icon

Pustiť dieťa na pobyt v Anglicku?

slavomira236
Včera o 19:04

Ahoj. Syn7dmak doniesol papier zo skoly na pobyt v anglicku cez skolu tyzden ze niekedy na jar.. Ubytovany maju byt v rodinach...nieje to skoro takto u cudzej rodiny?? Pustili by ste dieta? On chce aj nie ze radsej by byval na hoteli ako u cudzich. Mate niekto skusenost s tymto?? Dakujem

Pustiť dieťa na pobyt v Anglicku?
Strana
z2
anonym_28d027
Včera o 19:09

Skoro? Však nema 5, má 12-13 rokov
V rodine bude musieť komunikovat anglicky, v hoteli nie. To je pointa pobytu komunikovat anglicky

adelusha
Včera o 19:10

@slavomira236 z prace takto boli minuly skolsky rok kolegyne anglictinarky so ziakmi v Londyne a tiez spali v rodinach. No vacsina ucastnikov zajazdu boli osmaci, deviataci, nepamatam, ci niekoho zo siedmakov brali. No a najmladsi syn chodi na tanecnu, v novembri pojdu do Brna na zajazd a tiez budu spat v rodinach (ma 11 rokov), no on je taka povaha, ze s tym nebude mat problem 🙂

abbey1
Včera o 19:12

@slavomira236 Ja by som ho za tú cenu nedala.Ak chce ísť, radšej by som investovala do klasického jazykového pobytu počas orazdnin
Ak však nemáte problém s financiami a chce syn ísť, kludne ho pusti. Väčšinou v tých rodinách netreba čakať veľký zázrak. Majú to čisto na biznis. Málokedy majú decká šťastie na naozaj starostlivú rodinu. Báť sa však nemusíš, najesť dostane, ak bude hladný, kúpi si.

anonym_197481
Včera o 19:15

@slavomira236 nie, ale asi si chcela skôr počuť skúsenosti.. no ja ako mama by som ho nepustila, myslím si, že 13 rokov je zavčasu na pobyt v cudzie bez rodiča.. a ten strach to si ani neviem predstaviť ..

matula77
Včera o 19:18

ahoj, ja som bola takto ked som mala 13 rokov(mam 44) a bola to pre mna velmi dobra skusenost. Byvala som v rodine aj s jednou japonkou, domaci boli skveli, dlho sme boli v kontakte. Doobeda sme mali vyucovanie, poobede sme behali po pamiatkach. Za mna uzasne, doteraz som rodicom vdacna za tuto skusenost. Potom som bola takto este raz. Akurat kedze to bolo roky rokuce dozadu, sme boli autobusom 🙂 Je pravda, ze ja som uz vtedy vedela ze jedine co ma bavi je anglictina :D aj som ju potom vystudovala a doteraz milujem Londyn a rada sa tam vraciam

katuskapd
Včera o 19:19

Za mňa je to skoro,moj bol v 3 ročníku na strednej, lietadlom,sedeli oddelene, v meste po nich prisli rodiny,ale potom uz chodili sami vlakom asi 45 minut a zo stanice ich potom vyzdvihla ta mama a dalsiu pol.hodinu,ich viezla domov. Dostali večeru aj raňajky. Boli 4 v jednej izbe. Píšem len synovu skúsenosť......

slavomira236
autor
Včera o 19:27
@anonym_28d027

Skoro? Však nema 5, má 12-13 rokov
V rodine bude musieť komunikovat anglicky, v hoteli nie. To je pointa pobytu komunikovat anglicky

@anonym_28d027 tak nikde tajto sam nebol a je skor tichsi. Co sa tyka anglictiny komunikovat vie anglina mu ide .

martinmmartin
Včera o 19:29

Ja som bol ked som nal 13. Najlepsia vec. A presne sa mi moc nelubila ta cast s rodinami ale s odstupom casu to bolo super. V rodine ich je vzdy viac takych deciek takze nikdy nebude na nich sam a v UK totok ma velku tradiciu a su na to nastaveny. Velmi vela veci mi to dalo hlavne zo skupiny osamoststnenia sa a uvedomenia si ze veci vedia byt aj inak. Pusti ho, co mozes stratit?

vivuska666
Včera o 19:30

Hned by som ho poslala. Nasa skola take nema :(

slavomira236
autor
Včera o 19:33
@abbey1

@slavomira236 Ja by som ho za tú cenu nedala.Ak chce ísť, radšej by som investovala do klasického jazykového pobytu počas orazdnin
Ak však nemáte problém s financiami a chce syn ísť, kludne ho pusti. Väčšinou v tých rodinách netreba čakať veľký zázrak. Majú to čisto na biznis. Málokedy majú decká šťastie na naozaj starostlivú rodinu. Báť sa však nemusíš, najesť dostane, ak bude hladný, kúpi si.

@abbey1 vedv toho sa bojim kde ho ubytuju v londyne som zila cez 8rokov aj som chodila jedem casn upratovat do domacnosti aj zehlitt aj sa tam narodil . Ucitelka tvrdi ze ani 13 rokov nemusi dieta mat este no to sa mi uz nejak nezda ked to tam pisu. Moj uz bude mat 13 tesne pred vianocami. Asi pockam este kolko deti sa nahlasi. Zeby sa tam daco naucil za ten pobyt to pochybujem...

slavomira236
autor
Včera o 19:34
@martinmmartin

Ja som bol ked som nal 13. Najlepsia vec. A presne sa mi moc nelubila ta cast s rodinami ale s odstupom casu to bolo super. V rodine ich je vzdy viac takych deciek takze nikdy nebude na nich sam a v UK totok ma velku tradiciu a su na to nastaveny. Velmi vela veci mi to dalo hlavne zo skupiny osamoststnenia sa a uvedomenia si ze veci vedia byt aj inak. Pusti ho, co mozes stratit?

@martinmmartin tak asi keby som mala dievca bala by som sa viac.

danka777
Včera o 19:35

syn bol v Barnstaple v prvom ročníku na strednej a veľmi sa mu páčilo. Bývali v rodinách, chodili tam na kurz angličtiny a aj po výletoch. Mohli si vybrať, či chcú byť v rodine sami alebo so spolužiakom. Teraz na jar tam ide aj dcéra 14 ročná zo školy, a určite ju pustíme. tie decká z toho majú zážitok na celý život. Oni však chodia autobusmi a trajektom, lebo je ich veľa, chodí celý prvý ročník - 100 deti.

slavomira236
autor
Včera o 19:36
@matula77

ahoj, ja som bola takto ked som mala 13 rokov(mam 44) a bola to pre mna velmi dobra skusenost. Byvala som v rodine aj s jednou japonkou, domaci boli skveli, dlho sme boli v kontakte. Doobeda sme mali vyucovanie, poobede sme behali po pamiatkach. Za mna uzasne, doteraz som rodicom vdacna za tuto skusenost. Potom som bola takto este raz. Akurat kedze to bolo roky rokuce dozadu, sme boli autobusom 🙂 Je pravda, ze ja som uz vtedy vedela ze jedine co ma bavi je anglictina :D aj som ju potom vystudovala a doteraz milujem Londyn a rada sa tam vraciam

@matula77 tak oni budu niekde na vidieku tak neviem ci niekde budu chodit daleko asi nie myslim londyn

martinmmartin
Včera o 19:38
@slavomira236

@martinmmartin tak asi keby som mala dievca bala by som sa viac.

@slavomira236 no tam kde som bol ja (exeter)tak Londyn bol vyslovene zakazany akokolvek vobec navstivit pre under 15 . Ani s rodinami cez weekend ani nahodou , Londyn bol povoleny az pre skupinu od 15

anonym_28d027
Včera o 19:39
@slavomira236

@anonym_28d027 tak nikde tajto sam nebol a je skor tichsi. Co sa tyka anglictiny komunikovat vie anglina mu ide .

@slavomira236 ak chce tak ho podpor.

slavomira236
autor
Včera o 19:39
@vivuska666

Hned by som ho poslala. Nasa skola take nema :(

@vivuska666 u nas tiez prvy krat. Pred tym chodili deti cez erasmus to vyberala riaditelka ale treti rok uz asi v erasme niesu zapojeni lebo nikde neboli. Vtedy deti chodili zadarmo. To brala len 8kov 9 takov

slavomira236
autor
Včera o 19:42
@anonym_197481

@slavomira236 nie, ale asi si chcela skôr počuť skúsenosti.. no ja ako mama by som ho nepustila, myslím si, že 13 rokov je zavčasu na pobyt v cudzie bez rodiča.. a ten strach to si ani neviem predstaviť ..

@anonym_197481 to hovori aj kamoska ze dceru nepusti ze skoro. A to jej dcera chodi od mala na jazykovku aj ju che dat na anglicky gympel.

emjee
Včera o 19:45

Pustiť. Syn bol ako osmak s cudzou skolou (poznal len jednu spoluziacku, ktora tam isla s jej tetou a syna po znamosti zobrali so sebou). Bola to pre neho super skusenost (uz bol predtym niekolkokrat v tabore, takze cudzich deti sa nebal). Boli ubytovani po 3-4 v rodinach a boli spokojni, rodina im robila vecerny program. Cez den mali doobeda vyucovanie a poobede vylety. Za mna urcite odporucam. Pre siedmaka to vobec nie je skoro.

slavomira236
autor
Včera o 19:45
@anonym_28d027

@slavomira236 ak chce tak ho podpor.

@anonym_28d027 este porozmydlam uvidim ci sa nahlasia spolužiaci. Jasne ze dnes v skole vsetci ze idu..no urcite nepojdu je to aj suma vyssia. Ja mam este 4 tacku este ma ist do skoly v prirode tento rok.

mirkava
Včera o 19:46

@slavomira236 mam 7maka a nepustila by som ho. Tiež si myslím že je to ešte skoro. Nič mu neujde. Plná zodpovednosť za deti je na učiteľoch? Obdivujem tu odvahu.

emjee
Včera o 19:46

Este doplnim - syn bol tiez v Barnstaple so SOLom, ale oni sli autobusom zo zapadneho Slovenska.

natalka13
Včera o 19:49

Moji boli obaja, cele triedy. Nik neostal doma. Kopec zazitkov si doniesli.
Chodili decka busom same z rodin do skoly. Po skole program cela trieda, vylety.

veselo_neveselo
Včera o 19:51

@slavomira236 my sme tak boli na druhom stupni v belgicku s ucitelkou francuzstiny, byvali sme veru v rodinach, a bolo to celkom fajn. A to uz je davno, ked mobily neboli, telefonaty z/do cudziny drahe, sli sme autobusom, a tu sme. Par zo spoluziakov potom slo aj francuzstinu studovat 🙂
Za mna pustit, siedmaci su uz machri, trochu skusit svet pod dozorom skoly moze byt fajn.
Coho sa bojis?

anonym_28d027
Včera o 19:53
@slavomira236

@anonym_28d027 este porozmydlam uvidim ci sa nahlasia spolužiaci. Jasne ze dnes v skole vsetci ze idu..no urcite nepojdu je to aj suma vyssia. Ja mam este 4 tacku este ma ist do skoly v prirode tento rok.

@slavomira236 by som sa s ním dohodla že ok, je to dosť peňazí, tak mensi darček na narodky a ak dostáva niečo napr od starých rodičov či krstných tak sa to odloží na Londýn

slavomira236
autor
Včera o 19:56
@veselo_neveselo

@slavomira236 my sme tak boli na druhom stupni v belgicku s ucitelkou francuzstiny, byvali sme veru v rodinach, a bolo to celkom fajn. A to uz je davno, ked mobily neboli, telefonaty z/do cudziny drahe, sli sme autobusom, a tu sme. Par zo spoluziakov potom slo aj francuzstinu studovat 🙂
Za mna pustit, siedmaci su uz machri, trochu skusit svet pod dozorom skoly moze byt fajn.
Coho sa bojis?

@veselo_neveselo no toho ze nikde nebol sam okrem skoky v prirode a potom hovoril ze uz by nesiel Jeho nebavis takebtie sutaze a podobne veci. Nezapajal sa do nicoho takeho.On je tichy najradsej doma pri tablete.

mirkava
Včera o 19:57
@veselo_neveselo

Coho sa bojis?

@veselo_neveselo juuj hej aj ja som bola mladá keď neboli mobily. Bol iný svet. Teraz by som sa bála.

martinmmartin
Včera o 19:58
@slavomira236

@veselo_neveselo no toho ze nikde nebol sam okrem skoky v prirode a potom hovoril ze uz by nesiel Jeho nebavis takebtie sutaze a podobne veci. Nezapajal sa do nicoho takeho.On je tichy najradsej doma pri tablete.

@slavomira236 Presne pre to ho tam musis aj kutacom dostrkat. Je jednoduche viezt s vo vyslapanych kolajniciach....ale hodit do studenej vody do uplne neznameho prostredia kde musi zacat fungovat bez pripravy a vyslapaneho chodnicka mu da ovela viac do zivota ako tablet
A nejde na Jupiter takze nic moc neriskujes (vlastne je vobec nieco co mozes stratit?)

anonym_a64310
Včera o 20:16

@slavomira236 nie, určite by som nepustila dieťa v tomto veku k cudzím ľuďom, ktorých osobne nepoznám a nič o nich neviem. Na takéto pobyty má čas, keď bude v posledných ročníkoch na strednej... nič mu neutečie. Žila so v UK dlhé roky a bála by som sa o dieťa.

gab
Včera o 20:16

@slavomira236 nas bol s triedou vo veku tvojho syna tyzden na Malte. Uzasne zazitky, doobedu sa ucili, po obede mali vylety, na izbe boli 3. Bola to dalsia skusenost a cast samostatnosti do zivota.

janinah
Včera o 20:20

Nepustila by som ,nic mu neutečie.

Strana
z2