icon

Ako požiadať o uvoľnenie predškoláka na dovolenku?

szpj
23. aug 2026

Ahojte , mám syna predškoláka v septembri plánujeme dovolenku , písala som žiadosť pani riaditeľke o uvoľnenie z vyučovania . Odpísala mi že od septembra sú nejaké nové zmeny ohľadom ospravedlnenia .. (čítala som, a vzťahujú sa len v prípade choroby . O dovolenke nie je spomenuté nič . ) a budem potrebovať potvrdenie od lekárky .. lenže lekárka nie je povinná mi pečiatku dať nakoľko syn chorý nebude. Máte niekto skúsenosť ?

anonym_6593f8
24. aug 2026
@anonym_2ad5dd

@anonym_6593f8 Ten link co si tu dala, hovori o ospravedlneni z dovodu choroby alebo urazu. Presne na toto sa autorka nepyta. Pyta sa na dovolenku.

@anonym_2ad5dd V linku je jasne definované z akých dôvodov môže rodič ospravedlniť.
Dovolenka tam nie je, preto nemôže ospravedlniť rodič. Ako som písala v prvom príspevku, musí riaditeľku písomne požiadať o uvoľnenie, riadiť sa školským poriadkom danej MŠ.
V linku je číslo zákona 176/2025 Z.z., kde si môže všetko prečítať

anonym_b31829
24. aug 2026
@anonym_ad60c5

@anonym_d20d39 tam ako pristahovalec musí držať pusinku, tak sa ventiluje tu. Klasika MK, nevšimla si si?

@anonym_ad60c5
Ja mam dvojite obcianstvo pozdrav z Bratislavy 😎

anonym_ad60c5
24. aug 2026
@abbey1

@anonym_ad60c5 Nie, zjavne si opäť nepochopila. Ty sa tu, napriek vraj dodržiavaniu pravidiel a pravidelnej školskej dochádzke, vyjadruješ nie veľmi slušne a určite nie inteligentne na adresu iných žien. Čiže u teba chodenie do školy ten vzdelávací a výchovný účel nesplnilo

@abbey1 no ešteže tu mame teba 🙏 v každej triede boli takíto mudrci a vieš ako to s nimi dopadlo?

anonym_5ba3a6
24. aug 2026

@szpj v prvom rade si v septembri nemala "plánovať" (ako píšeš), už žiadnu dovolenku. Alebo si doteraz nevedela ze od septembra je už škola, škôlka?

szpj
autor
24. aug 2026
@anonym_5ba3a6

@szpj v prvom rade si v septembri nemala "plánovať" (ako píšeš), už žiadnu dovolenku. Alebo si doteraz nevedela ze od septembra je už škola, škôlka?

@anonym_5ba3a6 v prvom rade pravdepodobne niesom jediná ktorá ide a predškolákom k moru , to v ktorom mesiaci idem ja asi moja vec nie ? Do teraz stačilo podať písomnú žiadosť a problém nebol . Pýtam sa ľudí ktorý majú skúsenosť a nie anonymné mudrlantky, ktoré nemajú ani šajnu ale budú poúčať a písať od veci komentáre

abbey1
24. aug 2026
@anonym_ad60c5

@abbey1 no ešteže tu mame teba 🙏 v každej triede boli takíto mudrci a vieš ako to s nimi dopadlo?

@anonym_ad60c5 Viem, dobre. 🙂

anonym_ad60c5
24. aug 2026
@anonym_5ba3a6

@anonym_5ba3a6 nie, ona sa teraz "zobudila". Lebo cele prázdniny musela robiť makacenka a jedine v septembri sa jej už da niekde ísť.
Inak toto fungovalao v nasej skolke už minulý rok, ze som videla ze predskolaci mali v triede mali také tlačivá kvôli dochádzke. Ja neviem co sa niektorým nepáči. Vsak aj v praci majú dochádzku a nie len tak.holubnik. aj v praci sa zvyčajne pýta dovolenka dopredu, nie je to tak, že si ju kúpim a potom tu píšem že ten hnusný šéf mi nechce dať dovolenkuna ja mam zakúpený zájazd. Dokonca aj u nás v praci, aj keď nemáme to také striktne si toto nikto nedovolí. Aspoň sa opýta ze vtedy a vtedy by chcel dovolenku, či je to ôk. Minimálne aby vedeli potom ostatní kvôli zástupu.

anonym_ad60c5
24. aug 2026
@szpj

@anonym_5ba3a6 v prvom rade pravdepodobne niesom jediná ktorá ide a predškolákom k moru , to v ktorom mesiaci idem ja asi moja vec nie ? Do teraz stačilo podať písomnú žiadosť a problém nebol . Pýtam sa ľudí ktorý majú skúsenosť a nie anonymné mudrlantky, ktoré nemajú ani šajnu ale budú poúčať a písať od veci komentáre

@szpj doteraz pokial si nemala predškolaka si žiadnu žiadosť podávať nemusela. Iba si to oznámila. Zase si mimo.
A inak odpisuju ti tu také, ktoré nielenze žiadnu skusenost nemajú, respektíve ani nežijú na SK, ale keďže ti drukuju, tak si s tým samozrejme ôk.
Ešte raz, riaditeľka postupuje podľa zákona, keď nesúhlasís, sťažuj sa

anonym_ad60c5
24. aug 2026
@abbey1

@anonym_ad60c5 Viem, dobre. 🙂

@abbey1 a ty si žiarivý príklad 👌👎

szpj
autor
24. aug 2026
@anonym_ad60c5

@szpj doteraz pokial si nemala predškolaka si žiadnu žiadosť podávať nemusela. Iba si to oznámila. Zase si mimo.
A inak odpisuju ti tu také, ktoré nielenze žiadnu skusenost nemajú, respektíve ani nežijú na SK, ale keďže ti drukuju, tak si s tým samozrejme ôk.
Ešte raz, riaditeľka postupuje podľa zákona, keď nesúhlasís, sťažuj sa

@anonym_ad60c5 doteraz stačili tieto žiadosti aj u predškolákov tak mi tu nepíš nezmysly . Zákon píše len o chorobách / úrazoch nič iné som v tom nenašla ak ty áno tak môžeš to sem pridať ak nie sa už nevyjadruj alebo pod svojim menom frajerka

anonym_6593f8
24. aug 2026
@szpj

@szpj Doteraz problém nebol, pretože počet vymeškaných dní bol len štatistika.
Od 01.09.2026 sa situácia mení. Podľa ich počtu sa škôlka zaradí do režimu: voľnejšieho alebo prísnejšieho. Potom budú rodičia prskať, že musia kvôli každému soplíku pre papier k doktorovi. Hlavne, že si užili dovolenku v septembri

anonym_5ba3a6
24. aug 2026
@szpj

@szpj nie, nie je to tvoja vec, lebo ty už máš povinnosti voči deťom, škola a škôlka není holubnik. Prepáč ale nemáš pravdu. Ale ved rob si co chceš. Bude to tvoj trapas nie môj.

szpj
autor
24. aug 2026
@anonym_ad60c5

@anonym_5ba3a6 nie, ona sa teraz "zobudila". Lebo cele prázdniny musela robiť makacenka a jedine v septembri sa jej už da niekde ísť.
Inak toto fungovalao v nasej skolke už minulý rok, ze som videla ze predskolaci mali v triede mali také tlačivá kvôli dochádzke. Ja neviem co sa niektorým nepáči. Vsak aj v praci majú dochádzku a nie len tak.holubnik. aj v praci sa zvyčajne pýta dovolenka dopredu, nie je to tak, že si ju kúpim a potom tu píšem že ten hnusný šéf mi nechce dať dovolenkuna ja mam zakúpený zájazd. Dokonca aj u nás v praci, aj keď nemáme to také striktne si toto nikto nedovolí. Aspoň sa opýta ze vtedy a vtedy by chcel dovolenku, či je to ôk. Minimálne aby vedeli potom ostatní kvôli zástupu.

@anonym_ad60c5 joooj mojka ale si sa rozohnila, celé leto som mala pohodičku doma , spomeniem si na teba v septembri na pláži 😘

anonym_ad60c5
24. aug 2026
@anonym_6593f8

@szpj Doteraz problém nebol, pretože počet vymeškaných dní bol len štatistika.
Od 01.09.2026 sa situácia mení. Podľa ich počtu sa škôlka zaradí do režimu: voľnejšieho alebo prísnejšieho. Potom budú rodičia prskať, že musia kvôli každému soplíku pre papier k doktorovi. Hlavne, že si užili dovolenku v septembri

@anonym_6593f8 ano, práve preto si tie "premotivovane" riaditeľky na to dávali pozor, vies moja. Aby boli v miernejšom režime. Len stačí pár takých exemplárov ako ty, ktoré majú samozrejme na všetko narok a je to v keli. Ale tomu ty jednoducho nemáš kapacitu pochopiť, stále si proste pôjdeš svoje. Rovnako aj to, ze na dovolenky sa chodí cez prázdniny.

anonym_ad60c5
24. aug 2026
@anonym_5ba3a6

@szpj nie, nie je to tvoja vec, lebo ty už máš povinnosti voči deťom, škola a škôlka není holubnik. Prepáč ale nemáš pravdu. Ale ved rob si co chceš. Bude to tvoj trapas nie môj.

@anonym_5ba3a6 toto sú typické premotivovane trapky, ktoré sa ohanaju len svojimi právami. Na každom rodičovskom mudruje, ze vo sa im vlastne nepáči a pod. Aj my takéto výkvety mame v skolke, chvalabohu, že na rodičovskom im svoje povedia ostatní (nielenatky, ale aj otvovia). A navyse, presne, kvôli týmto individuam odchádzajú pedagógovia zo školstva. Lebo aby som sa dohadovala s nejakou kravou, ze raz platí zákon a ja jej žiadnu výnimku povinná dat nie som, a ani nedám, lebo ona chce, je proste koniec.

anonym_ad60c5
24. aug 2026
@szpj

@anonym_ad60c5 joooj mojka ale si sa rozohnila, celé leto som mala pohodičku doma , spomeniem si na teba v septembri na pláži 😘

@szpj takže ďalšia, ktorá nemá na dovolenku cez leto a ide sekať formu potom cez LM.🤣

szpj
autor
24. aug 2026
@anonym_ad60c5

@szpj takže ďalšia, ktorá nemá na dovolenku cez leto a ide sekať formu potom cez LM.🤣

Hahahah daj mi followček na Instagram nech ti ukážem tu formu na tej lm dovolenke 😀😀 napíš zo svojho profilu, skačeš ale v reáli budeš také malinké nič že ? Kľudne napíš pokecám ,potom ti aj dam vedieť ako som dopadla , či mi tá dovča na ktorú som si brala pôžičku vyšla 😭

anonym_6593f8
24. aug 2026
@anonym_ad60c5

@anonym_6593f8 ano, práve preto si tie "premotivovane" riaditeľky na to dávali pozor, vies moja. Aby boli v miernejšom režime. Len stačí pár takých exemplárov ako ty, ktoré majú samozrejme na všetko narok a je to v keli. Ale tomu ty jednoducho nemáš kapacitu pochopiť, stále si proste pôjdeš svoje. Rovnako aj to, ze na dovolenky sa chodí cez prázdniny.

@anonym_ad60c5 Zle si označila. Tvoja odpoveď patrí autorke.

anonym_ad60c5
24. aug 2026
@szpj

Hahahah daj mi followček na Instagram nech ti ukážem tu formu na tej lm dovolenke 😀😀 napíš zo svojho profilu, skačeš ale v reáli budeš také malinké nič že ? Kľudne napíš pokecám ,potom ti aj dam vedieť ako som dopadla , či mi tá dovča na ktorú som si brala pôžičku vyšla 😭

@szpj len hlúpy človek si na dovolenku berie pôžičku. Tak aspoň fotecky na IG snáď budu stat za to.
Týmto moja debata s tebou konci.

anonym_ad60c5
24. aug 2026
@anonym_6593f8

@anonym_ad60c5 Zle si označila. Tvoja odpoveď patrí autorke.

@anonym_6593f8 ano, prepáč.

sisaka
24. aug 2026
@anonym_ad60c5

@sisaka tak sa staraj a mudruj o kanadských zákonoch. Nechápem tieto vaše potreby sa vyjadrovať k iným krajinám. Žiješ tu? Nie. Tak sa laskavo nestaraj. Ja sa tiež nástrahám co porábate u vás. A nekomentujem to

@anonym_ad60c5 odpisovala som @tundra na jeho príspevok, nemôžem za to, že ste naň mali viaceré potrebu reagovať. Ak som v diskusii a niekto ma označí a na mňa reaguje je prirodzené, že danému človeku odpíšem.

Takže keď nie ste zvedavé na moje odpovede, tak na mňa nereagujte a najnovšie, keď vám zahraniční prispievatelia ležia v žalúdku jednoducho si nás blocknite a nebudete sa musieť vytáčať do biela, keď si prečítate niečo o fungovaní v inej krajine. Riešenie je naozaj jednoduché.

zenazaba
24. aug 2026

Čisto hypoteticky, ak bude mať škôlkar trebárs 10 neospravedlnených dní, tak čo? Dostane dvojku zo správania? 🤔 Vyhodia ho zo škôlky? 🤔 Alebo ho nepríjmu na povinnú školskú dochádzku? 🤔

tundra
24. aug 2026
@sisaka

@anonym_ad60c5 odpisovala som @tundra na jeho príspevok, nemôžem za to, že ste naň mali viaceré potrebu reagovať. Ak som v diskusii a niekto ma označí a na mňa reaguje je prirodzené, že danému človeku odpíšem.

Takže keď nie ste zvedavé na moje odpovede, tak na mňa nereagujte a najnovšie, keď vám zahraniční prispievatelia ležia v žalúdku jednoducho si nás blocknite a nebudete sa musieť vytáčať do biela, keď si prečítate niečo o fungovaní v inej krajine. Riešenie je naozaj jednoduché.

@sisaka kokos,neuveritelne,ako tu niektorym ludom lezime v zaludku...

anonym_6593f8
24. aug 2026
@zenazaba

Čisto hypoteticky, ak bude mať škôlkar trebárs 10 neospravedlnených dní, tak čo? Dostane dvojku zo správania? 🤔 Vyhodia ho zo škôlky? 🤔 Alebo ho nepríjmu na povinnú školskú dochádzku? 🤔

@zenazaba škôlka nahlasuje na sociálku, odoberú rodinné prídavky, rodičia dostanú pokutu, rodinu sociálka sleduje

anonym_9d5e46
24. aug 2026
@tundra

@tundra
To máš tak, keď niekto nevystrcil nos z rodnej dediny, tak mu vadí ktokoľvek, kto si dovolil mať sa lepšie. Inteligentného človeka totiž obohatí, keď sa dozvie, ako sa veci robia inde.

sisaka
24. aug 2026
@tundra

@tundra tiež čumim, ja si napríklad rada prečítam čo a ako funguje v iných štátoch (mám rada podcasty, kde ľudia opisujú život v rôznych krajinách)

Čo ma hlavne zaráža je tá agresivita, že niekto dokáže ísť do takej vývrtky len preto, že si prečíta nejaký príspevok… tak len dúfam, že dané osoby si ma v zaujme zachovania ich zdravia zablokujú, lebo očividne im čítanie o živote v inch krajinách nerobí dobre.

anonym_d20d39
24. aug 2026
@sisaka

@tundra tiež čumim, ja si napríklad rada prečítam čo a ako funguje v iných štátoch (mám rada podcasty, kde ľudia opisujú život v rôznych krajinách)

Čo ma hlavne zaráža je tá agresivita, že niekto dokáže ísť do takej vývrtky len preto, že si prečíta nejaký príspevok… tak len dúfam, že dané osoby si ma v zaujme zachovania ich zdravia zablokujú, lebo očividne im čítanie o živote v inch krajinách nerobí dobre.

@sisaka Neviem ci ty nevies citat s porozumenim, alebo mas nejaky iny problem. Tema, predskolak na Slovensku a nove pravidla od 1.9.2026. Aky zmysel ma do tejto temy pisat, ako to vy mate v zahranici? Stale ti nedoplo, ze to je od veci a nikto sa nepytal, ako to mate v zahranici v tejto diskusii? Ale imaginarne si podajte s tundra cudakom ruku a trollujte dalej ako to je v zahranici v teme o pravidlach na Slovensku. Mne si ukradnuta aj ty aj tundra, len aspon netrollujte v teme o Slovenskych novych pravidlach.

sense
24. aug 2026
@anonym_d20d39

@sisaka Neviem ci ty nevies citat s porozumenim, alebo mas nejaky iny problem. Tema, predskolak na Slovensku a nove pravidla od 1.9.2026. Aky zmysel ma do tejto temy pisat, ako to vy mate v zahranici? Stale ti nedoplo, ze to je od veci a nikto sa nepytal, ako to mate v zahranici v tejto diskusii? Ale imaginarne si podajte s tundra cudakom ruku a trollujte dalej ako to je v zahranici v teme o pravidlach na Slovensku. Mne si ukradnuta aj ty aj tundra, len aspon netrollujte v teme o Slovenskych novych pravidlach.

@anonym_d20d39 staci ked si ich zablokujes a mas klud

anonym_ad60c5
24. aug 2026
@anonym_d20d39

@anonym_d20d39 nie, nedoplo jej to. Aj s kamoškou tunde tu dalej budú mudrovat 🤦‍♀️

anonym_ad60c5
24. aug 2026
@anonym_9d5e46

@tundra
To máš tak, keď niekto nevystrcil nos z rodnej dediny, tak mu vadí ktokoľvek, kto si dovolil mať sa lepšie. Inteligentného človeka totiž obohatí, keď sa dozvie, ako sa veci robia inde.

@anonym_9d5e46 na blbu dovolenku si berie pôžičku. Ta sa určite ma veľmi dobre a je jej co závidieť 👍 keby blbosť nadnasala, už si na mesiaci.
A ano, asi som sposta, ale absolútne ma nezaujíma ako to majú inak, lebo sa ma to netýka. A to podstatné, keď už to raz tak majú, tak nebudem o tom mudrovat aké je to sprosté, obzvlášť keď tam nežijem