icon

Škola v prírode bez elektroniky. Výhody a názory rodičov

Včera o 21:46

Rada by som vedela vas nazor na skolu v prirode, kde si deti nesmu zobrat ani smart hodiny ani mobil.Proste tyzden bez kontaktu s rodicom,ucitelkam mame zakazane volat.Oni informuju o dni ktory prezili s nasimi detmi cez Edupage

martinmmartin
Dnes o 09:59
@ema22270

@anonym_autor aj nas tak ide do skoly v prirode, je vsak aj alergik cize urcite budem trvat na tom ze tie hodinky nech ma na 5min denne aby sa ozval prosto sam a neotravujem pani ucitelku ci aspon nieco zjedol a podobne. Ma kopec alergii takze bolo na zvazeni ci ho clvobec dame. Takze bud sa bude denne ozyvat pani uctelka alebo sam. Ale zas aby mi nikto nepovedal ze ci je ok ci teda aspon nieco zje co moze..a ako po zdr stranke ci nema flaky z pelov a podobne je snad v poriadku...

@ema22270 Nieje to iba Iluzia kontroly? Ak spadne drzkou na zem v anafylaktickom soku tak s tym ako rodic vobec nic nespravis . Ucitelka zavola zachranku a budu ho davat dokopy a je uplne jedno ci o tom vies alebo nie na vysledok to nebude mat vplyv

michaela329
Dnes o 10:04

@anonym_autor u nás praktizujeme elektroniku zavretu počas pobytu v trezorez večer majú 15 minút na zavolanie rodičom. Inak tiež dávame fotky a info na EduPage. A zázračnebto tým deťom nikdy nechýba, dokážu krásne fungovať, hrať sa, rozprávať a baviť aj bez toho. Taký digitálny detox.

elanor
Dnes o 10:06

Nasi si mobily mohli zobrat, ale mali k dispozicii kazdy den medzi 18-19.00; inak ich mali schovane a zamknute u ucitelky.
Za mna to bolo ok riesenie.
Uplne bez ko taktu, s tym by som ako rodic nesuhlasila.

gaborka28
Dnes o 10:07

je to perfektne a suhlasim. starsi syn mohol mat kazdy vecer mobil na 20 min tusim, ani to nevyuzil. volali sme si na zaciatku, ale zistil, ze lepsie bude, ked nebudeme volat, lebo mu bolo luto. mali program aj vecer, raz aj v noci mali nejake prekvapenie. pani ucitelky pisali kazdy den na edupage a posielali aj fotky. syn absolutne neutrpel bez mobilu ziadnu ujmu, praveze pochopil, ze su krasne dni aj bez toho a da sa to zvladnut 😀 dokonca prisiel taky viac "velky", predtym dost na mne lipol, samozrejme aj teraz mame pekny vztah, ale akoby podrastol aj psychicky. neviem to vysvetlit normalne. teraz caka skola v prirode mladsieho a bude to rovnako. ja to schvalujem.

betulinka1
Dnes o 10:08

@anonym_autor naši tiež nemali telefóny povolené. Hlasenie podávali učiteľky každý deň. Jeden chlapec ochorel a volali rodičom, prišli pre neho. Deti vedeli, že môžu poprosiť ucitelku, ked chceli zavolať. Mali dokonca vyhradený čas, že od 18:00 do 19:30 hod. mohli požiadať o hovor. Za mňa to bolo super.

michaela329
Dnes o 10:11
@ema22270

@anonym_autor aj nas tak ide do skoly v prirode, je vsak aj alergik cize urcite budem trvat na tom ze tie hodinky nech ma na 5min denne aby sa ozval prosto sam a neotravujem pani ucitelku ci aspon nieco zjedol a podobne. Ma kopec alergii takze bolo na zvazeni ci ho clvobec dame. Takze bud sa bude denne ozyvat pani uctelka alebo sam. Ale zas aby mi nikto nepovedal ze ci je ok ci teda aspon nieco zje co moze..a ako po zdr stranke ci nema flaky z pelov a podobne je snad v poriadku...

@ema22270 preppac, ale ak Ti dieťa dostane anafylakticky šok, určite Ti to nebude ono volat. Ale učiteľka, ktorá to bude so zdravotníkom aktuálne riešiť - ako každú vec, ktorá súvisí zdravým. Ja som mala dve silno alergické deti, jedno z nich po šoku, keď ho do nemocnice viezol vrtuľník z domu. Nosila som celý ich čas pobytu so mnou tašku s liekmi a epipenmi. Deti so mnou trávili celé poobedie a nikdy nič nenahlasovali rodičom - načo. Bola som tam ja.

ema22270
Dnes o 10:17
@michaela329

@ema22270 preppac, ale ak Ti dieťa dostane anafylakticky šok, určite Ti to nebude ono volat. Ale učiteľka, ktorá to bude so zdravotníkom aktuálne riešiť - ako každú vec, ktorá súvisí zdravým. Ja som mala dve silno alergické deti, jedno z nich po šoku, keď ho do nemocnice viezol vrtuľník z domu. Nosila som celý ich čas pobytu so mnou tašku s liekmi a epipenmi. Deti so mnou trávili celé poobedie a nikdy nič nenahlasovali rodičom - načo. Bola som tam ja.

@michaela329 trosku nechapem co pises, samozrejme ked by dostal sok ja nepotrebujem aby mi on volal to som nikde nepisala. Ja som napisala nieco ine a to to, ze ak niekto ma alergie silne alebo ine zdr. problemy za mna je urcite vhodne aby sa kazdy den zavolalo rodicom ci je to dieta ok - kedze napr syn zvladne par dni v pohode a potom mozno to dolahne a spravia sa mu flaky po tvari a podobne.. to som tym myslela, ze urcite pojde len vtedy ak budem informovana o tom zdr. stave, co je podla mna uplne v poriadku podat hlasenie o stave. Tak ako ked ma niekto astmu, tak asi davaju vediet, ked sa zhorsi stav informuju, a uz potom sa riesi ci pojde dieta domov. Ja som nic nepisala o nejako anafylaktickom soku a tiez ma syn lieky aj epipen. A tiez maju zdravotnika aj vsetko ale taz denne napisat aspon smsku je snad v pohode.

michaela329
Dnes o 10:21
@ema22270

@michaela329 trosku nechapem co pises, samozrejme ked by dostal sok ja nepotrebujem aby mi on volal to som nikde nepisala. Ja som napisala nieco ine a to to, ze ak niekto ma alergie silne alebo ine zdr. problemy za mna je urcite vhodne aby sa kazdy den zavolalo rodicom ci je to dieta ok - kedze napr syn zvladne par dni v pohode a potom mozno to dolahne a spravia sa mu flaky po tvari a podobne.. to som tym myslela, ze urcite pojde len vtedy ak budem informovana o tom zdr. stave, co je podla mna uplne v poriadku podat hlasenie o stave. Tak ako ked ma niekto astmu, tak asi davaju vediet, ked sa zhorsi stav informuju, a uz potom sa riesi ci pojde dieta domov. Ja som nic nepisala o nejako anafylaktickom soku a tiez ma syn lieky aj epipen. A tiez maju zdravotnika aj vsetko ale taz denne napisat aspon smsku je snad v pohode.

@ema22270 Ty nechápeš, že ak nebude Ok. Učitelia samozrejme volajú, ale ak tam normálne funguje a nemá problémy, nemajú prečo - je tam ten prehľad na EduPage. A mám tých škôl v prírode za sebou už teda dosť, aj s astmatikmi, aj s dieťaťom bez obličky, aj s alergikmi - kto dnes nejaké nemá (sama som silný) a aj s dieťaťom po onko liečbe, aj s celiatikmi. A nikdy nebolo treba nikomu denné hlásenie o stave dieťaťa. Lebo v prípade akéhokoľvek problemu, sa volá každému rodičovi.

slavomira236
Dnes o 10:25

@anonym_autor moj ked boli v stvrtom memal mobil ani zo sebou...od pondelka do piatku vydrzal ale deti mali vecer na hodinu tak im ucitelka davala. Ja som bola v skole v prirode este boli 3 tyzdne mobili neboli a vydrzala som. Raz ma boli pozriet babka a dedo cez vikend mali sme navstevny. P

jasminet
Dnes o 10:27

Naša najmladšia chodieva do školy v prírode od prvého ročníka, elektronika je zakázaná. Fotky priebežne posiela pani učiteľka do triednej skupiny, večer je vyhradená hodina na telefonovanie = učiteľka ma napr. chlapcov, vychovávateľka dievčatá a z ich mobilu dieťa volá 2-3 min. s rodičom.

anonym_b29d35
Dnes o 10:31
@ema22270

@ema22270 vieš čo? ...nechaj ho doma a netráp celý kolektív okolo, nie je povinné zobrať a mať na starosti dieťa s alergiami a hysterickou matkou...

ema22270
Dnes o 10:35
@anonym_b29d35

@ema22270 vieš čo? ...nechaj ho doma a netráp celý kolektív okolo, nie je povinné zobrať a mať na starosti dieťa s alergiami a hysterickou matkou...

@anonym_b29d35 dobre pan anonym urobim ako si napisal.

mondolina
Dnes o 10:36

bez mobilov, bez volania. zbytočne im bude smutno.

ema22270
Dnes o 10:39
@jasminet

Naša najmladšia chodieva do školy v prírode od prvého ročníka, elektronika je zakázaná. Fotky priebežne posiela pani učiteľka do triednej skupiny, večer je vyhradená hodina na telefonovanie = učiteľka ma napr. chlapcov, vychovávateľka dievčatá a z ich mobilu dieťa volá 2-3 min. s rodičom.

@jasminet za mna toto super riesenie. 🙂

januska12323
Dnes o 10:46

Deti mobily nepotrebujú a je lepšie ak ich ani nemajú. Keby sa niečo stalo zavolá učiteľka. Ja som ako decko nikdy nechápala načo mám volať rodičom keď je všetko v poriadku.

ema22270
Dnes o 10:47
@michaela329

@ema22270 Ty nechápeš, že ak nebude Ok. Učitelia samozrejme volajú, ale ak tam normálne funguje a nemá problémy, nemajú prečo - je tam ten prehľad na EduPage. A mám tých škôl v prírode za sebou už teda dosť, aj s astmatikmi, aj s dieťaťom bez obličky, aj s alergikmi - kto dnes nejaké nemá (sama som silný) a aj s dieťaťom po onko liečbe, aj s celiatikmi. A nikdy nebolo treba nikomu denné hlásenie o stave dieťaťa. Lebo v prípade akéhokoľvek problemu, sa volá každému rodičovi.

@michaela329 pokial napisu na edupage v pohode..vsak zas ja nemam odkial vediet ako to bude, ked tam nikdy nebol len sa tu uz vsetci rozculuju ze som hystericka a podobne - vsak na to to tu je ze si vymenime skusenosti, nazory a nie hned tu kazdy utoci, ako pan hore ze ked ti spadne dieta drzkou na zem tak co chces vediet to ti volat nebudu - tak to ja fakt nechapem. Za tvoje komentare dakujem, mas skusenosti bola si viac tak, tak asi vies ako to funguje takze ja chapem aj co pises...

ema22270
Dnes o 10:52
@martinmmartin

@ema22270 Nieje to iba Iluzia kontroly? Ak spadne drzkou na zem v anafylaktickom soku tak s tym ako rodic vobec nic nespravis . Ucitelka zavola zachranku a budu ho davat dokopy a je uplne jedno ci o tom vies alebo nie na vysledok to nebude mat vplyv

@martinmmartin tebe uz spadlo dieta drzkou ma zem v skole prirode? 🤷‍♀️

zuzubb007
Dnes o 10:53

Som za obe deti mali takto poriešenú školu v prírode, moji boli takí zahltení, že aj na mňa zabudli, nonstop program, výlety, zábava s kamošmi, diskoteky, súťaže, keby bolo zle učiteľ volá, a pre dieťa je to ešte horšie ak by malo telefón, že mu príde smutno, že si volá s mamou a nieje doma, takže bez elektroniky top

mondolina
Dnes o 10:59
@ema22270

@ema22270
a keď bude mať fľaky z peľov tak čo? prídeš preňho? či mu pribalíš lieky?
či niečo zjedol? myslíš, že umrie od hladu?

ema22270
Dnes o 11:04
@mondolina

@ema22270
a keď bude mať fľaky z peľov tak čo? prídeš preňho? či mu pribalíš lieky?
či niečo zjedol? myslíš, že umrie od hladu?

@mondolina tak pridem pre neho ano. Pokial by sa mu to zhorsilo co je asi uplne normalne.

mondolina
Dnes o 11:09
@ema22270

@mondolina tak pridem pre neho ano. Pokial by sa mu to zhorsilo co je asi uplne normalne.

@ema22270
ale veď to ti dajú vedieť, že sa mu zhoršil zdravotný stav. nemusíš ho preto kontrolovať každý deň.

mama_z_besstu
Zástupca značky
Dnes o 11:20

@anonym_autor Ja s týmto úplne súhlasím 🙂 Mali sme to veľmi podobne a úprimne – bolo to super rozhodnutie. Deti si aspoň naozaj oddýchnu od technológií, viac sa medzi sebou spoznajú a sú viac „tu a teraz“.

Chápem, že pre rodiča je to zo začiatku zvláštny pocit nemať kontakt, ale tie pravidelné informácie cez Edupage nám úplne stačili. A hlavne – deti to zvládli lepšie, než sme čakali 😊 Myslím, že im takýto týždeň dá veľa aj do samostatnosti.

anonym_7d2f95
Dnes o 11:32

Dcéra bola na víkende s prváčkou, zákaz akejkoľvek elektroniky, poriadalo to mesto.
Je to iné, keďže deti tam boli s rodičmi, ale efekt to malo neskutočný, za víkend dieťa zabudlo na youtobe atď.
Bola bez stresu, uvoľnená, veľká zmena, no žiaľ to dlho nevydržalo, deti vidia rodičov byť na teléfone, tak chcú aj oni.

nelca84
Dnes o 11:35
@ema22270

@ema22270 to by ma zaujimalo, ci ked ti dieta povie, ze nieco nezjedlo, tak co spravis? Dobehnes za nim s obedarom alebo co? A v pripade zdravotnych problemov ta bude kontaktovat ucitelka, na to sa mozes spolahnut. Nepotrebujes kvoli tomu volat kazdy den s dietatom a zbytocne ho rozrusovat. Tak sa hod do kludu, prestrihni pupocnu snuru a nekaz dietatu zazitok.

sense
Dnes o 11:43

Tak to má byť, moja tak prežila aj školu v prírode, aj lyžiarsky 2x, aj spanie na slame v stodole. Veď keby sa niečo deje sa učiteľ ozve. A zbytočne by podľa mňa bolo niektorým deťom ľúto večer. Ešte sme vždy vypĺňali dotazník aké má dieťa alergie, zvyklosti, lieky atď ..

akvi
Dnes o 11:44

Nemam nic proti tyzdnu bez elektroniky, s cim by som ale mala problem, ze ucitelky vyhlasia, ze im rodicia nemaju volat.. Toto by sa mne nepacilo, aj ked ja by som isto nevolala "len tak", ale nepaci sa mi taketo ultimatum. Stale je to moje dieta zverene im a ja mam mat moznost sa skontaktovat s osobami zodpovednymi sa moje dieta.. Neviem, ako presne vam to bolo komunikovane, ale kazdopadne, ucitelky mohli poprosit, aby rodicia nevolali, lebo chapem, ze existuju aj taki, co budu vyvolavat 3x za den. Ale napriklad mat moznost napisat spravu, mail - formu nech si zvoli ucitelka, alebo vyhradi cas, kedy je schopna s rodicmi komunikovat, toto mne pride normalne, nie kategoricky odfajcit vsetkych, nech nevolaju.. A tiez by som ocakavala aspon strucnu info rodicom, ze docestovali sme v poriadku alebo dnes sme robili XY, vsetci su v poriadku.. toto predsa ocakavame aj od blizkych ludi, ked niekam idu, aby sa ozvali, ze su ok. A ak tuto moznost odoprieme detom, tak je psou povinostou uciteliek podat spravu rodicom.. Tiez by ma dost zaujimalo, ak su to mensie deti, ze ako bude prebiehat ich podpora, ked budu mat tazku chvilku, lebo je naozaj dolezite, aby aj na tomto ucitelky pracovali s detmi. SVP je pre mnohych hlavne o tom, ze su 1x bez rodicov niekde a zazivaju aj neprijemne pocity. Akurat ja si fakt nemyslim, ze nechat 6 rocne dieta "vykupat sa" v slzach a smutku ma byt cielom. Ucitelky musia mat premyslene, ako budu pracovat so smutkom a strachom a pod.. A toto by som ja chcela ako rodic vediet..

mondolina
Dnes o 11:50
@akvi

Nemam nic proti tyzdnu bez elektroniky, s cim by som ale mala problem, ze ucitelky vyhlasia, ze im rodicia nemaju volat.. Toto by sa mne nepacilo, aj ked ja by som isto nevolala "len tak", ale nepaci sa mi taketo ultimatum. Stale je to moje dieta zverene im a ja mam mat moznost sa skontaktovat s osobami zodpovednymi sa moje dieta.. Neviem, ako presne vam to bolo komunikovane, ale kazdopadne, ucitelky mohli poprosit, aby rodicia nevolali, lebo chapem, ze existuju aj taki, co budu vyvolavat 3x za den. Ale napriklad mat moznost napisat spravu, mail - formu nech si zvoli ucitelka, alebo vyhradi cas, kedy je schopna s rodicmi komunikovat, toto mne pride normalne, nie kategoricky odfajcit vsetkych, nech nevolaju.. A tiez by som ocakavala aspon strucnu info rodicom, ze docestovali sme v poriadku alebo dnes sme robili XY, vsetci su v poriadku.. toto predsa ocakavame aj od blizkych ludi, ked niekam idu, aby sa ozvali, ze su ok. A ak tuto moznost odoprieme detom, tak je psou povinostou uciteliek podat spravu rodicom.. Tiez by ma dost zaujimalo, ak su to mensie deti, ze ako bude prebiehat ich podpora, ked budu mat tazku chvilku, lebo je naozaj dolezite, aby aj na tomto ucitelky pracovali s detmi. SVP je pre mnohych hlavne o tom, ze su 1x bez rodicov niekde a zazivaju aj neprijemne pocity. Akurat ja si fakt nemyslim, ze nechat 6 rocne dieta "vykupat sa" v slzach a smutku ma byt cielom. Ucitelky musia mat premyslene, ako budu pracovat so smutkom a strachom a pod.. A toto by som ja chcela ako rodic vediet..

@akvi
tvoje dieťa možno ide do školy prírody 1 x, ale učiteľky zjavne nie.
to, že docestujú v poriadku, čo robia, aké majú aktivity zverejňujú priebežne na edupage napr.
nevolala by si " len tak" a kvôli čomu teda?
a tou psou povinnosťou učiteľov si to len zaklincovala👎

maryetta
Dnes o 11:50

My ucitelke volat mozme kedykolvek.
Tiez som nechcela dat synovi mobil ale! Kedze vacsina alebo asi aj kazdy mobil bral tak smw dokupili sim kartu. Zavolal na 5minut a odovzdal mobil ucitelke. Nemali ich vobec pri sebe.
Teraz ide dcera a bude to rovnako.
Ak by bolo vedenim zakazane ze nik ok. Lebo nik. Ale tak ze sa bude pozerat na spoluziacky. Ze ony maju telefon. Volaju. A ona nie....

michaela329
Dnes o 11:53
@ema22270

@michaela329 pokial napisu na edupage v pohode..vsak zas ja nemam odkial vediet ako to bude, ked tam nikdy nebol len sa tu uz vsetci rozculuju ze som hystericka a podobne - vsak na to to tu je ze si vymenime skusenosti, nazory a nie hned tu kazdy utoci, ako pan hore ze ked ti spadne dieta drzkou na zem tak co chces vediet to ti volat nebudu - tak to ja fakt nechapem. Za tvoje komentare dakujem, mas skusenosti bola si viac tak, tak asi vies ako to funguje takze ja chapem aj co pises...

@ema22270 ono budete mať určite ešte RZ, kde si preberiete podrobnosti ohľadom pobytu, technické veci, aktivity, ktoré sú v pláne. My sme napríklad nahlasovali stravovacie obmedzenia dopredu na hotel a ešte pred nástupom sme vedeli cca, čo budú deti jesť. A hlavne sa prestaň na ten mobil a hovor tak upínat, my máme povolené 15minut večer, ale ak je dieťa 19:30 ok a mame nahlási, že je ok. To neznamená, že 20:00 mu nebude zle a nebudeme aj tak volať domov. Toto je fakt vec, v ktorej si musíš uvedomiť, že ju nemáš ako nejakou sms alebo hovorom ovplyvniť.

ema22270
Dnes o 11:59
@michaela329

@ema22270 ono budete mať určite ešte RZ, kde si preberiete podrobnosti ohľadom pobytu, technické veci, aktivity, ktoré sú v pláne. My sme napríklad nahlasovali stravovacie obmedzenia dopredu na hotel a ešte pred nástupom sme vedeli cca, čo budú deti jesť. A hlavne sa prestaň na ten mobil a hovor tak upínat, my máme povolené 15minut večer, ale ak je dieťa 19:30 ok a mame nahlási, že je ok. To neznamená, že 20:00 mu nebude zle a nebudeme aj tak volať domov. Toto je fakt vec, v ktorej si musíš uvedomiť, že ju nemáš ako nejakou sms alebo hovorom ovplyvniť.

@michaela329 no to je super s tou stravou, to viem urcite potom nahlasit co z toho moze, alebo teda si vyberieme. Vsak on chodi aj na denne tabory aj na prespavacky do skoly mavaju piatky niekedy ale aj to je iekedy problem strava. Ale davam z domu, ked sa da, ale tam urcite budu varit aj viac jedal oni tam idu asi 3 triedy urcite pojde viac deti s alergiami.