icon

Pustiť dieťa na pobyt v Anglicku?

slavomira236
Včera o 19:04

Ahoj. Syn7dmak doniesol papier zo skoly na pobyt v anglicku cez skolu tyzden ze niekedy na jar.. Ubytovany maju byt v rodinach...nieje to skoro takto u cudzej rodiny?? Pustili by ste dieta? On chce aj nie ze radsej by byval na hoteli ako u cudzich. Mate niekto skusenost s tymto?? Dakujem

Pustiť dieťa na pobyt v Anglicku?
Strana
z2
anonym_fb3df9
Včera o 20:24

dcéra bola v 6tr. - Taliansko

ljmmm
Včera o 20:25

Ahoj ja som takto bola na viac tyzdnov v kodani. Zazila som to, co uz nikdy nezazijem. Vela mi to dalo. Napr aj sebavedomie do zivota.

matula77
Včera o 20:34
@slavomira236

@matula77 tak oni budu niekde na vidieku tak neviem ci niekde budu chodit daleko asi nie myslim londyn

@slavomira236 ja som to dala len ako moj priklad 🙂 my sme boli aj v londyne a celkovo si myslim, ze ak sa na to tvoje ditko citi a chce ist a mozete si to dovolit, tak ho pustite, je to uzasna skusenost.

abbey1
Včera o 20:49
@slavomira236

@abbey1 vedv toho sa bojim kde ho ubytuju v londyne som zila cez 8rokov aj som chodila jedem casn upratovat do domacnosti aj zehlitt aj sa tam narodil . Ucitelka tvrdi ze ani 13 rokov nemusi dieta mat este no to sa mi uz nejak nezda ked to tam pisu. Moj uz bude mat 13 tesne pred vianocami. Asi pockam este kolko deti sa nahlasi. Zeby sa tam daco naucil za ten pobyt to pochybujem...

@slavomira236 Ja sa ti v tomto nečudujem. Áno, Briti bežne žijú trochu inak než sme my zvyknutí. Ale tak deti to neprežívajú ako my dospelí. Čo mám skúsenosti z rozprávania detí, ktoré chodia na tieto výlety do UK, strava dosť biedna, ale decká majú zábavu. Za mňa dráha zábava. 1000 eur za týždeň, plus vreckové a podobne. To máš radšej kvalitný jazykový pobyt, alebo dovolenku celá rodina.

pralinka25
Včera o 20:59

Ja by som pustila. tiez si myslim ze treba trochu vyjst z ulity. ja som bola tiez decko co chcelo mat svaty pokoj. nehrnula som sa do neznamych veci. ale vzdy ma do ich dotlacila nasilu sesternica. tyzden som bola nasrana a ked som nakoniec sla bola som rada ze to urobila. niekedy treba to decko postrcit. ja som za zazitky aj nepohodlie vo vysledku vdacna.
@slavomira236

anonym_5bd25d
Včera o 21:10

V dnešnom nebezpečnom svete by som svoje dieťa, ktore je v 7.triede nepustila do UK, k neznámym ľuďom uz vôbec. O co pride ako 13rocny? O nic. Moze ist na strednej škole.

slavomira236
autor
Včera o 21:14
@anonym_a64310

@slavomira236 nie, určite by som nepustila dieťa v tomto veku k cudzím ľuďom, ktorých osobne nepoznám a nič o nich neviem. Na takéto pobyty má čas, keď bude v posledných ročníkoch na strednej... nič mu neutečie. Žila so v UK dlhé roky a bála by som sa o dieťa.

@anonym_a64310 no ved to ze aj ja. Preto mam strach tam je ta mladez uplne ina. Rodinu moze dostat aj zlu .

pralinka25
Včera o 21:47
@slavomira236

@anonym_a64310 no ved to ze aj ja. Preto mam strach tam je ta mladez uplne ina. Rodinu moze dostat aj zlu .

@slavomira236 podla mna maju rodini ocekovane. a podla mna chodia furt do tych istych. zisti kolko ich v rodine bude.
pride/nepride o nic. ja neviem. ja to takto nevnimam. stat sa moze aj dospelemu. aj doma. mozno sa uz prilezitost nenaskytne. clovek nikdy nevie. niekedy nas vlastne strachy brzdia. chapem ze je to zodpovednost (mam tri deti) ale snazim sa nenechat sa ovplyvnovat svojimi predstavami. starsi syn tiez chodi kam sa da. niekedy sa az cudujem na co vsetko sa da (bol vzdy dieta ktore nerado riskovalo, ktore potrebovalo cas, a bolo extremne konzervativne. dnes je to iny clovek. )

emily76
Dnes o 02:00

Presne v tomto meste boli aj nase decka zo skoly, syn 2x. Byvali v roznych rodinach zvycajne po 3-4 podla toho, ako si nahlasili, s kym chcu byvat. Doobeda skola, poobede vylety, plus potom ich este rodiny brali von po okoli. Synovi sa podarilo okupat mobil v mori a jeho domaca nam posielala fotky z vyletov a poziciavala mu mobil, aby nam mohol zavolat. Za nas super. Nie je to uplne na to, aby sa za ten tyzden naucili po anglicky, skor aby boli nuteni tu anglictinu realne pouzivat.

d_ivana
Dnes o 02:53

@slavomira236 Osobne si myslím, že je to skoro. Učím na ZŠ na druhom stupni a siedmaci mi prídu ešte malí, detskí. Takého deviatka by som pustila bez problémov, aj ja som tak bola v Nemecku.

lenka.25
Dnes o 05:08

Jasné že pustila , dcéra tak bola prvý krát v Španielsku , mali tam zaplatenú aj jazykovú školu . V rodinách boli ubytovaní minimálne po dvoch žiakoch , nikto nebol v rodine sám .

anonym_d2c092
Dnes o 05:10

Skor nie. Ja som bola na vymennom pobyte a teda... bolo to na strednej. Mala som 16-17?

gab
Dnes o 05:22
@slavomira236

@anonym_5bd25d
@slavomira236 baby, ale to su rodiny, co maju zmluvy s agenturami, robia casto, ze k nim chodia decka na taketo pobyty, cize nie ze je to nejaka Mary,Betty ci neviem kto, co sa rozhodol, ze si privyrobi ubytovanim.
A zase, aj deti su zvyknute na ine veci, cize aj v tomto smere nemusi prave dietatu, co nema rado spagety sadnut, ze ich domaca prave navarila. 😅 - a uz môze byt nespokojne. Cize hop alebo trop.

slavomira236
autor
Dnes o 05:23
@emily76

Presne v tomto meste boli aj nase decka zo skoly, syn 2x. Byvali v roznych rodinach zvycajne po 3-4 podla toho, ako si nahlasili, s kym chcu byvat. Doobeda skola, poobede vylety, plus potom ich este rodiny brali von po okoli. Synovi sa podarilo okupat mobil v mori a jeho domaca nam posielala fotky z vyletov a poziciavala mu mobil, aby nam mohol zavolat. Za nas super. Nie je to uplne na to, aby sa za ten tyzden naucili po anglicky, skor aby boli nuteni tu anglictinu realne pouzivat.

@emily76 takze bolu deti spokojne? To je nejake mensie mestecko nedaleko mora? Boli v rodinách ktere mali sj deti?? Stravovaki sa len v tuch rodinach? Ci obed mali niekde mimo rodiny??

anonym_3d2ba2
Dnes o 05:37

To su take k nezaplateniu skusenosti,vela mu to da a ak ho anglictina bavi,rad sa uci tak by som ho pustila.Peniaze su to najmenej,co by ma trapilo.A obzvlast ak tam aj sam chce ist.Viac by som o tom ani nepremyslala a vypisala hned.

anonym_ba5ead
Dnes o 05:46

@slavomira236 ako prve by som si najma zistila aky je program.kto bude zodpovedny,ako budu prebiehat presuny,ake ma referencie dana spolocnost.. ak je to tak ze v rodinach spia,ale po skole maju spolocny program s ich skupinou,vtedy by som isto poslala.je to uzasny zazitok.synovec tiez bol na ZS,bolo to 8-9r.,ale doplnali aj mladsich,on bol siedmak vtedy.

baboobchod
Dnes o 06:20
@matula77

ahoj, ja som bola takto ked som mala 13 rokov(mam 44) a bola to pre mna velmi dobra skusenost. Byvala som v rodine aj s jednou japonkou, domaci boli skveli, dlho sme boli v kontakte. Doobeda sme mali vyucovanie, poobede sme behali po pamiatkach. Za mna uzasne, doteraz som rodicom vdacna za tuto skusenost. Potom som bola takto este raz. Akurat kedze to bolo roky rokuce dozadu, sme boli autobusom 🙂 Je pravda, ze ja som uz vtedy vedela ze jedine co ma bavi je anglictina :D aj som ju potom vystudovala a doteraz milujem Londyn a rada sa tam vraciam

@matula77 ja presne ako ty, tiež nám 44 a asi 30 rokov dozadu sme boli autobusom v Londýne, pamätám si trajekt 😁. My sme so spolužiačkou bývali u černochov 😁 super to bolo, normalne sme s nimi raňajkovali, potom nás odviezli na meeting point s ostatnými zo školy a večer tam zas prišli po nás. Vtedy mobily neboli a ani tú angličtinu sme moc nevedeli 🤣
Pozisťuj, co je to za organizátora. Naše sa šlo cez školu, šla aj anglictinarka.

sissy27
Dnes o 07:18

@slavomira236 ja som takto bola v 12, potom znova v 14-15. Dcera tiez tak nejak v 13. Za mna je to skvela skusenost.

emjee
Dnes o 07:51
@slavomira236

@emily76 takze bolu deti spokojne? To je nejake mensie mestecko nedaleko mora? Boli v rodinách ktere mali sj deti?? Stravovaki sa len v tuch rodinach? Ci obed mali niekde mimo rodiny??

@slavomira236 moj syn bol s touto agenturou SOL a v Barnstaple - zhodou okolnosti byval u riaditelky tej skoly aj s dalsimi 3. Oni obedy nevaria, davaju obedovy balicek, vecere mali varene. Doobeda boli v skole, poobede chodili spolu cely zajazd na vylety po okoli, jeden den mali celodenny vylet do Exeteru. Az po spolocnom poobedi odchadzali vecer do rodin a rodiny im este robili okrem vecere aj vecerny program.
Barnstaple je male mesto, najdi si na mape, od Londyna je to daleko. Nasi boli autobusom a mali autobus cely cas k dispozicii, neviem ako sa to riesi pri leteckych zajazdoch, pozri si podmienky agentury.

Je to na tyzden, nie na rok, takze nie je coho sa bat, 13 rocny to hravo zvladne.

muchotrafka298
Dnes o 07:56

Ja ked som bola prvykrat v Londyne, tak som mala 20 rokov a so zajazdom poznavacim. A tam bolo byvanie v rodinach. My s kamoskou sme sa dostali k starsej pani, ktora nam zakazala sa sprchovat, ze nie kazdy den, nemame plytvat vodou, zbytocne sa umyvat (!!!!) a vrcholom bola strava. Na ranajky suchy krajec toastoveho chleba opeceneho a na veceru 2 salatove listy s polovicou vareneho vajca (polovicou preto, lebo sme boli dve, tak aby pani neskodovala). Ini ucastnici zajazdu nosili este aj zabalene jedlo a pitie so sebou, my keby sme si nekupili za svoje jedlo, tak tyzden hladujeme. Regulerne. Lebo to bolo v kompetencii rodin, ze aku stravu daju, zaplatene dostali za ranajky a obedy. Mam doteraz z toho traumu, ked vidim salatove listy a vajce. Veceru sme dostali presne 2x, potom sme radsej povedali, ze nie sme hladne a zjedli sme si jedlo, co sme si pocas dna kupili na izbe.

danica2711
Dnes o 08:30

@slavomira236 samozrejme, že áno, rozhovorí sa, lebo bude musieť a aj inak sa otrká, zistí, že prežije aj bez maminky za zadkom... Je možné, že to nevidím celkom objektívne, ale ja som od útlej mladosti strávila pri športe veľa času po sústredeniach a na prvom som si tiež myslela, že bez maminky za zadkom to bude ťažké, a ono nebolo. A nakoniec, je to len týždeň!

julish
Dnes o 08:37

Jednoznacne ano! Detibz folklornych suborov cestuju bez rodicov (mna taknpustili uz ako sedemrocnu), sportovci, skauti… urcite ousti, nadviaze priatelstvo, moze ho to posunut v jazyku

slavomira236
autor
Dnes o 08:55
@muchotrafka298

Ja ked som bola prvykrat v Londyne, tak som mala 20 rokov a so zajazdom poznavacim. A tam bolo byvanie v rodinach. My s kamoskou sme sa dostali k starsej pani, ktora nam zakazala sa sprchovat, ze nie kazdy den, nemame plytvat vodou, zbytocne sa umyvat (!!!!) a vrcholom bola strava. Na ranajky suchy krajec toastoveho chleba opeceneho a na veceru 2 salatove listy s polovicou vareneho vajca (polovicou preto, lebo sme boli dve, tak aby pani neskodovala). Ini ucastnici zajazdu nosili este aj zabalene jedlo a pitie so sebou, my keby sme si nekupili za svoje jedlo, tak tyzden hladujeme. Regulerne. Lebo to bolo v kompetencii rodin, ze aku stravu daju, zaplatene dostali za ranajky a obedy. Mam doteraz z toho traumu, ked vidim salatove listy a vajce. Veceru sme dostali presne 2x, potom sme radsej povedali, ze nie sme hladne a zjedli sme si jedlo, co sme si pocas dna kupili na izbe.

@muchotrafka298 toho sa bojim..

emjee
Dnes o 09:16
@slavomira236

@muchotrafka298 toho sa bojim..

@slavomira236 ze bude tyzden hladovat? Tak si nieco kupi, keby to malo byt takto. Okrem toho, ak by sa nieco taketo dialo, tak to nahlasi ucitelke, ktora s nimi pojde a vedia ich pripadne prestahovat alebo nejako inak poriesit.

jaaty
Dnes o 09:28

@slavomira236 dcéra bola na takomto jazykovom pobyte v Dubline, dokonca neviem či nebola siestacka. Tiež bývali v rodine po 2-3. Zvládla to v pohode, o tok mala ísť opäť do Skotska, ale prišiel Covid. Ja odporúčam, zvlášť sk chce ísť.

Strana
z2