Štrajk učiteľov
Mam na našich ucitelov svoj nazor, ale chcela by som ich rano ich rano posadit (skoro rano) do prace kde by makali do vecera za 400-500 eur s 20 dnami dovolenky, nemozu si zobrat ocr, lebo zamestnavatel to netoleruje. Ich deticky nemusia vstavat o piatej rano alebo pol siestej. Nech sa pozru kolko hodin odrobia. A to ze sa doma pripravuju, mozno tak vysokoskolky ale urcite nie na ZS. Viem, ze deti su neposedne, horsie, je to vplyv hormonov a prostredia. Ale ta prisnost a mnozstvo ucenia je chore. Radsej keby nemali tolko prazdnin a volna a isli by miernejsim tempom.
Ucitelia som sklamana !!!!!!!!!!!!!!!!!!! bodaj by vam nepridali.
Urcite taka zdr. sestra alebo clovek co pecie chleba alebo magistra v lekarni si zasluzi zvysenie viac ako vy
@evabb35 pozri, ja ti verim a beriem , co hovoris, len skus aj ty pochopit, co ti pisem. Ak ja dam pripomienku, tak ma nikto nevypocuje, ak chcem nieco zlepsit, tak som mimo moznosti, ak chcem nieco nove, potrebujem sponzora a ked ho clovek aj najde, tak zas nemozem , lebo to a ono. Blby priklad, potrebovala som nabytok deckam do triedy, aby si mali kam dat veci, nemali tam nic. Skola mi povedala nemam a nedam. vybavis od rodicov, zas nie je dobre, lebo to nemozes, lebo len do urcitej vysky atd. A takto je to so vsetkym, ja som stastna, ze mi aspon dovolili nieco s tou matematikou u nas spravit, ale ked pride iny riaditel, je dost mozne , ze mi aj to zrusia......nuz a vzdelavania, kurzy, vsetko, co mi dovolia absolvujem, lebo zas nase vedenie ma v tom podporuje a umoznuje mi to, no znova ak sa zmeni vedinie, vsetko mi moze padnut na hubu. Je to praca, ktora nikdy nema istotu, ze z nej nieco ostane zachovane. A myslim, ze mnohi ucitelia su na tom tak ako ja.
@kesika inak ani iných zamestnávateľo nezaujíma,o koľkej človek vstáva,koľko km dochádza,len aby načas prišiel do práce,len odvtedy sa počíta ich prac.doba.a tak isto,keď skončia,tak ich nič iné nezaujíma.
ja som tak isto bola nie raz na školení cez víkend,ktorý mi nik nepreplatil,ani cestu,ani tých 8 hod.tam,ani nič.a tiež minimálne raz za týždeň som si nosila domov papiere,ktoré som si musela preštudovať a vedieť ich.tak isto som niesla obrovskú zodpovednosť za hotovosť /veľkú/,musela som byť neraz v pohotovosti aj počas môjho akože voľna a tak.nedostala som toľko ako učitelia,ani ma to nemrzí.len som to písala ako príklad
tiez mam jeden priklad - moja sestra pracuje ako asistentka na fakulte, teraz zacala robit doktorandske studium - PHD - hradi si vsetko sama, ak chce ostat na fakulte, tak ho mat musi ... v piatok mala konferenciu v Olomouci, cesta, ubytovanie - to vsetko si hradila sama .... ziadne diety nic, hoci je to pracovna cesta ... jej cisty prijem je 460€ ... robi denne aj 12 hodin - z toho 10 je fakt pritomna v skole a robi ... zvysok casu robi doma - preklada, kedze je tlmocnik/prekladatel, aby si privyrobila k tej vyplate ... neviem si predstavit, ze by mala deti, to by sa nedalo stihat fyzicky
@zuzanockamt tak to je málo.v druhej diskusii mi niekto písal,že za normálnu 8 hod.prácu dostane učiteľ 450-470 v čistom,ak si dobre pamätám
@miskax2 ale ty pises len o cerstvych absolventoch 😝
ja by som si vybrala cloveka so vzdalani co ma prax a vyzna sa . 😉
Absolventi par rokov nepracuju samostatne a ked sa im nedari,tak vacsinou z odboru odchadzaju.
Inak ja mam za sebou VS plus 12 rokov praxe a plat cca 500euro-v hrubom.
Moja napln bola praca s fetakmi,kde mi slo casto hubu a neskor s autistami kde sa vyzaduje nielev vzdelavanie,ale aj stala starostliost,prebalovali sme ,krmili,vzdelavali......
Moja prac.doba bola 8h-nie 5-6.
PS-som tiez pedagog.
No podla mna je to total hanba s tym platom.
@huxy ale ty nechapes jednu vec, ze my mame na papieri napisany uväzok 37,5 hod ale v skutocnosti robime viac ... my si ale neblinkame na vratnici cipovymi kartami ... ty mas v hlavicke vzorec, ze cim viac hodin odrobenych, tym vyssi plat, no tak to nefunguje ... my mame tabulkove platy
@miskax2 to je vychcanost ludi. vies. dnes ide pipenka studovat VS, aby nejaku mala a vystuduje socialnu pracu alebo neviem co, pritom v odbore nikdy nebude robit.
ak niekto miluje zvierata, vyrastal s nimi, povedz mi, prosim ta, preco by si zvolil studium na ekonomickej univerzite v odbore bankovnictvo???? toto su dobre blbe priklady. ak uz na vysoku mal a nevybral si polnohospodarinu, tak je v tom nieco ine a to, ze rodicia ho mozno donutili. a k comu sa dostavame? ze rodicia chcu mat z dietata nieco, co ono same nechce. samych geniov. podla nasich predstav. aj o tomto je ten strajk. aby na VS nestudovali ludia len kvoli titulu. aj o tomto to je. lebo si predstav, ze si profesorkou na obchodnej akademii a z celej triedy sa po skonceni skoly v odbore zamestnaju len dvaja. a nie preto, ze by nemohli, ale preto, ze ich to nebavi. a do skoly chodili preto, lebo si to rodicia zelali a dobre to znie. no neporazilo by ta z toho? ze 4 roky pripravujes decka, ktore o to nestoja? a za par eur mesacne. ale preco by mali trpiet ti, ktorych to bavi a ktori pre to ziju a je to ich sen, hobby a preco by sme ich mali hadzat do jedneho vreca? je to o celej spolocnosti. ja sa cudujem, ze to ludia stale nechapu.
Takto tu môžeme diskutovať donekonečna. Kto neskúsil, nepochopí. Každý má možnosť výberu /ako tu bolo písané/. Ak sa majú učitelia tak super a môže to robiť v podstate každý, každému odporúčam, aby si to na chvíľu skúsil. Ja mám vyskúšanú aj inú prácu /kancelársku vo finančnom odvetví/ a je to teda o niečom celkom inom. Áno, dobrovoľne učím a naozaj ma to aj baví. A práve preto chcem, aby som to mohla robiť dobre a aby to vaše deti bavilo a nebolo to len memorovanie ako za cisára pána. Len na to potrebujem aj financie.
@zuzanockamt v poriadku.nehádam sa,aj tak tomu úplne neverím.viem o koľkej odchádza a prichádza susedka,čo je učiteľkou.
ja si teda neviem predstavit, ze budem nutit decko do nejakej skoly, lebo prestizne znie a len preto, aby som sa asi necitila ponizena, ked bude chciet byt napr. sustruznik, lebo ho to bavi. co by si ludia povedali, ze ano. serem na to. nech robi to, co ho bavi. ked ho bude bavit ekonomia, nech je ekonom, ked ho bude bavit praca pri pase, ench to robi. rozhodne si cez neho nebudem plnit svoje sny a nebudem ho nutit robit nieco ine, lebo aby naaahodou nevyzeral ako blbecek bez vysokej skoly v sladkovicove alebo bez lekarskej fakulty. moje nervy. nech si ludia idu skusit odprednasat 20 ludom nieco, co 18 z nich ani trochu nezaujima. ale su tam, lebo musia.
@huxy fakt to nema zmysel, skoda sa tu namahat ... ked neveris, tak si vyskusaj, mas moznost
@cecil36 ja tiez vravim ze strajk to neporiesi... no tazko si u lekara dat vysetrenie iba cez prazdniny..s malou dochadzame 60 km na vysetrenie z nefrologie , mala nam grca v aute cize sama v zaidnom pripade nemozem ist a tak kazde 2 mesiace musi ist so mnou manzel...
@zuzanockamt ma to svoju logiku lenze ked strajkuje vacsina tak musia aj oni dvaja s kolegom i ked strajk nepodpisali..ale hlavne ze riaditel nestrajkuje ale to je kapitola sama za seba...
proste, aj ked frflem na ucitelov kolkokrat a frflala som ako ziak, student, aj tak im drzim palce a obdivujem ich. a zelam, nech sa im podari vsetko a je jedno, kolko to bude trvat. radsej pridem o nejake prachy z vyplaty za par dni kvoli volnu s dietatom ako sa pozerat na to, ako nekvalitne je nase skolstvo a moje decko sa tam vzdelava pri neohodnotenych, znechutenych uciteloch, bez serioznych pomocok. no to sa potom fakt zle uci. ja potrebujem mat decko stastne v skole a vzdelane riadne. a to bude az vtedy, ked sa vela veci zmeni vo financovani a systeme skolstva.
@zuzanockamt ja netúžim si to vyskúšať,ja na to nie som.aj keď som sa s deťičkami učila,starala sa o ne,vo všeobecnosti nemám až takú trpezlivosť,a ani nervy na učenie.ja učiteľov obdivujem za tú ich prácu.a taktiež sa nikoho nechcem dotknúť,len píšem čo vidím /že koľko je napr.suseda preč z domu-v škole,a nie je to ani 8 hod.denne/,a čo si myslím.
@michaela80 nemusia ist strajkovat, ak nechcu a nesuhlasia, strajk je pravo a nie povinnost ... doplatili na neznalost informacii ... u nas strajkuje väcsina, no jedna kolegyna sa nezapojila vobec, cize plat jej ostava, bude normalne v skole a druha strajkuje len v pondelok, zvysne dni normalne pracuje
@zuzana76 no inak ty si potom veľmi ústretová pani učiteľka.ja ešte počas zš keď som potrebovala doučiť,tak to nikdy nebolo zadarmo 😀
a počas sš si zas pamätám,že my ako žiaci sme končili pred druhou,kedy už veľa učiteľov dávno odišlo,boli len tí,čo končili hodiny s nami.takže fakt neviem
@kesika to mam doma aja ..este aj pri veceri opravuje pisomky ... a maju este kruzky su platene to ano2 x do roka dostanu za to mozno 150 eur ale 3x tyzdene mi pride domov po 17 tej...
@huxy no a to je to,. vela ludi nevie a riesi. 🙂 k tomu asi nie je viac co dodat. mozno je fakt na skrateny uvazok, mozno si doma este privyraba. co ty vies, ci nepise nejaku publikaciu, knihu, ci online nedoucuje via skype, co vlastne okolo toho je. ludia casto vidia obal, nie vnutro a potom si vytvaraju skreslene nazory a zovseobecnuju. mohla by som o tom pisat romany, ako riesime to, po com nas je prd, ak do toho konkretneho pripadu nevidime 😉
@michaela80 Že zdravím a posielam náplň do červenej prepisky 😀 😉

nikomu konkretnemu len na zamyslenie
A:hladam opatrovatelku pre dieta mam na vyber z dvoch
1. ma v danom odbore vyskoku skolu ale nema este vlastne deti a ani sa o deti nestarala ale ma diplom
2. ma sice len strednu skolu ale maodchovane tri deti v opatrovani ma x rokov praxe a deti miluje
B. hladam niehoho kto mi postavi dom ma na vyber z dvoch
1. ma ukoncenu len zakladnu skolu ale domy stavia uz 20rokov
2. je studovany stavedny inzinier ale dom este nestaval
C: hladam nikoho na chov dobytka
1.ma ukoncenu polnohospodarsku skolu s danym zameranim ale nerozozna kravu od byka
2. je povolanim bankovy uradnik ale zvierata miluje vyrastal s nimi a ich chovu sa venuje
tak kto si co vyberie? na margo toho ze vysoke vzedanie zarucuje kvalitu prace(podla niektorych) a ma vasciu hodnotu ako roky praxe