Prečo sa prvákovi nedarí v počítaní?
Ahojte, dnes som zostala trochu zaskocena. Mam letne dieta, ktore chodi do skoly, niektore veci mu trvaju trochu dlhsie ako inym detom a dnes som zistila, ze p uc hodnoti pocitanie prikladov na cas. Moje dieta je na chvoste. A ze stale pocita s prstami. Ja sa naozaj snazim, denne trenujeme, ale toto ma dost demotivuje uz
no zial nie vsetci su na zaciatku, niekto musi byt aj na konci, netreba to nejak extra riesit, skôr povzbudzovat ze je super ze to vypocital a nie je dolezite ci bol 1 11 alebo posledny
@anonym_autor podstatné je že vypočíta správne, len žiaľ aj na ďaľších stupňoch sú písomky na určitý čas.....nečaká sa kým posledný dokončí....
@anonym_autor kľudne ešte aj v druhom ročníku je dovolené počítať prstami. Pani učiteľka nech sa ukludní.
to uz do skolstva ide dnes kazdy?
ale vsak dajako treba deti pošikanovať...a to maju ucit uz podla novej kurikuly...
ked pocital moj syn v 1. triede, pytam sa ho tak pomimo, ze kolko je 1+3? ticho..a dost dlho ticho....tak som sa opytala inak-hovorim-ty ma 1 auticko a ja ti pridam 3, kolko budes mat? 4! bleskova odpoved...😍tak asi tak...zcela jina situace...vyskusaj...
U nás tiež majú počítanie na čas..ale je to kvôli tomu, že prví traja dostanú známku. Tie šikovné deti sa proste nudia, a toto je skôr pre ne motivácia. V bežnej škole bohužiaľ často najmä v prvom ročníku sú šialené rozdiely medzi deťmi, rovnako sa trápia aj slabšie deti, s poruchami deti..ale aj tie šikovné trpia potom popri tom.

Toto mi demotivovalo aj mna,ako dospelu osobu..stale som bola slabsia z matiky, a zial ucitelky na mna kaslali..