Ako požiadať o uvoľnenie predškoláka na dovolenku?
Ahojte , mám syna predškoláka v septembri plánujeme dovolenku , písala som žiadosť pani riaditeľke o uvoľnenie z vyučovania . Odpísala mi že od septembra sú nejaké nové zmeny ohľadom ospravedlnenia .. (čítala som, a vzťahujú sa len v prípade choroby . O dovolenke nie je spomenuté nič . ) a budem potrebovať potvrdenie od lekárky .. lenže lekárka nie je povinná mi pečiatku dať nakoľko syn chorý nebude. Máte niekto skúsenosť ?
Ja si s pukancami v ruke počkám, ako odoberú tých 60 eur všetkým neprispôsobivým. To bude veselo.
Ja si s pukancami v ruke počkám, ako odoberú tých 60 eur všetkým neprispôsobivým. To bude veselo.
@abbey1 bolo to v spravach...na 3 mesiace
@anonym_d20d39 tak mna to napr, zaujima a rada si to precitam...a vy, trapky, sa aspon naucte pravopis a spisovnu slovencinu...ked uz o tych pravidlach tak vehementne pisete
@anonym_45094d Tu slovencinu sa nauc ty v prvom rade. Ani len zaklad velkych a malych pismen nevies. Naozaj trapne, ked napises nieco ako tatar a pises, nauc sa slovencinu 😀.
@anonym_45094d Tu slovencinu sa nauc ty v prvom rade. Ani len zaklad velkych a malych pismen nevies. Naozaj trapne, ked napises nieco ako tatar a pises, nauc sa slovencinu 😀.
@anonym_d20d39 no daj,kde.............nech sa pobavim
@szpj Mimoriadna udalosť je úmrtie v rodine, keď ti zhorí dom a dieťa si nemá čo obliecť a pod. Plánovaná dovolenka určite nie. Relevantnú odpoveď si dostala. Riadiť sa zákonom a školským poriadkom MŠ. Zákonná cesta je požiadať písomne o uvoľnenie riaditeľku alebo nezákonná, priniesť ospravedlnenie od lekára, ak dieťa chýba viac ako 7 dní, ak menej napíšeš, stačí ak napíšeš, že bolo choré.
@anonym_6593f8 kde su zadefinovane tie mimoriadne udalosti? Podla mna nikde. Bude to vsetko na individualnom zvazeni.
Este rozmyslam, kedy zacnu odoberat pridavky matkam, ktore ignoruju povinne ockovanie. A rozdavat pokuty. Niekde som citala, ze coskoro by k tomu malo dojst.
@anonym_6593f8 odkial vies, ze toto budu nasledky? Je to tiez v nejakom zakone?
@hanaxxx Zanedbanie povinného predprimárneho vzdelávania sa rieši v priestupkovom konaní
§ 37 ods. 1 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve
Mimoriadne udalosti bývajú zadefinované v školskom poriadku, spravidla je to úmrtie, svadba v blízkej rodine, udalosti, kde rodina musí riešiť krízovú situáciu
Neočkovanie rieši RUVZ, už pár rokov udeľuje aj pokutu
@anonym_5ba3a6 v prvom rade pravdepodobne niesom jediná ktorá ide a predškolákom k moru , to v ktorom mesiaci idem ja asi moja vec nie ? Do teraz stačilo podať písomnú žiadosť a problém nebol . Pýtam sa ľudí ktorý majú skúsenosť a nie anonymné mudrlantky, ktoré nemajú ani šajnu ale budú poúčať a písať od veci komentáre
@szpj poviem ti ako to funguje v skole..skolka bude to iste..naozaj mozes oficialne ospravedlnit len zo zdrav.dovodov..zavisi ale vzdy od ucitela a riaditela ako su cestovaniu nakloneni,ake je dieta,ci inak vela vymeskava a pod ...ja som si to radsej 2x overila cez ucitelku ci nas pustia a az potom som rezervovala dovolenku a nasledne dala ziadost riaditelovi (musel schvalit)..kedze je to pre skolky nove,verim,ze budu dost pokakany z fungovania,a tiaditelia budu apriori zamietat tieto ziadost najma kym sa to trocha utrasie..takze mas moznost ist na max tych 7 prac.dni co je dovolene a napises ze zo sdrav.dovodov (napis liecebny poyt,aj more je liecebne :D ) ale inak sa musis pripravit aj na moznost ze ti to oficko zamietnu..neraz sa tu riesila taka tema,ze mali kupenu dovolenku ale riaditel im to neschvalil..vtedy no smola :/
@szpj My to teraz riesime. Nasho ideme ospravedlnit 01.09.-16.09. Do skolky nastupi az od 17.09. Zo stranky skolky sme si stiahli formular, ziadame riaditelku o ospravedlnenie. Povedali nam, ze je to uplne OK, a ze nech tam napiseme, ze ide o ozdravny pobyt. Tak uvidime. Akurat dnes nesieme ziadost do skolky.
@szpj nečítam všetko jednoducho pôjdeš k pediatricke a tá ti napíše, že odporúča ozdravný pobyt pri mori.Ked nenapíše nepôjde do škôlky oznámila si...nikto to nebude riešiť.Co ti ho vylúčia zo škôlky??odoberú prídavky, ale prosím ťa...týždeň nikto nerieši.Okrem toho odpísala ti, že budú nové pravidlá a aj tí odpísala čo treba, aby ti ho uvolnila?My ideme v októbri na 10 dní so školakmi riaditeľke som to oznámila v júni oznámila, nie žiadala.Ospravedlnenku napíšem sama nebudem sa prosiť či môžem ísť pozrieť rodinu.Nie, v iný termín nemôžem z logistických dôvodov.Ak sa to nebude páčiť nech im dá 10 dní neospravedlnených.Deti sa učia dobre a učivo s nimi doberiem.
@szpj My to teraz riesime. Nasho ideme ospravedlnit 01.09.-16.09. Do skolky nastupi az od 17.09. Zo stranky skolky sme si stiahli formular, ziadame riaditelku o ospravedlnenie. Povedali nam, ze je to uplne OK, a ze nech tam napiseme, ze ide o ozdravny pobyt. Tak uvidime. Akurat dnes nesieme ziadost do skolky.
@anonym_cb67fa presne v tomto termíne ideme aj my , a tiež máte predškoláka ?
@szpj nečítam všetko jednoducho pôjdeš k pediatricke a tá ti napíše, že odporúča ozdravný pobyt pri mori.Ked nenapíše nepôjde do škôlky oznámila si...nikto to nebude riešiť.Co ti ho vylúčia zo škôlky??odoberú prídavky, ale prosím ťa...týždeň nikto nerieši.Okrem toho odpísala ti, že budú nové pravidlá a aj tí odpísala čo treba, aby ti ho uvolnila?My ideme v októbri na 10 dní so školakmi riaditeľke som to oznámila v júni oznámila, nie žiadala.Ospravedlnenku napíšem sama nebudem sa prosiť či môžem ísť pozrieť rodinu.Nie, v iný termín nemôžem z logistických dôvodov.Ak sa to nebude páčiť nech im dá 10 dní neospravedlnených.Deti sa učia dobre a učivo s nimi doberiem.
@anonym_4d8578 nie , poslala mi link ohľadom nového zákona ktorý sa týka úrazov/choroby a viac sa nevyjadrila ..
Pozri, ak nechces respektovat zakon, nerspektuj. Hovori to o Tvojej onteligencii. Ak by sme vsetci zakony nerespektovali, akekolvek, tak by to tu aj vyzeralo. Teda, bohuzial aj vyzera. Riaditelka "kociruje" skolku, jej slovo plati. Rozhodla Tvoje dieta nepustit, je to jej pravomoc. Mas to respektovat. Ak nie, tak sa vrat nazaciatok mojho prispevku. Bodka.
Pozri, ak nechces respektovat zakon, nerspektuj. Hovori to o Tvojej onteligencii. Ak by sme vsetci zakony nerespektovali, akekolvek, tak by to tu aj vyzeralo. Teda, bohuzial aj vyzera. Riaditelka "kociruje" skolku, jej slovo plati. Rozhodla Tvoje dieta nepustit, je to jej pravomoc. Mas to respektovat. Ak nie, tak sa vrat nazaciatok mojho prispevku. Bodka.
@mk1111111111 prosím ťa pani inteligentná kde je napísané že moje dieťa nepustila ? Ešte sem hoď prosím zákon ktorý neumožňuje riaditeľom uvoľniť dieťa zo škôlky .. ďakujem bodka.
@mk1111111111
Ešte poprosím kde sa mám vrátiť k akému príspevku ? Či niekto nám to tu komentoval anonymom a teraz sa pomýlil?🤭🤡
@anonym_cb67fa presne v tomto termíne ideme aj my , a tiež máte predškoláka ?
@szpj Ano. Dnes to bol manzel doriesit s riaditelkou. Prevzala odneho tlacivo, ktore vypisal a podpisal a ze v poriadku. Ani sme to neriesili cez edupage. Ani nemame ziadne potvrdenie, ze je uvolneny alebo co.. ale tak.. nebudem monk, no.
Muz to bol v skolke riesit este v juli a povedali, ze nie je problem uvolnit, ze to ma prist riesit posledny augustovy tyzden, ked bude po dovolenkach.
Ale to nie je nič nové. Ospravedlňovanie absencie predškoláka beží už roky. Zmenilo sa len to, že pokiaľ bolo doteraz možné ospravedlniť rodičom 2x7 pracovných dní do mesiaca každý mesiac, teraz sa to sprísnilo a obmedzilo na max 21 dní po dobu 2 mesiacov. Jednoducho sa to viac sleduje práve kvôli tým, čo to zneužívajú. Predškolská príprava je povinná a od budúceho roku má byť povinná pre deti od 4 rokov. Zbytočne tu nadávate na učiteľky a riaditeľky. Je to dané zákonom -> sťažujte sa u Druckera 🤷♀️ ja sa riadim pokynmi môjho nadriadeného a nie je v mojej kompetencii uvoľniť dieťa na dovolenku. Ak by ste aj doniesli potvrdenie od lekára a dieťa príde v novembri opálené, toto ospravedlnenie vám nemusí byť uznané. Odporúčam idú oficiálnou cestou. U nás riaditeľka pustí dieťa na ozdravný pobyt, ak oň rodič požiada vopred na oficiálnom tlačive. To potom zakladám k dochádzke. A čo sa týka tých neospravedlnených absencií - tie sa hlásia sociálke každý mesiac a my sme už mali dve rodiny, ktorým sa siahlo na prídavky. Takže to všetko už dávno beží, nie sú to žiadne novinky.
@mk1111111111 za to že niekto chce ísť na dovolenku mimo sezóny, kde už nebude toľko turistov, aj teplota bude príjemná a áno, je to aj dostupnejšie finančne, je menej inteligentný? 🤦♀️ My ideme tiež budúci týždeň a syn bude predskolak a necítim sa neinteligentne za to. Čo tomu dieťaťu ujde za tých pár dní? Ešte nepoviem taký prváčik, to sa asi patrí tam tie prvé dni byť nech sa zoznámia všetci naraz a naučia sa ako to tam bude fungovať, ale v škôlke ho nič extra nové nečaká.
@szpj presne tak, dovolenku nieje riaditeľ školy/ škôlky vobec podpísať . Lekár, ktorý ma rozum pečiatku nedá, nakoľko nepotrebuje mat problemy. Učitelia su slepí, ze nevidia opálené decko. Preto sa treba riadiť sk.poriadkom
@szpj len po novom budú tieto pravidla platiť aj pre škôlky , ja by som išla k detskej lekárke a určite ti napíše ospravedlnenku
@andrejka1974 no nenapíše a nepodpise, ak nieje blba
Vie niekto, ake by boli dosledky, ak by dieta na tu dovolenku slo bez ospravedlnenia lekarkou a povolenia riaditelky?
@anonym_5a42bb socialna kuratela
@mk1111111111 ja by som chcela vedieť, či sú také husté aj v praci. Ze si zaplatia dovolenku a až potom idú sa spýtať, či vtedy môžu ísť do dovolenku. Asi ťažko. Lebo toto je to iste. Dospelý chodi do prace a dieta do skolky. V oboch prípadoch sú dané nejaké pravidlá. Je zaujímavé, že v praci pravidlá rešpektujú, ale myslia si, že v skolke si budú robiť čo chcú, lebo oni. No nie, nebudú. A toto mnohé nevedia pochopiť.
@mk1111111111 ja by som chcela vedieť, či sú také husté aj v praci. Ze si zaplatia dovolenku a až potom idú sa spýtať, či vtedy môžu ísť do dovolenku. Asi ťažko. Lebo toto je to iste. Dospelý chodi do prace a dieta do skolky. V oboch prípadoch sú dané nejaké pravidlá. Je zaujímavé, že v praci pravidlá rešpektujú, ale myslia si, že v skolke si budú robiť čo chcú, lebo oni. No nie, nebudú. A toto mnohé nevedia pochopiť.
@anonym_ad60c5 Do roboty chodis, lebo tam zarabas. Ako to mozes porovnavat so skolkou? Ci tych 60 eur mesacne pridavky ratas, ako nieco preco uz male dietatko musi chodit do skolky pravidelne? To male dietatko vyrastie rychlo. Zazitky su najviac. A je len na rodicoch, kedy pojdu na dovolenku. Ja povazujem za drzost sikanovat s dochadzkou uz male deti. A o 2 roky, uz troj rocne deti budu musiet do skolky chodit povinne.
@anonym_ad60c5 Do roboty chodis, lebo tam zarabas. Ako to mozes porovnavat so skolkou? Ci tych 60 eur mesacne pridavky ratas, ako nieco preco uz male dietatko musi chodit do skolky pravidelne? To male dietatko vyrastie rychlo. Zazitky su najviac. A je len na rodicoch, kedy pojdu na dovolenku. Ja povazujem za drzost sikanovat s dochadzkou uz male deti. A o 2 roky, uz troj rocne deti budu musiet do skolky chodit povinne.
@anonym_d20d39 na tie zážitky mas kopec dní vrámci prazdnin. A ano, dospelý chodi do prace, dieta zase do skolky/školy. Pokial nesuhlasis, môžeš si dieta nechať doma a vzdelávať ho sama. A nikto ti nebude nič diktovať. V tom vyspelom svete, na ktorý sa tu mnohé odvolávate, je matka s dieťaťom doma mnoho krát pol roka, či rok. A ano, potom to dietatko ide do jaslí alebo k opatrovateľke, lebo matka nemôže doma sedkat len tak na zadku 3 roky. A nikto ta nesikanuje, nebuď laskavo vztahovacna. Dodržiavanie zákona a pravidiel nie je žiadne šikanovanie. A com skôr to pochopíš, tým to budeš mať v živote jednoduchšie.
@anonym_d20d39 na tie zážitky mas kopec dní vrámci prazdnin. A ano, dospelý chodi do prace, dieta zase do skolky/školy. Pokial nesuhlasis, môžeš si dieta nechať doma a vzdelávať ho sama. A nikto ti nebude nič diktovať. V tom vyspelom svete, na ktorý sa tu mnohé odvolávate, je matka s dieťaťom doma mnoho krát pol roka, či rok. A ano, potom to dietatko ide do jaslí alebo k opatrovateľke, lebo matka nemôže doma sedkat len tak na zadku 3 roky. A nikto ta nesikanuje, nebuď laskavo vztahovacna. Dodržiavanie zákona a pravidiel nie je žiadne šikanovanie. A com skôr to pochopíš, tým to budeš mať v živote jednoduchšie.
@anonym_ad60c5 Do teraz take prisne pravidla neboli, a ako dobre bolo. Uzila som si moje dietatko doma, kym som len chcela. Lenze teraz sa nam narodi druhe dietatko a mne je luto, ze predskolacku si uz nebudem moct doma nechat kedy len chcem, aby bola s nami. Nastastie ma len pol dennu dochadzku, tak nejako to zvladneme. A budem vyuzivat aspon tych 7 dni podla novych pravidiel, a necham si predskolacku doma 🙂. A ano je mozne, ze dietatko, ktore cakam necham doma aspon do 4 rokov, a budem vzdelavat doma. Lebo tato prisnost dochadzky v skolke sa mne nepaci. Su to este velmi male deticky.

@anonym_d20d39 v čom je zmena oproti minulému roku?