, ze pol roka... ) , potom to bude treba vazne riesit... Mozno je to skutocne len momentalny stav.....jej aj tvoj.......
koncim uz ja na tuto temu, nemam chut riesit debaty o tom, ake su dnesne deti (NE ) zodpovedne a aki z nich vyrastu ludia...

pici
13. jan 2012

@manamani1 ja som bola zodpovedna, rodicia ma ktomu viedli, hrala som v divadle ale nebol cas a priestor ma tam stale nosit, chodila som sama. lebo mi doverovali. dali kluce lebo museli. pracovali v bratislave kym by som na nich pockala vonku rit by mi zmrzla :D ale chcela som tym povedat, ze si myslim ze celkovo dnesne deti su ine... v niektorych veciach ovela dopredu , v niektorych naopak menej zodpovedne ci viac roztrzite ako sme boli my.. podla mna to netreba ale dramatizovat. dcerku skus motivovat alebo jej vysvetlit ze tie veci nieco stoja, ze by ich nemala brat halabala, ine deti na ne nemaju atd. nejako ju namotivovat.

zuzana581
13. jan 2012

@pici ty si v siedmich rokoch sama cestovala??? No to si neviem vôbec predstaviť. Dcéru nepustím samú ani na tanečnú, čo má na skok od domu. Je pravda, ale že pred viac ako 20timi rokmi bola iná doba. Ja si veru nepamätám, ako som bola ja na tom. Opýtam sa mami 🙂

@manamani1 má dcéra nejaké zvieratko? Aj to dopomáha k istej zodpovednosti. Ale tak či tak si myslím stále, že aj keď ju budeš viesť k tomu a myslím si, že chybu nikde nerobíš, tak je to presne ako písala aj pici, že možno sa malej niekto v škole začal páčiť. Aj moja dcéra má už oblúbeného spolužiaka a tak sa sústredí viac naňho, ako na svoje povinnosti. Určite nerobíš chybu vo výchove. Je to proste také obdobie.

sisaha
13. jan 2012

@manamani1 ano si nervozna, ak sa ti nejaky prispevok paci, po pravej strane mas na vyber niekolkych smajlov. Vykricnik sa pouziva na ukoncenie vety zvolajúcej, alebo zdôraznenie oznamovacej vety, nie ako suhlas s niekoho nazorom.
Ano, zodpovednost za zamknuty byt moze niest 13 rocne dieta, ale 7-rocne napr., ze skôr ako prejde cez cestu, tak sa pozrie dolava a doprava a ine...Ty chces mat z dcery dokonalu bytost, ktora urcity cas plnila tvoje prikazy na 100% a zrazu v niecom polavila..A chyby nie su pripustne...Nechcela by som byt na mieste tvojej dcery. Ak sa s nou rozpravas tak ako tu s nami, ja na jej mieste by som robila ovela vacsie "prusery", ako je zabudnutie peracnika..

manamani1
autor
13. jan 2012

@sarianna ok, som rada že si si vyjadrila názory a vyrozpravala sa....urcite si nieco aj z tvojich prispevkov zoberem, ak aj ine nie, to ze mám ist doktorovi 😀 😀 😀 😀 😀 ....ahoj, dobru nocku ti prajem 😅

renka9
13. jan 2012

@manamani1 ale ved vsetky do jednej ti tu napisali, ze maju s tym skusenost ! mam 2 deti so sedemrocnym rozdielom, takze niecim som si uz presla a nieco ma este len opat caka ...od zabudnitych casopisov, ceruziek, pier , zositov, cudzich zositov v nasej skolskej taske, strata celeho vrecka s uborom....zabudnutych nohaviciek 😀 (ano, isla bez iba v pancuskach !) 😀
podla mna je mala roztržita este z vianoc, maju kopec zazitkov, bolo dlhe volno, atd....
mala si s nou rozhovor, vsetko je OK, ste zdravi, stastni , vsetko klape...ak je to tak, tak je dobre , ved ju dalej k zodpovednosti , ale stale kontroluj, pripominaj , dokolecka - dokola...apropo...neodpovedala si mi - kto chodi pre nu do druziny ? skontrolujete ju tam ?

manamani1
autor
13. jan 2012

@zuzana581 tak ok, ked sa niekto paci,nech sa paci...booooze ved mne sa nepacil? mozno ju moc sledujem, a chcem vsetko vediet.....prave preto hladamdovod,preco to asi moze byt.vcerajsi mobil a mikinu uz vieme 😉

lauricka
13. jan 2012

ahoj,
asi by som jej len povedala, aby si davala na veci lepsi pozor, ale nerobila by som z toho velku vec (zatial). Ono, je cas po dlhych prazdninach, kedy deti do skoly prichadzaju trosku z formy a musia si zasa na svoje povinnosti a skolsky rezim zvyknut, mozno postaci dat jej cas a ako pisu holky, pripomenut, upozornit, ale tak normalne.

filipal
13. jan 2012

neviem preco, ale u dotycnej matky necitim ani lasku ani sucit. chuda dieta.

renka9
13. jan 2012

@zuzana581 suhlasim, niekedy bola ina doba ! uveris mi , ze ja ako 3rocna som chodila sama do obchodu ???? 😀 ...moja mladsia dcera ma o mesiac 6 rokov, a ja by som ju teda v zivote nepustila do obchu ani teraz ! na rozdiel odo mna je taky maly moj motacik 🙂 😀

ajdika
13. jan 2012

si prehnane na ňu prísna, no to ja by som o svojej dcére mohla básniť, čo všetko zabudne...keby ju nekontrolujem, tak sa zabudne aj obliecť. Tiež ma niekedy hnevá, ale rovnako ma hnevá aj to, keď si sama uvedomím, že to s tým hnevaním sa preháňam, že nemôže robiť všetko dokonalo, a že prioritou školopovinných detí je byť pripravený na vyučovanie. Skús sa zamyslieť nad tým, koľko veľa povinností také dieťa má, nielen v škole, ale aj po škole a koľko voľného času mu zostáva (vôbec sa nečudujem, že zabúdajú, obzvlášť ak ich náhodou čaká v škole ťažký deň, čo pred polročným vysvečkom majú a myslím, že to im k stresu bohate stačí) ja som teda študovala dlho, ale už by som nechcela ani náhodou a vôbec by som si to s tými deťmi nevymenila. Oni si totiž nemôžu posunúť písomku a musia sa na ňu učiť, aj keď sa im nechce...a pokiaľ sa dcéra dobre učí a zodpovedne pripravuje do školy, tým pádom je zodpovedná dostatočne a to by malo byť aj pre Teba prioritou. VŠETCI robíme chyby, nerobíme ich naschvál, sme proste len ľudia...aj DETI.

manamani1
autor
13. jan 2012

@sisaha tak najprv pises somnervozna, potom nie som...mámsi vybrat? chcela si odist z tejto temy...bola by som rada 😅 ....lebo zbytocne provokujes...uz si davam pozor na vykricniky, hlavne u teba. a ak si si vsimlav mojom profile,alebo aj inde uplne normalne komunikujem,nikto zatialproblem somnou nemal. a dakujem za lekciu kamdavat a nedavt vykricniky. a utocim,som nervozna? asi z tvojich prispevkov, ale uz v pohode...

sisaha
13. jan 2012

@manamani1 z mojich? vyse hodiny som tu nebola 😀

sisaha
13. jan 2012

@filipal mam rovnaky pocit...

manamani1
autor
13. jan 2012

@renka9 nooo doteraz som chodila ja...mám novu pracu (nestresuje ma, dopredu zdoraznujem), tak vtedy bola babka pre nu.teraz uprimne, komunikujem myslim normalne....nemala by vediet ze ten peracnik predtym ako odidem z druziny patri do tasky?