Štrajk učiteľov
Mam na našich ucitelov svoj nazor, ale chcela by som ich rano ich rano posadit (skoro rano) do prace kde by makali do vecera za 400-500 eur s 20 dnami dovolenky, nemozu si zobrat ocr, lebo zamestnavatel to netoleruje. Ich deticky nemusia vstavat o piatej rano alebo pol siestej. Nech sa pozru kolko hodin odrobia. A to ze sa doma pripravuju, mozno tak vysokoskolky ale urcite nie na ZS. Viem, ze deti su neposedne, horsie, je to vplyv hormonov a prostredia. Ale ta prisnost a mnozstvo ucenia je chore. Radsej keby nemali tolko prazdnin a volna a isli by miernejsim tempom.
Ucitelia som sklamana !!!!!!!!!!!!!!!!!!! bodaj by vam nepridali.
Urcite taka zdr. sestra alebo clovek co pecie chleba alebo magistra v lekarni si zasluzi zvysenie viac ako vy
@heltacek ty nevies o com je strajk, ze?....prides poucit a neprecitas si podmienky strajku.......(problemy s textom?)......keby si si precital body, zisitis, ze sa strajkuje aj za zlepsnie financovania skol a podmienok (hoci ty si napisal opak, neviem z akeho dovodu?.....) ty osobne dobre poznas platy vo vsetkych profesiach? (odkial?...ma to zaujima)...lebo ja po 5tich rokoch,ako vravim...500EUR v cistom nemam (jasne, ze su ajt aki, co ich maju...ale su tam prax, akreditacie, kredity...).....a VS skoly tu snad ani nik neporovnava.......
@heltacek hadam nemyslis vazne tuto otazku?...pretoze ma bavi, mam rada svoju pracu, milujem tie decka, nielen ucenie, ale aj rozne aktivity co s nimi robim (vianocne koncerty, akademie........)....preto som tam.......viem robit kadeco (aj som robila.....)...ale toto je to, co chcem robit!
@sorciera24 ahojky 😀 ja túto diskusiu len tak letmo čítam a nestačím sa diviť čo tu ľudia sú schopní popísať 😝 Držím palce všetkým učiteľom aj učiteľkám, len sa nedajte znechutiť! Je to presne to isté ako minulý rok, len v bledoružovom 😝
(mimochodom, mm bol (už nie je) VŠ učiteľ, s titulom pred menom, za menom, vyučoval aj prednášal slovensky aj anglicky, skúšal slovensky aj anglicky, konzultant aj oponent dizertačných prác, garant odboru na fakulte atď atď..a nosil 590 € čistých juchúúú to len pre informáciu pre tých čo majú neviemaké predstavy..tak koľko má asi učka na ZŠ ani nechcem vedieť)
Ale ja sa tu nechcem vôbec hádať, ani sa dostať do prestrelky, len vyjadriť učiteľom podporu 🙂 Držte sa!
@sorciera24 opúšťam,ja už nebudem reagovať,ani neodpoviem na tvoj koment.ja som tu nikoho ani neodsúdila,ani neurážala,tak nemusíš sa o to snažiť ani ty.pekný deň prajem.
mne sa nepaci ze niektori ucitelia so seba robia nadludi ..ja mam vs ja som ucitel a prsi mi do nosa...ze nedostanu pochvalu za svoju pracu?ale ved su rozne odcenenia ktore ucitlia dostavaju a myslim ze najvecsim odcenenim pre ucitela je to ked vidi svojho ziaka po x rokoch ze je z neho uspesny clovek.... byt ucitelom je poslanie aspon ja to ta beriem a ked som si vybrala byt ucitelkou hoci len v ms tak asi preto ze mam deti rada a chcem im odovzdat to najlepsie.... ano deti su take a onake ale stale su to deti.... v jednej odpovedi sa stazujete ake je to hrozne a v druhej napisete ze vas ta praca bavi a naplna 😀 to ze sa skolske osnovy neustale menia?no menia taka je doba vsetko ide dopredu predsa nemozeme v dnesnej dobe ucit tak ako pred 50rokmi. pokial viem moja mama sa ucila nasobilku ,vybrane slova , stavbu ludskeho tela, ze slovensko lezi v europe, ze boli 2 svetove vojny , fyzikalne javy aj chemicke prvky takisto ako som sa to ucila ja a takisto sa to bude ucit aj moja dcera a je jedno ci skor alebo neskor ci v inom rozsahu ale bude.....a prepacte to ze ja som si do pripravy pred 5 rokmi pisala ze pouzivam pomocky a dnes si pisem ze pouzvam edukacny material to je teda fasa "veeelky rozdiel"
@miskax2 mne sa zda, ze v tvojom statuse je uplne vsetko zhrnute presne tak isto, ako to tu vsetky ucitelky pisu..... ja nevidim rozdiel v tvojich slovach a v slovach, co tu odzneli.....
Nuz , pre vsetkych odporcov ucitelov, poviem jednu vec, konkretne za seba. Strajk nestrajk, zaplatene - nezaplatene. Prave som si sadla k PC a idem vyrobit deviatakom cvicne testy na monitor z matematiky. Tie piatkove co dostali odo mna nedopadli slavne, a kedze som zastanca, ze cvik robi majstra, trada vyrabam dalsie, podotykam, do teraz som opravovala, tie z piatka a vyhodnocovala. Takze tolko k praci ucitela a mnozstvu volneho casu.....
@jajka257 keďže ste učiteľka tak sa spýtam koľko trvá opravovanie písomiek cca, naša sa pred tromi týždňami učila na písomku z literatúry, dodnes z nej nedostala známku, lebo učiteľka ich ešte neopravila, chodí do školy chorá nie je tak neviem kde je problém, inak v jednej veci dávam učiteľom za pravdu, tie nové osnovy čo teraz vymýšlajú neviem kto nezaujímam sa o to do hlbky sú oveľa horšie ako pred 20-timi rokmi, stačí keď sa pozriem do kníh, v tom bordeli čo je halabala popísaní sa sama niekedy nevyznám, staré zlaté knihy kde bol text z ktorého sa dali spraviť poznámky do zošita, pod textom otázky a na ďaľšej strane obrázky, ten miš-maš čo dostávajú teraz deti v škole by som hodila na jednu kopu a spálila pred ministerstvom školstva
@bazarocka nuz, ako komu, ja sa snazim, aby znamky dostali do 5 pracovnych dni, niekedy ich dostanu o mnoho skor, inokeddy presne v termine. Zalezi od typu pisomky. Ak je to dlha pisomka, tak mi to trva dlho, pretoze ja nekontrolujem len vysledky, kontrolujem aj postupy, a napriklad, ak si zle opisali zadanie alebo cisla, tak kazdy priklad prepocitavam cely, takze taka stvrtročna praca s takymto hladanim toho dobreho je niekedy nekonecna, minule som prave deviatakom opravovala ich pracu hadam 7 hodin....
Hadam som odpovedala dostatocne. Ja nemozem sudit pracu mojich kolegov, ja mozem sudit len svoju a to co urobim a a ako to urobim, si viem aj nalezite obhajit.
@bibina25 a ty si kto ze ma mozes sudit? ako vies ci som medzi prvym a druhym porodom, sedela doma na riti alebo som sla do prace?ako vies ze som vzivote neucila? to by ma vazne zaujimalo ... lebo keby som tie deti v skolke nikdy neucila a teda nemala s ucenim skusenost tak by som si tu naozaj hubu neotvarala
@miskax2 by ma zaujimalo, preco si si ten status zmazala?....hmmmm......zeby si si zrazu za svojimi slovami nestala? a tiez by ma zaujimalo, ekdy si stihla pracovat?...cisto z casoveho hladiska?
a vám to tu ešte nikto nezrušil ?:D a MS podobne interesantné témy rušia do pol hodiny 😀
@sorciera24 a krory som si zmazala ? ten o tom co vsetko robi ucitelka v
Ms? to myslis? ja si priebezne mazem krake spravy vo fotobogoch .....nemusim tto tam mat vycapene furt le o neznena ze to uz nepati vypocitaj si 36-18-6
@miskax2 hej, hej ten...pretoze v tom si pisala vlastne to iste.....akurat ja to neberiem, ze sa stazujeme, len uvadzam fakty, ze to tak je.....a napriek tomu mame radi svoju pracu, tak ako aj ty....inak na margo, podla mna ucitelka v MS by mala dostat asi najviac, fakt...to, co oni dokazu s tymi detmi, klobuk dole, nehovoriac o tom, ze tam im daju ten zakald.........ale napr. aj mna mrzia tie tebou spominane osuchane hracky, lebo na nove niet penazi ☹ .....aj za toto je ten strajk, nech daju nasim detom......ved je na hanbu, ze si musia nosit toaletak a maju osuchane hracky....(inak tym cislam fakt nerozumiem 😀 sorry..)
@heltacek Ty vieš tak akurát to, čo počuješ v médiach. Na zajtra máme urobených 5 mávatiek a ver tomu, že ani jeden nie je o našich platoch. Daj si tu námahu a zisti, prečo vlastne učitelia štrajkujú. A že neštrajkujú len sami a len za svoje platy. Je to smiešne, stále točiť o tom istom. Ja osobne štrajkujem za lepšie pracovné podmienky a kuk vyššie, prečo. Daj si tu námahu a skutočne si to prečítaj.
@sorciera24 ved ani ja som sa v tom statuse nestazovala len som ho videla na fb a okopirovala si ho sem
36mesiacov ma starsia dcera minus 9 mesiacov ma mladsia 9co som bola s nou tehotna cize to je dokopy tych 18 a minus6 kolko som bola so starsou doma to je to ked si sa pytala na casove hladisko
Prajem pekný podvečer :D . Prečítala som si pár riadkov z tejto diskusie, a teraz sa naozaj nečudujem prečo máme v školách deti také, ako máme :( . Bez ohľadu na vaše profesie - áno vás milí rodičia, posadila by som do škôl vás, aby ste sa naučili ako sa správať k človeku, ako byť úctivý, tolerantný a vážiť si niekoho, kto venuje svoj čas vašim deťom. Podotýkam že toho času je oveľa viac, ako s ním strávite vy. Vykašľať sa na tie peniaze - namiesto toho vytvoriť triedy pre rodičov a vzdelávať ich. Keby sa toto naučili, vychovali by sme spoločne naozaj ľudí, za ktorých by sme sa nemuseli hanbiť. No ale čo keď deti majú doma vzory také aké majú (rodičov) - potom sa nečudujme.
Hanba všetkým rodičom, čo sa tu povyjadrovali tak ako sa povyjadrovali :( VEĽKÉ SKLAMANIE. Teraz sa už vôbec nečudujem odkiaľ toto všetky deti majú. Odkiaľ asi - všetko počujú doma. HANBA
@malebrckave mne to tu pripadá ako: nespokojný rodič verzus štrajkujúca učiteľka
som premýšľala,že prečo táto téma bola vôbec založená.
@malebrckave 😝

všetci nám závidia " 2 mesiace prázdnin" pričom je to nútená dovolenka, ktorú napríklad na jar nemôžem využiť, alebo ísť na letnú dovolenku v septembri, nehrozí. najkrajšie na tom je, že rodičia majú stres ked majú vlastné deti doma a nie ešte na krku 28 cudzích .no a napokon zamyslite sa na mojou otázkou, kto z vás by menil s nami, pretože ja som ešte takého človeka nestretla, kto by si to rád so mnou vymenil.