Štrajk učiteľov
Mam na našich ucitelov svoj nazor, ale chcela by som ich rano ich rano posadit (skoro rano) do prace kde by makali do vecera za 400-500 eur s 20 dnami dovolenky, nemozu si zobrat ocr, lebo zamestnavatel to netoleruje. Ich deticky nemusia vstavat o piatej rano alebo pol siestej. Nech sa pozru kolko hodin odrobia. A to ze sa doma pripravuju, mozno tak vysokoskolky ale urcite nie na ZS. Viem, ze deti su neposedne, horsie, je to vplyv hormonov a prostredia. Ale ta prisnost a mnozstvo ucenia je chore. Radsej keby nemali tolko prazdnin a volna a isli by miernejsim tempom.
Ucitelia som sklamana !!!!!!!!!!!!!!!!!!! bodaj by vam nepridali.
Urcite taka zdr. sestra alebo clovek co pecie chleba alebo magistra v lekarni si zasluzi zvysenie viac ako vy
@jajka257 Takže ja tu urážam učiteľov!!!!!!!!!!!!Ukáž mi vetu, kde hovorím o neschopnosti učiteľov a kde urážam učiteľov!!!!!!!!! Píšem o školstve. O nedostatkoch v našom školstve. O pardon, dovolila som si takú neprístojnosť ako ukázať nedostatky v našom školstve. Píšeš sama, že si na ZŠ kvôli dieťaťu. Takže si len potvrdila, že nie je bežné, aby naše deti učili odborníci.
Je mi luto, ze sme sa zle pochopili, ale nie je uplna pravda, ze na skolach nie su odbornici, su , len je problem, ze kazdy z nich ma vsetkeho uz plne zuby, nevladze, bojuje proti veternym mlynom, a ked zisti, ze uz nevladze, tak proste odchadza, pridu mladi, bez skusenosti a nema im kto predat skusenosti, ukazat ako a co, za chvilu, ak sa to nezlepsi, tak naozaj na skolach nebude odbornik, ti dnesni uz budu na dochodku a ti mladi jednoducho nebudu. Ti starsi, budu tak zniceni, ze nebudu vladat ucit na dochodku a ver, podmienky v skolstve , nie su zrovna lakadlom pre mladych ludi....je to smutne, ale zial realita....
@jajka257 Učiť deti - je krásna práca.
Výsledky vidíš hneď - po niekoľkých týždňoch, mesiacoch, rokoch.
Samozrejme práca s deťmi patrí medzi tzv. pomáhajúce profesie a teda je aj vyčerpávajúca....ako každá práca s ľuďmi.
Ale, ver mi...
V mnohých profesiách výsledky svojej práce ani nevidíš, v niektorých sa objavia po desiatkach rokoch úmornej práce v noci, počas sviatkov, po víkendoch. Je kríza, rozpadajú sa firmy, ktoré sa roky budovali, roky v nich sa pracovalo naplno, od stresov sa nespalo...v niektorých profesiách musia odborníci po 10 rokoch odísť - zmeniť pracovnú pozíciu, pretože na jednej sa za tých 10 rokov z toho veľkého stresu, napätia, z tej príšernej zodpovednosti vyčerpajú a vyšťavia tak, že sa musia vymeniť...
Vieš, čo pociťujeme my, čo sa vystresovaní vraciame z práce po deti do školy? Počujeme džavot, detský smiech, vidíme detské očká, detský smiech...je to taký pekný detský bezstarostný svet.....vtedy ten stres z nás na chvíľu opadne .....a je to pre nás relax. Čudné, ale ten hluk školský je pre nás, čo pracujeme v tichu, napätí a v strese....relax.
@miskakyska jááááááááááj moja zlatá hľdášadminov ktorí by zamkli tému? Hľadáš zbytočne, pretože cez víkend ich tu nenájdeš tak ako vždy v piatok zdúchnu a objavia sa v pondelok
@alena0305 Súhlasím. V Tvojom komentári vidím mnohých učiteľov. Takých učiteľov, ktorí si do školy nechodia len "odučiť" ale im na žiakoch a študentoch naozaj záleží. Na úkor vlastného voľna, peňazí, či času, ktorý by mohli venovať záľubám alebo rodine vymýšľajú zaujímavé materiály na hodiny. To sú tí, kvoli ktorým sa naše deti do školy tešia a spoločnosť by to mala aj adekvátne ohodnotiť!
@evabb35 ja to vsetko chapem, moj rozum mi hovori, ze to je vsetko pravda. Kazda praca je narocna, kazda vystavuje a v kazdej si pod stresom. Len hovorim, ze deti su nasa buducnost, co sa stane s nami, ked ich nebude mat kto vzdelavat, co sa stane s narodom, ked strati vzdelanie? My nestrajkujeme len kvoli sebe, robime to kvoli vsetkym, bohuzial, pravdou je a navzdy ostane, ze narod moze prezit a rast dalej a napredovat, len ked ma kvalitne skolstvo a ma kvalitne zaklady, ak to nema, tak sa neho stane narod otrokov. Aj ti najlepsi odbornici museli chodit do skoly, ked bude narod a stat bagatelizovat vzdelavanie, tak z nas o par desatroci neostane nic ine ako narod lacnej pracovnej sily a ludia sa budu mat stale horsie a horsie. My to robime aj pre vas a aj pre vase deti, skolstvo nema prostriedky, kvalitni ludia utekaju prec a budu utekat, statistiky varuju, nieto ucitelov, mlada generacia nema zaujem o skolstvo a toto nikto nechce vidiet a uvidi, zial, az ked bude naozaj neskoro.....
@mirip nehľadááááááááááááám,ja len aby reč nestála 😀
@jajka257 ale však už teraz je neskoro...v školstve sa pokazilo čo sa dalo....už teraz je naše školstvo nekvalitné.
Vidím to tak, že v budúcnosti tí najlepší odborníci nebudú patriť medzi absolventov našich škôl. Však koľko je v školstve takých odborníkov ako si ty?Koľko je takých, ktorí pripravia žiakov aj na technické smery? Píšeš, že chceš sa v budúcnosti vrátiť na VŠ. No len aby tam tvoj odbor ešte bol.
......a kvoli čomu vlastne štrajkujete??? 😀 😀 ,už ani sami neviete 😝 😝 lebo raz hovoríte tak,raz tak......tak sa dohodnite...už sa to začína podobať na parodiu 😎
Najväčšia paródia je táto téma 😠 Nemá význam niečo hovoriť niekomu, kto má zrejme iný názor a ten si bude ten svoj názor stoj čo stoj obhajovať.
mila oponentka, ja som ucitelka slovenskeho jazyka a literatury na zakladnej skole - vstavam rano o pol siestej,dochadzem totiz 50km do prace...zacinam teda o 7.45, po 5 oducenych hodinach taham kruzky /za cca 2eur za hodinu/ dalsie dve hodiny, nestiham si ani uvarit,nieto este vypit caj v praci - obed jem takym tempom,ze by som mohla v tejto discipline uz aj sutazit... Po prichode domov z prace cca o 16.00 mi zacina tzv.druha šichta - opravujem diktaty,pisomka,slohove prace, rozcvicky...vypisujem pedagogicke dokumenty /individualne plany/,ktore som nestihla vypisat cez 5-10 minutove prestavky v praci... Dalej sa pripravujem na nasledujuci den na vyucovanie - chystam si cvicenia na rozcvicky,ktore si tlacim sama doma na mojej tlaciarni a s mojimi papiermi...Môj vikend? Dohanam zameskane - doopravujem to,co som nestihla, robim kulisy na Vianocnu akademiu, zhanam material na scenky...atd.. Ano,je mi co zavidiet!!! Za moju pracu nie som slovne,nieto este financne nijako ocenovana...
Momentalne som na rodicovskej dovolenke s dietatom a viete,co ma šoklo pri nastupe na matersku??? Kopec volneho casu,ktory som zacala mat a taktiez pravidelny spanok trvajuci viac ako 5 hodin denne,.. Ano, urcite nam ucitelom je co zavidiet a v ziadnom pripade si nezasluzime pridat na plate.
@miskakyska my vieme za co strajkujeme ... nevedia to ti, co tu siria bludy
@zuzanockamt však práve preto už to do šľaka vysvetlite,aj nám nezainteresovanym 😠 😠 ...v našej škole učiteľky štrajkuju,že vraj,nie kvoli vačším platom,ale kvoli úplne niečomu inému.....ale kvoli čomu sa nemožem akosi stále dozvedieť........a asi sa ani nedozviem 😖
fíha !!! 😀 interesantná téma 😀
@alena0305 to sa mylis teraz. Lebo momentalne je tu v regione /ako aj inde na slovensku/ taka situacia ze sa vsade v mojom okoli prepusta rovnako aj u nas vo firme tak proste nemam kde ist... kolega to skusil min. mesiac pytal plat a zial sa poruca uz maju za neho nahradu. Ja viem ze v tejto situacii sa proste v zamestnani nemozem vzburit ze chcem viac lebo by som ozaj pracu v okoli nedostala a uz vobec nie ekonomka ktora ma sice vysoku skolu ale 50 rokov na krku.... Nam strajk nepomoze pretoze to vlada neovlyvni aky je plat v sukrom.sektore a pekne sa so mnou rozluci lebo na moje miesto cakaju ini... a to nie je fraza to je zial holy fakt stretavam sa s tym denno denne vo svojom okoli
Ach jaj......táto téma zdvíha adrenalím asi každému....či učiteľom či neučiteľom......no jedno je pravda.....KAŽDÝ podotýkam KAŽDÝ si má možnosť vybrať svoje zamestnanie......Je veľa ing ktorí robia vo fabrike, tak nevidím problém, keď sa drahým učiteľom tak stále nepáči aby išli aj oni robiť do fabriky!!!!! A nie že nemajú kam ina ísť!!!!!!!!
Nikto nenúti učiteľov aby učili....je to ich slobodná vôla!
@miskakyska napr. skvalitnit vzdelavanie a prehodnotit sposob finacovania skol (aj tie platy tam su...ale nie je to to prvorade a jedine, o co v strajku ide...ako to tu mnohi zmanipulovani mediami prezentuju...)
@miskakyska to malo ist tebe... nieco mi tu blbne;).....
@michaelamilan 😀 tak toto je pecka
myslíš, že v dnešnej dobe nezamestnanosti, je také jednoduché vyberať si čo sa komu páči? to je vec prvá
a vec druhá - kto by učil, keby si každý vybral niečo iné? 😀
@michaelamilan a ja sa ta teraz spytam,......ked vsetci odideme, kto bude ucit tvoje deti?....(nechapem, ako moze niekto toto napisat.... 😕 )
@nalla sami si vybrali svoju robotu, nikto ich nenútil, "problémy" s platom učiteľov sú už roky......A majú celkom slušné platy.......Poďme všetci teda štrajkovať....si myslíš že sú všetci spokojný so svojimi platmi?????
Nebudem sa vyjadrovať viacej k tejto téme, lebo to nemá konca kraja a každý má nato iný pohľad!!!!! 😝

@miskakyska ja tiez nechapem, ze naco dotycna zalozila dalsiu temu na urazanie ucitelov 😀 ... jedna asi nestaci