icon

Nezodpovednosť 7 ročnej dcérky

manamani1
13. jan 2012

Akoby ste riešili, keď doteraz bolo čo sa týka zodpovednosti na jednotku, vždy všetko spravené, upratané...a zrazu...moja dcérka pozabúda veci v družine, doma, v škole! Začalo to, časopisom z ktorého sa mala naučiť básničku, potom na krúžku si zabudla mikinu aj mobilný,a dnes to bol peračník v družine. Toto za 1 týždeň. Neuveriteľné. Takže mobil vypnutý, a ďalej neviem ako riešiť....

manamani1
autor
13. jan 2012

@filipal 😀 😀

manamani1
autor
13. jan 2012

@sisaha keby som nelubila asi neriesim...

zuzana581
13. jan 2012

@manamani1 nie na všetko sú dôvody, alebo inak: nie vždy musíme tie dôvody vedieť. Výchova je podla mňa hrozne ťažká vec a nikto nevieme dopredu povedať, ako svoje deti vychováme. Treba im dať hlavne lásku a istotu..

manamani1
autor
13. jan 2012

@ajdika tak ano, ale ty si priznas ze ta to hneva...

manamani1
autor
13. jan 2012

@zuzana581 a ja lasku nedavam....ako moze jedna matka take napisat????lkeby mi bola ukradnuta, asi neriesim,nie?Nevychovávam podla planu, podla knih,chcela som vediet obycajne nazory....

sisaha
13. jan 2012

@manamani1 urcite vie, ze ten peracnik do tasky patri.., preco ju ale zhadzujes tym, ze sa pytas ci by to nemala vediet? Ona jednoducho zabudla, alebo si ho niekto zo spoluziakov pozical...Ak chodis na rodicovske zdruzenia, urcite sa ucitelka zmieni aj o tom, ze deti sa zvyknu cez prestavky skolskymi pomockami ohadzovat, alebo chlapci schvalne dievcatam veci skryvaju...Kedze si ty, ani ja na hodine v skole nebola a nestava sa jej to pravidelne niekolko mesiacov, tak by som to neriesila ako problem...Dcery sa spytaj ako sa v skole mala, co robili a kde si mysli, ze ten peracnik moze byt...A k zodpovednosti ju mozes doviezt tak, ze na druhy den ho bude hladat a spravi vsetko pre to, aby ho nasla a vlozila do tasky.

sisaha
13. jan 2012

@manamani1 v poriadku, ale ty akceptujes nazory iba ktore sa ti pacia..nie take, ktore ti tu pisu zeny, ktore si nieco podobne prežili...

manamani1
autor
13. jan 2012

@sisaha akoze sorry ale mas rovnaky nick s sarianou, ci ako sa vola. VEĽKÉ PREPÁČ 😖 ...myslela som na nu...

sisaha
13. jan 2012

@manamani1 nic sa nedeje, sme iba ludia, ktorí sa môžu niekedy pomýliť... 😉

manamani1
autor
13. jan 2012

@sisaha to som sa pytala tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, ci by podla vas nemala vediet...

zuzana581
13. jan 2012

@filipal Ja si zas nemyslím, že chúďa dieťa. Verejné diskusie proste niekedy len "vypália" inak ako sú myslené.

@renka9 tak to je iná sila :-O Keď si predstavím, že môj syn má o 4 mesiace tri roky a mala by som ho poslať samého do obchodu, tak by som ho viac asi nevidela. Na jednej strane je podla mňa pravda, že dnešné deti sú viac rozmaznané, ale na druhej tá doba je taká aká je. Kradnú sa deti, dejú sa hrozné veci, tak sú všetci bojazlivý.

manamani1
autor
13. jan 2012

@sisaha dcerky som sa spytala kde ten peracnik moze byt, cirkus u nas nebol,vidite to ako na horor...kde mohla peracnik nechat viem tiez, je to vydiskutovane...

zuzana581
13. jan 2012

@manamani1 nie, tým príspevkom som vôbec nenarážala na to, že ty by si lásku nedávala. Len si to asi zle pochopila. Bolo to len čisté konštatovanie.

nikitkad
13. jan 2012

nieco ju urcite trapy!!!

filipal
13. jan 2012

@manamani1 smejes sa, ale mozem to lahko dokazat. ako sa citime my, ked nieco zabudneme? trapi nas to, vycitame si to. a ked nieco stratime? cloveka, ktoremu sa nieco taketo stane treba polutovat, prejavit sucit. empaticka mama to aj urobi.
ty trestas. aj ked si napisala ze nie. napisala si nam predsa, ze si dala dcerkin mobil na skrinu. je to trest, nie?
nedovolila si jej napisat ulohu. to je uz velmi tvrdy trest pre zodpovedne dievcatko. ako sa asi citi, ked bude musiet ist zajtra bez ulohy. potrestas ju aj za pätku?
postupujes velmi tvrdo, ale vsetko sa v zivote vracia.

sisaha
13. jan 2012

@manamani1 tak potom ok, podobnym spôsobom môže zabudať aj ine veci..

manamani1
autor
13. jan 2012

@zuzana581 uplne to vyznie inak: ak si tuto diskusiu precita nezavisla osoba, napr. zajtra ktora nevie o com sa dnes tocilo,bude sa chytat za hlavu 😉

jahody11
13. jan 2012

@manamani1 nevsimaj si co ti pisu, vychovavaj ako ty uznas za vhodne.... ja mam dcerku co ma 2 roky a tiez ju podla niektorych "vychovavam" ako by mala min. 6 rokov... ale postupne vidno, ake to ma priaznive ucinky a dokonca moja mama ( najvacsi nepriatel mojej vychovy) uznala, ze to ma nieco do seba. nehovorim, ze ju nejako obmedzujem alebo nutim do niecoho co nechce, len krotim.... tazko sa to vysvetluje 😀

renka9
13. jan 2012

@manamani1 ano mala by vediet ! ale jednoducho zabudla ! viem ze to vie vytocit, lebo aj mna to vzdy vytocilo,ale tak co uz ...teraz sa nehram ne dokonalu , ale ja som jej sem tak pozrela v skole do tasky ci tam je vsetko ...aj tak sa naslo nieco co nam chybalo...a k tej mikinke - ak bola v tom case pre nu babka , tak sa neuraz , ale vychadza mi z toho ze je babka nezodpovedna , nie Rebečka 😉 babka si mala vsimnut a upozurnit, ze nema mikinku a ze jej ostala visiet v skrinke , alebo na vesiaciku ...a este k ak sa nenahnevas - chcem nieco k mobilu , viem ze ta to uz iritovalo, ze sa tu niekto k tomu ozval , ale to je zasa trosku aj tvoja vina, lebo ak ju vodite do a zo skoly , tak v jej veku je este zbytocny , hlavne kvoli tomu, aby jej ho niekto nezobral, albo aby ho nezabudla , ako sa stalo . Ale podotykam, ze je to iba vasa vec, ze ho ma, mne to moc netrapi, len na to reagujem, dufam, ze to pochopis 😉
Mna skor na mojej siedmacke vytaca , ked ho zabudne doma, a nema ho v skole.Lebo robime obidvaja rodicia na zmeny , a este ma napadne vzdy 1000veci, ktore jej chcem prizvukovat 😉

lucula73
13. jan 2012

@manamani1 ahoj,ja má doma 8,5 ročnú a podobné "problémy"...teda podľa mňa to nie je nejaký extra problém,deti sú proste také...možno má len také obdobie a za mesiac bude zas lepšie...
Moja v druhej triede zabudala pravidelne si zbaliť dačo do tašky...tak sme sa balili spolu a dodnes sa balíme spolu
.....napr. teraz zabudla v utorok v škole dáždnik a dodnes ho nedoniesla 😠 ,toto ma dnes už vytočilo,ale čo ju pripučím?? 😝
..a minule doniesla z družiny 3 !!! mikiny 😀 .akože jednu som hľadala kde je,ale tie dve nám nechýbali....šťastie bolo,že sa vobec našli... 🙂

jabadaba
13. jan 2012

aka nezodpovednost? To snad nie, ze ocakvas od sedemrocneho decka spravanie ako od dospelaka? Nekladies nahodou na nu privelke naroky? S tym mozu suvisiet aj pozabudane veci. Zrejme od pretlaku ocakavani z tvojej strany zacina byt roztrzita. A ani sa nedivim. Ja by som pod takym tlakom zabudla aj vlastne meno asi. 🙂

manamani1
autor
13. jan 2012

@zuzana581 ok, vyznelo to tak ako by si ma musela "upozornovat"na lasku, aj ked svoje dieta nadovsetko milujem,a chcem aby sa vsetko naucila, mam kolegynu ktorej dcera ma pomaly 19 rokov a ked ma obycajnu chripku ide s nou ona k lekarke,lebo sama nezajde.mozno sa zasa niekto chyti, ved preco nie, je to jej matka, tak dopredu pisem, ze nebudem suhlasit, je to dospela osoba, ze s obycajnou chripkou,alebo na preventivku gynekolovi?lebo ked sa jedna o nejake vysetrenia, za ktorymi treba cestovat, predoperacne, alebo zlomena noha,hocico, tak ano aj s 30 rocnym synom alebo dcerou.tymto konkretnym prikladom som chcela vyjadrit tu moju diskusiu,ze ja nechcem aby dcerka bola "naviazana" na mna este aj v 18tich a povedala mi, ze mami ja sa nikdy nevydam, mne je tu s tebou dobre...(lebo ma zivis)

manamani1
autor
13. jan 2012

@nikitkad debilne prispevky ako aj tvoj, ze nediskutujes,precitas par prispevkov a reagujes...

manamani1
autor
13. jan 2012

@filipal k tvojim diskusiam sa nevyjadrujem sorry...

manamani1
autor
13. jan 2012

@jahody11 ano je to tak, ze potom sa tito vrati....moja si pise sama ulohy...tiez by nemala,leo je to prvacka? ach,nevsimam uz 😉

filipal
13. jan 2012

@manamani1 a preco? nemas argumenty? ale ani som necakala od teba inteligentnu odpoved, takze ziadne prekvapenie. vies, myslim ze si o sebe uz vela prezradila. vychovat by si potrebovala este ty. pourazala si tu plno skusenych mamiciek, ktore si vazim.
nikoho ineho mi nie je luto, iba tvojej dcerky. ale ona raz vyrastie.

manamani1
autor
13. jan 2012

@renka9 nie,v pohode,babka sa citila nezodpovedna,ja si myslim, ze Rebeka bola..dalsia vec mobil nenosi do skoly,len na kruzky,do skoly ho nosit nemusi a ani nemoze, naco?

manamani1
autor
13. jan 2012

@filipal ze NEAKTÍVNY 😀 😀 😀

nikitkad
13. jan 2012

tak sorry za radu!!

sisaha
13. jan 2012

@manamani1 kto tu povedal, ze dieta si nema same pisat ulohy, lebo je prvak...praveze ma, rodic ich ma len skontrolovat a byt napomocny pri rieseni
A vychovavat 2-rocnu, ako 6-rocnu nebudem komentovat..mozno teraz sa zda, ake uzasne ovocie to prinasa, neskor, ked bude behat po psychologoch bude neskoro. Kazde dieta ma urcitu vyvinovu fazu, ktora sa nema preskakovat...