Škola v prírode bez elektroniky. Výhody a názory rodičov
Rada by som vedela vas nazor na skolu v prirode, kde si deti nesmu zobrat ani smart hodiny ani mobil.Proste tyzden bez kontaktu s rodicom,ucitelkam mame zakazane volat.Oni informuju o dni ktory prezili s nasimi detmi cez Edupage
Áno, je to normálne...a súhlasím s tým.
Super,detom to neuskodi a hlavne nebude im smutno,nebudu plakat,ked nebudu pocut rodicov.Takto by im prislo luto a museli by ste ist po neho.
Za mojich školských čias mobilua ani edupage neboli a všetci sme skolu v prírode prežili bez psychickej ujmy ma zdraví. U nas ked aj ideme na chatu mobily síce máme ale nepoužívame ich. Naco aj...
@anonym_autor aj my sme tak mali, ja som s tým nemala žiadny problém. Veď majú program a sú tam ako kolektív, načo by im boli mobily? Deti si ani nespomenú na mobil a rodičia by mali byť radi, nie robiť z toho kauzu.
Za mňa OK ... som dieťa socializmu, za našich čias mobily, smart hodinky neboli ... šupli nás do tábora na dva týždne ... boli len pevné linky, volalo sa, len keď sa čosi stalo ... čiže dva týždne slobody to pre nás - deti aj rodičov to isto boli 👍
Kazdy rodic si najlepsie pozna svoje dieta, verim, ze vacsina deti v rozumnom veku by s tym nemala najmensi problem byt tyzden bez kontaktu s rodicom. Ja osobne si to bez problemov predstavit viem 🙂. Ale ja uz mam svoj vek, za mojich cias sme domov pisali list, co prisiel dva dni po mne 🙂.
A na konci dna asi je to dobrovolne, tak ak sa s tym stotoznis dieta do skoly v prirode pojde a ak nie, tak nie.
To je vsetko fajn aj ja som prezila bez mobilu, ani moje dieta este nema vlastny telefon, preto sa pytam ci je to ok rozmyslali sme aspon tlacitkovy keby im vecer dali aspoon na 10 minut,predsa len mi nepride uplne zdrave ich odstrihnut uplne..a sme zvyknuty komunikovat s dietatom
@anonym_autor tak buď budeš akceptovať podmienky alebo dieťa ostane doma pri tvojej sukni
To je vsetko fajn aj ja som prezila bez mobilu, ani moje dieta este nema vlastny telefon, preto sa pytam ci je to ok rozmyslali sme aspon tlacitkovy keby im vecer dali aspoon na 10 minut,predsa len mi nepride uplne zdrave ich odstrihnut uplne..a sme zvyknuty komunikovat s dietatom
@anonym_autor kolko rokov ma dieta?
Ja som bol bez mobilu. Nahanala ma krava, Dostal som vsi, Zasivali mi hlavu......Vsetko sa dozvedeli rodicia az ked som sa vratil , pohoda. Vsak by aj tak nic neurobili
@anonym_autor to je sice super,ale ste spolu doma.Ty mu tym ublizis,bude mu smutno a bude plakat.Ucitelky budu mat robotu ho utisit.Preto to robia.Pre mnohe deti je toto prve odlucenie od rodicov na tyzden,tak pochop aj ty trosku tie ucitelky.
@anonym_autor ty to horsie prezivas ako tvoje dieta.
Aj moja dcera bola ako štvrtácka v skole v prirode bez akehokoĺvek kontaktu s domovom. Učiteľky kazdy deň pridávali fotky do školskej skupiny. Deti písali domov pohľadnicu, ale ta prišla už keď boli týždeň doma. Keby sa niečo udialo tak určite budu ucitelky kontaktovať rodičov. Napr. pri chorobe.
Vieš čo, podľa mňa dosť záleží na dieťati, aké je. Má tam aspoň jednu učiteľku rado? Nebojí sa za ňou prísť, povedať, keď sa necíti dobre, alebo sa niečo deje? Je dieťatko sebavedomé, priebojné, nebojí sa ozvať, zastať sa samé seba v prípade, ak to bude nutné? Má sa to dieťatko na koho spoľahnúť v podobe učiteľky? Ak áno, nerobila by som si starosti. Ak je dieťatko skôr introvert, utiahnuté, na kraji kolektívu, tam by som zvážila separátnu dohodu s učiteľkou, že jej zavoláš a informuješ sa ako sa dieťatku darí, ako to zvláda, či je v pohode, či sa nedištancuje, či sa zapája. Ak by mi nejaká pani učiteľka v takomto prípade odmietla zdvihnúť telefón, tak to by som mala problém. A záleží aj od veku, iné budú vymýšľať štvrtáci na ZŠ, iné siedmaci. My sme boli v 9. ročníku na ZŠ v Ovienčime s prespaním na nejakej ubytovni a gro z nás sa tam opilo ako ľalie, detto učiteľky, keby si spolužiak nerozbil hlavu nechtiac, tak by sme z toho mali fajn zážitok. Ale v 4tom ročníku bol náš najväčší problém akú budeme mať masku na karneval a potom 'vojenské' polnočné cvičenie- hľadanie pokladu v skupinkách so skutočnými vojakmi. Počas toho týždňa so mala dvoch frajerov a odchádzala som zaľúbená do vojaka, ktorý našu skupinku stratil v lese. Mamušku som videla strašne rada, keď pre mňa prišla pred školu, ale v tom týždni som bola rada, že spím na izbe s ďalšími spolužiačkami a debatujeme aj po večierke potajomky.
@anonym_autor Daj tam dieťa z dôvodu, aby si si od neho na čas oddýchla.
Veď ak dieťa nevydrží bez kontaktu s tebou, tak ho tam nedávaj, ŠvP nie je povinná. Navyše určite nejdú na mesiac preč , trošku samostatnosti nikomu neuskodi
@anonym_autor okrem toho, že chceš ist proti vyslovene u zákazu učitelov chceš ist aj proti svojmu dieťatu. Nerob to.
Ano, bude mu smutno. Možno si aj poplace. Ale ak ta bude každý večer pocut, tak bude plakat určite. A ty s tým neurobiš nič. Ani ho neupokojis.
Sym bol v ŠVP min. týzden. Hlasil mi - mami, aj som plakal. Chybala si mi. A potom prisli dievčatá za mnou a nakoniec som tancoval na diskotéke.
Dieťa si toto potrebuje zazit. A vyrovnat sa s tým bez vašej pomoci. Pokial teda nie je bud povahovo alebo zloi výchovou prehnane úzkostlivé alebo hysterické. Ale tych je fakt málo.
@anonym_autor dcérka bola min. školský rok v škole v prírode (2. ročník ZŠ). Večer mohli telefonovať rodičom a bolo to ťažké lebo veľa deti počas telefonovania plakalo že im je smutno, aj moja. Keď sa vrátili, tak to zhodnotila tak, že všetko bolo super, len tie večerné telefonáty ju rozlutostili. Cely deň mali program, animátori, aktivity… ale tie telefonáty spustili to, že sa rozlutostili a začalo im byt smutno. Viac by si to užili keby sa po večeroch nedial ten plač… potom mali opäť aktivity a bolo fajn.
@anonym_autor uolne super..aj naši tak majú...moj syn bol aj v lete v taborw tak, ze nesmeli mat telefóny, hodinky a pod...informovali nas prostredníctvom svojej web stránky, škola nas bude informovať cez edupage ..
Mne osobne by to vadilo , keby som nemohla ani učiteľke volať. Ale tak to je na tebe a dieťati,aké je.
@anonym_autor dcérka bola min. školský rok v škole v prírode (2. ročník ZŠ). Večer mohli telefonovať rodičom a bolo to ťažké lebo veľa deti počas telefonovania plakalo že im je smutno, aj moja. Keď sa vrátili, tak to zhodnotila tak, že všetko bolo super, len tie večerné telefonáty ju rozlutostili. Cely deň mali program, animátori, aktivity… ale tie telefonáty spustili to, že sa rozlutostili a začalo im byt smutno. Viac by si to užili keby sa po večeroch nedial ten plač… potom mali opäť aktivity a bolo fajn.
@zznmsk nám v škole povedali presne toto isté, že nedovoľujú deťom kontakt s rodičmi, lebo im potom pol triedy place. Inak deti nemajú žiadny problém. My sme mali možnosť v prípade potreby volať ucitelke v stanovenej hodine. Ja som nevolala ani raz, však keby niečo, tak učiteľky dajú vedieť. Syn prišiel úplne spokojný po týždni domov. Takže asi je to skúsenosťami odpozorovane, že takto je to najlepšie, najmä pre deti. A rodičov snáď doma utišovat tiež netreba.
Moje deti tak boli viac krat ze bez mobilu, ziaden problem. Dokonca aj tam kde ho mali povoleny im ho o 21:00 brali a mali uz vecierku. Suhlasim s tym,
@anonym_autor chapem tvoje obavy, tiez som sa bala a bolo mi smutno, nase deti chodili do skoly v prirode od 1. rocnika. Tiez mali zakazane mobily a vlastne vtedy este ani ziadny nemali. Asi to tak bolo lepsie, myslim, ze by viacere plakali do telefonu a rodicia by to nezvladli, asi by som si prisla po dieta, ak by ma o to poziadalo. Ale my sme mali dobre ucitelky, vecer im citali knihy, rozpravali sa s nimi pred spanim a dokonca spali pri detoch, ktore boli viac smutne.
Dnes by som uz prvacika do SvP nedavala, ale vacsie dieta asi v pohode. Dalsie roky si uz sami vedeli povedat, ci do SvP chcu alebo nechcu ist a to chodili na 1. stupni 2x, na zaciatku aj na konci skolskeho roka. Na povzdbudenie: napriek tomu, ze hovorili, ze im bolo smutno, vacsinou sami chceli ist na dalsiu SvP, takze asi tam bolo celkom fan ;)
@anonym_autor ak by dieťa moc smutilo za vami učiteľka mu určite dovolí zavolať. Ale vieš si predstaviť keď ide 20 detí a teraz každý večer, hoc aj na 5 minút, by všetci telefonovali. Potom by učiteľky a dozor nič iné nerobili len ukľudnovali rozcitené deti.
U nas bud zakazu mobily uplne v nizsich ronikoch alebo u starsich povolia, ale mozu ich pouzit iba pocas obedneho odychu. Ucitelia maju skusenosti, ze vecerne telefonaty jedine tak deti rozlutostili. Syn si bral mobil vo 4. rocniku a ani sa nam neozval. Nemal kedy. Myslim, ze s akciami bez mobilu maju vacsi problem rodicia ako samotne deti.
Dcera tak bola, a bolo super, nemysleli na mobily, boli vonku a ucitelka davala info kazdy den, ak by nieco tak vola rodicom
Tiež som sa toho obávala a bolo to výborné rozhodnutie aj dcéra si chválila......učiteľky skoro každý deň posielali info a fotky z dňa čo robili a kde boli....neboj deťom to neublíži, ale prospeje
@anonym_autor Nebud taka uzkostliva,tvoje dieta si to uzije a ktovie ci na teba aj pomysli😄. Keby bol problem, ucitelka to bude riesit cez tel. Ked som bola mala, tak sme s bratom chodili od 6 az do 15nastich kazde leto na 2 tyzdne do Ciech do trampskeho tabora, spavali sme v zruboch a jedli s ešusu, vtedy mobily ani neexistovali, napisali sme max pohladnicu, ktora dosla 3 dni pred navratom a boli to vzdy najkrajsie prazdniny. A ty sa ides strachovat za skolu v prirode na tyzden? Zeny ved nebudte take nalepene na detoch, len im tym viac uskodite. Nech su trosku samostatne aj v kolektive rovesnikov. Takze ziadne slzy, neboj aky usmiaty pride naspät a tyzden uleti, ako keby tam ani nebol😄
@anonym_autor aj nas tak ide do skoly v prirode, je vsak aj alergik cize urcite budem trvat na tom ze tie hodinky nech ma na 5min denne aby sa ozval prosto sam a neotravujem pani ucitelku ci aspon nieco zjedol a podobne. Ma kopec alergii takze bolo na zvazeni ci ho clvobec dame. Takze bud sa bude denne ozyvat pani uctelka alebo sam. Ale zas aby mi nikto nepovedal ze ci je ok ci teda aspon nieco zje co moze..a ako po zdr stranke ci nema flaky z pelov a podobne je snad v poriadku...

Super riešenie,deťom to vadit nebude ,staci uz len.aby to aj rodičia dokazali preziť.