Štrajk učiteľov
Mam na našich ucitelov svoj nazor, ale chcela by som ich rano ich rano posadit (skoro rano) do prace kde by makali do vecera za 400-500 eur s 20 dnami dovolenky, nemozu si zobrat ocr, lebo zamestnavatel to netoleruje. Ich deticky nemusia vstavat o piatej rano alebo pol siestej. Nech sa pozru kolko hodin odrobia. A to ze sa doma pripravuju, mozno tak vysokoskolky ale urcite nie na ZS. Viem, ze deti su neposedne, horsie, je to vplyv hormonov a prostredia. Ale ta prisnost a mnozstvo ucenia je chore. Radsej keby nemali tolko prazdnin a volna a isli by miernejsim tempom.
Ucitelia som sklamana !!!!!!!!!!!!!!!!!!! bodaj by vam nepridali.
Urcite taka zdr. sestra alebo clovek co pecie chleba alebo magistra v lekarni si zasluzi zvysenie viac ako vy
@amouramour bohužiaľ zo škôl chýbajú psychológovia,špeciálny pedagógovia,čiže odbor. zamestnanci, ktorí majú v kompetenciach riešiť problémových žiakov,ktorých je viac a viac. a prečo? lebo pre školu je to luxus...a potom sa čudujeme, že sú sú nervózni atď.
@maja22 nech maju vacsi plat ale v dnesnej ekonomickej situacii o 10 percent, musia vediet aj oni co sa da a co sa neda...a s tymi nedelnymi obchodmi, no ludia sa cato pobiju o pracu pocas vikendov lebo su za to priplatky
nedavno v spravach ukazovali p.ucitelku s platom cez 650,-eur a jej manzel ma plat nieco malo do 800 eur, tvrdila, ze sa im len tazko preziva a situacia je pre nich vazna,,,
ja opatrujem svoje tazko chore deti, okrem prace mamimy na plny uvazok, mam este pracu nazvem to domacej opatrovatelky pre moje deti (rehabilitacie, masaze, davkovanie mnozstva liekov, hygiena, udrzba rehabil. a inhal. pomocok, vybavovanie vynimiek atd) + dalsiu pracu nazvem ju pracu doucovatelky, kedze sa moje deti nikdy nebudu zivit fyzicky, zostava uz len "riadne" doucovanie a dennodenne drvenie sa uciva (aj vtedy, ak prave nemozu ist do skoly zo zdravot. dovodov), aby boli vysledky co najlepsie,,, a moj plat? zhruba 250 eur ! ja nemam narok mat tieto moje "prace" zaplatene? MÁM, ale... uvedomujem si, ze doba v ktorej zijeme je tazka pre vela rodin, nielen pre mna, lekarov a ucitelov, setri sa v celej Europe, Slovensko nevynimajuc,,, Ako vyzijeme? mam stastie, ze manzel "zatial" pracuje,,, 🙂
@amouramour ono keby odborári žiadali 50% a dostali by 10%, neviem, koho by tých 10 pohoršovalo...Takto to bije do očí...
@doma1 suhlasím aj ja poberám op dá sa s toho vyžit????????
@daducha bud nevies citat alebo si sa enchala vymyt mediami......lebo ak si precitas podmienky strajku, tak bojujeme za platy a za lepsie podmienky v skole (okna, toaletaky a pod.)...inak ja uz som to vysiie pisala.......a to, ze ty sa nechas ovplyvnit mediami, lebo im ide len o to, postavt rodicov proti ucitelom....za to ja nemozem......kto rozmysla (a je ich dost)...envypusti toto z ust, halvne nie skor ako si tie podmienky precita....zas tu ludia sudia podla jednej veci..... 😠 ovci narod.....
@sorciera24 nesudim poznam takych ludi a pocula som dost takych staznosti aj od profesorov
nikdy si pol kriveho slova nepovedala ani na politikov?ani teraz ked strajkujete???to si fakt dobra dusa
@sorciera24 nuz taky narod aky ste vy ucitelia vzdelali je to aj vasa vizitka 😉
@maznacik007 akurat, ze ja som vas nevzdelavala;).....a pozor toto nie je len o vzdelani, ale aj o vychove......a bohuzial naucit vedomosti je jedna vec, ale naucit rozmyslat, to sa neda kazdeho.......(asi nemusim vysvetlovat preco;))
@sorciera24 vy nie ale iny ucitelia ano... a niekto ten ovci narod ako ho vy nazyvate vzdelaval a kto to asi tak bol a po druhe skola je vychovno vzdelavacie zariadenie a aj vy mate v pracovnej zmluve ze ste prijata na vychovnovzdelavanciu cinnost .. takze asi tak .. 😉 😉 😉
@maznacik007 neucila si nahodou ty predtym? 😉
@sorciera24 ano ucila 😉 a snazila som sa aj vychovavat lebo to patri k povolaniu ucitela
a ja nenazyvam tento narod ovcami, a som schopna akceptovat aj iny nazor a diskutovat bez invektiv. 😉
@maznacik007 aj ja vychovavam....ale sama vies, ze zakald vychovy davaju v prvych rokoch rodicia.......a co je zle vychovane, to sa tazko prevychovava.....vidno to pekne napr. ked sa 15-16rovne deti envedia ani pozdravit.......to uz neprevychovas, ekd to rodic nebol schopny naucit....
a preco si tot y z toho skolstva odisla? 😉 😎
@amouramour Ja som si skúsila aj nepríjemných a drzých žiakov, aj nepríjemných a drzých zákazníkov na telefóne. Zo skúseností ti môžem povedať, že vždy jednoduchšie je zvládnuť tých zákazníkov... 😉
@sorciera24 ja som to tu uz pisala ... ako prioritne slo o problemy s imunitou... ked som uz druhe leto lezala so zapalom pluc a nemohli sme ist na dovolenku, tak muz si dupol a .... ucila som rada, nevravim ze neboli problemy, mala som aj dost kruzkov, v skole som mala plat dobry mala som aj priplatky a tak.. z tohto pohladu to isto nebolo...
jaaj to ze pozdravit sa nevedia to este nic ...
@maznacik007 no vidis, este aj k zdrav. problemom ta to doviedlo...... tak vidis, ono uz sa tazko preuca, aj ked aj vzdy mojim studentom zdoraznujem, nech si povedia svoj nazor, nech si ho tvoria, ale ench zvazia vsetky pre a proti....a hlavne nech nesudia podla jednej informacie z medii (typu topky, SME, pravda......) ci podla toho, co vidia u susedov......a popravde, moji studenti by len pozerali, co niektori dokazu tu napisat.......(a to zdravenie je najmensi problem, to je len vizitka rodicov.....).....a fakt, ze ma v skolstve mrzia ine veci (ako tie platy......aj tie.....ale nie tak ako to, co som uz spominala..)
@miskax2 zas sme pri tom, v prvom rade nebudem sudit podnikatela, ked fakt neviem, co robi a ako k tomu majetku prisiel, lebo mnohi podnikatelia si fakt zamakali, aby sa mali dobre..... (a k tym politikom sa nejak nevyjadrujem, elbo podla mna to nie je bezna profeisa....ako vsetky ostatne.......aj preto, ze tam si ich vacsinou volia ludia.......cize je to ich vizitka.......)
@sorciera24 ty tu o com pises ?Ja som pisala ze to chce systemovu zmenu,suhlasim nech sa zdvihnu platy ucitelom ale nie ako ovciam vsetkym rovnako.( pisem o ovciach ked uz nas nazyvas ovcim narodom ) .A skus asertivne komunikovat ,bez toho aby si pisala o mne ze mam vymyty mozog a pod. veci.Ja som nikomu nic konkretne nepisala,nikoho som neosocovala, nemenovlaa len som napisala svoj pohlad na vec.Môze a nemusi sa ti to pacit a co sa tyka medii ,ver ze ich nepotrebujem k tomu aby som si utvarala nazor na vec.
A to ze väcsina spolocnosti vnima strajk ako vnima ,tak to zrejme bude problem niekde inde.
@daducha ok, prepac...(aj ked ja som nepouzila vymyty mozog.....ale ok).....podla coho si ty teda konk. tvoris nazor? ( a ja stale tvrdim, ze bojujeme hlavne za to, co si napsiala, za co mame bojovat...a ty stale len o platoch.....precitala si si tie podmienky?
Prajem učiteľom a nielen im, aby im zvýšili. Úprimne. Veď mladá generácia ani nemá záujem študovať pedagogiku s cieľom učiť...Povolanie desaťročiami degradovalo ako niktoré iné....a nemyslím teraz morálne...Zaslúžili by si z môjho pohľadu viac...Veď len tuto u našich susedov pre porovnanie 4300€ mesačne 😀.
@gabrielkaa oni maji inu ziv.uroven ako my.a kolko by ste si predstavovali?ja viem je to tazke,ale bohuzial dnesna doba je taka ze treba s auskromnit a nie mat velke oci.pedagogiku ste suudovali preto lebo vas to bavilo,nepozerali ste na to ze to nieje bohvieako ohodnotene

Niektoré názory sú tu také neprajné, až mi je z toho smutno. Ak nemám ja, nech nemá ani ten druhý. Ak zdochla koza mne, nech zdochne aj susedovi. Keď ja živorím, nech živorí aj ten druhý. Neskutočne drzé pýtať si viac, môže byť rád, že vôbec niečo má. Fakt veľmi smutné. Ale nečudujem sa. Každý sme nejaký. Niekto by rozdal aj to posledné, čo má, niekto by nedal nič a niekto volí strednú cestu... Len mi proste z toho ostalo smutno... Každý vie, ako poctivo a usilovne robí tú svoju prácu a aký plat by za ňu chcel mať. Je to aj o tom. O poctivosti a úcte k sebe samému a potom aj o úcte k práci niekoho iného. Ak ma kaderníčka dobre ostrihá a som spokojná, rada nechám aspoň maličkú pozornosť navyše. Niekedy ju necháme v obchode, inokedy v reštaurácii, na pumpe... Proste tam, kde sa človek stretáva tvárou v tvár s niekým, od koho požaduje nejakú službu. A to je fajn, aspoň vtedy sa učíme oceniť prácu iných pre nás. Len skutočne mi je smutno z toho, keď to nedokážeme. Raz som zostala zarazená po rozhovore s jednou mladou ženou, keď sme sa bavili o tom, či by mali byť obchody v nedeľu zatvorené alebo nie. Obhajovala som predavačky, myslím si, že väčšina ľudí je schopná nakúpiť si potrebné veci za 6 dní v týždni a v nedeľu by nemuseli byť predavači odtŕhaní od rodín, veď oni ľudské životy nezachraňujú. Uzemnila ma veta, že keď ona môže robiť vo fabrike aj cez nedele, piatky, sviatky, nech tak robia aj iní... Až ma stislo pri srdci. Len som sa spýtala, že keby mala možnosť, či by radšej nezostala v nedeľu doma s rodinou. Lebo ja som za to podporiť každého, kto to môže nejakým spôsobom dosiahnuť... Prečo nechceme, aby sa mal niekto iný lepšie, ak tú možnosť má? Lebo ja sa "tak dobre" nemám? Fakt smutnééé... ☹